WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja właśnie oglądam ubranka z tego txm i bardzo fajne ceny mają, też zamówię. Choćby dwie rzeczy, to zwrócą się koszta przesyłki :-)

Mój mały już chyba drugi dzień się nie rusza, może kopnie dwa razy rano, dwa razy wieczorem i to wszystko. Niepokoi mnie to,bo wolałabym setkę bolesnych kopniaków niż się martwić, czemu nie jest ruchliwy. Tym bardziej, że pobudza go słodkim, nawet po kilku cukierkach czy szklance soku śpi czy co ... :-/

Parę dni byłam na konsultacjach u neurologa w związku z moimi przepuklinami w kręgosłupie i związanymi z nimi problemami i dostałam zaświadczenie - wskazanie na cesarkę. Z jednej strony się cieszę, bo niewiadomo co z kręgosłupem byłoby po porodzie naturalnym, ale z drugiej strony boję się jak oni się wkłują do kręgosłupa jak mam go tak "popsuty". A nie chciałabym cc w znieczuleniu całkowitym. W zasadzie powinno mi być wszystko jedno byle wytrwać choć do 35 tygodnia, bo i brzuch mam nisko i łożysko, tabletki na skurcze i napiecie brzucha......oby wcześniej nie chciał mały wyjść. A ostatnie dni kłucie w pochwie i ból w kroczu......No na szczęście w pon wizyta, ale to się tak dłuzy, nie wiem czy jutro nie podjade sprawdzić czy wszystko ok. Choc moja znajoma też w ciąży mówi, ze tez ma takie kłucia, tzn że dzidziuś nisko jest i napiera na coś (oczywiście jeśli z szyjką jest ok to tak można załozyc).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:06

m3sxdqk36px9niv0.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie!!!!! Moja malutka jest zdrowa - z serduszkiem wszystko w porządku!!! i mogłam się dzisiaj na nią napatrzeć ile chciałam, cudowne takie usg, a lekarka tak wspaniała, lekarz z powołania. Takiego stresa jak dzisiaj przeżyłam nie życzę nikomu, a teraz się czuję jakby mi ogromny głaz spadł z serca:) jestem szczęśliwa:)

Gratuluje zdrowej coreczki , teraz będzie tylko lepiej:)

Moni15382 lubi tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni ciesze sie ze wszystko wporzadku :)

Kaja w regionie Lotaryngia/ Lorreine po francusku.

Moni15382, Kaja lubią tę wiadomość

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni super ze wszystko w porzadku!!

iv096iye6kaq8l5v.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni super wieści bardzo się cieszę że wszystko dobrze
    Mi też się tygodnie dluza to moje 3dziecko a różnica będzie duża bo 10 lat .
    Co do psa ja mam ale boję się jak zareaguje na niemowlę

Moni15382, Repose lubią tę wiadomość

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie!!!!! Moja malutka jest zdrowa - z serduszkiem wszystko w porządku!!! i mogłam się dzisiaj na nią napatrzeć ile chciałam, cudowne takie usg, a lekarka tak wspaniała, lekarz z powołania. Takiego stresa jak dzisiaj przeżyłam nie życzę nikomu, a teraz się czuję jakby mi ogromny głaz spadł z serca:) jestem szczęśliwa:)

Gratuluję. U kogo robilas badanie??
    Ja nie moge sie doczekac wtorku kiedy bede sparawdzac serce mojej niuni. Wierze,ze bedzie ok i nie ma moich genow,ale stres jednak bedzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 18:49

klz9cwa198k5jqr7.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni bardzo sie ciesze i gratuluje zdrowej malutkiej :)
    Repose my w kwietniu odbieramy szczeniaka, wiec tez bedzie 3,5 latek, noworodek i maly psiak. Uznalam, ze to bedzie najlepszy okres, bo bedzie na macierzynskim, wiec suczka nie zostalaby od razu sama na 8h dziennie, po drugie troche sie przyzwyczai i nauczy jeszcze przed porodem. Wiem, ze bedzie ciezko sie gramolic na spacery, ale brakuje mi psiaka w domu :)
    Bucikow mam cale stosy po Olafie, tyle, ze chyba ani razu ich nie ubralam, bo tez urodzil sie w lecie (jest lipcowy) i same skarpetki wystraczaly.

Moni15382, Repose, Pola7, Hania222 lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SShape wrote:
    Gratuluję. U kogo robilas badanie??
    Ja nie moge sie doczekac wtorku kiedy bede sparawdzac serce mojej niuni. Wierze,ze bedzie ok i nie ma moich genow,ale stres jednak bedzie.

Badanie robiłam u dr Agaty Włoch

Sshape - na pewno wszystko będzie dobrze:)

Pieska nie mam to się nie wypowiem a co do bucików to dostałam pełno od kumpeli, są śliczne, trampeczki, balerinki, ale czy latem je założę malutkiej to nie wiem..

Wogóle to dzisiaj pani doktor stwierdziła że termin porodu jej wychodzi na 26.05, za tydzień idę do mojego ginekologa to tą kwestię skonsultuję:) a malutka waży już 1,5 kilograma:)))

Repose, Andzia SM, Helen lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dais ja sie wlasnie boje ze nie ogarne zeby nauczyc tego psa zalatwiac sie na zewnatrz bo nie usmiecha mi sie przy moim potworku i drugim w drodze sprzatac po psie. A pozatym to chce bo kocham zwierzeta tylko jak to ogarnac..

Maria a jakiej rasy masz pieska?

Monia jak ona juz ma 1,5 kg to chyba do 4kg dojedzie na koniec ;p Pierwsza taka duza dzidzia . Przy takiej wadze to juz ci pewnie male nozki wystaja z brzucha jak kopie :)

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • SShape Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Moni ja tez idę to tej pani doktor. Podobno jest najlepsza w okolicy:)

klz9cwa198k5jqr7.png
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy urodził się mój pierwszy syn mieliśmy 2-letniego labradora. Też się zastanawialiśmy jak to będzie, jak zareaguje. To było piękne, potrafił całymi godzinami go pilnować i pozwalał mu absolutnie na wszystko. Nigdy nie zrobił mu krzywdy, nawet przez przypadek. Z młodszym było tak samo. Niestety odszedł jak byłam w piątym tygodniu ciąży. Chyba wiedział, że w brzuchu jest dzidzia, bo jak był już bardzo słaby i siadałam koło niego to przytulał łeb do mojego brzucha i tak leżał.

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose shih tzu

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iw bardzo mi przykro z powodu twojego pieska

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iw78 wzruszyłam się... a na co piesek chorował? Moi bokserek tez chorował :(

Monika super ze u ciebie i małej wszytsko ok :)

U mnie nie tak kolorowo... jednak te twardnienie brzuszka to był sygnał ze skraca się szyjka. Leze w szpitalu dostaje kroplowki i rozkurczowe leki. Podłączyli mi ktg, Niunia pika w najlepsze wiec jestem spokojniejsza,jutro może zrobią mi usg. Coś wspomnieli ze chyba mi dadzą sterydy żeby małej płucka szybciej się rozwinęły,co mnie mega przeraziło :/ No ale cóż niech dają jak muszą...

Pati
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz w ktorym tygoniu ciazy jestes

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisz Na bierzaco co u ciebie trzymam kciuki za was

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Patrycjusz.... Nie wiem co napisać zatkało mnie kochana lez odpoczywaj i nic się nie martw wszystko się Ułoży jesteśmy z Tobą!!! Ściskam i przesyłam moc usciskow dla Was!!!

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • mmarzenak Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz trzymam mocno kciuki!

lprkuay3dehqwb0g.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patryjusz, a jakiej długości szyjkę masz teraz?

Moni gratuluję. Mówiłam, że będzie dobrze :) Słyszałam, że to b. dobra lekarka, ale i kolejka do niej dość długa.

Ja miałam echo u lekarza z Warszawy, z Agatowej. Paweł Własienko, przyjeżdża do Białego chyba na weekendy tylko, bo przyjmuje w pt i soboty. I bardzo go sobie chwaliłam.

dais ja też chciałam pieska dla synka. Ale wiem, że byłoby ciężko. Bo w bloku, z drójką maluchów i szczeniakiem. eh... trzeba wyprowadzać, a co potem z niemowlakiem? Bo o ile starszak zostanie te 10 min sam z bajką, to przecież niemowlaka nie zostawię samego z 4 latkiem. A Ty mieszkasz w domu czy w bloku?

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 mój Maluch coś dziś też leniwy bardzo. Jak zawsze się rozpychał tak dziś coś tam czuję, ale nie tak wyraźnie. Obserwuje, ale nie biorę do głowy. Czasem każdy chyba może mieć leniwy dzień? :P teraz jak pomacałam brzuch to trochę go rozbudziłam, ale dalej jakiś leniwy.

mhsvi09kjtw94wk5.png
‹‹ 1004 1005 1006 1007 1008 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ