Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas espumisan dawal rade, ale Olaf typowo kolek nie mial tylko kilka razy problem z gazami. Slyszalam ze Windii jest super, takie jakby trabeczki do pupci i teraz je zamawiam.
U mnie z piciem tez kiepsko, moze przez 5 h nic nie pic a potem rzucam sie i wypijam litr ze jednym razem. W sumie pije jakies 1,5 do 2 litrow.
Aneczka spory maluszek, chetnie zobacze zdjecie
Mi maltan srednio pomagal, wolalam wtedy uzywac bepanthenu, ale teraz ten co wtedy byl na sutki i pupcie juz na pupcie dla noworodkow nie jest a dla starszych. Nie wiem czy zmienli formule czy jakies problemy mieli. Za to ten bepathen dla noworodkow juz nie jest na sutki. Kupuje czysta lanoline- Ziaja lano i jeszcze licze ze na gemini wroci Flos-Lek for Mum, bo poki co zabraklo na stanie.
Moj biust tez olbrzymiasty, ale spokojnie po karmieniu troche zmaleje. Jedyny mankament jaki mi zostal po karmieniu to asymetrycznosc piersi, zawsze byly takie same, ale teraz jedna jest wieksza niz druga. -
Ja staram się jak najwięcej pić, bo podobno odwodnienie może spowodować skurcze. Niestety różnie mi wychodzi, nie lubię pić samej wody, a wiadomo, słodkie nie jest zdrowe...
Mam pytanie do dziewczyn, które były już w ciąży. Kiedy najwięcej przybiera się na wadze? Ja już mam 7kg na plusie, max wyznaczyłam sobie 13kg, czyli brakuje jeszcze 6kg. Jestem w 25tyg więc sporo czasu przede mną. Myślicie że jest szansa, że nie przekroczę tych 13kg?kochana córeczka 16.06.2016 -
Eh, ja wiem, że dzidzia jest najważniejsza i nie mam zamiaru stosować jakiejś niemądrej diety ani ograniczać jedzenia. No chyba, że słodyczy
Ale faktem jest, że o wagę też się trochę martwię i zastanawiam się jak to wygląda z przybieraniem w ostatnich tygodniach ciąży.
kochana córeczka 16.06.2016 -
aneczka2015 wrote:Hej Laseczki. Nasz Mikus wazy 1200gram i mam świetne zdjęcie w 3d ale z telefonu pisze i nie mam jak wstawic. Jestem przeszczesliwa! !!! Buziaka
Mono gratulacje!!!!aneczka2015 lubi tę wiadomość
-
Dorjana kochana spokonnie z tymi litrami jak wypijasz 1,5 to jest bez ciśnienia !!!! Jakbyś mało piła to tak ,ale to wystarcza....
gin mówi 1,5 l ok fakt że ja wypijam samej wody 2litry nie liczę kawy i herbaty to mój nałóg picia ale powiem Ci ze sa dni ze też mniej wypije! !!!!Dorjana lubi tę wiadomość
-
Maria fajne pizamki
Gratulacje udanej wizyty;)
Kurcze ja nie liczę tej wody ale dalyscie mi do myślenia jutro z ciekawości policze ile wypijam.
Ja po szkole rodzenia kurcze super jest posłuchać mądrej położnej z doświadczeniem dzisiaj mówiliśmy o połogu kurde żałuję że mój mąż nie może chodzić ze mną bo tyle cennych informacji jest również dla niego.
Dodatkowo miałyśmy dzisiaj na zajęciach panią doktor kosmetologii, która udzielała ciekawych porad odnośnie farbowania włosów, paznokci typu żele etc., zabiegi kosmetyczne których unikać...dobrze posłuchać
evus, Repose lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Butelki mam 2 tommee tippee i jedna szklana Nuk. Nie bawie sie w zadne czujniki temperatury etc.
Co do wagi to Ci nie pomoge, bo w poprzedniej ciazy az tak bardzo nie kontrolowalam w sumie przytylam 9 kg ale nie mam dostepu do karty ciazy aby sprawdzic jak to sie rozlozylo w czasie. Dodatkowo kazda z nas jest inna. Podobno po 36 tygodniu sie juz raczej nie tyje.
-
Jane kochana sprawdz sobie tu wage
wpisujesz wzrost i wage przed ciaza i wyskakuje ci waga podzielona na poszczegolne tygodnie podzielona na 3 najwieksza dopuszczalna waga , najmniejsza i srednia
http://babyonline.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html
jane lubi tę wiadomość