X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose rodzilam starszaka w Polsce i sala byla 4 osobowa, my bylysmy w trojke i nie bylo zle, bo po cesarce przynajmniej mialam z kim pogadac. Jedynie niewysypialam sie, bo wspollokatorka miala problemy z przyssaniem sie malej i ciagle plakala. Nie dziwie sie, ze sale sa osobne patrzac na to jak szwedzi uwielbiaja towarzystwo obcych :P
    Tylko ze tutaj po SN wychodzisz po ok 6 godzinach jak sie nic nie dzieje a po CC po 2-3 dniach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:22

Repose lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Repose Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja po cesarce zdychalam doslownie i nie moglam patrzec nawet na swoja rodzine :p Po 6 godzinach ? serio? Nie wiem czy bym chciala..

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wizyta ZUS wyglądała tak:
    stały przed drzwiami bo nawet nie weszły do mieszkania i zapytały czy to ja jestem xy...
    powiedziały że są z ZUSu i sprawdzają czy nie wykorzystuję zasiłku nieprawidłowo.
    zapisały godzinę wizyty czyli 11:30 i zyczyły mi zdrowia i sobie poszły.

Swoją drogą-widziały przecież że mam brzuszek więc ciąża to nie wymysł...heh

jigt0hs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alincia formalnosci :p Musialy przyjsc, sprawdzic i zapytac.
    Repose jesli nie ma komplikacji to nie jest zle bo w domu odpoczywa sie bardziej niz w szpitalu a maz dostaje urlop na 2 tygodnie po porodzie aby sie Toba zajmowac. Wtedy po kilku dniach przychodzisz tylko na sprawdzenie jak wszystko w srodku wyglada.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dais wrote:
    Alincia formalnosci :p Musialy przyjsc, sprawdzic i zapytac.
    Repose jesli nie ma komplikacji to nie jest zle bo w domu odpoczywa sie bardziej niz w szpitalu a maz dostaje urlop na 2 tygodnie po porodzie aby sie Toba zajmowac. Wtedy po kilku dniach przychodzisz tylko na sprawdzenie jak wszystko w srodku wyglada.

6 godzin? Aż mnie zatkało. Ja w szpitalu rodziłam bardzo krótko, bo pojechałam późno. Na łóżku może 30-40 min. Urodziłam o 7 rano a po południu nie umiałam o własnych siłach dojść do łazienki, tak mi się słabo robiło. Nie wyobrażam sobie, żebym miała się ubrać i jechać do domu;)
    po 24-48 h to już ok, bo wtedy czeka się u nas tylko na szczepienie dziecka chyba w 3 dobie.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ale jaja czyli na fb tez są trolle Ah i oh no poprostu masakra brak słów dziwi mnie zawsze i proszę nie być złym na mnie, że po każdym odkryciu Trolla nagle pojawiają się nowe dziewczyny nie wiem czy to ma jakiś związek ale tak już jest 3 raz...
    Dais to świetnie z tym szpitalem, że zaczyna się układać ;);) przynajmniej będziesz spokojna ;)
    Ja właśnie zastanawiam się czy też będę miała kontrolę z ZUSu ;);)

kuleczka777 lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierze, co za jaja! Po co komu cos takiego robic? Chyba to sa chore osoby! Anielove obyś sie juz wiecej tu nie pojawiala!

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, Dziewoje, ale mnie tu nie było :D Haha, zatkało mnie po tym wezwaniu do woja i teraz się odwiesiłam, hehe :D
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i w sumie nie było takie złe :D no rarytas to nie jest, ale jak dla mnie spoko ;)
    W poczekalni zastanawiałam się co przygotować dla bobaska na wyjście ze szpitala i doszłam do wniosku, że będę musiała chyba kupić coś specjalnego :D

A czy Annielov, to ta od tej niezwykłej historii też? Coś mi świta, że tak...

Repose lubi tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Angli to samo jest masz swoj pokoj ,po porodzie 4h zostajesz sama z mezem I dzieckiem I jezeli jest wszystko OK to po 6h do domu idziesz, wiem bo ROK temu bylam przy porodzie kolezanki I mozesz zaprosic do porodu 5 osob

Repose lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasju wrote:
    Hej, Dziewoje, ale mnie tu nie było :D Haha, zatkało mnie po tym wezwaniu do woja i teraz się odwiesiłam, hehe :D
    Byłam dzisiaj na krzywej cukrowej i w sumie nie było takie złe :D no rarytas to nie jest, ale jak dla mnie spoko ;)
    W poczekalni zastanawiałam się co przygotować dla bobaska na wyjście ze szpitala i doszłam do wniosku, że będę musiała chyba kupić coś specjalnego :D

A czy Annielov, to ta od tej niezwykłej historii też? Coś mi świta, że tak...
    A co to za historia bo chyba zapomniałam :);)
    Ja jakoś nie mogę się zebrać na te krzywa cukrowa

• Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z tymi trolami, maja bujna wyobraznie ;-\ nie wiem co takim ludziom to daje a jej profil jeszcze istnieje?

iv096iye6kaq8l5v.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm, Annielov dołączyła do grupy na fb wczoraj i od razu się zorientowałyśmy, że coś z nią nie halo.. Dzisiaj została ostatecznie zdemaskowana.. Fb ma ten plus, że ciężko jest udawać, bo można łatwiej zweryfikować informacje niż tu na forum..

kasju, tak.. była niezwykła historia.. lekarz zdiagnozował poronienie, a jednak zarodek przeżył mimo jakiejś tam operacji usuwania jajowodu chyba..

Dais, przeraziłaś mnie tymi 6 godzinami! bałabym się tak wcześnie wyjść ze szpitala..

maria85, ja bym chyba nie chciała takiej "widowni" podczas porodu..

Alincia, ja też jestem ciekawa, kiedy do mnie ZUS zawita.. ja już się fatygowałam na kontrolę do lekarza-orzecznika :)

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślałam , że takie cuda u nas w grupie się przydarzyły... A to była taka ŚCIEMA! Szok normalnie, nie rozumiem takich ludzi :(

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • kasju Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie coś mi się kojarzy, że poroniła, czy obumarł zarodek i miała mieć zabieg, ale w jajowodzie jej znaleźli chyba drugi? Jakoś tak... Yh. Ale wyobraźnie ma, nie ma co...

Agabtm, ja też to odwlekałam, zwłaszcza po tym, jak koleżanka z roku na studiach, która ma termin po mnie dwa tygodnie, opowiadała jak źle to zniosła :/ W końcu poszłam dziś i byłam przygotowana na niewiadomo co, a w sumie było ok :D Może też dla tego, że Mężu dzielnie mi towarzyszył :D

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe niezwykle historie ahh no cóż, że ludziom się aż tak nudzi ehs...
    No musze iść na krzywą a śpię do 9 także jakoś mi nie na rękę ale musze się zmotywować ;);)

• kasju Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam problem ze wstaniem, bo jestem spiochem, a tu już w labo byłam o 6:30, bleh ;D

km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektórzy to mają wyobraźnię :O

Macie konto na face?? :) jakaś grupa??

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas co u Ciebie jak się czujesz??

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej gratuluję udanych wizyt :)

W sobotę kupiliśmy białe łóżeczko i komodę w Ikei :) właśnie mąż skończył składanie i jestem bardzo zadowolona. Także mogę polecić :-)

Łóżeczko gulliver
    Komoda malm

Moli5 twoje ramki były super i zastanawiam się czy może uda mi się zrobić podobne :-) a jak nie to wydrukuje plakaty do gotowych ramek.

Hehe znowu jakieś ciekawe historie wychodzą :) mają dziewczyny wyobraźnię :-)

Kaja, Helen, evus lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy rozłożyć łóżeczko i spakować czy zostawić żeby wywietrzalo bo jednak trochę czuć farbą .

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
‹‹ 987 988 989 990 991 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ