WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro podłużne rzeczywiście przepuklina to może być a masz gorączkę albo stan podgoraczkowy?? Boli Cie jak ponosisz ręce albo jak lezysz i zginasz nogi w kolanach??

Repose lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogolnie boli caly czas ale troche bardziej przy wysilku np kaszlu albo chodzeniu podnoszeniu czegos. Goraczki nie mam 37 jest mam nadzieje ze to nie przepuklina bo to chyba operacyjnie sie robi..

Ja juz mam materac moge wam wrzucic zdjecie ale glupio wyszlo bo mam tylko kamerke w laptopie i nia robilam zdjecie. Fajne w nim jest to ze ma ,,wbudowana,, taka jakby poduszke. Znaczy nie poduszke tylko takie podwyzszenie ze dziecko nie lezy na plasko kurde.. wiecie o co mi chodzi :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ccbd32cf20231d8med.jpg

b4d89782dcee054cmed.jpg

Na drugim przed przypadek musicie ogladac moj wielki bebech ale musialam trzymac materac i wygiac sie zeby kliknac w laptopie zeby zdjecie zrobilo.. uff

evus, mmarzenak, smerfetkaa, SShape, Moni15382 lubią tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose fajny taki materacyk bo nie trzeba dodatkowo kupować poduszki klin pod główkę :-)

Repose lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mam nadzieje, ze to jednak nie przepuklina i szybko Ci minie. Ja chyba bym nie wytrzymala i pojechala na pogotowie, podziwiam cierpliwosc.
    Tak mam stanik z bonprix, oni maja minimalnie inna rozmiarowke, ale mozna sprawdzic na ich stronie kalkulator. Rozmiary do F tylko, w ciazy w sumie mi to nie przeszkadza, bo wzielam wiekszy obwod aby miec luz, bo teraz wszystko mnie cisnie. Dalie mam staniki sprzed ciazy i bardzo je lubie niestety teraz biust mi sie z nich doslownie wylewa. Tak samo jak ze stanika z poczatku ciazy a byl to juz 75G :/ Z przedluzka jestem w stanie troche w nim wytrzymac ale moj biust wyglada wtedy jak u tych niemek z Bawarii co piwo serwuja, albo jakbym miala gorset i wszystko wypchnela do gory :P

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose ten materacyk jest lateksowy?

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka tego slowa mi brakowalo ,klin, ;p

Dais wlasnie tez bym pojechala ale jeszcze poczekam nie chce wyjsc na idiotke jak sie okaze ze to nic takiego..

He fajne porownanie Dais :p mysle ze mezowi by sie taki biust spodobal :p

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka pisze ze polystrowa pianka . i ze jest anty refluksyjny. i ze oddycha cokolwiek to znaczy..

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose a jak jest sama pianka to nie jest materacyk za miękki dla maluszka ?

Faktycznie Dais super porównanie :-) powiem mężowi jak wróci z pracy bo naszym facetom to chyba właśnie najbardziej się podoba w naszych ciazach że piersi rosną :-)
    Mój biust narazie powiększył się o jeden rozmiar ale wole narazie nie kupować biustonoszy do karmienia bo myślę że przez trzy miesiące jeszcze może się zmienić .

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jest za miekki przynajmniej ten ktory mam bys musiala w sklepie zobaczyc. Jest gruby ale sztywny mysle ze bedzie dobry ; )

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze zmacać w sklepie różne rodzaje materacy zanim coś zamówię :-)

Repose lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • aneczka2015 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z jednej strony materacu pianke z drugiej strony koks i gryka. Ponoć taki wystarcza, oby :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 14:36

5djy9n73ymelpgus.png
    Czekamy na Mikołaja ❤
  • Helen Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ma materac z gryka kokos, moja kolezanka tez miała i była zadowolona, wiec pewnie ile ich rodzaji to tyle opinii.
    Mam wyniki swoje z krzywej cukrowej i jestem zdrowa jak ryba :) wszystko ok,
    odetchnęłam z ulgą :)
    ale za to ostatnie 2tygodnie zaczeła mi rosnąć waga, i z nią brzuszek, jeszcze 2 i pół miesiąca zostało do porodu :)
    miłego dnia :)

smerfetkaa, mmarzenak, Agabtm, aneczka2015, madziak2202, evus, Zimri lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus wrote:
    ja tez jeszcze materaca nie mam, ale poki co moj nr 1 to lateksowy Hevea Baby. no ale nadal szukam :)

a staniki tez w bonprixie chyba zamowie, bo fajna rozmiarowka i ceny :)

Pytałam w jednym sklepie o materace i pani miala teorie,ze sam lateksowy nie jest odpowiedni dla noworodkow. Podobno on jest dosc uginajacy sie a dziecko ma na poczatku ciezsza glowke i ten materac nie podtrzymuje dziecka w poziomie odpowiednio. Sama nie wiem. Mowila ze lepiej lateks kokos lub gruba dobra pianka...a tez czytalam,ze dla potencjalnych alergikow to tylko lateks.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose piękny okrągły brzuszek śliczny ;)
    Wiesz co jak Cie boli to jedz na IP bo kurde niepokojące jest to, że to boli... My najpierw łóżeczko potem materacyk ale jeszcze brak pomysłów.
    My dziś mamy gości z Niemiec się zdziwilismy hihihi żeby wyglądać jak człowiek szybko do rossmana po henna a jutro dopiero do fryzjera szkoda będę miała chociaż brwi zrobione zawsze człowiek lepiej wygląda ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny siedze wlasnie w barze przy stoku w Białce. Maz z synem szaleja na nartach(snieg taki b.mokry,ale jest;)) a ja nie dosc, ze o nartach moge pomarzyc to jestem skazana na jakas playliste discopolo;( nie sadzilam,ze cos takiego jeszcze istnieje;) no ale czego sie nie robi dla nasxych kochanych dzieciaczkow... pozdrawiam zimowo i trzymajcie kciuki,zebym jakos tu nie zwariowala,haha

Helen, evus, Moni15382 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sshape ja w góry wybieram się w następny weekend i też będę cierpieć w barze :/ warunki z tego wynika średnie? Ciekawe czy mój troche pojeździ...Chcemy jechać na Jaworzyne.

SShape lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jane wrote:
    Sshape ja w góry wybieram się w następny weekend i też będę cierpieć w barze :/ warunki z tego wynika średnie? Ciekawe czy mój troche pojeździ...Chcemy jechać na Jaworzyne.

Snieg bardzo mokry. Ludzie schodza ze spodniami mokrymi do kolan. Maz mowi ze jak kisiel;) ale i tak bym chetnie pojezdzila:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My sie wybieramy na caly weekend jutro z rana. Tyle ze ja nie bede siedziec, tylko uczyc starszaka kolejny raz na nartach jezdzic. Ostatnio nabiegalam sie jak glupia i ledwo zipialam a to bylo 3 tygodnie temu, wiec teraz brzuszek wiekszy bedzie ciezej. Maz jezdzi na snowboardzie, ale w weekend ma ambitny plan uczyc sie na nartach co by za rok juz z maluchem na nartach we dwojke mogli, bo snoboard + narty to kiepskie polaczenie. Ja w tym roku o snowboardzie moge zapomniec, ale chociaz troche sie poruszam i pospedzam czasu na swiezym powietrzu :)

Repose ja tez bym pojechala i po prostu powiedziala, ze to bardzo boli i boisz sie o dziecko a wiadomo stres w ciazy nie jest wskazany.

Z tymi materacami to ile ludzi tyle teorii. Kiedys zalecali twarde teraz mowia, ze nie moze byc za twardy bo kregolsup potrzebuje tez troche luzu, czyli mowia o lateksie albo wysokosprezystej piance. To jest jak z butami w wielu miejscach mowia o twardych zapietkach a w wielu juz mowia, ze musza byc elastyczne. W Szwecji w ogole nie kupi sie materaca z kokosem czy gryka, pianka lub lateks, a buciki jak najmieksze lub najlepiej boso.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• SShape Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam wam napisac,ze widzialam w biedronce dzis plyny i proszki Lovella za 10.90zl. Chyba dobra cena.
    Nie wiem tylko czy to promocjach we wszysyltkich biedronkach czy akurat tutaj w Bialce.

klz9cwa198k5jqr7.png
‹‹ 993 994 995 996 997 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ