X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beatas Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przecież ja tu zaglądam:P przeraziły mnie te rozpakowujące się już kwietniówki, dlatego jestem na etapie dopinania wyprawki, już chyba prawie wszystko mamy..

ja też słyszałam dużo dobrych opinii o pampersach dada :) na początek kupuję pampers premium care, a potem zobaczymy!

ja niby termin na 21.06, ale przy planowanej cesarce pewnie mnie pociachają trochę wcześniej :P

Agabtm śliczna huśtawka, też mamy w takiej kolorystyce! :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana rozumiem a jak wykrywają taka niedoczynność łożyska ;)
    Tez mi się podobała właśnie taka kolorystyka ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana, mój mały dokładnie w 25t 0d też miał 550gram. W tym samym czasie córka koleżanki dużo ponad 700. Moja pani doktor nie widziała w tej wadze nic złego, że za niska. Następna wizyta 21 marca, więc mam nadzieję, że do tego czasu urósł.
    Hmm ja tyję na potęgę (+10kg póki co), brzuch jak w 8 m-cu a malutki taki mały...
    Aha, kiedyś też coś wspominała o możliwych problemach z łożyskiem, muszę ją za te 10 dni wypytać o wszystko.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia wrote:
    A co myślicie o leżaczkach plastykowych do kąpieli ?

Używałam przy synku i mnie pomagał kąpać. Mąż często wyjeżdżał i nie miałam nikogo do pomocy a tak czułam się pewniej przy pierwszych kąpielach. Synek po prostu w tym leżał na pieluszce.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana wrote:
    Zaglądam do was często ale czasu brakuje na pisanie :-P
    Z reszta nadal mam stresa...
    Obecnie prześladuje nas niewydolność łożyska i ryzyko hipotrofii.
    Brrr....
    Nasza dzidzia w 25tc ważyła zaledwie 560gr. Mam nadzieje ze posiedzi w brzuszku dłużej niż jej brat.

.

Ja tez trochę świrowałam, że może mała nie przybiera odpowiednio bo wychodzi mi ciągle niski cukier. Diabetolog mnie straszyła ryzykiem hipotrofii a ostatnie badanie usg miałam w 20 tyg. Dzisiaj zmusiłam lekarza do usg i jest ok. Dokładnie w punkt. A doktor twierdził, że on by się wystraszył gdyby była różnica miesiąca na minus i wtedy można się martwić hipotrofią. Mniejsze różnice wg niego nie są tragedia a mogą być po prostu taką urodą. Trochę mnie to zdziwiło, ale w końcu facet ma doktorat i na oko ok. 25 lat doświadczenia.

Na pewno trzeba kontrolować jak coś niepokoi, żeby sobie nie dokładać dodatkowych stresów;)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha rozumiem mi się wydaje, że re różnice wagowe biorą się z uwarunkowania genetycznego jedne Dzieci mniejsze drugie większe dlatego w tym samym czasie jedne mają 500 inne 900-1000 a potem jedne rodzą dzieci 4,500 a inne 3,200 ;) Ja bym sobie Życzyła takie 3,400 hihi

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff sypialnia pomalowana:))))

co do pieluszek to u synka tylko pampers przeszedł test pozytywnie, próbowałam innych ale zawsze było coś nie tak, teraz chyba nie będę eksperymentować, a jak się dorwie fajną promocję to można je w niezłej cenie kupić, w większych opakowaniach

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja też bym wolała takie koło 3 kg :-)
    Zastanawiałam się nad trzecim prenatalnym, tym po 28 tygodniu ciąży, ale jutro dzwonię się zapisać, lepiej wszystko posprawdzać. Już nie mam wątpliwości czy je robić, czy nie. A wy robicie?

Muszę Wam też napisać, że robiąc tydzień temu comiesięczną morfologię bardzo się zszokowałam, tak mi spadły wyniki, że nie wiem czy wytrzymam do wizyty do 21 marca, bo się przestraszyłam. A najbardziej płytki krwi z 200 tys na 80 tys !! Jestem przerażona nieco, choć wiadomo, że nie ma co sobie samej stawiać diagnozy itp.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana twój Tobi to robił i robi postępy powiem Ci że miło było popatrzeć jak on po klatce schodowej szedł jak król szybko i nie tylko :-)

A teraz będzie Starszym bratem młodszej siostry! !!

Dorjana lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana te paczki to i tak możesz zjeść ;);) Ja siedzę na krzywej kurde dziewczyny kupiłam sobie te cytrynowa i powiem wam, że no mi smakowało czułam nawet nutę malin hahaha a, że od 20 nic już nie jadłam i nie piłam to smakowało mi podwójnie dobrze hahahaha tak chciało mi się pić, że jeszcze bym wypiła gdyby było ;);)
    Ja na 3 prenatalne nie idę gdyż dwa wcześniejsze wyszły pozytywnie i nie mam dalszych zaleceń żeby je robić a nie będę kasy wydawać skoro wszystko jest ok zresztą zobaczymy po wizycie ;);)

madziak2202, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

A my czekamy na kuriera z literami na ścianę z imieniem synka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:09

• moli5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Witamy się w 28 tygodniu. Zaczynamy 3 trymestr!!!

Joanna33 mi dwóch lekarzy potwierdziło,że trzecie badanie prenatalne najlepiej wykonać w 32 tygodniu.

Jeśli chodzi o płytki krwi to mi też one spadły i lekarz od razu włączył mi żelazo.
    Ja bym chyba poszła wcześniej do lekarza, albo chociaż do internisty z tym wynikiem.
    Albo wyślij e-maila z wynikiem swojemu lekarzowi jeśli masz taką możliwość.:)

Miłego dnia!

Joana33, smerfetkaa, evus, mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 25 tygodniu :) Pamiętam jak zazdroscilam Wam ze już tak wysoko jesteście a tu proszę sama już wkroczylam w ten tydzień :) i dziś byłam oddać krew do badania i mocz tak kontrolnie przed wtorkowa wizyta czy anemia mi się nie powiększyła. Miłego dnia :-*

Paula222, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wdrodzeposzczęście92 wrote:
    Hejo :)

A my czekamy na kuriera z literami na ścianę z imieniem synka :)
    A gdzie zamawialas literki??

• moli5 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna 33 nie chcę Cię straszyć ale na forum u marcówek, któraś dziewczyna napisała,że jak płytki spadną jej do 80 do będzie musiała być hospitalizowana. To może zadzwoń do swojego lekarza tak na wszelki wypadek:(. Może ja jestem taka przewrażliwiona bo to jest nasza 1-sza i długo wyczekiwana ciąża ale może lepiej chuchać na zimne...

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Moli5, to poważniejsze chyba niż mi się wydaje. Mogę dopiero zadzwonić w poniedziałek do gina, bo dziś nie przyjmuje, a prywatnej komórki nie mam do niej. A we wt powtórzę badanie. Czytałam gdzieś, że powinno się powtarzać badanie, jeśli wyszły zaniżone lub zawyżone normy.
    Do internisty chciałam iść, ale u nas apogeum jelitówek i gryp, podobno ośrodek pęka w szwach. Zatem zrezygnowałam, bo jeszcze łapnę grypsko paskudne. Ale w poniedziałek zadzwonię rano do gina.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joanna33, a przechodzisz teraz może jakieś przeziębienie czy coś podobnego?
    ja też miałam wynik 101 tys. a po powtórzeniu morfologi wzrósł na 120 tys. moja gin powiedziała, że trzeba się tym wynikom przyglądać bo wyniki poniżej 50 tys. sugerują bardzo niską krzepliwość krwi i jest to niebezpieczne szczególnie przy CC. u mnie wieczny stan zapalny związany z opryszczką może powodowac spadek wszystkich wskaźników morfologi. moja gin mi mówiła, że poniżej 100 tys. wprowadza się suplementację żelaza.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry:)

macie już staniki do karmienia? czy to jeszcze za wcześnie?? mój rozmiar biustu na razie nic się nie zmienił, co nie zmienia faktu że i tak jest olbrzymi:( mam problem kupić zwykły biustonosz a co dopiero karmnik:( od wczoraj siedze na necie i mam już doła bo nic znależć nie mogę:(

joana koniecznie powtórz wyniki, lepiej sprawdzić, szkoda że nie masz telefonu do gin, mi już nie raz się przydał jak było coś poważnego to zawsze doradził telefonicznie, a nie możesz ze swoim internistą skontaktować się telefonicznie i się dowiedzieć?

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim powodzenia na wizytach

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ja przed ciaza nosilam rozmiar 34b, teraz mam 36c lub D wiec sA duze boje sie cO bedzie jak zaczne karmic, beda jeszcze wieksze :-) pamietam jak 10 lat temu urodzilam 1corke mialam wieksze niz glowa malej ,pewnie kupie z jeden Na oko a potem dokupie ze 2 wiecej.
    A zastanawialyscie sie jakie ubranka wziac DLA dziecka Na wyjscie ze szpitala ?
    Ja rodzilam w zimie wiec nie mam pojecia cO zabrac

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 991 992 993 994 995 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ