X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado tylko tyle ci badan zlecil lekarz? Prywatny czy na nfz i tyle placilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Tak Kourtney, to moja pierwsza ciąża. Staramy sie od połowy czerwca ale ten cykl był pierwszy z testami ovu i mierzeniem temperatury. I mam nadzieje ze udalo sie. Jestem po becie w 10dpo - 47,93, 13dpo - 174,2. Byłam u ginekologa prywatnie i oczywiscie nic nie widać poza pogrubioną (?) macicą co oczywiscie jest dobrym znakiem :-) Preczytałam prawie cały temat Czerwcowych Mamusi 2016. Trochę nas jest! a jeszcze pewnie wiele dojdzie :-)
    Beta piekna. :) A kiedy kolejna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze oczekuje pozytywnej wiadomosci od stardust . Oglosze ja cudem nad cudami jak wroci i napisze ze jest zarodek :) I mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie :)

Annielove, sedinum82, Kawokado, Pati_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrobię z nadrobieniem :D

Helen śliczna dzidzia <3 Gratuluję

Kourtney tak, Aniela

Też bym chciała rodzić w szpitalu Damiana :D Rodziłam tam córkę, szpital i personel perfekcja :D Ale jak to mówi Kourtney przed nami daleka ale jakże piękna droga.. pierwsze ruchy, płeć, wybór wózka, ciuszki, wybór szpitala i wyczekany przez nas dzień.. dzień w którym ujrzymy nasze skarby :)

Kourtney, Wiaterek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jeszcze oczekuje pozytywnej wiadomosci od stardust . Oglosze ja cudem nad cudami jak wroci i napisze ze jest zarodek :) I mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie :)

Też o niej myślę :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Też o niej myślę :)

Jak przyszłam to szukałam wiadomości od niej....

Annielove lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P

hahahaha, ja mam wózek w piwnicy po córce, Quinny Moodd w ogóle nie używany, zapakowany, zafoliowany i w bardzo dobrym stanie, co się dziwić jak moje dziecko w nim siedziało może góra dwa razy :) Chciałam go przywlec do domu ale się powstrzymałam :D

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kawokado tylko tyle ci badan zlecil lekarz? Prywatny czy na nfz i tyle placilas?

Wszystko prywatnie robie, jakoś nie mam zaufania do żadnego innego lekarza choć ostatnio zastanawiałam się nad NFZ żeby częściej podglądać fasole ;)
    A to już trzeci zestaw badań, przed ciążą robiłam najwięcej: TSH, FT4, TOXO igm i igg, różyczkę, cytomegalie igg i igm, grupę krwi, jak zobaczyłam dwie kreski to morfologię krwi z OB, badanie ogólne moczu, glukozę, żelazo i betę (raz, bo nie wiedziałam, ze trzeba powtórzyć po 48h ;) ), a teraz właśnie te pozostałe czyli antyHCV, antyHIV, VDRL, i toxo i cytomegalie, ale tylko iGM i podobno te dwie ostatnie będę musiała robić co 3 miesiące, bo nie przechodziłam...

Kourtney lubi tę wiadomość

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Beta piekna. :) A kiedy kolejna wizyta?
    Już 22 października :-) Mam nadzieje ze cos bedzie widać bo chce jak najszybciej pojsc na zwolnienie. Pracę mam przy ogrodach w terenie, ciężka fizycznie i ze środkami chemicznymi. A Ty Kourtney, na jakim etapie jesteś i kiedy wizyta?

Kourtney lubi tę wiadomość

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy bedziecie starały sie o L4 w ciaży?

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Już 22 października :-) Mam nadzieje ze cos bedzie widać bo chce jak najszybciej pojsc na zwolnienie. Pracę mam przy ogrodach w terenie, ciężka fizycznie i ze środkami chemicznymi. A Ty Kourtney, na jakim etapie jesteś i kiedy wizyta?
    Ja juz pierwsza wizyte mam za soba.Bylam w zeszlym tygodniu I juz widzialam serduszko i zarodka 7mm i 3mm bez serduszka. Jutro wlasnie ide na kolejna wizyte. Juz sie nie moge doczekac. Dzisiaj zaczelam 8tydzien. :) zarodek powinien miec ok 13mm bo na tym etapie przyrasta po1mm na dzien chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:25

Zołzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    A Wy bedziecie starały sie o L4 w ciaży?
    Ja dzisiaj dostalam od rodzinnego ale tylko do konca tyg. Jutro poprosze gina zeby mi przedluzyl bo mam zvyt uciazliwe mdlosci i nie da sie tak pracowac. Po wczorajszym dniu mam dosyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super, gratuluje bardzo. Ja znalazłam sposób na moje bezustanne mdłości, właściwie koleżanka mi go podpowiedziała i wzięłam sie za żucie gumy. Któraś tutaj pisała, ze leci po gumę :) no i okazało sie, ze u mnie tez działa. Mdłości nadal sa, ale lżejsze no i zawsze to lepiej żuć gumę niż non stop coś jeść :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) odebralam dzisiaj bete (2 dni temu 256,8) a dzisiaj 588,1 .kolejna zrobie za tydz

Morwa, Zołzi, Kourtney, krysiak, sedinum82, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki. Gratuluję udanych wizyt.
    Co do bliźniaków to ja w pierwszej ciazy po cichu o nich marzyłam ale jak urodziłam i mała dawała mi popalić to dziękowałam bogu ze mam tylko jedno haha Teraz już wiem jaka to ciężka praca i modlę się żeby nie było bliźniaków!
    Ogłaszam ze zaczęły mi się mdłości. Prawie zwymiotowalam na widok tostow i muffinek rano. To mam przerabane

Kourtney, Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:):):) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:):):) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:):):)
    Cudowna wiadomość :) gratuluję :*:*:*:*:*

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej:) odebralam dzisiaj bete (2 dni temu 256,8) a dzisiaj 588,1 .kolejna zrobie za tydz
    Super! Ładnie rośnie! Lekarz kazał Ci bety robic? Bo mi powiedzial po 2 badaniach zebym nie robila wiecej tylko na usg... Ale jak tu wytrzymac... chyba po cichu w tajemnicy przed nim przejde sie jutro ...

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jakie strong baby w avatarku :D

Mi te gumy mietowki niestety nie pomagaja...kolacja juz w kibelku. Niestety albo stety jak kto na to patrzy :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała bliźniaki a nawet trojaczki, wiem że dalibyśmy rade ;) i fajne by było takie wynagrodzenie po takim czasie :) no ale co ma być to i tak będzie liczę żeby było cokolwiek byle by tam gdzie trzeba i zdrowe :)

Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Morwa jakie strong baby w avatarku :D

Mi te gumy mietowki niestety nie pomagaja...kolacja juz w kibelku. Niestety albo stety jak kto na to patrzy :)
    Patrz jaki fajny ma tatuaż :)
    http://iv.pl/images/68539912628939930679.jpeg

Kourtney, Kawokado, sedinum82, Wiaterek, Abra lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ