Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Laseczki ja dzis rozpoczęłam 3 trymestr az sama w to nie wierze! Jutro mam wizyte u lekarza i podgladne mojego szkraba. Ciekawe co u niego? Oby bylo ok. Powodzenia na wizytach laseczki ✊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 20:23
Agabtm, evus, mmarzenak, Repose, Hania222 lubią tę wiadomość
Czekamy na Mikołaja ❤ -
a ja zawsze jak dostaję taką karteczkę z rozpiską badań to tam jest też pakietami rozpisane i wg. tego w 30 tyg powinna być toxo znów. Ja miałam tylko na początku ciąży toxo. Teraz cały czas mocz i morfologia no i dziś robiłam mocz, morfologia i test obciążenia. Więc to pewnie zależy od lekarza prowadzącego.
-
Podobno mają wprowadzić ujednolicenie badań dla ciężarnych i kart ciąży aby każda kobieta miała taki sam standard ciekawe jak długo zajmie im dojście do tego. Z drugiej strony nie byłoby to złe gdyby wiadomo było co gdzie i kiedy bo jak widać każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę.Syn Filip 28 czerwiec
-
jupi
mebelki złożone
ale mnie wszystko boli. jutro to pewnie będę musiała odleżeć
teraz zasłużone lody carte dor chocolate brownie i ostatni sezon mojego serialu
dobrej nocy wszystkim życzę :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2016, 22:42
dais, evus lubią tę wiadomość
-
Agabtm wrote:Podobno mają wprowadzić ujednolicenie badań dla ciężarnych i kart ciąży aby każda kobieta miała taki sam standard ciekawe jak długo zajmie im dojście do tego. Z drugiej strony nie byłoby to złe gdyby wiadomo było co gdzie i kiedy bo jak widać każdy lekarz inaczej prowadzi ciążę.
dla kobiet, potem standardy opieki okołoporodowej, część pierwszą ciąża i tam jest lista zalecanych badań, a że zalecanych to...planie nie każdy stosuje. niestety nie mogę wkleić linku bo pisze z tel -
Witajcie dziewczyny!
Ja toxoplazmozę do 20 tygodnia robiłam co miesiąc teraz robię co 2 mc.
Byliśmy wczoraj na wizycie ale tak jak myślałam lekarz nie zrobił mi usg maleństwa.
Przez usg sprawdził tylko szyjkę. Wszystko z nią ok więc to napięcie w dole brzucha i takie spinanie się brzucha nie są spowodowane skracającą się szyjką.
Niestety nie pozwolił mi chodzić na basen dopóki nie zrobi się ładniejsza pogoda.
A moje plecy tego coraz bardziej potrzebują
Miłego dnia!
-
Magda81 wrote:Z tego co mi wiadomo standardy odnośnie badań już są, wszukaj sobie str fundacji rodzić po ludzki, zakladka
dla kobiet, potem standardy opieki okołoporodowej, część pierwszą ciąża i tam jest lista zalecanych badań, a że zalecanych to...planie nie każdy stosuje. niestety nie mogę wkleić linku bo pisze z telSyn Filip 28 czerwiec -
Magda81 wrote:Agabtm, to sæ wytyczne polskiego towarzystwa ginekologicznego i ginekolodzy-położnicy powinni się do nich stosować, niestety ale nie zawsze tak jest, ale zawsze można zapytać czemu nie zlecili danych badań.Syn Filip 28 czerwiec
-
Magda dokładnie tak jest do dentysty,ginekologa,dermatologa prywatnie a co miesiąc składki lecą na co na lekarza rodzinnego ahhh tragedia....
Kobitki wzajemnie dużo miłości w ten nasz cudny dzień ja dzisiaj mało spędzę go z mężem bo mam zajęcia w szkole rodzeniaevus lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec