Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    No a jak obaj będą chceli wystawić L4 to trzeba będzie się przyznać i karta ciąży która trzeba do szpitala zabrać będziesz miała 2?
    A no racja...
    Na razie mam l4 wypisane przez rodzinnego. A jutro zobacze ktory gin bedzie lepszy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati_89 wrote:
    Śliczna córeczka :)
    Potwierdzam :) nie wiem czy dobrze kojarze imie Anielka?;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney, miedzy 8 a 9 - ciesze sie, ze tak wczesnie bo to pierwsza i bym jajko w domu zniosla. Wizyta bedzie krotka bo u mojego magika od IVF i wcisnal mnie w monitoring ... a tam jakies 5 min na osobe :) jezeli wszystko bedzie ok to 23 ide do gina w Medicoverze :)

Kawokado lubi tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj chyba stuknie nam 100str na forum :D

Mysle ze jutro jak mi gin bedzie odpowiadal zdecydujemy sie na pakiet ciazowy w tej klinice.

Kawokado lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    Kourtney, miedzy 8 a 9 - ciesze sie, ze tak wczesnie bo to pierwsza i bym jajko w domu zniosla. Wizyta bedzie krotka bo u mojego magika od IVF i wcisnal mnie w monitoring ... a tam jakies 5 min na osobe :) jezeli wszystko bedzie ok to 23 ide do gina w Medicoverze :)
    A jakiego z medicover? Ja bym chciala tam rodzic :) ale to jeszcze dluga droga do tego:) haha

• Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A no racja...
    Na razie mam l4 wypisane przez rodzinnego. A jutro zobacze ktory gin bedzie lepszy :)
    Do mojego lekarza w piątki nie trzeba się umawiać ale nie mogę chodzić co piątek jak wariatka hehe :) a internista chyba tez może wypisać skierowania na badania nie? Wtedy będą refundowane :)

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 21 pazdziernika kolejna wizyte u gina do tego czas mam zrobic te wszystkie badania podstawowe. Sporo tego jest a nic mi nie powiedzial o cenie a ja nie zapytalam. Ale jak z nfz to myslicie ze wszystko jest refundowane?
    Chyba pojde na nie jutro rano.
    Tylko co z prywatnym? On tez mi kaze je zrobic ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:14

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    A jakiego z medicover? Ja bym chciala tam rodzic :) ale to jeszcze dluga droga do tego:) haha

Świrski na Poligonowej. Jest genialny a prowadzi tez ciaze wiec jestem zadowolona :)

Jak bedzie juz blizej niz dalej to z checia pogadam o porodach w placowkach typu Medicover albo Damian :-) Poki co jestem mega przeciwniczka ;P

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! Ja również zapowiadam się czerwcowo - około 20.

Wszystkim nam nudnej ciąży!!!

sedinum82, nick nieaktualny, Kawokado, nick nieaktualny, Paula222, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi witamy :) to twoja pierwsza ciaza?

Sedinum tak tylko wspomnialam. Zdaje sobie sprawe ze to jeszcze calkiem nie ten czas zeby myslec o porodzie

• Helen Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem już po wizycie :)
    maleństwo ma 12,6mm jestem dzień do przodu, wg usg ciąza 7t4d
    tętno 144
    http://zapodaj.net/2961735259ca2.jpg.html
    ale jesteśmy szczęśliwi, jeszcze to do mnie nie dochodzi :) <3

nick nieaktualny, Kawokado, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam zrobic morfologie, grupe krwi i rh, mocz, toxo, rozyczke, wr, glukoze,HIV i cytomegalie,badanie cytologiczne, VDRL, HBs-antygen, HCV, TSH

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tętno 144
    Pięknie! Gratulacje <3

Helen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Wróciłam. Moj szef okazal sie byc lepszym niz myslalam. Poszlam do niego z l4 . Zapytal co sie dzieje. I powiedzialam wprost ze jestem w ciazy. Ze to bardzo wczesy etap ale ze mdlosci nie pozwalaja mi normalnie funkcjonowac. Powiedzialam mu ze wcziraj nawet wymiotowalam w pracy.
    Pogratulowal mi , wysciskal i ucieszyl sie bardzo. Cieszyl sie ze juz mu powiedzialam bo teraz bedzie juz mogl szukac kogos na moje stanowisko a raczej kolezanka dostanie awans. Wiec gitara :) Powiedzialam ze jutro ide do ginekologa i byc moze przedluzy mi to l4 woec jak cos to doniose jutro. Mowil ze jie ma sprawy , ze najwazniejsze teraz zebym dbala o siebie i odpoczywac mam jak najwiece .
    Jestem w szoku :O zero wyrzutow,marudzenia. Czyste szczerze gratulacje z jego strony :)

Kurcze może my z bardzo tych szefów demonizujemy? :D
    Clara wrote:
    Po wizycie. Widoczny na ten czas pęcherzyk ciążowy w macicy - tyle. Za wcześnie na badanie więc dr nie była w stanie więcej powiedzieć.
    Dostałam Clexane do brzucha, bez refundacji.
    Mam macicę dwurożną także ciąża w rogu macicy.

Kolejna wizyta za 2-3 tygodnie. Aha, ginka powiedziała ze beta ładnie rośnie i mam juz nie powtarzać.

Co ja mam Wam napisać: po wynikach bety przekresliłam tą ciążę. Zauważcie, Wam wszystkim beta rośnie o min. 120-130%. A mi, jedynie o 100, tak akuratnie.

Wracam do świata żywych. Dziękuję Wam za wsparcie:):)

NO I PIĘKNIE! A mówiłam, ze będzie dobrze :D Zgadzam się z Sedinum, że przez te bety to tylko stres ;p ja nie robiłam i wychodzez założenia, że jak ma być dobrze to będzie i tyle :D
    Clara wrote:
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:):):) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:):):) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:):):)

Hahaha no proszę! Która to pisała, ze przy bliźniakach beta wolniej przyrasta? Polać jej! (sok jabłkowego ;) )
    Helen wrote:
    tętno 144

Helen super! Duża fasolka ;) gratulacje! 041.gif

A ja wróciłam z badań i zamierzam się obijać czyli biorę się za mój haft :D Za cytomegalie, toksoplazmoze (oba igm), Hiv, HCV i VDRL zapłaciłam dziś w Gdyni 139zł 65 gr ;) Informacja tak w ramach statystyk jak to w kraju cenowo wygląda ;)
    Ach i kupiłam sobie palmersa na rozstępy, bo podobno mozna go używać już w pierwszym trymestrze, trochę "capi" ale tragedii chyba nie będzie :P okaże się jutro rano :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Abra lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HA! I jest setna strona! :D

sedinum82, Helen, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• sedinum82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Sedinum tak tylko wspomnialam. Zdaje sobie sprawe ze to jeszcze calkiem nie ten czas zeby myslec o porodzie

bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P

Kawokado, nick nieaktualny, Zołzi, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

20.10.2015 - 7tc. [*]
  • Pati_89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    tętno 144
    Super :D

Helen lubi tę wiadomość

f2w3dqk3ob7fxh99.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Kourtney, to moja pierwsza ciąża. Staramy sie od połowy czerwca ale ten cykl był pierwszy z testami ovu i mierzeniem temperatury. I mam nadzieje ze udalo sie. Jestem po becie w 10dpo - 47,93, 13dpo - 174,2. Byłam u ginekologa prywatnie i oczywiscie nic nie widać poza pogrubioną (?) macicą co oczywiscie jest dobrym znakiem :-) Preczytałam prawie cały temat Czerwcowych Mamusi 2016. Trochę nas jest! a jeszcze pewnie wiele dojdzie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:36

Helen, nick nieaktualny, madziak2202 lubią tę wiadomość

201606207452.png
  • Wiaterek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super, strasznie się cieszę. Ja mam wizytę jutro i już oczywiście się stresuję. Na sczzęscie mąż będzie ze mną :]

Kawokado, nick nieaktualny, sedinum82, nick nieaktualny, Helen lubią tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P
    A bo napisalas przedtem ze jestes przeciwniczka i tak to zrozumialam ze za wczesnie by rozmawiac o szpitalach w ktorych chcemy rodzic

‹‹ 97 98 99 100 101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ