WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • iw78 Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Karat miał już 13 lat i przyszedł po prostu jego czas. Minęło już prawie 5 miesięcy a nam ciągle łezka kręci się w oku gdy go wspominamy.

Patrycjusz nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Ja miałam podobną sytuację w drugiej ciąży, tylko że zaczęło się w 20 tygodniu. Miałam leżeć a wiadomo jak to jest jak się ma 2 letnie dziecko. Ostatni miesiąc miałam 3 cm rozwarcia a urodziłam w 40 tygodniu. Głowa do góry ;)

48fa40daa0.png
    927520fafb.png

Marysia <3
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie jak fajnie rozbudzić Malucha w brzuchu? Poświecić przez brzuch latarką ;) dziecko reaguje na światło.

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w 29 tyg. A ile ma szyjka to nie wiem... Powiedzieli ze się skrocila. Cos wiecej moze bede wiedziec jutro. Troche na poczatku spanikowalam bo jeszcze nie jestem gotowa na przyjscie Malej,ale juz teraz jestem spokojniejsza. U mnie to nigdy nic nie może przebiegać prawidłowo... zawsze mam pod górkę.
    Dzięki dziewczyny :*

W ogóle leżę z dziewczyna ktora jest w 36 tyg i ma mega skurcze i chyba pojdzie rodzic. Obie jesteśmy podekscytowane,chyba czeka mnie ciężka noc hihi ;)

Pati
  • dais Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz mam nadzieje, ze uda im sie wyciszyc skurcze i wytrzymasz jeszcze do 36 tygodnia co najmniej.

Marka mieszkam w bloku, ale do polanki z parkiem mam mniej niz minute a jakies 10 minut do duzego parku. Starszak chodzi do przedszkola, wiec nie ma problemow a malenstwo bede brala z nami na spacer. Albo do chusty albo do wozka, nie widze problemow. Zreszta planuje wychodzic rano przed wyjsciem meza do pracy (ok 8.00), potem w poludnie (tu juz z maluszkiem) i wieczorem. Rano i wieczorem maz moze zostac z dziecmi w razie koniecznosci, ale ze bedzie lato to ciemno sie nie bedzie robilo w ogole i pewnie starszak bedzie chodzil spac pozniej ok 21-22, wiec wieczorny spacer rodzinka bedzie w sam raz.

3jgx9jcgxyxh5h7c.png
    8p3o6iyel4i7v3gl.png
    9f7jj44jbtngkz09.png

• Agabtm Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka to rzeczywiście pobudza dziecko do ruchu jednak trzeba uważac z taką latarka aby nie przesadzić czytałam gdzieś by nie stosować tego za często bo to nie jest naturalna sytuacja dla dziecka ;)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Helen Autorytet

Wysłany: 16 marca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz ważne ze jesteś pod opieką, jeszcze troszkę i dzidzia będzie z wami :)
    Niech się słucha mamusi i posiedzi jeszcze w brzuszku :)
    to nieźle, 36tyg.to juz donoszona
    własnie dzisiaj byliśmy na warsztatach i w sumie do mnie doszło ze za 6tygodni muszę
    już przygotować torbę do szpitala. I nie zgadniecie?znowu coś wygrałam, tym razem pieluszki
    jakieś nie wiadomego producenta, ale zawsze będzie na zapas, a zaraz za mną wygrał mąż to samo :)
    to się uśmialiśmy :P obładowani pieluchami wróciliśmy ;)
    Moni gratulacje udanej wizyty i jej jaka mała już duża :) to masz termin podobnie jak ja :)
    z usg tak ci wychodzi? to moze będzie majowe :D

a co do fotelików to firma dziecięcy ekspert mają teraz zniżkę na foteliki -15% oni są z poznania i chyba katowic, i mają tez wysyłkę, wiec pebble plus wychodzi 105zł taniej. Może komuś się ta informacja przyda.
    Wczoraj na limango zamówiłam małej 2pościele, śliczne mają :) w promocji nawet się opłaca u nich je brać :)

dais, Moni15382, Repose, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 26 tygodniu :) ale tam czas leci :) a ja coś spać nie mogę :-/

Patrycjusz trzymam kciuki ale jesteś pod opieką lekarzy wiec musi być dobrze :)

l22nzbmhf5ftteff.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w czwartkowy poranek i życzę dużo pozytywnej energii.
    Patrycjusz czekamy na dobre wieści, glowa do góry☺ będzie dobrze musi być ,daj znać czy koleżanka urodziła

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak są ułożone wasze maluchy moja od początku leży w poprzek boję się że tak zostanie

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie urodziła. Skurcze nieregularne. Ale biedna się męczy... Mam nadzieje ze u nas szybko pójdzie dziewuszki :)
    Czekam na wizytę i śniadanko bo zjadłabym konia z kopytami.

maria85 moja tez cały czas w poprzek leży i czuje szturchańce po bokach,ale myślę że jeszcze się obróci,w końcu trochę czasu jeszcze ma... mam nadzieje :)

Pati
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana czekam by oddać krew na tokso i mocz i morfologie. Kolejka dość długa ale każdy udaje że nie widzi mojego brzucha także ludzie to świnie jednak ;(
    Patrycjusz odzywaj się i informuj na bieżąco co i jak ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • maria85 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I widzicie dziewczyny Patrycjusz jest przykładem że lepiej się zabezpieczyć i spakować torbę do szpitala, w majowkach dziewczyna urodziła w32 tygodniu więc lepiej dmuchać na zimne .
    Patrycjusz życzę ci aby twój maluch siedział jak najdłużej .

kjmnkrhmj1juxiss.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam porannie:)

dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie!

maria - moja mała już główką w dół:) i powiem Wam ze o niebo lepiej, bo nie mam takiego ucisku i plecki tak nie bolą z prawej strony jak bolały

Sshape - super że do niej idziesz - lekarka jest jak anioł - spokojna, wszystko wytłumaczy, cudowna po prostu

Marka - tak ma bardzo dobre opinie - ja prywatnie czekałam do niej na wizytę dwa tygodnie, trochę to kosztowało, ale byłam taka zdenerwowana że nawet nie zapytałam lekarza czy jest jakaś szansa załatwić skierowanie na nfz...w sumie do gina chodzę prywatnie więc nie wiem czy taka możliwość by była, aczkolwiek jak pracuje w szpitalu to pewnie by załatwił..tylko wiecie jak to jest

Patrycjusz Ty tam nie szalej w tym szpitalu;) bo jeszcze czas masz:) przeraziłaś mnie trochę tym twardnieniem brzucha i skracaniem szyjki, bo ja wczoraj miałam zapytać lekarki o to ale w nawale emocji oczywiście zapomniałam..muszę do środy poczekać, mam nadzieję że szyjka będzie okej

Aga a Ty się tam trzymaj w tej kolejce, u nas też tak jest, nikt nie widzi kobiety w ciąży, nawet zaawansowanej:( przykre to:(

Helen - a z tym terminem to też mam zagwozdkę, bo lekarz nigdy mi go nie zmieniał, jak wyznaczył na początku tak zostało, a pani doktor mi powiedziała że jej wychodzi 31 tydzień...ale dopiero potem jej powiedziałam że miałam bardzo długie cykle, co tu ma duże znaczenie, to przeliczyła i stwierdziła 26 maj, więc parę dni różnicy jest...z drugiej strony mój lekarz mnie zna, prowadził pierwszą ciąże, wie ze urodziłam po terminie, to może nie chce wyznaczać za wcześnie...sama już nie wiem, pogadam z nim w środę:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:39

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • jane Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :-) siedzę w przychodni i czekam na wizytę. Przełożyli mi na dziś z wczoraj. Znając życie to pewnie będzie szybka bo w poczekalni dużo pacjentek.
    Patrycjusz, trzymaj się! Oby dzidzia jak najdłużej posiedziala w brzuchu.

kasju, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość

kochana córeczka 16.06.2016 :)
  • Pazur_ Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje malenstwo tez juz od jakiegos czasu jest polozone glowkowo

iv096iye6kaq8l5v.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni to termin z usg, gdzie chyba najwczesniej mozesz sie spodziewac porodu?
    w sumie nie wiem jak to interpretowac... od mojego terminu z OM duzo się nie różni.
    Aga dalej w kolejce? pielegniarka powinna cię wziąść poza kolejnością...:/
    własnie szykuję się na wizytę, zobaczę za parę godzin swoją księżniczkę.
    Chyba na wagę nie wejdę, bo trochę zaszalałam przez ostatni miesiąc, ale najważniejsza jest teraz córcia :).

madziak2202, kasju, smerfetkaa, mmarzenak, Moni15382, evus lubią tę wiadomość

feegu6l.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maria mój maluch też główkowo ułożony. Ale położna mówiła, że do 34 tyg jest szansa, więc jeszcze jest czas. A jak się martwisz to poszukaj w necie są specjalne ćwiczenia/pozycje, które ułatwiają dziecku ułożenie główką do dołu. Jak byłam ze starszakiem w ciąży to czytałam o tym. Jakoś tak w kociej pozycji się umieszczasz i energicznie siadasz na tyłek :P nie wiem jak to wyjaśnić ;)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Hania222 Przyjaciółka

Wysłany: 17 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w 28 tyg!
    Patrycjusz trzymaj sie , jestes pod opieka wiec bedzie dobrze
    a co do bucikow to tez nie kupuje mimo ze sa piekne. nie mam doswiadczenia , ale znajoma ktora urodzila w czerwcu powiedziala ze nie ma sensu meczyc nozek dziecka , bo po pierwsze jest cieplo a po drugie nie chodzi jeszcze
    Pozdrawiam i udanych wizyt!

Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

eiktk0s3jfkxfoh4.png
  • moli5 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Repoze w Warszawie w Kiabi są również ubranka dla maluszków:)

Repose lubi tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

• moli5 Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni! Ogromnie się cieszę, że Twoje maleństwo jest zdrowe! Dzięki Bogu! :)

Patrycjusz trzymaj się dzielnie. Wszystko będzie dobrze! Jesteś w dobrych rękach :)

życzę Wam miłego dnia!

kasju, smerfetkaa, Moni15382 lubią tę wiadomość

mt7wfge.png
    2nn3gzu3xr2ol32b.png
    09.2015- początek leczenia (napro)
    6.06.1016- synek, nasz cud (16 mc starań)
    3.10.2017Aniołek 8tydz.6 dz.(

‹‹ 1005 1006 1007 1008 1009 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ