Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny za porady! Żadnej większej infekcji nie przechodziłam, no może mały ból gardła i katar. Powtórzę badanie w przyszłym tygodniu.
Co do staników, to ja nie mieszczę się w żaden sprzed ciąży, bo zawsze miałam małe 75b (albo nawet B było za duże) albo kupowałam te z pushapami dużymi, to nawet nie wiem co to za rozmiarówka, co napasowałam to kupiłam. Teraz 80b, szału nie ma,troszkę większe, ale ja się akurat cieszę, ze ciaża i karmienie to okres kiedy piersi są większe, bo przynajmniej raz w zyciu nie będę musiała nosić pushapów
Ja dalej jeszcze mało co mam do małego, za tydzień się zacznie 7 m-c. No więc musze zacząć kompletować wszystko w tych małych rozmiarach. Jakoś po tym szpitau mc temu co byłam to zaczęłam się bać kupować zbyt szybko i stwierdziłam, że z tym poczekam.
A jeśli będą upały, tak jak w zeszłym roku w czerwcu, to zastanawiałam się czy w ogóle do szpitala brać pajace, kaftaniki itp. Maleństwo się ugotuje. -
Maria85 ostatnio też myślałem że jak teraz we wtorek mi powie że jednak będzie Syn to połowa obranek się nie nada:) hehe
Ja już posprzatane wiec weekend spedze na odpoczynku z Mężem który ma wolny weekend
A co do.materacy tez jestem na etapie przeszukiwania forówbo też nie wiem
-
Stanika do karmienia jeszcze nie kupuje, podobno im pozniej kupiony tym lepiej, bo wieksza szansa, ze biust juz sie nie zmieni. Co do wielkosci biustu sie nie wypowiadam, bo tak jak juz wiele razy pisalam moglabym garnki na cyckach nosic.
Joanna badania krwi warto powtorzyc w innym miejscu, bo niektore laboratoria zaklamuja wyniki. Podobno najbezpieczniej jest zrobic w laboratorium przyszpitalnym.
Maria ja rodzilam w lipcu, wiec podobnie. Na wyjscie ubrali mi dziecko jak na syberieOgolnie mialam ze soba pajace, body z dlugim i krotkim rekawkiem, spodnie dlugie, bluze. Na wyjscie polozne ubraly mi dziecko do samochodu w pajaca, dodatkowe spodnie i bluze. Jak tylko wyszlam, ze szpitala to rozbieralam dziecko
Nie warto miec za duzo typowo upalnych ubran, bo w pierwsze dni dziecko nia ma jeszcze dobrej regulacji temperatury, ale tez nie przesadz z cieplymi rzeczami. Mozesz wziac i takie i takie. Zobaczysz jeszcze jaka bedzie pogoda, bo czerwiec bywa rozny, raz upalny a raz chlodny i deszczowy.
Smerfetkaa materac polecam lateksowy lub z pianki wysokosprezystej. Nie polecam gryki, bo moga sie w niej zalec robale. Osobiscie tez nie przepadam za kokosem, bo naczytalam sie negatywnych opinii, ze jest za twardy dla niemowlaka. My mamy lateksowy z Jysk z warstwa memory i wydaje sie swietny.Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Właśnie zawsze jest opcja aby zadzwonić do poradni i poprosić o połączenie z lekarzem ja tak zawsze robie z moja internistka jak mam wyniki w laboratorium to tylko dzwonie do niej
muszą połączyć Cie albo z Twoim albo innym m
Lekarzem którego poprosisz.
Ja właśnie wstałam po tej glukozie mnie zmulilo totalnie musiałam pospać godzinę.smerfetkaa lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
dais wrote:Stanika do karmienia jeszcze nie kupuje, podobno im pozniej kupiony tym lepiej, bo wieksza szansa, ze biust juz sie nie zmieni. Co do wielkosci biustu sie nie wypowiadam, bo tak jak juz wiele razy pisalam moglabym garnki na cyckach nosic.
Dais to ja widzę że dużo wspólnego mamy:)) ale ty chyba pisałaś ze w bonprixie się zmieścisz a ja to już chyba niekoniecznie:( chociaż musze rozmiarówkę sprawdzić bo co producent to inaczej to wygląda...obecnie mam biustonosz z dalii - 85K....załamuje mnie to powoli:( chyba po porodzie zacznę zbierać na operację podniesienia i zmniejszenia biustu...bo jak na razie to tylko mąż zadowolony;)
materac też muszę kupić...tylko to co mi się podoba niekoniecznie idzie w parze z ceną jaka mi odpowiada, gryki na pewno nie kupię
smerfetkaa lubi tę wiadomość
Nasza córeczka -
Nie pisalam od wczoraj bo sie wystraszylam zrobila mi sie taka wypuklosc na pepku nie wiem jak to opisac na poczatku nie reagowalam bo myslalam ze to malutka wystawila jakas czesc ciala ale wczoraj wieczorem to zaczelo bolec nasila sie jak chodze , kaszle itp. Boli strasznie. Dzwonilam do ginekologa kazal mi do poniedzialku obserwowac czy to rosnie jak bedzie roslo to w poniedzialek mam przyjechac. Mam nadzieje ze to zniknie w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego wiec sie denerwuje troche.
-
Agabtm w zeszlym tygodniu to byla mala kulka jakby . Pod skora moglam wyczuc palcem a teraz na calym pepku i troche nad i jakby podluzne sie zrobilo i to sie rusza jak kaszle nie mam pojecia co to . Ogolnie obrzydliwe skora mi sie taka cienka tam teraz zrobila nie bede juz tego dotykac bo nie wiem co to.
-
nick nieaktualny
-
Ja chciałam zamówić komplet łóżeczko z materacem,ale muszę więcej poczytać o materacach, bo ten co chciałam to gryka, a piszecie, że lepiej inny.
Ja chciałam coś w tym stylu:
http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5547816460.html -
Agabtm ja też tak miałam po glukozie musiałam odespac. Dobrze ze masz to już za sobą teraz najważniejsze żeby wynik wyszedł prawidłowy. 3mam kciuki.
Dais trochę poczytałam o materacach i chyba też będę za lateksowym bo nie wyobrażam sobie żeby coś się zaleglo w gryce. Ale te lateksowe często są połączone z kokosem. Muszę jeszcze poszukać w sklepach.
Evus a porownywalas lateksowy hevea baby cenowo z innymi firmami. Ktoś ci polecał ten materacyk?
Repose nie martw się napewno wszystko będzie wporzadku.Agabtm, Repose lubią tę wiadomość