Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZołzi wrote:Tak Kourtney, to moja pierwsza ciąża. Staramy sie od połowy czerwca ale ten cykl był pierwszy z testami ovu i mierzeniem temperatury. I mam nadzieje ze udalo sie. Jestem po becie w 10dpo - 47,93, 13dpo - 174,2. Byłam u ginekologa prywatnie i oczywiscie nic nie widać poza pogrubioną (?) macicą co oczywiscie jest dobrym znakiem Preczytałam prawie cały temat Czerwcowych Mamusi 2016. Trochę nas jest! a jeszcze pewnie wiele dojdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:54
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wyrobię z nadrobieniem
Helen śliczna dzidzia Gratuluję
Kourtney tak, Aniela
Też bym chciała rodzić w szpitalu Damiana Rodziłam tam córkę, szpital i personel perfekcja Ale jak to mówi Kourtney przed nami daleka ale jakże piękna droga.. pierwsze ruchy, płeć, wybór wózka, ciuszki, wybór szpitala i wyczekany przez nas dzień.. dzień w którym ujrzymy nasze skarbyKourtney, Wiaterek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysedinum82 wrote:bez przesady ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P
hahahaha, ja mam wózek w piwnicy po córce, Quinny Moodd w ogóle nie używany, zapakowany, zafoliowany i w bardzo dobrym stanie, co się dziwić jak moje dziecko w nim siedziało może góra dwa razy Chciałam go przywlec do domu ale się powstrzymałam -
Kourtney wrote:Kawokado tylko tyle ci badan zlecil lekarz? Prywatny czy na nfz i tyle placilas?
Wszystko prywatnie robie, jakoś nie mam zaufania do żadnego innego lekarza choć ostatnio zastanawiałam się nad NFZ żeby częściej podglądać fasole
A to już trzeci zestaw badań, przed ciążą robiłam najwięcej: TSH, FT4, TOXO igm i igg, różyczkę, cytomegalie igg i igm, grupę krwi, jak zobaczyłam dwie kreski to morfologię krwi z OB, badanie ogólne moczu, glukozę, żelazo i betę (raz, bo nie wiedziałam, ze trzeba powtórzyć po 48h ), a teraz właśnie te pozostałe czyli antyHCV, antyHIV, VDRL, i toxo i cytomegalie, ale tylko iGM i podobno te dwie ostatnie będę musiała robić co 3 miesiące, bo nie przechodziłam...Kourtney lubi tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Beta piekna. A kiedy kolejna wizyta?
Kourtney lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZołzi wrote:Już 22 października Mam nadzieje ze cos bedzie widać bo chce jak najszybciej pojsc na zwolnienie. Pracę mam przy ogrodach w terenie, ciężka fizycznie i ze środkami chemicznymi. A Ty Kourtney, na jakim etapie jesteś i kiedy wizyta?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:25
Zołzi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelen super, gratuluje bardzo. Ja znalazłam sposób na moje bezustanne mdłości, właściwie koleżanka mi go podpowiedziała i wzięłam sie za żucie gumy. Któraś tutaj pisała, ze leci po gumę no i okazało sie, ze u mnie tez działa. Mdłości nadal sa, ale lżejsze no i zawsze to lepiej żuć gumę niż non stop coś jeść
Kawokado lubi tę wiadomość
-
Witam laseczki. Gratuluję udanych wizyt.
Co do bliźniaków to ja w pierwszej ciazy po cichu o nich marzyłam ale jak urodziłam i mała dawała mi popalić to dziękowałam bogu ze mam tylko jedno haha Teraz już wiem jaka to ciężka praca i modlę się żeby nie było bliźniaków!
Ogłaszam ze zaczęły mi się mdłości. Prawie zwymiotowalam na widok tostow i muffinek rano. To mam przerabaneKourtney, Kawokado, krysiak lubią tę wiadomość
-
Clara wrote:Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:)
-
Hania222 wrote:Hej:) odebralam dzisiaj bete (2 dni temu 256, a dzisiaj 588,1 .kolejna zrobie za tydz
-
nick nieaktualny
-
Ja tam bym chciała bliźniaki a nawet trojaczki, wiem że dalibyśmy rade i fajne by było takie wynagrodzenie po takim czasie no ale co ma być to i tak będzie liczę żeby było cokolwiek byle by tam gdzie trzeba i zdrowe
Kourtney, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość
-
Kourtney wrote:Morwa jakie strong baby w avatarku
Mi te gumy mietowki niestety nie pomagaja...kolacja juz w kibelku. Niestety albo stety jak kto na to patrzy
http://iv.pl/images/68539912628939930679.jpegKourtney, Kawokado, sedinum82, Wiaterek, Abra lubią tę wiadomość