X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SShape Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej dziewczyny,
    Dzisiaj piękne słońce to od razu humor lepszy. Kusi mnie, żeby umyć okna. mam plan jedno na dzień, żeby nie przesadzić;)

w textilmarket jest dzisiaj promocja, na co drugą rzecz 50%

http://txm24.pl/pl-PL/rabaty-na-zakupy

Może skorzystacie, ja zamówiłam parę rzeczy: pieluchy tetrowe, okrycie kąpielowe, koszulę dla mnie. Mam darmową wysyłkę do sklepu, więc się opłaca:)

smerfetkaa, moli5 lubią tę wiadomość

klz9cwa198k5jqr7.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    matko dziewczyny, już 30 tydzień niektórym leci :O ale czad! Niedługo będzie 35 i potem jak zacznie się sypać, to co chwile któraś będzie pisała, że jedzie na porodówkę :P

Moni trzymam kciuki, bądź spokojna i staraj się być dobrej myśli. Bo stres też się udziela dziecku, a serduszko ma chodzić jak strzała :P

madziak2202 ja mam też kilka par bucików, ale to po starszym synku. I dla takiego malucha raczej i ciężko założyć i w lato się nie przydają. Ja rodziła starszaka też w czerwcu, 30. I pamiętam jak dziś jak miał niecały miesiąc, a w gondoli leżał w samej pieluszce był taki upał. Więc buciki przydadzą się dopiero w późniejszym czasie.

A u Nas Starszak chory od tygodnia, w pn już doszedł antybiotyk, bo gardło zawalone i afta na ustach :/ masakra jakaś. Ja też z nosem zawalonym. Ale już dziś jest lepiej. Zdążyłam wysprzątać mieszkanie i oglądam 600 gram szczęścia, bo któregoś razu nagrałam. I kurcze, wzruszyłam się. Kobietka urodziła drugi raz dziecko wcześniacze. Pierwsza ciąża w 24 tyg zakończona, córeczka chora, ale żyje. Teraz w 23 tyg z wagą 610g i bardzo ciężki stan :( biedna kobietka. I teraz cieszę się, że te tygodni jakoś lecą, że coraz dalej jesteśmy z tymi tygodniami. Dla mnie 35 tydzień to już sukces. I do tego terminu zaciskamy wszystkie nogi :)

Agabtm, Repose, Helen lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni trzymam kciuki :-*

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni i jak juz po?

Maria ty szalejesz z tymi ciuszkami po prostu :)

Boze wy juz 30 tydzien macie.. ja tez chceee! :p

Marka oj oby to juz teraz zlecialo bo mam wrazenie ze minimum dwa lata juz jestem w ciazy :p

Aniolek 15 tydz ciazy... 15.07.15 r
    Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose Nam chyba się tak dłuży, bo już jedną ciążę mamy za sobą, wszystko takie znane i nie ma efektu WOW :P ja też mogłabym juz rodzić. Jak staraliśmy się o drugie dziecko to mierzyliśmy na marzec-kwiecień, trochę się przeciągnęło, bo tak to już pewnie byłabym na finishu ;)

Repose lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już bym chciała żeby był już chociaż 35 tydzień :-) a najlepiej to jakby Szymek już był z nami :-)

Właśnie dzwoniła położna że mojego lekarza nie ma w piątek i przełożyła wizytę na wtorek :-/ a już się nastawilam ze chociaż serduszka posłucham w piątek. No ale cóż trzeba się nauczyć cierpliwości

Repose lubi tę wiadomość

SZYMON <3 <3 <3 <3 ur. 17.06.2016
    f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka pewnie masz racje ;p jak przekrocze 37 tydzien to chyba bede skakac zeby wypadla :p zartuje oczywiscie :) ale chce juz czerwiec !

Smerfetka ja mam w poniedzialek. Moze jak poprosisz to zrobi ci usg w ramach rekompensaty za przesuwanie wizyty :p

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose mi tez sie dluzy i takze podejrzewam, ze z powodu drugiej ciazy. Powodzenia na wizytach :) U mnie jeszcze sporo czasu do nastepnego USG, ale w sumie marzec mi troszke szybciej leci niz luty, moze to ze wzgledu na troche lepsze samopoczucie i pogode. Oby wytrwac do tego 37 tygodnia, chociaz obawiam sie, ze wtedy to kazdy dzien bedzie sie dluzyl jak rok. Co do wozkow nie pomoge, bo to musi byc juz wasza decyzja. Nie testowalam ani X-landera ani Mutsy etc.
    U nas wreszcie wiosna za oknem, sloneczko w pelni i ok 11 stopni. Szkoda tylko, ze od piatku znow zima z deszczem ze sniegiem.

smerfetkaa, Repose lubią tę wiadomość

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• moli5 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w ten piękny słoneczny dzień!

Oj ja też już się nie mogę doczekać synka w domu :)
    Z jednej strony bym już go chciała mieć a z drugiej troszkę się boję, jak sobie poradzę itd.
    Ale myślę, że takie obawy są normalne.
    Już tak niedużo zostało-oby do czerwca.

Ja nie kupuje na razie żadnych bucików, raczej takiemu maluszkowi nie będą potrzebne bo dzidziuś urodzi się latem.
    Ale jak patrze na te malutkie buciki to są takie słodziutkie.:)

Ja ostatnio widziałam takie fajne trampeczki i generalnie różne śliczne buciki w KIABI -, (w Warszawie jak na razie jest jeden taki sklep ale może są również w innych miastach) i nie były drogie.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty.
    My musimy poczekać jeszcze 3 tygodnie na wizytę a 4 na USG.

Miłego dnia!

Repose, smerfetkaa lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose napewno zapytam czy mi zrobi usg chociaż na NFZ nie chcą tak często robić. Ale nie zaszkodzi zapytać może akurat się zgodzi i zobaczę Szymka ;-)

Repose, Helen, Pola7 lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli5 my też z mężem bardzo byśmy chcieli żeby synek juz był z nami ale też obawiamy się czy sobie poradzimy i jak to wygląda gdy pojawia się dziecko w życiu. Po raz pierwszy zostaniemy rodzicami wiec to pewnie stąd te obawy

Repose, moli5 lubią tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moli u mnie we Francji tez jest Kiabi maja fajne ciuszki itp a w Warszawie tez ciuchy dla doroslych czy tylko dla maluchow? Bo tu i dla siebie czasem cos fajnego dorwe jeszcze lubie sklep Jennyfer ale to juz tylko dla nas ciuchy :) Ja sie boje jak moj Dawidek zareaguje na siostrzyczke a maz mi cos o psie marudzi ale chyba bym wyszla z siebie jak przy dwojce maluchow musialabym sprzatac po szczeniaku..

Dziewczyny macie psy . ?

Smerfetka a ogolnie mila ta ginekolog? Przysluguje ci chyba jeszcze jedno w trzecim trymestrze nie.?

Dais damy rade wgl zblizone terminy mamy to bedziemy im tu jeczec :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2016, 16:53

smerfetkaa lubi tę wiadomość

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upralam ciuszki z ostatnich zakupów i rozwiesilam w domu na suszarce ale pięknie pachną :-)

Helen lubi tę wiadomość

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose jestem zadowolona z wyboru mojego ginekologa (facet) :-) czasami mam wrażenie że jest bardzo nieśmiały ale to mi pomaga bo nie krępuje się go :-) ogólnie jest konkretny zawsze szczegółowo odpowiada na moje pytania o skierowania na badania tez nie musze się go prosić wiec raczej nie mogę narzekać. Dwa razy też byłam u niego prywatnie na usg polowkowym i w 13 tc i wtedy poświęcił mi bardzo dużo czasu ale niestety nie stać mnie żeby na wszystkie wizyty chodzić do niego prywatnie.
    Wiem że przysługuje jeszcze obowiązkowe trzecie usg na NFZ ale chciał zrobić po 30 tygodniu wiec we wtorek będzie jeszcze za wcześnie ale oczywiście zapytam czy chociaż zbada serduszko bo od usg polowkowego nie widziałam Szymka.

f2w3x1hpzzfy4izs.png
  • Repose Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tu mam wszystkie badania i wizyty prywatnie nie pytaj ile place bo mi slabo jak sobie przypominam ;p wizyta u ginekologa z usg ok nie tak duzo ale wlasnie krew , mocz itp to masakra.
    Najwazniejsze zebys byla zadowolona ;)

Synek David 25.04.2013r
    72a8ecb302.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie!!!!! Moja malutka jest zdrowa - z serduszkiem wszystko w porządku!!! i mogłam się dzisiaj na nią napatrzeć ile chciałam, cudowne takie usg, a lekarka tak wspaniała, lekarz z powołania. Takiego stresa jak dzisiaj przeżyłam nie życzę nikomu, a teraz się czuję jakby mi ogromny głaz spadł z serca:) jestem szczęśliwa:)

Kaja, Andzia SM, Magda81, Joana33, Hania222, Repose, Pazur_, SShape, smerfetkaa, dais, cudak, mmarzenak, iw78, Dorjana, Agabtm, Helen, fairy_tale, beatas, Zimri, moli5, kasju, evus lubią tę wiadomość

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repose wrote:
    Moli u mnie we Francji tez jest Kiabi maja fajne ciuszki itp a w Warszawie tez ciuchy dla doroslych czy tylko dla maluchow? Bo tu i dla siebie czasem cos fajnego dorwe jeszcze lubie sklep Jennyfer ale to juz tylko dla nas ciuchy :) Ja sie boje jak moj Dawidek zareaguje na siostrzyczke a maz mi cos o psie marudzi ale chyba bym wyszla z siebie jak przy dwojce maluchow musialabym sprzatac po szczeniaku..

Dziewczyny macie psy . ?

Smerfetka a ogolnie mila ta ginekolog? Przysluguje ci chyba jeszcze jedno w trzecim trymestrze nie.?

Dais damy rade wgl zblizone terminy mamy to bedziemy im tu jeczec :p

W której części Francji mieszkasz??

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 wrote:
    Dziewczyny dziękuję Wam za wsparcie!!!!! Moja malutka jest zdrowa - z serduszkiem wszystko w porządku!!! i mogłam się dzisiaj na nią napatrzeć ile chciałam, cudowne takie usg, a lekarka tak wspaniała, lekarz z powołania. Takiego stresa jak dzisiaj przeżyłam nie życzę nikomu, a teraz się czuję jakby mi ogromny głaz spadł z serca:) jestem szczęśliwa:)

Super ze wszystko ok !!!! Byle do końca tak spokojnie

Moni15382 lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni tak strasznie się cieszę :-) super, dobrze ze mogłaś się napatrzec chociaż tyle za te stresy :)

Moni15382 lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Psa ja miałam i moja sunia pilnowala wózek jak swój! !!!! Nie było problemu z nią !!!

mhsvanlih0qhtdnx.png

‹‹ 1003 1004 1005 1006 1007 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ