Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Przecież ja tu zaglądam:P przeraziły mnie te rozpakowujące się już kwietniówki, dlatego jestem na etapie dopinania wyprawki, już chyba prawie wszystko mamy..
ja też słyszałam dużo dobrych opinii o pampersach dadana początek kupuję pampers premium care, a potem zobaczymy!
ja niby termin na 21.06, ale przy planowanej cesarce pewnie mnie pociachają trochę wcześniej
Agabtm śliczna huśtawka, też mamy w takiej kolorystyce!
-
Dorjana, mój mały dokładnie w 25t 0d też miał 550gram. W tym samym czasie córka koleżanki dużo ponad 700. Moja pani doktor nie widziała w tej wadze nic złego, że za niska. Następna wizyta 21 marca, więc mam nadzieję, że do tego czasu urósł.
Hmm ja tyję na potęgę (+10kg póki co), brzuch jak w 8 m-cu a malutki taki mały...
Aha, kiedyś też coś wspominała o możliwych problemach z łożyskiem, muszę ją za te 10 dni wypytać o wszystko. -
Alincia wrote:A co myślicie o leżaczkach plastykowych do kąpieli ?
Używałam przy synku i mnie pomagał kąpać. Mąż często wyjeżdżał i nie miałam nikogo do pomocy a tak czułam się pewniej przy pierwszych kąpielach. Synek po prostu w tym leżał na pieluszce.
-
Dorjana wrote:Zaglądam do was często ale czasu brakuje na pisanie
Z reszta nadal mam stresa...
Obecnie prześladuje nas niewydolność łożyska i ryzyko hipotrofii.
Brrr....
Nasza dzidzia w 25tc ważyła zaledwie 560gr. Mam nadzieje ze posiedzi w brzuszku dłużej niż jej brat.
.
Ja tez trochę świrowałam, że może mała nie przybiera odpowiednio bo wychodzi mi ciągle niski cukier. Diabetolog mnie straszyła ryzykiem hipotrofii a ostatnie badanie usg miałam w 20 tyg. Dzisiaj zmusiłam lekarza do usg i jest ok. Dokładnie w punkt. A doktor twierdził, że on by się wystraszył gdyby była różnica miesiąca na minus i wtedy można się martwić hipotrofią. Mniejsze różnice wg niego nie są tragedia a mogą być po prostu taką urodą. Trochę mnie to zdziwiło, ale w końcu facet ma doktorat i na oko ok. 25 lat doświadczenia.
Na pewno trzeba kontrolować jak coś niepokoi, żeby sobie nie dokładać dodatkowych stresów;)
-
Aha rozumiem mi się wydaje, że re różnice wagowe biorą się z uwarunkowania genetycznego jedne Dzieci mniejsze drugie większe dlatego w tym samym czasie jedne mają 500 inne 900-1000 a potem jedne rodzą dzieci 4,500 a inne 3,200
Ja bym sobie Życzyła takie 3,400 hihi
Syn Filip 28 czerwiec -
Ufff sypialnia pomalowana:))))
co do pieluszek to u synka tylko pampers przeszedł test pozytywnie, próbowałam innych ale zawsze było coś nie tak, teraz chyba nie będę eksperymentować, a jak się dorwie fajną promocję to można je w niezłej cenie kupić, w większych opakowaniach
Nasza córeczka -
Agabtm ja też bym wolała takie koło 3 kg
Zastanawiałam się nad trzecim prenatalnym, tym po 28 tygodniu ciąży, ale jutro dzwonię się zapisać, lepiej wszystko posprawdzać. Już nie mam wątpliwości czy je robić, czy nie. A wy robicie?
Muszę Wam też napisać, że robiąc tydzień temu comiesięczną morfologię bardzo się zszokowałam, tak mi spadły wyniki, że nie wiem czy wytrzymam do wizyty do 21 marca, bo się przestraszyłam. A najbardziej płytki krwi z 200 tys na 80 tys !! Jestem przerażona nieco, choć wiadomo, że nie ma co sobie samej stawiać diagnozy itp.
-
Dorjana twój Tobi to robił i robi postępy powiem Ci że miło było popatrzeć jak on po klatce schodowej szedł jak król szybko i nie tylko
A teraz będzie Starszym bratem młodszej siostry! !!Dorjana lubi tę wiadomość
-
Dorjana te paczki to i tak możesz zjeść
Ja siedzę na krzywej kurde dziewczyny kupiłam sobie te cytrynowa i powiem wam, że no mi smakowało czułam nawet nutę malin hahaha a, że od 20 nic już nie jadłam i nie piłam to smakowało mi podwójnie dobrze hahahaha tak chciało mi się pić, że jeszcze bym wypiła gdyby było
Ja na 3 prenatalne nie idę gdyż dwa wcześniejsze wyszły pozytywnie i nie mam dalszych zaleceń żeby je robić a nie będę kasy wydawać skoro wszystko jest ok zresztą zobaczymy po wizyciemadziak2202, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
nick nieaktualny
-
Witajcie dziewczyny!
Witamy się w 28 tygodniu. Zaczynamy 3 trymestr!!!
Joanna33 mi dwóch lekarzy potwierdziło,że trzecie badanie prenatalne najlepiej wykonać w 32 tygodniu.
Jeśli chodzi o płytki krwi to mi też one spadły i lekarz od razu włączył mi żelazo.
Ja bym chyba poszła wcześniej do lekarza, albo chociaż do internisty z tym wynikiem.
Albo wyślij e-maila z wynikiem swojemu lekarzowi jeśli masz taką możliwość.
Miłego dnia!
Joana33, smerfetkaa, evus, mmarzenak, Helen lubią tę wiadomość
-
Witam sie w 25 tygodniu
Pamiętam jak zazdroscilam Wam ze już tak wysoko jesteście a tu proszę sama już wkroczylam w ten tydzień
i dziś byłam oddać krew do badania i mocz tak kontrolnie przed wtorkowa wizyta czy anemia mi się nie powiększyła. Miłego dnia :-*
Paula222, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość
-
Joanna 33 nie chcę Cię straszyć ale na forum u marcówek, któraś dziewczyna napisała,że jak płytki spadną jej do 80 do będzie musiała być hospitalizowana. To może zadzwoń do swojego lekarza tak na wszelki wypadek:(. Może ja jestem taka przewrażliwiona bo to jest nasza 1-sza i długo wyczekiwana ciąża ale może lepiej chuchać na zimne...
-
Oj Moli5, to poważniejsze chyba niż mi się wydaje. Mogę dopiero zadzwonić w poniedziałek do gina, bo dziś nie przyjmuje, a prywatnej komórki nie mam do niej. A we wt powtórzę badanie. Czytałam gdzieś, że powinno się powtarzać badanie, jeśli wyszły zaniżone lub zawyżone normy.
Do internisty chciałam iść, ale u nas apogeum jelitówek i gryp, podobno ośrodek pęka w szwach. Zatem zrezygnowałam, bo jeszcze łapnę grypsko paskudne. Ale w poniedziałek zadzwonię rano do gina. -
Joanna33, a przechodzisz teraz może jakieś przeziębienie czy coś podobnego?
ja też miałam wynik 101 tys. a po powtórzeniu morfologi wzrósł na 120 tys. moja gin powiedziała, że trzeba się tym wynikom przyglądać bo wyniki poniżej 50 tys. sugerują bardzo niską krzepliwość krwi i jest to niebezpieczne szczególnie przy CC. u mnie wieczny stan zapalny związany z opryszczką może powodowac spadek wszystkich wskaźników morfologi. moja gin mi mówiła, że poniżej 100 tys. wprowadza się suplementację żelaza. -
dzień dobry:)
macie już staniki do karmienia? czy to jeszcze za wcześnie?? mój rozmiar biustu na razie nic się nie zmienił, co nie zmienia faktu że i tak jest olbrzymi:( mam problem kupić zwykły biustonosz a co dopiero karmnik:( od wczoraj siedze na necie i mam już doła bo nic znależć nie mogę
joana koniecznie powtórz wyniki, lepiej sprawdzić, szkoda że nie masz telefonu do gin, mi już nie raz się przydał jak było coś poważnego to zawsze doradził telefonicznie, a nie możesz ze swoim internistą skontaktować się telefonicznie i się dowiedzieć?
Nasza córeczka -
Moni ja przed ciaza nosilam rozmiar 34b, teraz mam 36c lub D wiec sA duze boje sie cO bedzie jak zaczne karmic, beda jeszcze wieksze
pamietam jak 10 lat temu urodzilam 1corke mialam wieksze niz glowa malej ,pewnie kupie z jeden Na oko a potem dokupie ze 2 wiecej.
A zastanawialyscie sie jakie ubranka wziac DLA dziecka Na wyjscie ze szpitala ?
Ja rodzilam w zimie wiec nie mam pojecia cO zabrac