WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Dzień dobry:)

mój brzuch też twardnieje i muszę spróbować tego magnezu, a tak apropo - pijecie kawę??? bo mi lekarz jedną dziennie pozwolił i tak się zastanawiam czy z niej nie zrezygnować, bo kawa chyba może magnez wypłukiwać...
    ja piję rano taką delikatną rozpuszczalną z mlekiem, i czasami po południu się zdarzy.

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny milego dnia :)

Agabtm nie umiem oddychac zeby nie ruszac klatka piersiowa jak sie oddycha ta przepona? mozesz jakos przyblizyc? Co do osemek to mi juz tez kilka lat ,bola, przez kilka dni a potem jest spokoj na jakis czas.

Andzia a wizyta na ktora? ;)

Paula a u mnie wiosna ^^ mycie basenu itp nienawidze tego.

Moni ja nie pije ale dla mnie to zadne wyrzeczenie bo nigdy nie pilam kawy :)

Dorjana wez nic mi nie mow o sprzataniu bo sie zalamie :p

Andzia SM lubi tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose sama przyjemność :) Lubię wiosenne porządki :)

Co do kawy ja piję, ale biorę też magnez już chyba 3 miesiąc będzie...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • beatas Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose, co z Twoim pępkiem? Nadal boli? Kontaktowalas sie z lekarzem?

U mnie też zima, nie chce sie z łóżka wstawac:(

Repose lubi tę wiadomość

w57vpc0zwhxsxpfc.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose chodzi o to, że jak bierzesz wdech napełniasz powietrzem brzuszek tak kierujesz powietrze torem brzusznym tak oddychają mężczyźni a my oddychamy jako kobiety klatka piersiową. Musisz widzieć jak brzuch się unosi i napełnia ;) a nie klatka piersiową. Takie oddechy wykonać 10 razy np. Leżąc z nogami do żaby albo poprostu na plecach ;)

Ja dziś jadę na szkole rodzenia znowu godzinkę pocwicze tak się ciesze radocha fest ;);)

evus, Repose lubią tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Repose Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beatas juz nie boli i nie uroslo . Wizyte mam w poniedzialek i mimo wszystko poprosze go zeby jeszcze to sprawdzil bo to wybrzuszenie jest nadal. Chodzcie do mnie u mnie wiosna ^^ ^^ ^^

Agabtm probowalam i serio mi nie wychodzi poprosilam meza zeby troche pooddychal to myslalam ze skumam a on dwa razy odetchnal i kazal nie robic z siebie wariata no to mu powiedzialam ze jak nie chce mi pomoc to nasze dziecko sie nie urodzi bo do porodu trzeba oddychac przepona i Enola w takim razie zostaje w brzuchu :p bedzie jeszcze cos chcial dupek jeden
    A co tam cwiczysz?

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ogólnie oddychanie rozciąganie krocza, na pilkach na drabinkach na materacu etc takie podnoszenie rąk nóg takie proste ćwiczenia ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie skończyłam swoj ostatni dzień w pracy przed zwolnieniem. Ale mi dziwnie... Jutro miałam mieć wizyte ale przełożyli mi na czwartek. Mam nadzieję że nie będzie problemu ze zwolnieniem od środy.
    A jak mam się dopisać do listy na str głównej bo nie zrozumiałam?

Agabtm lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Respose dziś wyjątkowo z tam mnie nie było i nie zdarzylam odpowiedzieć. Wizytę miałam na 25
    15. I kolejne wizytę za Nami :) zdjęcia nie dodaje bo Nasza Zuzieńka tak się układała ze nie udało się zrobić nic wyraźnie :) Mamy jedno zdjęcie ale tak jak mówię nic nie widać :-) lekarz widzi oczywiście hahha Zuzia ma 18 cm. Wymiary cialka zgadzają się, ma 25 tygodni :) Serduszko pięknie biło, ssalla sobie kciuka:) i coś smakowała ustami

evus, beatas, jane, mmarzenak, Helen, Hania222, Moni15382, smerfetkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my juz po wizycie- wszystko ok :D
    szkoda ze usg nie bylo, a to dopiro 29 kwietnia :(

jane, w pierwszym poscie jest link do tabelki, otwierasz i sie wpisujesz :)

beatas, jane, Helen, Andzia SM, Moni15382, smerfetkaa, fairy_tale lubią tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do kawy na niskie cisnienie- mnie pozwolila 1 dziennie, ale zeby brac magnez :)
    macica sie nie stawia, szyjka dluga, wiec jak stwierdzila ciaza fizjologiczna, a cisnienie lepiej nizsze niz wysokie :)

Helen lubi tę wiadomość

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evus, ja też na wizycie nie będę miała pewnie usg, a tak bym chciała dowiedzieć się choćby jak duża jest moja córcia. Następna wizyta pewnie dopiero w drugiej połowie kwietnia.
    Repose, dobrze, że Ci się nie pogorszyło, ale koniecznie spytaj o ten pępek lekarza.
    A ja mam w końcu wózek :) śliczny jest i maskotkę, niebieskiego słonika, dostałam. Pierwsza zabawka dla mojej dzidzi :) Powiem Wam, że złożenie wózka to nie takie hop siup hehe trochę się namęczyliśmy, a potem jak trzeba było go z powrotem złożyć żeby się nie kurzył, to okazało się, że oczywiście nie mieści się do kartonu. Tak więc mam teraz w pokoju dziennym wielki karton z wystającymi częściami wózka, przykrytymi workami. Stylowa dekoracja, nie ma co ;) no ale do piwnicy go przecież nie wyniosę, więc będzie stał tak do czerwca.

evus, Helen, Moni15382, smerfetkaa lubią tę wiadomość

• Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije jedna słaba kawkę z mlekiem.Magnez łykam od 12 tyg bo łapały mnie skurcze w łydkach i miałam kołatania serca. Nie wiem może za mało go biorę i powinnam więcej... Jutro mam wizytę wiec się wszytskiego dowiem :)
    Super ze wy już po wizytach i ze wszytsko ok. ;)
    Mi usg ma zrobić albo jutro albo za tydzień (zależy czy będzie chciał na lepszym sprzęcie zrobić). Juz się nie mogę doczekać kiedy zobaczę moja Kruszynke :)

evus lubi tę wiadomość

Pati
  • Karola1988 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie, że macie wizyty bez USG, a mój doktor mówi, że na każdej wizycie wręcz MUSI zrobić USG. Nawet jak kiedyś miałam jedną nieplanowaną wizytę ( miałam bakterie w wymazie i położna kazała się jak najszybciej zgłosić) to też oprócz badania na fotelu, zrobił USG. Chyba, że na późniejszych etapach ciąży będzie inaczej. Jutro mam wizytę, to sie przekonam :)

evus lubi tę wiadomość

65vqxzdvrtfyk8q0.png
    dqpri09kyaedckhg.png
    3jgx3e3kp7hq37ho.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wypełniajcie tabelkę :)) w linku na głównej :))

evus, smerfetkaa lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, wytyczne NFZ są takie, że jeśli nie ma problemów, to przysługują 3 USG w czasie ciąży. Mi i tak robi więcej, bo bada zawsze szyjkę, ale dzidziusia nie zawsze ogląda. Co najwyżej sprawdzi serduszko. Pewnie jakbym chodziła prywatnie, to byłoby na każdej wizycie. Ja też nie potrafię zrozumieć co im zależy zrobić częściej usg skoro aparat stoi w gabinecie.

• Helen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na każdej wizycie usg, a miałam już ich trochę, od 10tygodnia miałam już 6wizyt, każda z usg, i jeszcze jedna dodatkowa na prenatalnych połówkowych-to już płatne. A w tym tygodniu mam kolejne badanie i zawsze jest usg, te pomiędzy są krótsze.

feegu6l.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super dziewczyny ze z maluchami wszystko OK a co do USG ja mialam w 21 tyg ostatnie I zeby zobaczyc mala musze isc prywatnie ale to w nastepnym tyg ,bo tu robia tylko dwa hmmm a co do kawy OD miesiaca pije jedna rano z mlekiem

evus lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz kołatania serca pewnie masz od zwiększonej pracy serca, więcej krwi pompuje. Zwiększ sobie dawkę magnezu i moze pij kawkę raz na 2dni. Przy kawie to jedna więcej tabletka magnezu powinna być, jedną uzupełniasz to co ci kawa wypłukała a druga to na ciążę i te skurcze nóg, to nawet można brać więcej.
    Słuchajcie laski co do wózków, czy brałyście pod uwagę Mutsy? podoba mi się Mutsy Igo Pure...na necie są rózne opinie.
    Miałam już zamawiać quinna ale kurczę przy spacerówce ten daszek to taka rajstopa, a wiadomo u nas duże śniegi zimą i deszcz tez nie jest przelotny, chyba ta spacerówka bardziej na warunki południowe niż polskie ...ech..
    a mutsy juz taki jest porządniejszy.
    Słyszałyście o nim opinie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 20:25

feegu6l.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi robi na każdej wizycie USG ale chodzę prywatnie wiec mam to w cenie :)

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 1001 1002 1003 1004 1005 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ