X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • jane Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pięknie, ta moja lekarka coraz bardziej mi podpada :/ jak mi teraz nie da skierowania to zrobię prywatnie

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ją miałam na początku i w 22 tyg badanie na toksotokso

iv09e6ydepibuaxd.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki ja dzis rozpoczęłam 3 trymestr az sama w to nie wierze! Jutro mam wizyte u lekarza i podgladne mojego szkraba. Ciekawe co u niego? Oby bylo ok. Powodzenia na wizytach laseczki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:23

Agabtm, evus, mmarzenak, Repose, Hania222 lubią tę wiadomość

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również musze zrobić tokso na następna wizytę czyli na 21 marca hihi będziemy witać wiosnę i młodego na usg ;);) My zakupiliśmy Bujaczek ;);)

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ja również zakupiłam ten termometr w sobotę i od tego dnia mój mąż dziennie mierzy mi temperaturę ;)

• ma_rka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zawsze jak dostaję taką karteczkę z rozpiską badań to tam jest też pakietami rozpisane i wg. tego w 30 tyg powinna być toxo znów. Ja miałam tylko na początku ciąży toxo. Teraz cały czas mocz i morfologia no i dziś robiłam mocz, morfologia i test obciążenia. Więc to pewnie zależy od lekarza prowadzącego.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno mają wprowadzić ujednolicenie badań dla ciężarnych i kart ciąży aby każda kobieta miała taki sam standard ciekawe jak długo zajmie im dojście do tego. Z drugiej strony nie byłoby to złe gdyby wiadomo było co gdzie i kiedy bo jak widać każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose za wszytskie te ubranka zapłaciłam dokładnie 99,40 zł :) więc myślę bardzo tanio :)

Gratuluję udanych wizyt :) My wizytujemy za tydzień we wtorek już się doczekać nie mogę :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jupi :) mebelki złożone :) ale mnie wszystko boli. jutro to pewnie będę musiała odleżeć :P
    teraz zasłużone lody carte dor chocolate brownie i ostatni sezon mojego serialu :)
    dobrej nocy wszystkim życzę :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:42

dais, evus lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • gora Koleżanka

Wysłany: 7 marca 2016, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ho:)
    U nas rowniez wyprawkowe szaleństwo:) mimo tego staram sie kupowac tylko te rzeczy., które faktycznie moga sie przydac.

Do tego pedantyzm szufladowy mi sie wlaczyl... Koszyczki, separatory... Hmm ciekawe jak dlugo to potrwa, :)

relgjw4zajr5qyeh.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Podobno mają wprowadzić ujednolicenie badań dla ciężarnych i kart ciąży aby każda kobieta miała taki sam standard ciekawe jak długo zajmie im dojście do tego. Z drugiej strony nie byłoby to złe gdyby wiadomo było co gdzie i kiedy bo jak widać każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę.
    Z tego co mi wiadomo standardy odnośnie badań już są, wszukaj sobie str fundacji rodzić po ludzki, zakladka
    dla kobiet, potem standardy opieki okołoporodowej, część pierwszą ciąża i tam jest lista zalecanych badań, a że zalecanych to...planie nie każdy stosuje. niestety nie mogę wkleić linku bo pisze z tel

iv09e6ydepibuaxd.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny witam się wtorkowy poranek właśnie zbieram się do położnej ciekawe co mi da na anemie brak żelaza, tutaj medycyna jest okropna pewnie będę musiała na własną rękę kupić witaminy a jak wrócę to wstawie wam te koszule

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Ja toxoplazmozę do 20 tygodnia robiłam co miesiąc teraz robię co 2 mc.
    Byliśmy wczoraj na wizycie ale tak jak myślałam lekarz nie zrobił mi usg maleństwa.
    Przez usg sprawdził tylko szyjkę. Wszystko z nią ok więc to napięcie w dole brzucha i takie spinanie się brzucha nie są spowodowane skracającą się szyjką.
    Niestety nie pozwolił mi chodzić na basen dopóki nie zrobi się ładniejsza pogoda.:(
    A moje plecy tego coraz bardziej potrzebują:(

Miłego dnia!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Z tego co mi wiadomo standardy odnośnie badań już są, wszukaj sobie str fundacji rodzić po ludzki, zakladka
    dla kobiet, potem standardy opieki okołoporodowej, część pierwszą ciąża i tam jest lista zalecanych badań, a że zalecanych to...planie nie każdy stosuje. niestety nie mogę wkleić linku bo pisze z tel
    Tak standardy są rozpisane ale karty ciąży każda z nas ma inne i inne badania wpisują lekarze nie przestrzegając wytycznych. Znam stronę rodzic po ludzku z tym. Ze to tylko fundacja jest a niestety nie służba odpowiedzialna za to.by pilnować porządku aby każda z nas miała taki sam standard wizyt i badań i mogła czuć się bezpiecznie wierząc ze lekarz zajmuje się nią bardzo dobrze.

• Magda81 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, to sæ wytyczne polskiego towarzystwa ginekologicznego i ginekolodzy-położnicy powinni się do nich stosować, niestety ale nie zawsze tak jest, ale zawsze można zapytać czemu nie zlecili danych badań.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam we wtorkowy poranek... Wszystkiego Najlepszego dla Was z okazji Dnia Kobiet ;-)

evus, Helen lubią tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda81 wrote:
    Agabtm, to sæ wytyczne polskiego towarzystwa ginekologicznego i ginekolodzy-położnicy powinni się do nich stosować, niestety ale nie zawsze tak jest, ale zawsze można zapytać czemu nie zlecili danych badań.
    Patrząc na moja historie gdzie lekarz przez rok zlecal mi zła dawkę leków nie mogłam zajść w ciążę a na każde moje pytanie o cytologie odpowiadał, że jest zbędna, że nie ma już w tym roku środków a na usg zapisywał tylko ciężarne bo z NFZ nie było już miejsc to dla mnie jest jasne ze to walka z wiatrakami i niestety są Lekarze i Lekarze teraz chodzę prywatnie i płace za Wszystko i mam zrobione wszystkie badania jakie są możliwe usg dopochwowe i normalne plus badanie na każdej wizycie wizyta trwa min 30 minut a nie 5 min. Uważam, że niestety ale nie wszyscy państwowi i prywatni Lekarze przestrzegają jakichkolwiek wytycznych co do opieki nad kobietą ciężarna.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam :-)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich Nas :-) <3

Repose, evus, Helen lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Magda81 Ekspertka

Wysłany: 8 marca 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm to faktycznie miałaś kiepskiego lekarza. Ale przerażającejest to, że mimo składek, które i tak płacimy spore, trzeba iść prywatnie i znów sporo zapłacić żeby mieć zachowane podstawowe standardy.

iv09e6ydepibuaxd.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda dokładnie tak jest do dentysty,ginekologa,dermatologa prywatnie a co miesiąc składki lecą na co na lekarza rodzinnego ahhh tragedia....
    Kobitki wzajemnie dużo miłości w ten nasz cudny dzień ja dzisiaj mało spędzę go z mężem bo mam zajęcia w szkole rodzenia ;)

evus lubi tę wiadomość

‹‹ 982 983 984 985 986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ