Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycjusz wrote:
Wam też twardnieje brzuch? Bo ja mam tak od wczoraj i trochę się martwię. Napiszcie jak jest u was?
mi tak twardnieje po dłuuugim dniu, tak jak teraz. biorę magnez wtedy i przechodzi.
melduję się po wizycie
termin porodu wg usg 25.05
Kubuś waży 1329 gram, chowa buźkę rączkami i nawet nóżkąpani gin nazwała go małym akrobatą. jestem mega szczęśliwa, że wszystko w porządku
następna wizyta za 3 tygodnie. w 3 trymestrze wizyty są częstsze
szyjka skróciła się o 1 cm, ale gin nie każe się martwić. coś mi się wydaje, że wg niej pozytywne podejście ma dobre skutki. pozwoliła ćwiczyć na szkole rodzenia, ale kazała wspomnieć położnej o tym żeby traktować mnie ulgowo/
przed wizytą byłam na lodach i w smyku. wózki dosłownie przebrane!! zostały same z niższej półki... widziałam na jednym promocję z 1299 zł na 699zł
mmarzenak, dais, evus, Andzia SM, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Na wątku ivf jedna z dziewczyn pokapowała się , że historie się nie pokrywają z wątkiem czerwcówek .
Nie spinaj się tak dziewczyno i nie strasz. Trochę jestem juz wyczulona na świeżo dołączające , które mijają się w swoich wypowiedziach. Myślę, że nie tylko ja.. I przekazuje dziewczynom to co zobaczyłam na innym watku.
To nie masz nic do ukrycia czy chcesz coś ukryć? Myślę, że tu na forum nie musisz. No chyba, że rodzina bezustannie namierza Twoje IP...mmarzenak, beatas, Repose lubią tę wiadomość
09.2015 - 1 ICSI
06.2016 -Mój Cud ❤
2017 - 2 ICSI - powrót po rodzeństwo-nieudany
2018 - 3 ICSI -
wrocilismy z tej szkoly rodzenia
zapowiada sie ciekawie
a jutro wizytajuz sie stesknilam za Maluszkiem. absurd, jest przeciez kazdego dnia, kazdej minuty ze mna
Helen- super ze zrobisz nowa tabelke
a ewentualnymi trolami mysle, ze nie warto sobie glowy zawracac i po prostu ignorowac. tym bardziej ze konto juz zlikwidowanemadziak2202, Helen, Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Skoro konto usuniete to mozemy jedynie domyslac sie prawdy.
Chwili spokoju nie ma po prostu.
Agabym nie mialam okazji wczesniej napisac piekne wlosyMoje garsciami wypadaja nie wiem czemu bo od 2 tygodni 2 razy dziennie jem jakies tabletki od ginekologa ktore mialy pomoc.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne wizytujace
Jeszcze troche i rodzimy ^^ Ostatni trymestr ^^
Helen podziwiam ze chcesz sie tym zajac to sporo pracy -
dziewczyny wpiszcie się na tą listę w docu co jest na głownej, swoje daty porodu obecnie wyliczone, imiona dzieci, nicki pouzupełniajcie a ja to przepiszę, ok?
tak abym nikogo nie pominęła, dobrze?
Umówmy się, że wpisujecie tam do konca tygodnia, moze wyróznijcie kolorem, to będę wiedziała, ze dane w tym dokumencie są aktualne, dobrze?
Repose skopiuję to, i tyle
ja to jak zwykle się pakuję w obowiązki, ale jak ładnie wypiszecie to będę miała minimum pracy.
łoo matko, z tymi trollami to jakiś wirus czy o co kaman? Pola sorki, chyba jednak miałas rację.
madziak2202, Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Repose kochana jesteś dziękuję
Co do tej nowej tak myślałam od samego początku nawet głośno skomentowałam jej dołączenie do grupy zaraz po głośnym odejściu kourtney.... Zostawmy to zajście bez komentarza....
Dziewczyny mi znowu wyrzynaja się ósemki z lewej strony nie chce brać przeciwbólowych ale gryze sobie ciągle policzek i boli dziaslo ale walczę dzielnie kilka dni porosnie i znowu się zatrzymie na pół roku
Mi te ósemki rosną juz chyba 6 lat jak nie więcej.
Co do twardnienia brzucha rozmawiałam o tym z położna na szkole rodzenia i ona mówi ze w tych tygodniach to już jest normalne pomaga oddychanie w ciągu dnia po 10 wdechow przeponom powoli nie unosząc klatki piersiowej. Mamy się tym nie martwić więcej odpoczywać po całym dniu.
Aaaaa wogole pamiętacie jak martwilam się, że umrę na l4 i co ha będę robić całymi dniami???!!!
Kochane moje pójście na l4 to była najlepsza decyzja jaką mogłam podjąć to mój 3 tydzień leci a ja ciągle mam coś do zrobienia. Dzisiaj nawet nie miałam czasu czytać forum za bardzo.Helen, Repose lubią tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Cześć dziewczyny.
Rzadko się udzielam, ale staram się na bieżąco czytać.
Co do trolli, to myślałam tak jak ty Helen, że one po prostu na tym zarabiają, podsyłając linki do sklepów, reklamując konkretne produkty itd. To pasuje do osób, które są od początku wątku i budują sobie jakąś tożsamość (muszą budzić zaufanie). Natomiast inne przypadki nie wiem po co to robią, chyba się nudzą.
Helen lubi tę wiadomość
-
Hej! Ja też oglądam, ale zaraz jadę na pobranie krwi - powtórka - żeby sprawdzić fatalne wyniki tych płytek krwi o których Wam pisałam kilka dni wcześniej.
Co do twardnień brzucha, to ja mam to od około 21 tygodnia dość często i mocno, stąd też w 22 tygodniu szpital, bo tak się wystraszyłam. Bardzo pomaga Magnez z wit.B6. Moja pani doktor kazała brac trzy razy dziennie. Ja biorę duże dawki Magne+B6max z firmy Sanofi. Naprawdę pomaga, polecam.Na pewno tym nie zaszkodzimy dziecku, podobno jak coś się dzieje , są zbyt duże skurcze zbyt wcześnie, to podają ogromne ilości Mg z B6 w kroplówce - nawet 20-krotnie większe niż a takiej tabletce. To powiedziała mi moja pani doktor. Ja też biore-choc teraz rzadko - no spę, jak już skurcz chwyci i twardnienie, ale uważam, ze mg jest najlepszy na takie problemy.Helen lubi tę wiadomość
-
Ja też oglądam
Co do twardnień brzucha, mi się wczoraj strasznie postawił wręcz trochę boleśnie, ale to był raz więc nie będę robić afery zobaczę jak będzie dalej...
Wyglądam przez okno doszukując się oznak wiosny ale coż .... ZeroNawet śnieg popaduje...
-
Dzień dobry:)
mój brzuch też twardnieje i muszę spróbować tego magnezu, a tak apropo - pijecie kawę??? bo mi lekarz jedną dziennie pozwolił i tak się zastanawiam czy z niej nie zrezygnować, bo kawa chyba może magnez wypłukiwać...
wogóle to rano wstałam i mnie szokło - wczoraj piękne słoneczko, a dzisiaj śnieg! w końcu w marcu jak w garncu...
Nasza córeczka -
Joana33 trzymamy kciuki za dobre wyniki
Co do kawy ja pije raz na jakiś czas latte albo cappuccino nie pije juz takiej normalnej rozpuszczalnej czy sypanej.
Ja tez rano przeżyłam szok z śniegiem za oknem ale cóż zrobić jeszcze dopinam płaszcz zimowy ale to już ostatnie tygodnie kiedy dopne zamek i dopiero teraz Dostrzegam, że kupiłam ją za dużą.Joana33 lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec