X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mi dodałam ze Nasz Skarbek waży już trochę ponad 700 gram :)

Helen, madziak2202, evus, beatas, smerfetkaa lubią tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen wrote:
    Słuchajcie laski co do wózków, czy brałyście pod uwagę Mutsy? podoba mi się Mutsy Igo Pure...na necie są rózne opinie.

ja mam jedną znajomą, która kupiła mutsy i sprzedała bo jej nie służył dobrze i kupiła x-landera.
    kurcze, tak wychwalam ten wózek, żeby sobie ktoś nie pomyślał, że jestem tu po to aby go promować!!! :P
    ale zaznaczam! my mieszkamy na wsi, mamy tu gorsze tereny do jazdy, a w trakcie spaceru do sklepu pokonujemy ze cztery rodzaje chodników i wyłamane krawężniki :P do tego drogi tzw. szlaka i żwir :P

dqpri09kir2ck4nc.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen- moja kuzynka miala Mutsy i bardzo narzekala na spacerowke :( nie wiem dokladnie o co chodzilo, ale jakos szybko sie pozbyla tego wozka

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • evus Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do usg- moja ginka nie jest fanka i uwaza, ze nalezy robic tylko w razie potrzeby. no coz.. ufam jej i dzielnie czekam na koniec kwietnia :)

6qw2egz26qa1sdxe.png
    dqpr2n0a1z7kn1y4.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a jak to jest z bucikami dla niemowlęcia? w ogóle się nie orientuje - czy to maleństwo powinno mieć w wózku jakieś lekkie buciki czy tylko skarpetki?
    oglądam sobie na allegro i są przesłodkie egzemplarze, ale nawet nie wiem jaki rozmiar będzie odpowiedni

dqpri09kir2ck4nc.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam ochotę pochwalić się mebelkami z pokoiku Kubusia, ale boje się że jakiś troll wykorzysta później to zdjęcie. i tak już spora część mojego m pokazałam...
    może trzeba będzie nakładać na fote jakiś wodny znak "że to należy do mnie".
    hm... pobawię się w paintcie

Helen lubi tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do bucikow to ja mam bo są przeslodkie ale dla niemowlęcia zbędne, lepiej fajne skarpetki które wyglądają np jak buciki ja mam z conversa

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście moje zdanie nie musisz się z nim zgodzić ☺

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki witam się w 30tygodniu

madziak2202, mmarzenak, Helen, smerfetkaa, evus, Repose lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizytujacym udanych wizyt

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez witam sie w 30 tygodniu,ale ten czas szybko leci:)

smerfetkaa, evus, Repose, madziak2202, Dorjana lubią tę wiadomość

lprkuay3dehqwb0g.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, już 30 tydzień! Super, że macie już tak niedługo do porodu :)
    Ja dziś celebruję leniwy poranek, tzn. kręcę się po chałupie i nie wiem co ze sobą zrobić :P Muszę się jakoś zorganizować i przyzwyczaić do wolnego.
    Co do mutsy to szwagierka ma evo, jeżdżą nim od września, więc na razie tylko gondola w użyciu, ale nie jest niestety zadowolona. Narzeka na płytką budkę i gondolę. Ostatnio mi mówiła, że patrzy z zazdrością na sąsiadkę która ma riko nano - no ale riko to naprawdę wielka gablota ;)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tak piekny i sloneczny dzien, az chce sie zyc ;-)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mam nadzieję że to piękne słoneczko przyniesie mi dzisiaj szczęście i serduszko mojej kruszynki okaże się zdrowe. Trzymajcie kciuki, wizyta 13:20

mmarzenak, Paula222, smerfetkaa, Andzia SM, Joana33, Pazur_, evus, Kaja, Repose, dais lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 28 tyg tym samym III trymestrze :D

Co do bucików, dla mnie nie ma sensu zakładać takiemu bobo bucików chociaż nie raz są słodkie i piękne. Dopiero jak zaczyna raczkowanie / więcej się rusza to takie skarpety z całą gumową podeszwą :) U nas się sprawdziły.

Z resztą rodzimy na samo lato pamiętam synka rodziłam na koniec maja i bywało tak że na spacery jedyne w co był ubrany to pieluszka i body na ramiączka :D Ciekawe jak teraz będzie :)

Kciuki za WSZYSTKIE wizyty !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 10:54

smerfetkaa, Repose, moli5 lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, witam sie we wtorkowy słoneczny piękny dzień :)
    Jane ja własnie nie chcę jakieś wielkiej landary :/ zresztą nie chcę aby dużo miejsca zajmowała, za to spacerówka jest większa niż w quinnie i nie ma tego letniego daszka, a w sumie bedziemy uzytkowac spacerowkę jak już sie zrobi chłodno i deszczowo. Wiem ze są opinie, ze spacerówka jest mała, ja ją widziałam na zywo i wg mnie jest większa niż w quinnym, a takiej wielkiej też nie chce, po prostu mi się nie podobają a po drugie stelaż sie nie zmieści do auta, przy tych wiekszych. Dla mnie wielka jest stokke, to dopiero landara.
    Jane a jakbys zapytała się o amortyzatory szwagierki? Budke niby poprawili na ten rok...ale jak dla mnie tez nie musi byc wielka. Głownie chodzi mi o to jak się ją prowadzi i czy brali te pompowane koła i czy własnie amortyzuje?
    maria85 to teraz już mamy z górki :)
    Moni trzymam kciuki za wizytę :)

smerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki za twoje maleństwo
    Tak Helen z górki już nie mogę się doczekać kiedy ją zobaczę

Helen lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy w piękny słoneczny dzień :-)

Trzymamy kciuki za wizyty :-)

My dopiero w piątek mamy wizytę pewnie bez usg ale chociaż serduszka posłucham :-)

wczoraj zrobiłam badania morfologia wporzadku ale w moczu wyszedł cukier :-/ mam nadzieje że to przez to że na wieczór podjadlam trochę słodkiego bo w domu mierze glukometrem i jest cukier ok.

Miłego dnia i wykorzystajcie słoneczny dzień na spacery :-)

Helen, Repose lubią tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    f4f417e4e6a90d84med.jpg

evus, mmarzenak, smerfetkaa, Repose, Helen, dais, Moni15382, Joana33 lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba juz mam bzika na punkcie tych ciuszkow juz kupuję na 6~9miesiecy ♡♡♡♡♡

Helen lubi tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
‹‹ 1002 1003 1004 1005 1006 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ