X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak podwyzszyc sobie cisnienie? mialam 83/36,wypilam kawe i spadlo mi do 77/31;(

lprkuay3dehqwb0g.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka pochwal sie co kupilas maluszkowi:)

lprkuay3dehqwb0g.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej babeczki ;);) kiepski dzień dorjana ja sikam średnio co 40 minut.
    Mmarzenak zadzwoń do kogoś kogo średnio lubisz to Ci dzwignie ciśnienie hehe taki żarcik a oprócz kawki to mi mama dźwiga ciśnienie ;);)

jane, mmarzenak lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:
    jak podwyzszyc sobie cisnienie? mialam 83/36,wypilam kawe i spadlo mi do 77/31;(

Bardzo niskie to cisnienie. Jestes w stanie chodzic bez zawrotow glowy i omdlen? Moze cisnieniomierz sie zepsul. Na podniesienie cisnienia wskazany ruch chyba(szybszy spacer moze) ale przy takim wyniku to z asysta kogos;)

mmarzenak lubi tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łącząc metody Agi i Sshape na podwyższenie ciśnienia, to ja proponuję spacer z teściową ;)

Repose byłaś w szpitalu z tym bólem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 14:25

mmarzenak lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny!

W Warszawie dzisiaj również pochmurno i smutno na zewnątrz.
    Ale już niebawem będzie wiosna!!

Mmarzanek a jesteś pewna ,że Twój ćisnieniomierz dobrze działa? Bo Twoje ciśnienie jest baaaardzo niskie!

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• Repose Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jane ginekolog kazal mi obserwowac do poniedzialku jak bedzie roslo mam przyjechac jak nie to zaczekac do wizyty za tydzien.

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Zimri Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w pracowity dzień :) mieliśmy z mężem posprzatac w kuchni i łazience, a wleciało malowanie, więc tymczasowo burdel wszędzie :/ za dużo wolnego czasu haha

tb738ribhpbf794l.png
    lprkcwa1ivv4h570.png
  • MADZIA 87 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia SM wrote:
    Dziękuję za odpowiedź popatrze sobie co bardzo ładne ubranka :) My kupiliśmy Adamex Barletta Dream Collection wzór Red Dream :)

hej Andzia my tez chcemy kupic Barlette, masz jakis fajny namiar skad kupic w najlepszej cenie? Napisz czy kupowaliscie 3 w 1 czy fotelik osobno?

Andzia SM lubi tę wiadomość

nasze początki starań ( od listopada 2013)
    3jgxdqk3m228f53m.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak- ja tez z tych z niskim cisnieniem. mnie ginka oprocz malej kawki polecila wlasnie umiarkowany ruch, tylko z asysta :)
    i stosujac powyzsza zasade wrocilismy wlasnie ze spaceru :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmarzenak a jaki masz puls przy takim cisnieniu?

klz9cwa198k5jqr7.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmarzenak wrote:

Dużo słyszałam o podniesieniu ciśnienia solą np. wypić szklankę wody min z poł łyżeczki soli, małymi łykami. Ja raz to wypróbowałam, sama nie wiem czy to akurat pomogło czy moja podświadomość. Coś w tym musi być, bo jak leżałm mc temu w szpitalu, to w sali była dziewczyna w ciaży z nadciśnieniem i miałą m.in. dietę bezsolną, zakaz solenia czegokolwiek by jej nie podnosiło ciśnienia.

Dziewczyny zazdroszczę Wam tego biegania po sklepach. Ja tylko na chwilę pochodzę w spożywczaku i już czuję pobolewanie w podbrzuszu i kłucie w pochwie. Dziś od rana mam to kłucie w pochwie, a nie miałam tego aż tak mocno od szpitala. I już się zastanawiam czy nie pojade jutro na IP, żeby sprawdzili czy ok. Choć z drugiej strony myślę, że może mały tam mi coś uciska i stąd to kłucie. hmmmmmmmmmmmm

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 12 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki!!

U mnie sprzatanko i gotowanko na całego! I teraz plecki bolą,a jeszcze czekamy na gosci... siostra z dziećmi,mam nadzieje że przeżyje ;)

Dziewczyny ze Szczecina jak tam targi w Bobolandzie? Opłaca sie zaglądnąć tam? Bo właśnie zastanawiamy czy jechać. Można coś taniej na takich targach dorwać?

Ja byłam w czwartek na warsztatach Bezpieczny maluch i jestem mega zadowolona,dużo ciekawych info odnośnie pierwsze pomocy. Do tego po szczęściło mi się bo było losowanie i wygrałam poduszkę klin dla małej :D

Dla tych co jeszcze nie wiedzą są jeszcze inne warsztaty na temat żywienia niemowlat http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html

evus lubi tę wiadomość

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po fryzjerze zadowolona ;);) My dzisiaj tak jakoś na luzie ;);)
    Joanna może zadzwoń do lekarki i zapytaj co z tym ciśnieniem masz Zrobić...

Dorjana, Repose lubią tę wiadomość

• evus Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz, dzieki za strone z warsztatami- juz sie zapisalam :)

Patrycjusz lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawię jutro fotki z dzisiejszych zakupów jak wrócę do domku bo zostajemy na weekend u rodziców :-)

Oczywiście nie kupiliśmy materaca bo co sklep to inne opinie wiec wstrzymalismy się z zakupem żeby się jeszcze na spokojnie zastanowić.

Jestem wykończona po tym maratonie po sklepach. A rano miałam tyle energii :-)

Miłego wieczoru :-)

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I już 1000 strona :-)

Madzia87 ja jestem z Bielska i u Nas kupiłam w sklepie stacjonarnym ale prowadzi też sprzedaż internetowa wiec możesz próbować :-) sklep nazywa się BabyCosmo. Kupiliśmy taniej niż u producenta i z racji płatności gotówką Maz wytargowal Rabat w wysokości 70 zl a za wózek zapłaciliśmy 1579 zl :-) My kupiliśmy głęboki plus spacerowke. Gdyż mój Maz maniak wyszukiwania okazji wylicytowal nosidełko do samochodu za fajne pieniążki. Z cybexsu do tego tylko za 40 zl dokupilismy adaptery do wózka :)

A My dziś wybraliśmy się do Katowic do Ikei i kupiliśm już do pokoju Córeczki szafę i komode:-) będzie gdzie trzymać te zakupy co sie pomalu gromadzą :-) do tego upatrxone mamy naklejki z sowami,, drzewo :) jak dojdzie i urządzony pokój na gotowo to pochwalę się efektem koncowym:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 21:06

Kaja, Agabtm, evus, Moni15382, MADZIA 87 lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey niedzielnie!!
    Andzia Sm no to udana i pracowita sobota !!!!

Andzia SM lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorjana miałam nie wrzucać ale jakoś chce Wam pokazać jak pięknie wyglądają włosy po stosowaniu kropel tca do farbowania potem
    Dodatkowo maska z sauną włosy miękkie i cudowne. Mam nadzieje, ze troll tego nie wykorzysta http://naforum.zapodaj.net/thumbs/673a198600f5.jpg
    My dzisiaj idziemy na obiadek nie musze gotować ;);) idziemy do restauracji hihihi mniam mniam ;)

madziak2202, Andzia SM, jane, Dorjana, Kaja, smerfetkaa, evus, Moni15382, dais, moli5 lubią tę wiadomość

• jane Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga piękne włosy! :) Ja wybieram się do fryzjera w piątek, ale tylko na strzyżenie, mam nadzieję że nada jakiś kształt tej mojej fryzurze... Zapuszczam włosy i są teraz w paskudnej długości, a wcześniej miałam boba. Tęsknię trochę za krótką fryzurką, ale obawiam się, że jak dzidziuś pojawi się na świecie to nie będę miała czasu codziennie ich myć i układać. A tak zrobię kitkę i po sprawie ;)

Agabtm lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
‹‹ 996 997 998 999 1000 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ