Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Melduje sie po wyjezdzie weekendowym. Pogoda nam dopisala idealnie, co widac na mojej twarzy bo sloneczko ja opalilo. Fizycznie slabiej niz ostatnio, wiec maz musial troche zrezygnowac z szalenstw i spedzic wiekszosc czasu na oslej laczce z synkiem. Troche pobiegalam z gorki i pomagalam maluchowi wejsc pod gorke, ale po kilku razach ucisk na szyjke byl zbyt mocny, wiec potem glownie robilam zdjecia i spacerowalam po stoku. Jesli chodzi o nocleg bez toalety w domku, to na szczescie wyjatkowo tylko raz o 3 sie obudzilam i musialam wyjsc z domku aby dostac sie do glownego gdzie byla toaleta. Nie narzekam, bo noc byla przesliczna i moglam sobie poobserwowac gwiazdy na niebie
Widzialam, ze u was sobota pochmurna, ale dobrze, ze nie wplynelo to na wasz humor. U mnie torba jeszcze nie spakowana, bo wiekszosc rzeczy jeszcze w koszyku w gemini, bede zamawiac jak przyjedziemy na tydzien do PL na poczatku kwietnia. Podejrzewam, ze po powrocie spakuje torbe. U nas 28 tydzien
coraz blizej ale zarazem jeszcze tak daleko
Moni15382, evus, smerfetkaa, Kaja, Repose, kasju lubią tę wiadomość
-
Witajcie dziewczyny w piękny słoneczny dzień!
Mam nadzieję ,że spędziłyście udany weekend.
Dais zazdroszczę Ci tego zimowego wyjazdu!
Ja dzisiejszy dzień zaczęłam wizytą u dentysty. Został mi jeszcze 1 ząb.
Wszedł mi jakiś ból w pośladek i w zasadzie biegnie od spojenia łonowego do pośladka (tak z przodu do tyłu).Boli jak chodzę. Mam pytanie czy Wy odczuwacie jakimikolwiek ból/dyskomfort w spojeniu łonowym?
My na razie nie kupujemy łóżeczka, mamy kołyskę i liczę, że kołyska wystarczy nam na 3-4 mc.
Co do wózka to zdecydowaliśmy się na czarno- biały quinny mood-zakochałam się w tym wózku! Kupimy dopiero po Świętach.
Zapisaliśmy się na 3 badanie USG na 13 kwietnia-dopiero wtedy zobaczymy naszego synka.
O i pozytywna wiadomość zatrzymała mi się waga -mam 12 kg na plusie i od 14 dni nic nie drgnęła- uff. Bo już się bałam, że do porodu będę się toczyć.Mam nadzieję, że przytyję jeszcze max 4kg.
Trzymam kciuki za Wasze wizyty!
Miłego dnia
Agabtm, smerfetkaa, Kaja, Repose lubią tę wiadomość
-
a wiecie jakie mi cyrki wyszły z krzywą? Na czczo 76, po godz 125 i po 2 godz też 125. Ale dzwoniłam do ginki od razu i odczytałam jej i mówiła, że to dobry wynik. Normy dla mego laboratorium do 140, ale ona mówiła, że ciężarne mają w ogóle inne normy. Mnie bardziej martwiła ta sama wartość po 1 i po 2 godz. Ale jak ok to ok. Położna jeszcze zerkała na te wyniki to też mówiła, że są ok.
-
ma_rka gratuluje udanej wizyty
piękne zdjęcie
Moni15382 napewno wszystko będzie wporządku musisz myśleć pozytywnie
Alincia my kupiliśmy łóżeczko gulliver w ikei ze zdejmowanym bokiem, białe i do tego białą komodejestesmy zadowoleni.
teraz szukamy materacyka.
dais to super ze wyjazd się udał. ja w sobotę byłam pełna energii pobiegałam po sklepach ale na wieczór i w niedziele bardzo mnie bolały pachwiny i ledwo chodziłam także teraz już chyba coraz ciężej będzie ;/ mamy podobny termin u nas też już 28 tydzień i 3 trymestr to już coraz bliżej
moli5 ja też czuje dyskomfort na spojeniu łonowym szczególnie rano jak wstaje z łóżka i jak za długo jestem na nogach tak jak to było po sobocie bo chyba przesadziłam z chodzeniem.
Moni15382 lubi tę wiadomość
-
a to ciuszki z sobotnich łowów w lumpeksie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3bcbd93d01e9.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d55662b146fa.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/dc9880947ab4.jpg
kombinezon już na przyszłą zimę, ale za 10 zł to nawet jak nie będzie dobry to nie będę żałowała że kupiłamwiększość to bodziaki na lato.
Kaja, evus, mmarzenak, Repose, dais, kasju, Moni15382, Helen lubią tę wiadomość
-
w tkmaxx kupiłam 2 kocyki bawełniane i 3pak bodziaków
był też piękny otulacz ale niestety mój budżet już mi nie pozwolił na zakup. może następnym razem znajdę podobny.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ed87bd2e7b3.jpgevus, Repose, dais, kasju, Moni15382 lubią tę wiadomość
-
Smerfetka widzę zakupy udane
Ja dziś na obiadek robię naleśniki z jedne z dżemem drugie z nutelląChodzi za mna jeszcze koperkowa i ogórkowa ale to moze jutro
Bo dziś z lenistwa nie chce mi się wychodzic z domu
wzięłam się za porządki w szafkach
smerfetkaa lubi tę wiadomość