X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais serio będziesz na nartach jeździć nie boisz się, że ktoś w Ciebie w jedzie??

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam mojego wymarzonego x-landera w super stanie 3w1 za bardzo fajną cenę. tylko kolor jest beżowy... ale mam dylemat.... hm... jak myślicie, będzie się mocno brudził?
    [IMG]http:.jpg[/IMG]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 21:50

Kaja lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak ostatnio x landery były w mega promocji w smyku nie wiem czy ta promocja Jeszcze trwa ale jak byłam w weekend to gondola kosztowała tylko 400 zł a spacerówka z stelażem 999 zł tylko nie wiem czy to był ten sam model ogólnie wózki były w przecenach pisałam o tym. A w jakiej cenie Ty znalazłaś

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do koloru mi się mega podoba ;);)

• Joana33 Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak kolor bardzo fajny, ja chcę coś podobnego albo jakiś odcień szarości :-)

m3sxdqk36px9niv0.png
  • beatas Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak, są pralki, więc najwyżej będziesz często używać :D a tak serio to siostra miała jasno szary wózek i wcale jakoś strasznie się nie brudził.. ja bym brała, o ile Ci się podoba :)

Agabtm, Dais z tego, co wiem nie będzie jeździła na nartach, tylko biegała za synkiem :D

Repose, na Twoim miejscu od razu jechałabym na IP.. nie wiadomo, co to jest..

Co do materacy, to my na pewno lateks lub pianka.. naoglądałam sie ostatnio robali w gryce u koleżanki, a u swojego dziecka nie mam zamiaru tego oglądać..

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Madziak ostatnio x landery były w mega promocji w smyku nie wiem czy ta promocja Jeszcze trwa ale jak byłam w weekend to gondola kosztowała tylko 400 zł a spacerówka z stelażem 999 zł tylko nie wiem czy to był ten sam model ogólnie wózki były w przecenach pisałam o tym. A w jakiej cenie Ty znalazłaś

no to mnie teraz zszokowałaś :) byłam w smyku przy ostatniej wizycie u gin, czyli 22.02 i nie było u nas w Gorzowie promo..
    może tam jutro zadzwonie i się zapytam :)
    no ten co wystawiłam 3w1 1680zł z przesyłką ( z czego podobno tylko gondola i fotelik besafe były używane). gwarancja do 2018 roku

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas ale jak biegać po stoku?? Dais uważaj tam na siebie bo ja już cała w stresie.

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak no my z mężem tez byliśmy w szoku z tym, że nie wiem czy to te same modele były
    Barletta tez była w promocji generalnie modele z zeszłego roku były przecenione wszystkich firm.
    Nam podobał się xlander z tego roku model ale niestety nie był w promocji s szkoda bo nas zauroczyl ale cena dobila i efektem tego nadal nie mamy wózka...

• Mili_Vanilli Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    znalazłam mojego wymarzonego x-landera w super stanie 3w1 za bardzo fajną cenę. tylko kolor jest beżowy... ale mam dylemat.... hm... jak myślicie, będzie się mocno brudził?
    33pc3rc.jpg

Kolor bardzo fajny, mi tez podoba się bardzo szary Xlander. A ten ze zdjecia to X move?

Helen, kamenkaa, Repose lubią tę wiadomość

km5s20mm65zq3gk8.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm wrote:
    Nam podobał się xlander z tego roku model ale niestety nie był w promocji s szkoda bo nas zauroczyl ale cena dobila i efektem tego nadal nie mamy wózka...
    pytaliśmy pani w sklepie czym się różni model z 2016 od poprzedniego to powiedziała, że tylko kolorem :P a różnica w cenie kosmiczna :P
    może poczekać jeszcze troche i na allegro też będą w niższych cenach. jak już się w sklepach pojawią nowe modele.. u nas w smyku stały modele z 2015 a jak ktoś chciał nowy z 2016 to z katalogu

dqpri09kir2ck4nc.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Pytałam w jednym sklepie o materace i pani miala teorie,ze sam lateksowy nie jest odpowiedni dla noworodkow. Podobno on jest dosc uginajacy sie a dziecko ma na poczatku ciezsza glowke i ten materac nie podtrzymuje dziecka w poziomie odpowiednio. Sama nie wiem. Mowila ze lepiej lateks kokos lub gruba dobra pianka...a tez czytalam,ze dla potencjalnych alergikow to tylko lateks.

no ja tez mam ten dylemat. ale te materace tez sa kokos-lateks. podobno kokos na pierwszych kilka miesiecy a potem lateks. ale szczerze sama juz nie wiemm :/ zglupiec mozna ;)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzik wózek i kolor super :-) mnie się podoba

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek ładny i kolor tez :-)

Ja dziś zapisałam Nas do szkoły rodzenia. Idziemy 23-24 kwietnia na zajęcia zajęcia pigułce weekendowe. Po 4 godziny w sobotę i niedzielę a później po 2 godziny z polozna i ratownikiem medycznym.Także już się doczekać nie moge:-)
    Dziś do koszyka w gemini dodawałam zakupy. Po weekendzie zamówię i już kolejny krok będzie zrobiony :-)

Może w niedzielę pojedziemy do.Ikei planujemy tam kupić szafę i komode:-)

evus, kasju, Helen, Repose lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga nie martw sie, na nartach jezdzic nie bede a synek bedzie na nartach drugi raz w zyciu dopiero, wiec nie bedzie jeszcze szalal. Ostatnio moje zadanie polegalo na pomaganiu mu dojsc do wyciagu tasmowego, przejsciu obok wyciagu, podaniu reki i zbiegnieciu z nim z oslej gorki. Pilnowaniu jak sie krecil na karuzeli wyciagowej, pomaganiu wstawac jak sie przewrocil i raz niestety pchaniu pod gorke, bo zechcialo mu sie sprobowac na wiekszej. Jade z mezem i dwojka znajomych, wiec jak nie bede dawac rady to mnie zastapia. Ta osla laczka jest specjalnie dla dzieci dostosowana i ostatnio jak bylismy (3 tygodnie temu) to nie bylo zbyt wiele osob, znajomi byli w zeszly weekend to mowili, ze juz pustki. Podejrzewam, ze w ten weekend bedzie jeszcze mniej osob. Stok jest olbrzymi, maja 16 wyciagow i 11 roznych zjazdow z czego 3 osle laczki, wiec ta dla najmniejszych nie jest zbyt okupowana.

Wozek ladny a co do brudzenia sie to kazdy sie bedzie brudzic, szczegolnie przy dziecku. Najwyzej bedziesz czesciej prala :) Ja chcialam bialy kupic, ale ostatecznie mam czarny :D

Udanego weekendu :)

evus lubi tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak fajny wózek i kolor uniwersalny. Xlandery raczej mają pozytywne opinie.

Evus ja też już zglupialam z tymi materacami. Chyba pozostawię wybór mężowi niech też trochę poszuka opini w internecie.

evus lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    pytaliśmy pani w sklepie czym się różni model z 2016 od poprzedniego to powiedziała, że tylko kolorem :P a różnica w cenie kosmiczna :P
    może poczekać jeszcze troche i na allegro też będą w niższych cenach. jak już się w sklepach pojawią nowe modele.. u nas w smyku stały modele z 2015 a jak ktoś chciał nowy z 2016 to z katalogu

Ja tez pytalam w sklepie o roznice i sa dwie:kolory i "wypelnienie"spacerowki. Model 2015 ma czarna spacerowke z taka wyjmowana cienka wkladka w kolorze budki. Model 2016 ma calosc w kolorze poszycia wozka. Wypelnienie jest grubsze i stanowi jeden kawalek,ktory w calosci sie jakos odpina.
    Mnie tez bez i szary kusily, sa ladnie i chyba na lato ok. Ale moj syn glosowal za czerwonym i taki zamowilam na allegro.

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4858c9069ba8.jpg
    Nam się strasznie podobał ten.kolor i ten z niebieskim wkładem ale one były drogie niestety... model xpulse

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 19:58

kasju lubi tę wiadomość

• kasju Ekspertka

Wysłany: 11 marca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziak, bardzo podoba mi się kolor tego wózka :) My mamy jasnoszary, tez sie zastanawialam, czy brac jasny, bo moze sie brudzic, ale on mi sie najbardziej podobal :) Trudno, najwyzej bede czesto prac :D

Andzia, my zapisalismy sie do szkoly rodzenia w srode i zaczynamy zajecia w nastepna srode :D Ma byc 7 spotkan po 1,5h plus cwiczenia :) A znalazlam u mnie taka szkole, ze moge na kazde zajecia chodzic z mezem :) Juz sie nie moge doczekac :D

A tu moje ostatnie łupy:
    329bdae39782b69dmed.jpg
    4791353abcb9408fmed.jpg Pani Żabka i Misio :D

A dzis wybralam sie na zakupy z zamiarem nabycia ciuszków dla maluszka na wyjscie ze szpitala, rozmiar 56, ale nie znalazlam niestety nic sensownego :( Za to urzekł mnie cudaśny rampersik, rozmiar 62, no i kupiłam :P
    9c787950a9e3b4e8med.jpg

Jeszcze zaszalałam i dla siebe kupiłam tunike :D No i tak dziś oglądałam to wszystko i wydaje mi się, że kompletowanie naszej wyprawki dobiega powoli do konca :P Zostało już kupić pare drobiazgów, kosmetyki no i rzeczy do szpitala dla mnie :) Teraz zostało tylko urządzić kącik dla naszej Niuni w sypialni (jak w końcu i ją skończymy) i czekać :D Ahh, już tak niewiele zostało do spotkania <3 Coraz częściej zastanawiam sie do kogo Malutka będzie podobna, po kim będzie miała kolor oczu... :)
    Rozpisałam się trochę :P

evus, Agabtm, Andzia SM, smerfetkaa, Kaja, Joana33, Repose lubią tę wiadomość

Aleksandra, 27.06.2016, 10:51, 54cm, 3600g
    km5sdf9hih21tb5p.png
    oar8csqvf7a9bp1t.png
    2017-7tc💔
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 11 marca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasju nooooooo szaleństwo ale kochana jak się będzie miało małą księżniczkę to nie można się oprzeć piękne wszystko jest takie urocze ;););)
    My też się zastanawiamy jak młody będzie wyglądał oczywiście mąż uważa, że synuś będzie po nim a ewentualnie córeczka po mamie hahaha kinder niespodzianki z nas są;);)
    Właśnie ktoś wie co u jajkoniespodzianki??

kasju lubi tę wiadomość

‹‹ 994 995 996 997 998 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ