X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas espumisan dawal rade, ale Olaf typowo kolek nie mial tylko kilka razy problem z gazami. Slyszalam ze Windii jest super, takie jakby trabeczki do pupci i teraz je zamawiam.
    U mnie z piciem tez kiepsko, moze przez 5 h nic nie pic a potem rzucam sie i wypijam litr ze jednym razem. W sumie pije jakies 1,5 do 2 litrow.
    Aneczka spory maluszek, chetnie zobacze zdjecie :D
    Mi maltan srednio pomagal, wolalam wtedy uzywac bepanthenu, ale teraz ten co wtedy byl na sutki i pupcie juz na pupcie dla noworodkow nie jest a dla starszych. Nie wiem czy zmienli formule czy jakies problemy mieli. Za to ten bepathen dla noworodkow juz nie jest na sutki. Kupuje czysta lanoline- Ziaja lano i jeszcze licze ze na gemini wroci Flos-Lek for Mum, bo poki co zabraklo na stanie.
    Moj biust tez olbrzymiasty, ale spokojnie po karmieniu troche zmaleje. Jedyny mankament jaki mi zostal po karmieniu to asymetrycznosc piersi, zawsze byly takie same, ale teraz jedna jest wieksza niz druga.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropo zakupów z jakiej firmy decydujecie się na butelki??

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tomme tippe

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie też skłaniamy się do Tomme tylko zastanawiam sie czy warto kupować te z tym czujniczkiem dotyczącym temepartury. Bo antykolkowowe są i z i bez. Ponoc te z czujnikiem dodatkowo wspomagają a raczej zapobiegają kolkom. I nie wiem :(

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam avent szklane...małą i dużą. zastanawiałam się nad dr brown*s ale znajomej córka miała kolki. a poza tym bawić się z myciem tych rureczek...zbędna czynność...

jigt0hs.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się jak najwięcej pić, bo podobno odwodnienie może spowodować skurcze. Niestety różnie mi wychodzi, nie lubię pić samej wody, a wiadomo, słodkie nie jest zdrowe...
    Mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży. Kiedy najwięcej przybiera się na wadze? Ja już mam 7kg na plusie, max wyznaczyłam sobie 13kg, czyli brakuje jeszcze 6kg. Jestem w 25tyg więc sporo czasu przede mną. Myślicie że jest szansa, że nie przekroczę tych 13kg?

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane, kobietko, nie martw się o wagę, bo to po porodzie szybko się zrzuci, najważniejsze, żeby maleństwu nie brakowało zbędnych wartości odżywczych i żeby ono zdrowo rosło:) a waga nasza jest na drugim planie...

jane lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://dzieci.pl/kat,1033563,title,Zbyt-wysoka-i-zbyt-niska-waga-w-ciazy-grozi-dziecku-nadwaga,wid,16539629,wiadomosc.html

Zbyt wysoka i zbyt niska waga w ciąży grozi dziecku nadwagą...!

jane lubi tę wiadomość

jigt0hs.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, ja wiem, że dzidzia jest najważniejsza i nie mam zamiaru stosować jakiejś niemądrej diety ani ograniczać jedzenia. No chyba, że słodyczy ;) Ale faktem jest, że o wagę też się trochę martwię i zastanawiam się jak to wygląda z przybieraniem w ostatnich tygodniach ciąży.

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aneczka2015 wrote:
    Hej Laseczki. Nasz Mikus wazy 1200gram i mam świetne zdjęcie w 3d ale z telefonu pisze i nie mam jak wstawic. Jestem przeszczesliwa! !!! Buziaka

Mono gratulacje!!!!

aneczka2015 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• maria85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edda085e3d9fd6camed.jpg

Kaja, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    113e3dc0fc10b1e8med.jpg

smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 %bawełna jak dla mnie są świetne.
    Aneczka gratuluję dużego synia

aneczka2015 lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana kochana spokonnie z tymi litrami jak wypijasz 1,5 to jest bez ciśnienia !!!! Jakbyś mało piła to tak ,ale to wystarcza....
    gin mówi 1,5 l ok fakt że ja wypijam samej wody 2litry nie liczę kawy i herbaty to mój nałóg picia ale powiem Ci ze sa dni ze też mniej wypije! !!!!

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W dniu kobiet zdrówka wam plus zdrowych dzieci oraz udanych wizyt !!!!

Ja wizytuje jutro ehoh ale dopiero o 17

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria fajne pizamki ;)
    Gratulacje udanej wizyty;)
    Kurcze ja nie liczę tej wody ale dalyscie mi do myślenia jutro z ciekawości policze ile wypijam.
    Ja po szkole rodzenia kurcze super jest posłuchać mądrej położnej z doświadczeniem dzisiaj mówiliśmy o połogu kurde żałuję że mój mąż nie może chodzić ze mną bo tyle cennych informacji jest również dla niego.
    Dodatkowo miałyśmy dzisiaj na zajęciach panią doktor kosmetologii, która udzielała ciekawych porad odnośnie farbowania włosów, paznokci typu żele etc., zabiegi kosmetyczne których unikać... ;) dobrze posłuchać

evus, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • dais Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butelki mam 2 tommee tippee i jedna szklana Nuk. Nie bawie sie w zadne czujniki temperatury etc.
    Co do wagi to Ci nie pomoge, bo w poprzedniej ciazy az tak bardzo nie kontrolowalam w sumie przytylam 9 kg ale nie mam dostepu do karty ciazy aby sprawdzic jak to sie rozlozylo w czasie. Dodatkowo kazda z nas jest inna. Podobno po 36 tygodniu sie juz raczej nie tyje.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 8 marca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane kochana sprawdz sobie tu wage :) wpisujesz wzrost i wage przed ciaza i wyskakuje ci waga podzielona na poszczegolne tygodnie podzielona na 3 najwieksza dopuszczalna waga , najmniejsza i srednia ;)
    http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html

jane lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny witam się 29 tygodniu życzę udanych wizyt ja po wczorajszej jem żelazo i mam pić dużo wody

mmarzenak, Kaja, Helen, Repose, evus, Lila2703, beatas lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i ja sie witam w 29 tygodniu:) w przyszlym tygodniu juz 30 tydzien woooow:):) milego dnia kochane!

Kaja, Helen, Repose, evus, Hania222 lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
‹‹ 984 985 986 987 988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ