Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki dziewczyny. Karat miał już 13 lat i przyszedł po prostu jego czas. Minęło już prawie 5 miesięcy a nam ciągle łezka kręci się w oku gdy go wspominamy.
Patrycjusz nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze. Ja miałam podobną sytuację w drugiej ciąży, tylko że zaczęło się w 20 tygodniu. Miałam leżeć a wiadomo jak to jest jak się ma 2 letnie dziecko. Ostatni miesiąc miałam 3 cm rozwarcia a urodziłam w 40 tygodniu. Głowa do góry
-
Jestem w 29 tyg. A ile ma szyjka to nie wiem... Powiedzieli ze się skrocila. Cos wiecej moze bede wiedziec jutro. Troche na poczatku spanikowalam bo jeszcze nie jestem gotowa na przyjscie Malej,ale juz teraz jestem spokojniejsza. U mnie to nigdy nic nie może przebiegać prawidłowo... zawsze mam pod górkę.
Dzięki dziewczyny :*
W ogóle leżę z dziewczyna ktora jest w 36 tyg i ma mega skurcze i chyba pojdzie rodzic. Obie jesteśmy podekscytowane,chyba czeka mnie ciężka noc hihiPati -
Patrycjusz mam nadzieje, ze uda im sie wyciszyc skurcze i wytrzymasz jeszcze do 36 tygodnia co najmniej.
Marka mieszkam w bloku, ale do polanki z parkiem mam mniej niz minute a jakies 10 minut do duzego parku. Starszak chodzi do przedszkola, wiec nie ma problemow a malenstwo bede brala z nami na spacer. Albo do chusty albo do wozka, nie widze problemow. Zreszta planuje wychodzic rano przed wyjsciem meza do pracy (ok 8.00), potem w poludnie (tu juz z maluszkiem) i wieczorem. Rano i wieczorem maz moze zostac z dziecmi w razie koniecznosci, ale ze bedzie lato to ciemno sie nie bedzie robilo w ogole i pewnie starszak bedzie chodzil spac pozniej ok 21-22, wiec wieczorny spacer rodzinka bedzie w sam raz. -
Patrycjusz ważne ze jesteś pod opieką, jeszcze troszkę i dzidzia będzie z wami
Niech się słucha mamusi i posiedzi jeszcze w brzuszku
to nieźle, 36tyg.to juz donoszona
własnie dzisiaj byliśmy na warsztatach i w sumie do mnie doszło ze za 6tygodni muszę
już przygotować torbę do szpitala. I nie zgadniecie?znowu coś wygrałam, tym razem pieluszki
jakieś nie wiadomego producenta, ale zawsze będzie na zapas, a zaraz za mną wygrał mąż to samo
to się uśmialiśmyobładowani pieluchami wróciliśmy
Moni gratulacje udanej wizyty i jej jaka mała już dużato masz termin podobnie jak ja
z usg tak ci wychodzi? to moze będzie majowe
a co do fotelików to firma dziecięcy ekspert mają teraz zniżkę na foteliki -15% oni są z poznania i chyba katowic, i mają tez wysyłkę, wiec pebble plus wychodzi 105zł taniej. Może komuś się ta informacja przyda.
Wczoraj na limango zamówiłam małej 2pościele, śliczne mająw promocji nawet się opłaca u nich je brać
dais, Moni15382, Repose, evus lubią tę wiadomość
-
Jeszcze nie urodziła. Skurcze nieregularne. Ale biedna się męczy... Mam nadzieje ze u nas szybko pójdzie dziewuszki
Czekam na wizytę i śniadanko bo zjadłabym konia z kopytami.
maria85 moja tez cały czas w poprzek leży i czuje szturchańce po bokach,ale myślę że jeszcze się obróci,w końcu trochę czasu jeszcze ma... mam nadziejePati -
witam porannie:)
dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie!
maria - moja mała już główką w dółi powiem Wam ze o niebo lepiej, bo nie mam takiego ucisku i plecki tak nie bolą z prawej strony jak bolały
Sshape - super że do niej idziesz - lekarka jest jak anioł - spokojna, wszystko wytłumaczy, cudowna po prostu
Marka - tak ma bardzo dobre opinie - ja prywatnie czekałam do niej na wizytę dwa tygodnie, trochę to kosztowało, ale byłam taka zdenerwowana że nawet nie zapytałam lekarza czy jest jakaś szansa załatwić skierowanie na nfz...w sumie do gina chodzę prywatnie więc nie wiem czy taka możliwość by była, aczkolwiek jak pracuje w szpitalu to pewnie by załatwił..tylko wiecie jak to jest
Patrycjusz Ty tam nie szalej w tym szpitalu;) bo jeszcze czas masz:) przeraziłaś mnie trochę tym twardnieniem brzucha i skracaniem szyjki, bo ja wczoraj miałam zapytać lekarki o to ale w nawale emocji oczywiście zapomniałam..muszę do środy poczekać, mam nadzieję że szyjka będzie okej
Aga a Ty się tam trzymaj w tej kolejce, u nas też tak jest, nikt nie widzi kobiety w ciąży, nawet zaawansowanej:( przykre to:(
Helen - a z tym terminem to też mam zagwozdkę, bo lekarz nigdy mi go nie zmieniał, jak wyznaczył na początku tak zostało, a pani doktor mi powiedziała że jej wychodzi 31 tydzień...ale dopiero potem jej powiedziałam że miałam bardzo długie cykle, co tu ma duże znaczenie, to przeliczyła i stwierdziła 26 maj, więc parę dni różnicy jest...z drugiej strony mój lekarz mnie zna, prowadził pierwszą ciąże, wie ze urodziłam po terminie, to może nie chce wyznaczać za wcześnie...sama już nie wiem, pogadam z nim w środęWiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 08:39
Nasza córeczka -
Dzień dobry wszystkim
siedzę w przychodni i czekam na wizytę. Przełożyli mi na dziś z wczoraj. Znając życie to pewnie będzie szybka bo w poczekalni dużo pacjentek.
Patrycjusz, trzymaj się! Oby dzidzia jak najdłużej posiedziala w brzuchu.kasju, smerfetkaa, evus lubią tę wiadomość
kochana córeczka 16.06.2016 -
Moni to termin z usg, gdzie chyba najwczesniej mozesz sie spodziewac porodu?
w sumie nie wiem jak to interpretowac... od mojego terminu z OM duzo się nie różni.
Aga dalej w kolejce? pielegniarka powinna cię wziąść poza kolejnością...
własnie szykuję się na wizytę, zobaczę za parę godzin swoją księżniczkę.
Chyba na wagę nie wejdę, bo trochę zaszalałam przez ostatni miesiąc, ale najważniejsza jest teraz córcia.
madziak2202, kasju, smerfetkaa, mmarzenak, Moni15382, evus lubią tę wiadomość
-
maria mój maluch też główkowo ułożony. Ale położna mówiła, że do 34 tyg jest szansa, więc jeszcze jest czas. A jak się martwisz to poszukaj w necie są specjalne ćwiczenia/pozycje, które ułatwiają dziecku ułożenie główką do dołu. Jak byłam ze starszakiem w ciąży to czytałam o tym. Jakoś tak w kociej pozycji się umieszczasz i energicznie siadasz na tyłek
nie wiem jak to wyjaśnić
smerfetkaa lubi tę wiadomość
-
Witam w 28 tyg!
Patrycjusz trzymaj sie , jestes pod opieka wiec bedzie dobrze
a co do bucikow to tez nie kupuje mimo ze sa piekne. nie mam doswiadczenia , ale znajoma ktora urodzila w czerwcu powiedziala ze nie ma sensu meczyc nozek dziecka , bo po pierwsze jest cieplo a po drugie nie chodzi jeszcze
Pozdrawiam i udanych wizyt!Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Moni! Ogromnie się cieszę, że Twoje maleństwo jest zdrowe! Dzięki Bogu!
Patrycjusz trzymaj się dzielnie. Wszystko będzie dobrze! Jesteś w dobrych rękach
życzę Wam miłego dnia!
kasju, smerfetkaa, Moni15382 lubią tę wiadomość