Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawokado tylko tyle ci badan zlecil lekarz? Prywatny czy na nfz i tyle placilas?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Tak Kourtney, to moja pierwsza ciąża. Staramy sie od połowy czerwca ale ten cykl był pierwszy z testami ovu i mierzeniem temperatury. I mam nadzieje ze udalo sie. Jestem po becie w 10dpo - 47,93, 13dpo - 174,2. Byłam u ginekologa prywatnie i oczywiscie nic nie widać poza pogrubioną (?) macicą co oczywiscie jest dobrym znakiem :-) Preczytałam prawie cały temat Czerwcowych Mamusi 2016. Trochę nas jest! a jeszcze pewnie wiele dojdzie :-)
    Beta piekna. :) A kiedy kolejna wizyta?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 17:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze oczekuje pozytywnej wiadomosci od stardust . Oglosze ja cudem nad cudami jak wroci i napisze ze jest zarodek :) I mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie :)

nick nieaktualny, sedinum82, Kawokado, Pati_89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyrobię z nadrobieniem :D

Helen śliczna dzidzia <3 Gratuluję

Kourtney tak, Aniela

Też bym chciała rodzić w szpitalu Damiana :D Rodziłam tam córkę, szpital i personel perfekcja :D Ale jak to mówi Kourtney przed nami daleka ale jakże piękna droga.. pierwsze ruchy, płeć, wybór wózka, ciuszki, wybór szpitala i wyczekany przez nas dzień.. dzień w którym ujrzymy nasze skarby :)

nick nieaktualny, Wiaterek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Ja jeszcze oczekuje pozytywnej wiadomosci od stardust . Oglosze ja cudem nad cudami jak wroci i napisze ze jest zarodek :) I mam nadzieje ze tak wlasnie bedzie :)

Też o niej myślę :)

• Wiaterek Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annielove wrote:
    Też o niej myślę :)

Jak przyszłam to szukałam wiadomości od niej....

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Wojtuś ur. 12.11.2016 r. Cc
    Kornelia ur. 21.07.2019 r. Sn
    Moje największe szczęścia <3
    4 Aniołki
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sedinum82 wrote:
    bez przesady ;) ja w mega tajemnicy przed M (zeby mnie nie wzial za wariatke) ogladalam wozki na allegro. Chcialam wejsc dzisiaj do mothercare ale sie powstrzymalam:P

hahahaha, ja mam wózek w piwnicy po córce, Quinny Moodd w ogóle nie używany, zapakowany, zafoliowany i w bardzo dobrym stanie, co się dziwić jak moje dziecko w nim siedziało może góra dwa razy :) Chciałam go przywlec do domu ale się powstrzymałam :D

• Kawokado Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Kawokado tylko tyle ci badan zlecil lekarz? Prywatny czy na nfz i tyle placilas?

Wszystko prywatnie robie, jakoś nie mam zaufania do żadnego innego lekarza choć ostatnio zastanawiałam się nad NFZ żeby częściej podglądać fasole ;)
    A to już trzeci zestaw badań, przed ciążą robiłam najwięcej: TSH, FT4, TOXO igm i igg, różyczkę, cytomegalie igg i igm, grupę krwi, jak zobaczyłam dwie kreski to morfologię krwi z OB, badanie ogólne moczu, glukozę, żelazo i betę (raz, bo nie wiedziałam, ze trzeba powtórzyć po 48h ;) ), a teraz właśnie te pozostałe czyli antyHCV, antyHIV, VDRL, i toxo i cytomegalie, ale tylko iGM i podobno te dwie ostatnie będę musiała robić co 3 miesiące, bo nie przechodziłam...

mhsvpiqvcq4vs5qz.png

dw1LBL5.jpgdw1Lp2.png

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Beta piekna. :) A kiedy kolejna wizyta?
    Już 22 października :-) Mam nadzieje ze cos bedzie widać bo chce jak najszybciej pojsc na zwolnienie. Pracę mam przy ogrodach w terenie, ciężka fizycznie i ze środkami chemicznymi. A Ty Kourtney, na jakim etapie jesteś i kiedy wizyta?

201606207452.png
  • Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy bedziecie starały sie o L4 w ciaży?

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    Już 22 października :-) Mam nadzieje ze cos bedzie widać bo chce jak najszybciej pojsc na zwolnienie. Pracę mam przy ogrodach w terenie, ciężka fizycznie i ze środkami chemicznymi. A Ty Kourtney, na jakim etapie jesteś i kiedy wizyta?
    Ja juz pierwsza wizyte mam za soba.Bylam w zeszlym tygodniu I juz widzialam serduszko i zarodka 7mm i 3mm bez serduszka. Jutro wlasnie ide na kolejna wizyte. Juz sie nie moge doczekac. Dzisiaj zaczelam 8tydzien. :) zarodek powinien miec ok 13mm bo na tym etapie przyrasta po1mm na dzien chyba

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2015, 18:25

Zołzi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzi wrote:
    A Wy bedziecie starały sie o L4 w ciaży?
    Ja dzisiaj dostalam od rodzinnego ale tylko do konca tyg. Jutro poprosze gina zeby mi przedluzyl bo mam zvyt uciazliwe mdlosci i nie da sie tak pracowac. Po wczorajszym dniu mam dosyc

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen super, gratuluje bardzo. Ja znalazłam sposób na moje bezustanne mdłości, właściwie koleżanka mi go podpowiedziała i wzięłam sie za żucie gumy. Któraś tutaj pisała, ze leci po gumę :) no i okazało sie, ze u mnie tez działa. Mdłości nadal sa, ale lżejsze no i zawsze to lepiej żuć gumę niż non stop coś jeść :)

Kawokado lubi tę wiadomość

• Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:) odebralam dzisiaj bete (2 dni temu 256,8) a dzisiaj 588,1 .kolejna zrobie za tydz

Morwa, Zołzi, nick nieaktualny, nick nieaktualny, sedinum82, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki. Gratuluję udanych wizyt.
    Co do bliźniaków to ja w pierwszej ciazy po cichu o nich marzyłam ale jak urodziłam i mała dawała mi popalić to dziękowałam bogu ze mam tylko jedno haha Teraz już wiem jaka to ciężka praca i modlę się żeby nie było bliźniaków!
    Ogłaszam ze zaczęły mi się mdłości. Prawie zwymiotowalam na widok tostow i muffinek rano. To mam przerabane

nick nieaktualny, Kawokado, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clara wrote:
    Dziewczyny, zapomniałam napisać: w mojej macicy widoczne dwa pęcherzyki ciążowe:):):) w jednym rogu jeden i w drugim drugi. No myślałam ze zjazde w gabinecie:):):) a reakcja mojego męża- do tej pory płacze ze śmiechu:):):)
    Cudowna wiadomość :) gratuluję :*:*:*:*:*

• Zołzi Przyjaciółka

Wysłany: 14 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania222 wrote:
    Hej:) odebralam dzisiaj bete (2 dni temu 256,8) a dzisiaj 588,1 .kolejna zrobie za tydz
    Super! Ładnie rośnie! Lekarz kazał Ci bety robic? Bo mi powiedzial po 2 badaniach zebym nie robila wiecej tylko na usg... Ale jak tu wytrzymac... chyba po cichu w tajemnicy przed nim przejde sie jutro ...

201606207452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jakie strong baby w avatarku :D

Mi te gumy mietowki niestety nie pomagaja...kolacja juz w kibelku. Niestety albo stety jak kto na to patrzy :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam bym chciała bliźniaki a nawet trojaczki, wiem że dalibyśmy rade ;) i fajne by było takie wynagrodzenie po takim czasie :) no ale co ma być to i tak będzie liczę żeby było cokolwiek byle by tam gdzie trzeba i zdrowe :)

nick nieaktualny, Helenucha Klucha lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 14 października 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kourtney wrote:
    Morwa jakie strong baby w avatarku :D

Mi te gumy mietowki niestety nie pomagaja...kolacja juz w kibelku. Niestety albo stety jak kto na to patrzy :)
    Patrz jaki fajny ma tatuaż :)
    http://iv.pl/images/68539912628939930679.jpeg

nick nieaktualny, Kawokado, sedinum82, Wiaterek, Abra lubią tę wiadomość

‹‹ 98 99 100 101 102 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ