X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczynki :)
    ja już w 29 tygodniu!! jak to poważnie brzmi :P
    wczoraj miałam pierwsze spotkanie szkoły rodzenia- pani położna prowadząca super babka! po świętach mamy wypad na wycieczkę do szpitala, pokaże co i jak :) ogólnie spotkanie było organizacyjne. w kolejną środę już zaczynamy ćwiczyć a więc strój i buciki na przebranie.. a ja się już w nic nie mieszczę :P
    dziś byłam na krzywej cukrowej (dopiero), pojechałam z koleżanką i jakoś czas szybko zleciał:) pani pozwoliła wcisnąć cytrynkę więc jakoś poszło, jak taka bardzo słodka lemoniadka :) wyniki mam już w internecie- szybko! i są w normie wszystkie trzy :)
    najgorsze jest to, że w poniedziałek wizyta a ja zapomniałam nasikać do kubeczka, a gin prosiła o wyniki z moczu. raczej nie wybieram się do miasta już więc jakoś ją przekonam ze jak zrobię na następna wizytę to się nic nie stanie chyba :)
    byłam w moim ulubionym lumpku :) udało mi się kupić piękny bezrękawnik i jeansy z h&m :) no i kilka innych fajnych ciuszków :) dzień zaliczam jako mega pozytywny, oby taki do wieczora :D
    o trolach nawet nic nie komentuje, strata czasu... jestem zszokowana tym, bo nie rozumiem "komu to się chce w ogóle robić".. no ale cóż. mają ludzie nudne życie, to sobie je jakoś ubarwiają. szkoda, że kosztem innych.
    idę gotować obiadek :)
    pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzieciaczki :*

p.s moje łupy:
    [IMG]http:/.jpg[/IMG]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:50

Repose, dais, mmarzenak, smerfetkaa, jane, jane, Agabtm, evus, beatas, Zimri lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje udanych wizyt :) Dzieciaki rosna jak na drozdzach. Co do stanika mi tez mocno urosly piersi a taki rozmiar taniej kupisz na allegro niz w sklepie brafiterskim. Poniewaz tez nosze E/F w zaleznosci od firmy juz coraz czesciej kupuje staniki online, bo w sklepach potrafia byc nawet 30% drozsze. Teraz mam staniki dwa z bonprix i bardzo sobie chwale, sa wygodne i maja rozmiarowke wlasnie bardzo duza :D

evus, moli5 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• jane Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, fajny ten bujaczek :) Ja na razie nie kupuję takich rzeczy, bo zostawiam pole do popisu rodzince, niech też mają co kupić dla dzidziusia ;)
    Ale dziś ogarnęłam trzy ważne sprawy: zrobiłam krzywą (bleee), ustaliłam co ze szkołą rodzenia (zaczynam w przyszły wtorek) i dowiedziałam się, że przyjechał mój zamówiony wózek. Teraz tylko muszę znaleźć "jelenia", który przywiezie mi go do domu ;)

dais, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Używałyście kiedyś pieluch DADA? W biedronce są mega paczki 156 szt. rozm. 2 za 49,99zl wiec cena atrakcyjna.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose pewnie że nie zostawie ;) Z kimś muszę się po odchudzać po porodzie i ponarzekać na wagę teraz :P

Ale jednak do pisania tu podchodzę z rezerwą bo niestety nie wiadomo kto tu zagląda i czy nasza kochana Kourttney lub inna nie podczytuje i nie zastanawia się jak nas podejść, bo już teraz nic mnie nie zdziwi :P

madziak super łupy :D

Gratuluję udanych wizyt,

Mnie złapała jakaś kolka jelitowa ledwo siedzę z bólu idę się położyć :(

Sshape ja używam Dada od dnia urodzenia synka do teraz, przy Jasiu też mam zamiar ich używać

Repose, evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane no u nas jakoś nikt nie sugeruje, że będzie chciał robić drogie prezenty wiec sami kupiliśmy ;);) A oni niech pieluchy kupują tego nigdy za mało nie Będzie ;)
    Madziak piękne ciuszki ;)
    Gratuluję udanych wizyt.
    Shape Hmmyyyy moja koleżanka twierdzi, że one źle wchłaniają... Chyba najlepiej będzie samej przetestować

evus lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, ja też nastawiam się na PIELUSZKI FIRMY DADA.Dużo dobrych opinii o nich słyszałam. Jedna jednak mnie zaskoczyła, bo stwierdziłą że przesiąkają...no taaaaaaaaak jak zmienia się pieluszkę raz na dzien, to nie ma się co dziwić że przesiąkają....
    heh

jigt0hs.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co myślicie o leżaczkach plastykowych do kąpieli ?

jigt0hs.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja poki co tez sie nigdzie nie wybieram :) a pewnie ostatnia z forum bede rodzic, wiec mnie tu prosze nie zostawiac ;)

smerfetkaa, Kaja lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam dzisiaj w biedronki i juz mialam jedyneczki w ręce takie do 5 kg ale odlozylam. Uznałem ze jeszcze chwile mamy i nie bede wariowac ale na poczatku kwietnia chce juz zacząć kupować pieluchy, stanik do kamienia i inne rzeczy zeby byc przygotowana.

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • evus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o pieluszkach dada tez slyszalam duzo dobrego, ale podobno nie ma co od razu kupowac duzo, bo kazde pieluszki moga uczulic np i co potem z kilkoma paczkami zrobimy?

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do FB narazie też nie dołączam. Zostaje tutaj i mam nadzieję że nikt się nie okaże już trollem .
    Co do lezaczka to jeżeli mówimy o tym samym to My taki kupujemy:) na to pieluszka i będzie dobrze :-)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dada sie srednio sprawdzily. Nie pamietam juz dlaczego, ale je odrzucilismy. Jedynie pamietam, ze wersja swiateczna byla fajna. U nas przecieki sie zdarzaly w niektorych firmach i dziecko nie mialo dluzej niz godzine pieluchy. Niektore ciezko dopasowac lub potrafia sie przesunac jak dziecko juz chodzi. Kazde dziecko jest inne, pamietam, ze w niektorych nie bylo co patrzec na wage bo Olaf jest szczuplutki i mimo ze np byl w polowie wagi zalecanej to pielucha byla tak duza, ze moglby sie nia owinac. Z pieluszkami trzeba testowac i znalezc te, ktore dla was beda najlepsze. Nie ma tez co kupowac od razu 5 paczek, bo niektore dzieci moga miec na nie uczulenie. Kupcie jedna paczke do szpitala i jak sie sprawdza to dokupcie wiecej.
    Alincia ja nie lubie tych lezaczkow, mielismy przy starszaku i tylko nam przeszkadzal, dziecko wisialo jakby na jaderkach i do pleckow nie dalo sie dostac. Uzylismy moze z 3 razy i poszlo do szafy.
    Ja was nie zostawie :)

evus, smerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus i będę Ci towazyszyc bo termin mam na 30.06 :)

evus lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie jak się urodzi dzidzia to w odwiedziny każdy przychodzi z pieluszkami wiec też nie będziemy robić zapasów. Mój kuzyn stosuje od początku dla synka pieluchy dada i jest zadowolony. Ale niektóre dzieci mają królewskie pupcie i nie każde pieluchy tolerują wiec trzeba testować które będą najlepsze.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    o pieluszkach dada tez slyszalam duzo dobrego, ale podobno nie ma co od razu kupowac duzo, bo kazde pieluszki moga uczulic np i co potem z kilkoma paczkami zrobimy?

Nam Dady tylko zaszkodziły! !! Więc z drugim na bank nie kombinuję i zostajemy przy Pampersa

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    U nas dada sie srednio sprawdzily. Nie pamietam juz dlaczego, ale je odrzucilismy. Jedynie pamietam, ze wersja swiateczna byla fajna. U nas przecieki sie zdarzaly w niektorych firmach i dziecko nie mialo dluzej niz godzine pieluchy. Niektore ciezko dopasowac lub potrafia sie przesunac jak dziecko juz chodzi. Kazde dziecko jest inne, pamietam, ze w niektorych nie bylo co patrzec na wage bo Olaf jest szczuplutki i mimo ze np byl w polowie wagi zalecanej to pielucha byla tak duza, ze moglby sie nia owinac. Z pieluszkami trzeba testowac i znalezc te, ktore dla was beda najlepsze. Nie ma tez co kupowac od razu 5 paczek, bo niektore dzieci moga miec na nie uczulenie. Kupcie jedna paczke do szpitala i jak sie sprawdza to dokupcie wiecej.
    Alincia ja nie lubie tych lezaczkow, mielismy przy starszaku i tylko nam przeszkadzal, dziecko wisialo jakby na jaderkach i do pleckow nie dalo sie dostac. Uzylismy moze z 3 razy i poszlo do szafy.
    Ja was nie zostawie :)

My po Dada odparzenia po 30 min dostał na mosznie dostał i długie leczenie!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcel lezakowy nie był bo dużo płakał bo źle mm dobrane więc wisiał mi na rękach

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widać że każdemu dziecku pasuje co innego ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie każde dziecko inaczej ;)
    Dorjana dobrze Cie tu czytać jakoś teskno mi było ;);) hihihi
    Co do tego plastiku to podobno przy chłopcach nie jest wskazane bo to uciska.... Wiadomo na co hohihi klejnoty szlachetne ;);)
    Jeszcze kilka stron i dobrniemy do 1000 ;);)
    U nas na wizyty różnie pampersy, chusteczki, kasa, ubranka także zależy kto ;)

Dorjana lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
‹‹ 990 991 992 993 994 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ