X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No a jak obaj będą chceli wystawić L4 to trzeba będzie się przyznać i karta ciąży która trzeba do szpitala zabrać będziesz miała 2?
    A no racja...
    Na razie mam l4 wypisane przez rodzinnego. A jutro zobacze ktory gin bedzie lepszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Śliczna córeczka :)
    Potwierdzam :) nie wiem czy dobrze kojarze imie Anielka?;)

Annielove lubi tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, miedzy 8 a 9 - ciesze sie, ze tak wczesnie bo to pierwsza i bym jajko w domu zniosla. Wizyta bedzie krotka bo u mojego magika od IVF i wcisnal mnie w monitoring ... a tam jakies 5 min na osobe :) jezeli wszystko bedzie ok to 23 ide do gina w Medicoverze :)

Kawokado lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba stuknie nam 100str na forum :D

Mysle ze jutro jak mi gin bedzie odpowiadal zdecydujemy sie na pakiet ciazowy w tej klinice.

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Kourtney, miedzy 8 a 9 - ciesze sie, ze tak wczesnie bo to pierwsza i bym jajko w domu zniosla. Wizyta bedzie krotka bo u mojego magika od IVF i wcisnal mnie w monitoring ... a tam jakies 5 min na osobe :) jezeli wszystko bedzie ok to 23 ide do gina w Medicoverze :)
    A jakiego z medicover? Ja bym chciala tam rodzic :) ale to jeszcze dluga droga do tego:) haha

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A no racja...
    Na razie mam l4 wypisane przez rodzinnego. A jutro zobacze ktory gin bedzie lepszy :)
    Do mojego lekarza w piątki nie trzeba się umawiać ale nie mogę chodzić co piątek jak wariatka hehe :) a internista chyba tez może wypisać skierowania na badania nie? Wtedy będą refundowane :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21 pazdziernika kolejna wizyte u gina do tego czas mam zrobic te wszystkie badania podstawowe. Sporo tego jest a nic mi nie powiedzial o cenie a ja nie zapytalam. Ale jak z nfz to myslicie ze wszystko jest refundowane?
    Chyba pojde na nie jutro rano.
    Tylko co z prywatnym? On tez mi kaze je zrobic ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:14

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A jakiego z medicover? Ja bym chciala tam rodzic :) ale to jeszcze dluga droga do tego:) haha

Świrski na Poligonowej. Jest genialny a prowadzi tez ciaze wiec jestem zadowolona :)

Jak bedzie juz blizej niz dalej to z checia pogadam o porodach w placowkach typu Medicover albo Damian :-) Poki co jestem mega przeciwniczka ;P

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja również zapowiadam się czerwcowo - około 20.

Wszystkim nam nudnej ciąży!!!

sedinum82, Kourtney, Kawokado, krysiak, Paula222, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi witamy :) to twoja pierwsza ciaza?

Sedinum tak tylko wspomnialam. Zdaje sobie sprawe ze to jeszcze calkiem nie ten czas zeby myslec o porodzie

• Helen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po wizycie :)
    maleństwo ma 12,6mm jestem dzień do przodu, wg usg ciąza 7t4d
    tętno 144
    http://zapodaj.net/2961735259ca2.jpg.html
    ale jesteśmy szczęśliwi, jeszcze to do mnie nie dochodzi :) <3

Kourtney, Kawokado, Annielove, krysiak, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zrobic morfologie, grupe krwi i rh, mocz, toxo, rozyczke, wr, glukoze,HIV i cytomegalie,badanie cytologiczne, VDRL, HBs-antygen, HCV, TSH

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tętno 144
    Pięknie! Gratulacje <3

Helen, Clara lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam. Poszlam do niego z l4 . Zapytal co sie dzieje. I powiedzialam wprost ze jestem w ciazy. Ze to bardzo wczesy etap ale ze mdlosci nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Powiedzialam mu ze wcziraj nawet wymiotowalam w pracy.
    Pogratulowal mi , wysciskal i ucieszyl sie bardzo. Cieszyl sie ze juz mu powiedzialam bo teraz bedzie juz mogl szukac kogos na moje stanowisko a raczej kolezanka dostanie awans. Wiec gitara :) Powiedzialam ze jutro ide do ginekologa i byc moze przedluzy mi to l4 woec jak cos to doniose jutro. Mowil ze jie ma sprawy , ze najwazniejsze teraz zebym dbala o siebie i odpoczywac mam jak najwiece .
    Jestem w szoku :O zero wyrzutow,marudzenia. Czyste szczerze gratulacje z jego strony :)

Kurcze może my z bardzo tych szefów demonizujemy? :D
    Clara wrote:
    Po wizycie. Widoczny na ten czas pęcherzyk ciążowy w macicy - tyle. Za wcześnie na badanie więc dr nie była w stanie więcej powiedzieć.
    Dostałam Clexane do brzucha, bez refundacji.
    Mam macicę dwurożną także ciąża w rogu macicy.

Kolejna wizyta za 2-3 tygodnie. Aha, ginka powiedziała ze beta ładnie rośnie i mam juz nie powtarzać.

Co ja mam Wam napisać: po wynikach bety przekresliłam tą ciążę. Zauważcie, Wam wszystkim beta rośnie o min. 120-130%. A mi, jedynie o 100, tak akuratnie.

Wracam do świata żywych. Dziękuję Wam za wsparcie:):)

NO I PIĘKNIE! A mówiłam, ze będzie dobrze :D Zgadzam się z Sedinum, że przez te bety to tylko stres ;p ja nie robiłam i wychodzez założenia, że jak ma być dobrze to będzie i tyle :D
    Clara wrote:
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:):):) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:):):) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:):):)

Hahaha no proszę! Która to pisała, ze przy bliźniakach beta wolniej przyrasta? Polać jej! (sok jabłkowego ;) )
    Helen wrote:
    tętno 144

Helen super! Duża fasolka ;) gratulacje! 041.gif

A ja wróciłam z badań i zamierzam się obijać czyli biorę się za mój haft :D Za cytomegalie, toksoplazmoze (oba igm), Hiv, HCV i VDRL zapłaciłam dziś w Gdyni 139zł 65 gr ;) Informacja tak w ramach statystyk jak to w kraju cenowo wygląda ;)
    Ach i kupiłam sobie palmersa na rozstępy, bo podobno mozna go używać już w pierwszym trymestrze, trochę "capi" ale tragedii chyba nie będzie :P okaże się jutro rano :)

Kourtney, krysiak, Abra lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA! I jest setna strona! :D

sedinum82, Helen, Kourtney, Annielove lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Sedinum tak tylko wspomnialam. Zdaje sobie sprawe ze to jeszcze calkiem nie ten czas zeby myslec o porodzie

bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P

Kawokado, Kourtney, Zołzi, krysiak lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tętno 144
    Super :D

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kourtney, to moja pierwsza ciąża. Staramy sie od połowy czerwca ale ten cykl był pierwszy z testami ovu i mierzeniem temperatury. I mam nadzieje ze udalo sie. Jestem po becie w 10dpo - 47,93, 13dpo - 174,2. Byłam u ginekologa prywatnie i oczywiscie nic nie widać poza pogrubioną (?) macicą co oczywiscie jest dobrym znakiem :-) Preczytałam prawie cały temat Czerwcowych Mamusi 2016. Trochę nas jest! a jeszcze pewnie wiele dojdzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:36

Helen, Kourtney, madziak2202 lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super, strasznie się cieszę. Ja mam wizytę jutro i już oczywiście się stresuję. Na sczzęscie mąż będzie ze mną :]

Kawokado, Kourtney, sedinum82, krysiak, Helen lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P
    A bo napisalas przedtem ze jestes przeciwniczka i tak to zrozumialam ze za wczesnie by rozmawiac o szpitalach w ktorych chcemy rodzic

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ