WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja tu zaglądam:P przeraziły mnie te rozpakowujące się już kwietniówki, dlatego jestem na etapie dopinania wyprawki, już chyba prawie wszystko mamy..

ja też słyszałam dużo dobrych opinii o pampersach dada :) na początek kupuję pampers premium care, a potem zobaczymy!

ja niby termin na 21.06, ale przy planowanej cesarce pewnie mnie pociachają trochę wcześniej :P

Agabtm śliczna huśtawka, też mamy w takiej kolorystyce! :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana rozumiem a jak wykrywają taka niedoczynność łożyska ;)
    Tez mi się podobała właśnie taka kolorystyka ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, mój mały dokładnie w 25t 0d też miał 550gram. W tym samym czasie córka koleżanki dużo ponad 700. Moja pani doktor nie widziała w tej wadze nic złego, że za niska. Następna wizyta 21 marca, więc mam nadzieję, że do tego czasu urósł.
    Hmm ja tyję na potęgę (+10kg póki co), brzuch jak w 8 m-cu a malutki taki mały...
    Aha, kiedyś też coś wspominała o możliwych problemach z łożyskiem, muszę ją za te 10 dni wypytać o wszystko.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A co myślicie o leżaczkach plastykowych do kąpieli ?

Używałam przy synku i mnie pomagał kąpać. Mąż często wyjeżdżał i nie miałam nikogo do pomocy a tak czułam się pewniej przy pierwszych kąpielach. Synek po prostu w tym leżał na pieluszce.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Zaglądam do was często ale czasu brakuje na pisanie :-P
    Z reszta nadal mam stresa...
    Obecnie prześladuje nas niewydolność łożyska i ryzyko hipotrofii.
    Brrr....
    Nasza dzidzia w 25tc ważyła zaledwie 560gr. Mam nadzieje ze posiedzi w brzuszku dłużej niż jej brat.

.

Ja tez trochę świrowałam, że może mała nie przybiera odpowiednio bo wychodzi mi ciągle niski cukier. Diabetolog mnie straszyła ryzykiem hipotrofii a ostatnie badanie usg miałam w 20 tyg. Dzisiaj zmusiłam lekarza do usg i jest ok. Dokładnie w punkt. A doktor twierdził, że on by się wystraszył gdyby była różnica miesiąca na minus i wtedy można się martwić hipotrofią. Mniejsze różnice wg niego nie są tragedia a mogą być po prostu taką urodą. Trochę mnie to zdziwiło, ale w końcu facet ma doktorat i na oko ok. 25 lat doświadczenia.

Na pewno trzeba kontrolować jak coś niepokoi, żeby sobie nie dokładać dodatkowych stresów;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem mi się wydaje, że re różnice wagowe biorą się z uwarunkowania genetycznego jedne Dzieci mniejsze drugie większe dlatego w tym samym czasie jedne mają 500 inne 900-1000 a potem jedne rodzą dzieci 4,500 a inne 3,200 ;) Ja bym sobie Życzyła takie 3,400 hihi

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff sypialnia pomalowana:))))

co do pieluszek to u synka tylko pampers przeszedł test pozytywnie, próbowałam innych ale zawsze było coś nie tak, teraz chyba nie będę eksperymentować, a jak się dorwie fajną promocję to można je w niezłej cenie kupić, w większych opakowaniach

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja też bym wolała takie koło 3 kg :-)
    Zastanawiałam się nad trzecim prenatalnym, tym po 28 tygodniu ciąży, ale jutro dzwonię się zapisać, lepiej wszystko posprawdzać. Już nie mam wątpliwości czy je robić, czy nie. A wy robicie?

Muszę Wam też napisać, że robiąc tydzień temu comiesięczną morfologię bardzo się zszokowałam, tak mi spadły wyniki, że nie wiem czy wytrzymam do wizyty do 21 marca, bo się przestraszyłam. A najbardziej płytki krwi z 200 tys na 80 tys !! Jestem przerażona nieco, choć wiadomo, że nie ma co sobie samej stawiać diagnozy itp.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana twój Tobi to robił i robi postępy powiem Ci że miło było popatrzeć jak on po klatce schodowej szedł jak król szybko i nie tylko :-)

A teraz będzie Starszym bratem młodszej siostry! !!

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana te paczki to i tak możesz zjeść ;);) Ja siedzę na krzywej kurde dziewczyny kupiłam sobie te cytrynowa i powiem wam, że no mi smakowało czułam nawet nutę malin hahaha a, że od 20 nic już nie jadłam i nie piłam to smakowało mi podwójnie dobrze hahahaha tak chciało mi się pić, że jeszcze bym wypiła gdyby było ;);)
    Ja na 3 prenatalne nie idę gdyż dwa wcześniejsze wyszły pozytywnie i nie mam dalszych zaleceń żeby je robić a nie będę kasy wydawać skoro wszystko jest ok zresztą zobaczymy po wizycie ;);)

madziak2202, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

A my czekamy na kuriera z literami na ścianę z imieniem synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:09

• moli5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Witamy się w 28 tygodniu. Zaczynamy 3 trymestr!!!

Joanna33 mi dwóch lekarzy potwierdziło,że trzecie badanie prenatalne najlepiej wykonać w 32 tygodniu.

Jeśli chodzi o płytki krwi to mi też one spadły i lekarz od razu włączył mi żelazo.
    Ja bym chyba poszła wcześniej do lekarza, albo chociaż do internisty z tym wynikiem.
    Albo wyślij e-maila z wynikiem swojemu lekarzowi jeśli masz taką możliwość.:)

Miłego dnia!

Joana33, smerfetkaa, evus, mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25 tygodniu :) Pamiętam jak zazdroscilam Wam ze już tak wysoko jesteście a tu proszę sama już wkroczylam w ten tydzień :) i dziś byłam oddać krew do badania i mocz tak kontrolnie przed wtorkowa wizyta czy anemia mi się nie powiększyła. Miłego dnia :-*

Paula222, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodzeposzczęście92 wrote:
    Hejo :)

A my czekamy na kuriera z literami na ścianę z imieniem synka :)
    A gdzie zamawialas literki??

• moli5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna 33 nie chcę Cię straszyć ale na forum u marcówek, któraś dziewczyna napisała,że jak płytki spadną jej do 80 do będzie musiała być hospitalizowana. To może zadzwoń do swojego lekarza tak na wszelki wypadek:(. Może ja jestem taka przewrażliwiona bo to jest nasza 1-sza i długo wyczekiwana ciąża ale może lepiej chuchać na zimne...

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moli5, to poważniejsze chyba niż mi się wydaje. Mogę dopiero zadzwonić w poniedziałek do gina, bo dziś nie przyjmuje, a prywatnej komórki nie mam do niej. A we wt powtórzę badanie. Czytałam gdzieś, że powinno się powtarzać badanie, jeśli wyszły zaniżone lub zawyżone normy.
    Do internisty chciałam iść, ale u nas apogeum jelitówek i gryp, podobno ośrodek pęka w szwach. Zatem zrezygnowałam, bo jeszcze łapnę grypsko paskudne. Ale w poniedziałek zadzwonię rano do gina.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33, a przechodzisz teraz może jakieś przeziębienie czy coś podobnego?
    ja też miałam wynik 101 tys. a po powtórzeniu morfologi wzrósł na 120 tys. moja gin powiedziała, że trzeba się tym wynikom przyglądać bo wyniki poniżej 50 tys. sugerują bardzo niską krzepliwość krwi i jest to niebezpieczne szczególnie przy CC. u mnie wieczny stan zapalny związany z opryszczką może powodowac spadek wszystkich wskaźników morfologi. moja gin mi mówiła, że poniżej 100 tys. wprowadza się suplementację żelaza.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

macie już staniki do karmienia? czy to jeszcze za wcześnie?? mój rozmiar biustu na razie nic się nie zmienił, co nie zmienia faktu że i tak jest olbrzymi:( mam problem kupić zwykły biustonosz a co dopiero karmnik:( od wczoraj siedze na necie i mam już doła bo nic znależć nie mogę:(

joana koniecznie powtórz wyniki, lepiej sprawdzić, szkoda że nie masz telefonu do gin, mi już nie raz się przydał jak było coś poważnego to zawsze doradził telefonicznie, a nie możesz ze swoim internistą skontaktować się telefonicznie i się dowiedzieć?

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim powodzenia na wizytach

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja przed ciaza nosilam rozmiar 34b, teraz mam 36c lub D wiec sA duze boje sie cO bedzie jak zaczne karmic, beda jeszcze wieksze :-) pamietam jak 10 lat temu urodzilam 1corke mialam wieksze niz glowa malej ,pewnie kupie z jeden Na oko a potem dokupie ze 2 wiecej.
    A zastanawialyscie sie jakie ubranka wziac DLA dziecka Na wyjscie ze szpitala ?
    Ja rodzilam w zimie wiec nie mam pojecia cO zabrac

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ