X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I mamy ostatni III trymestr ciąży ;) witam się w 28 tygodniu :) ją mam łóżeczko rozłożone od prawie 3 tygodni i dopiero teraz mogę powiedzieć, że prawie go nie czuć. Dziś mam z mężem 4 rocznicę ślubu i bardzo się cieszę, że ma teraz urlop zaległy do odbioru to zaczynamy w mieszkaniu ogarniac jakieś grubsze porządki i okazuje się, że do zrobienia, przejżenia jest mnóstwo rzeczy. Że szczęścia spać nie mogę :/

Kaja, Repose, Helen, jane, mmarzenak, smerfetkaa, Paula222, evus lubią tę wiadomość

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello

Powodzenia jeśli dziś, któraś wizytuje!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ta Annielov nie byla fotografem? nie umawiala sie z kims na sesje? Czy cos pomieszalam?

Kurde pierwszy raz tak wczesnie wstalam ktos mi popsul dziecko :p

Zimri wszystkiego dobrego z okazji rocznicy ^^

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 07:46

Zimri lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc, czemu znowu nas to spotkalo..ech. Oplaca ich forum czy co?
    Czy to dla reklamy? Podsyłała trochę linków do sklepu ?
    Wczoraj byliśmy z mężem na warsztatach, ale się pośmialiśmy

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam się wkurzać znowu mi ucięło wiadomość i to 2/3!!!!!!

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki :) siedzę właśnie w przychodni na glukozie i powiem Wam że walczę z mdlosciami :/ samo picie jeszcze ok ale teraz mega mnie zemdlilo...no ale jakoś dam radę. W ogóle to przyszłam na 7 a okazało się że cznne od 7:30 więc się namarzlam. No ale mam nadzieję że badanie wyjdzie ok :)

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen tez nie wierze ze ktos ma tak za przeproszeniem nasrane w glowie ze z nudow udziela sie na forum dla ciezarnych.

Jane dasz rade :) a nie sprawdzilas wczesniej od ktorej czynne?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wczorajszych wizyt :)
    Co do kolejnego Trolla to brak mi słów... po co tak ściemniać :(

Wczoraj Maz miał wolne to groch zakupów dla Dzidziusia zrobiliśmy przez neta:) dziś może ogarnę aptekę gemini; )

Miłego dnia :-*

Kaja lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)

gratuluję udanych wizyt

trolla nie skomentuje, nigdy nie zrozumie co tacy ludzie mają na celu..

dzisiaj wreszcie malujemy sypialnie:) i będę mogła zacząć urządzać kącik dla malutkiej i się czym zająć, bo pomału już wariuje w oczekiwaniu na to usg serduszka:( jeszcze tydzień nerwów:(tak się zabarykadowałam psychicznie że odbijam złe myśli, ale czasem mnie dopada i rozklejam się w najmniej oczekiwanym momencie:(

mąż i siostra mnie wspierają, rodzicom nic nie mówiłam bo nie chce żeby się martwili, mam nadzieję że w środę będę mogła powiedzieć że wszystko jest dobrze

odkupiłam też kolejną partię ciuchów dla małej od znajomej, tym razem dresiki, bluzy,pajacyki nawet spódniczkę tiulową mam:) i upolowałam na allegro śliczną malutką różową kurteczkę

jeśli chodzi o ciuszki mam praktycznie komplet ale jestem w lesie z rzeczami dla siebie, pizamy, staniki, rzeczy do szpitala..nie mam kosmetyków, pieluch...

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

Jejku nie jestem w stanie Was nadrobić.
    Widzę ,że znowu jakaś "udawana osoba" udzielała się na forum. Ja mam wrażenie, że ta osoba, która tworzy te fikcyjne konta jest jedną osobą pod różnymi nickami.
    Szkoda słów :(

Smerfetko dziękuję Ci :) Na pewno uda Ci się zrobić takie ramki. Ja powiększyłam znaleziony obrazek na laptopie i go przerysowałam na kartkę a później na filc.
    Nie jest to takie trudne tylko wymaga troszkę pracy :)

Madzik rozumiem, że jesteś rozchwiana emocjonalnie ale wszystko będzie dobrze zobaczysz! Ja czasami żałuje ,że mój lekarz ni robi usg maluszka chociaż na co drugiej wizycie bo tak to można by wychwycić ewentualne nieprawidłowości.
    A tak to musimy czekać do 13 kwietnia na badanie po 28 tyg.

Zimri gratuluje III trymestru- my wkraczamy jutro w 3 trymestr :)

Dziewczyny próbowałam sobie kupić stanik i się załamałam. Przed ciążą miałam rozmiar 70 B/C a teraz myślałam ,że 80 D a się okazało,że się źle mierzyłam i powinnam kupić rozmiar...75F!! Biust urósł mi straaaasznie.
    Najgorsze jest, że zwykłe sieciówki nie dysponują takimi rozmiarami:( Wszędzie jest tylko B,C,D.
    Chyba szykuje mi się spory wydatek na staniki.:/

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!

Miłego dnia :)

smerfetkaa, Zimri, Zimri, evus lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• mmarzenak Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wam zazdroszcze ze wam cycki urosly w ciazy;) moje troszke spuchly i na tym koniec,ale mozr jeszcze urosna...

lprkuay3dehqwb0g.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 spróbuję coś stworzyć :-) poproszę siostrę o pomoc bo ona ma większe zdolności manualne :-) siostra chce też dla Szymka zrobić kolorowe nutki do karuzelki i napis z imieniem nad łóżeczko :-) jak siade do komputera to pokaże na zdjęciach jak miałaby wyglądać karuzelka i napis :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak nazywa się ta grupa na fb? Bo jak wpisuję Czerwcówki 2016 to nie wyświetla mi się żadna grupa. Ja tu rzadko się udzielam ale podglądam sobie z boku Wasze posty i pewnie z facebookiem byłoby podobnie ;) Ja teraz jestem do L4 do jutra, więc mam trochę czasu na "głupotki" :)
    Szkoda, że tu jakieś trolle się pojawiają, ja to chyba jestem za bardzo łatwowierna, bo mi się wydaje, że po drugiej stronie ekranu są takie same (autentyczne) kobiety jak ja...przykro. Mam nadzieję, że to ostatnie fake'owe osoby na tym forum.
    W poniedziałek byłam na glukozie i mam takie wyniki: na czczo 75, po 1 h :89, a po 2 h: 85. W środę mam wizytę to lekarz zinterpertuje odpowiednio te wyniki ale chyba są ok. Toksoplazmozy nadal nie mam :P
    Olek w brzuchu szaleje coraz bardziej- wczoraj do 2 nie dawał mi spać. Początkowo te kopniaki mnie bawiły i radowały ale im są mocniejsze i częstsze, tym coraz mniej mi do śmiechu. Dzisiaj jestem strasznie niewyspana, dobrze, że nie musiałam wstawać do pracy. Mam jeszcze kilka nocy do poniedziałku na regenerację ;)

evus, Repose lubią tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej :) My w III trymwstr już za 6 dni :) Ojj jak ja bym chciała już 36 tydzień :D
    Dziś kolejny dzień do przeżycia, w sumie nic ciekawego się nie zapowiada :P

Zimri gratuluję III trymestru i rocznicy ! :)

Grupa na Fb z tego co wiem ma status tajnej, więc nikt jej nie znajdzie w wyszukiwarce

Zimri, Zimri, Repose, madziak2202, Hania222 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które są też w grupie na fb - jak do Was dołączyć? Wkurza mnie to, że nie można tu juz nic wstawić ani napisać, bo strach, że zaraz ktoś to wykorzysta. Jakby któraś była tak miła pokierować mnie jakoś jak do Was dołaczyć?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie chce mi się wierzyć, że kolejny troll. Może to ta sama osoba? Trochę dziwne, żeby kilka osób miało tak nierówno pod sufitem, przypadkiem znalazło się na tym samym forum i miało tyle czasu, żeby nadążać za forum i jeszcze udzielać rad:(
    Nie boicie się, że one dostając się na FB kradną wam prywatne dane/zdjęcia?
    Ja właśnie jakoś przez to nie dołączyłam póki co do grupy.

Jadę za chwilę na wizytę i mam nadzieję, że tym razem zrobi mi usg . Mam argument z tym niskim cukrem. Trzymajcie kciuki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2016, 11:11

evus lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma_rka wrote:
    dziewczyny, które są też w grupie na fb - jak do Was dołączyć? Wkurza mnie to, że nie można tu juz nic wstawić ani napisać, bo strach, że zaraz ktoś to wykorzysta. Jakby któraś była tak miła pokierować mnie jakoś jak do Was dołaczyć?
    Ja również dołączam się do prośby i też chciałabym dołączyć do gr na fb.

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja rozumiem świetnie dziewczyny, którym biust rośnie ja zawsze miałam dość duży biust bo miseczka C,d różnie mi wychodzą od dołu piersi niestety pierwsze rozstępy pomimo, że smaruje się dwa razy dziennie ale one rosną na potęgę i niestety jestem genetycznie obciążona rozstepami i dużym biustem. Kurde serio mam wrażenie, że moje piersi ważą z 3 kg...
    Co do glukozy to ja się jeszcze nie zabrałam na nią niestety młody cała noc dawał mi takie kopniaczki i tak się wiercil, że spać nie mogłam... odsypialam rano

evus, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • evus Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie tez wydaje, ze te trolle to jedna osoba. bo az sie wierzyc nie chce, ze nagle tyle osob z problemem z glowa w jednym miejscu sie znalazlo. ja tylko nie rozumiem po co. ech..

powodzenia na wizytach :) my dopiero we wtorek :(

a III trymestr zaczynamy dopiro 30 marca :(

milego dnia

Repose lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trol z głową coś Ja jak nic !!!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

‹‹ 988 989 990 991 992 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ