X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edd8717a67664bf1med.jpg

evus, mmarzenak, Kaja, Helen, beatas lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    708911d5e8540049med.jpg

evus, mmarzenak, Kaja, Helen, beatas lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moje zdobycze :-P musze troszke zwolnic bo chyba za duzo juz mam a najgorsze by bylo teraz sie dowiedziec ze z coreczki zrobil sie synek

Helen lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za porady! Żadnej większej infekcji nie przechodziłam, no może mały ból gardła i katar. Powtórzę badanie w przyszłym tygodniu.

Co do staników, to ja nie mieszczę się w żaden sprzed ciąży, bo zawsze miałam małe 75b (albo nawet B było za duże) albo kupowałam te z pushapami dużymi, to nawet nie wiem co to za rozmiarówka, co napasowałam to kupiłam. Teraz 80b, szału nie ma,troszkę większe, ale ja się akurat cieszę, ze ciaża i karmienie to okres kiedy piersi są większe, bo przynajmniej raz w zyciu nie będę musiała nosić pushapów :-)

Ja dalej jeszcze mało co mam do małego, za tydzień się zacznie 7 m-c. No więc musze zacząć kompletować wszystko w tych małych rozmiarach. Jakoś po tym szpitau mc temu co byłam to zaczęłam się bać kupować zbyt szybko i stwierdziłam, że z tym poczekam.
    A jeśli będą upały, tak jak w zeszłym roku w czerwcu, to zastanawiałam się czy w ogóle do szpitala brać pajace, kaftaniki itp. Maleństwo się ugotuje.

m3sxdqk36px9niv0.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy moglybyście doradzić jaki najlepiej kupić materac do łóżeczka :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria85 ostatnio też myślałem że jak teraz we wtorek mi powie że jednak będzie Syn to połowa obranek się nie nada:) hehe

Ja już posprzatane wiec weekend spedze na odpoczynku z Mężem który ma wolny weekend :-)

A co do.materacy tez jestem na etapie przeszukiwania forów :) bo też nie wiem :-)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stanika do karmienia jeszcze nie kupuje, podobno im pozniej kupiony tym lepiej, bo wieksza szansa, ze biust juz sie nie zmieni. Co do wielkosci biustu sie nie wypowiadam, bo tak jak juz wiele razy pisalam moglabym garnki na cyckach nosic.

Joanna badania krwi warto powtorzyc w innym miejscu, bo niektore laboratoria zaklamuja wyniki. Podobno najbezpieczniej jest zrobic w laboratorium przyszpitalnym.

Maria ja rodzilam w lipcu, wiec podobnie. Na wyjscie ubrali mi dziecko jak na syberie :P Ogolnie mialam ze soba pajace, body z dlugim i krotkim rekawkiem, spodnie dlugie, bluze. Na wyjscie polozne ubraly mi dziecko do samochodu w pajaca, dodatkowe spodnie i bluze. Jak tylko wyszlam, ze szpitala to rozbieralam dziecko ;) Nie warto miec za duzo typowo upalnych ubran, bo w pierwsze dni dziecko nia ma jeszcze dobrej regulacji temperatury, ale tez nie przesadz z cieplymi rzeczami. Mozesz wziac i takie i takie. Zobaczysz jeszcze jaka bedzie pogoda, bo czerwiec bywa rozny, raz upalny a raz chlodny i deszczowy.

Smerfetkaa materac polecam lateksowy lub z pianki wysokosprezystej. Nie polecam gryki, bo moga sie w niej zalec robale. Osobiscie tez nie przepadam za kokosem, bo naczytalam sie negatywnych opinii, ze jest za twardy dla niemowlaka. My mamy lateksowy z Jysk z warstwa memory i wydaje sie swietny.

Agabtm, smerfetkaa lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zawsze jest opcja aby zadzwonić do poradni i poprosić o połączenie z lekarzem ja tak zawsze robie z moja internistka jak mam wyniki w laboratorium to tylko dzwonie do niej ;) muszą połączyć Cie albo z Twoim albo innym m
    Lekarzem którego poprosisz.

Ja właśnie wstałam po tej glukozie mnie zmulilo totalnie musiałam pospać godzinę.

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Stanika do karmienia jeszcze nie kupuje, podobno im pozniej kupiony tym lepiej, bo wieksza szansa, ze biust juz sie nie zmieni. Co do wielkosci biustu sie nie wypowiadam, bo tak jak juz wiele razy pisalam moglabym garnki na cyckach nosic.

Dais to ja widzę że dużo wspólnego mamy:)) ale ty chyba pisałaś ze w bonprixie się zmieścisz a ja to już chyba niekoniecznie:( chociaż musze rozmiarówkę sprawdzić bo co producent to inaczej to wygląda...obecnie mam biustonosz z dalii - 85K....załamuje mnie to powoli:( chyba po porodzie zacznę zbierać na operację podniesienia i zmniejszenia biustu...bo jak na razie to tylko mąż zadowolony;)

materac też muszę kupić...tylko to co mi się podoba niekoniecznie idzie w parze z ceną jaka mi odpowiada, gryki na pewno nie kupię

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisalam od wczoraj bo sie wystraszylam zrobila mi sie taka wypuklosc na pepku nie wiem jak to opisac na poczatku nie reagowalam bo myslalam ze to malutka wystawila jakas czesc ciala ale wczoraj wieczorem to zaczelo bolec nasila sie jak chodze , kaszle itp. Boli strasznie. Dzwonilam do ginekologa kazal mi do poniedzialku obserwowac czy to rosnie jak bedzie roslo to w poniedzialek mam przyjechac. Mam nadzieje ze to zniknie w pierwszej ciazy nie mialam czegos takiego wiec sie denerwuje troche.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jeszcze materaca nie mam, ale poki co moj nr 1 to lateksowy Hevea Baby. no ale nadal szukam :)

a staniki tez w bonprixie chyba zamowie, bo fajna rozmiarowka i ceny :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ludku Repose hmmy co to może być a to jest centralnie na pepku czy obok pępka??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • kejt84 Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- reklama.

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 11 marca 2016, 21:23

20d4234264.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm w zeszlym tygodniu to byla mala kulka jakby . Pod skora moglam wyczuc palcem a teraz na calym pepku i troche nad i jakby podluzne sie zrobilo i to sie rusza jak kaszle nie mam pojecia co to . Ogolnie obrzydliwe skora mi sie taka cienka tam teraz zrobila nie bede juz tego dotykac bo nie wiem co to.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    A gdzie zamawialas literki??

Na allegro :)

• Joana33 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja chciałam zamówić komplet łóżeczko z materacem,ale muszę więcej poczytać o materacach, bo ten co chciałam to gryka, a piszecie, że lepiej inny.

Ja chciałam coś w tym stylu:
    http://allegro.pl/15el-lozeczko-dzieciece-z-szuflada-materac-posciel-i5547816460.html

m3sxdqk36px9niv0.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm ja też tak miałam po glukozie musiałam odespac. Dobrze ze masz to już za sobą teraz najważniejsze żeby wynik wyszedł prawidłowy. 3mam kciuki.

Dais trochę poczytałam o materacach i chyba też będę za lateksowym bo nie wyobrażam sobie żeby coś się zaleglo w gryce. Ale te lateksowe często są połączone z kokosem. Muszę jeszcze poszukać w sklepach.

Evus a porownywalas lateksowy hevea baby cenowo z innymi firmami. Ktoś ci polecał ten materacyk?

Repose nie martw się napewno wszystko będzie wporzadku.

Agabtm, Repose lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, to moze być przepuklina. Mnie tez niedawno zaczęło boleć koło pępka więc się na ten temat naczytalam. Na szczęście przeszło

Repose lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, ja tez mysle ze to moze byc przepuklina. mam nadzieje, ze bedzie ok.

o materacyku tylko czytalam na forach, wiec niestety nie mam info bezposrednio od rodzicow

Repose lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetkaa, materacyk cenowo wychodzi pod podobnie jak np ikea

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
‹‹ 992 993 994 995 996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ