Czerwcowe mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
i ja się witam w niedzielę
Mały mi się rozchorował, więc raczej mało komputerowa jestem od kilku dni. Chciałam tylko napisać, że jestem po echo serca. Przy okazji lekarz wszystko inne dokładnie oglądnął. Wizyta trwała koło 40 min i... na dzień dzisiejszy wszystkie nieprawidłowości, które były widoczne wcześniej jakby zniknęły. Serduszko jest ok, nerki też są całkiem w granicy normy, fali wstecznej nie ma. Lekarz mówił, że wygląda na to, że taki urok tego dzieciaczka. Że gdyby nie widział pozostałych badań i tych nieprawidłowości to na dzień dzisiejszy wszystko jest w super normie. Więc po tych wszystkich tygodniach taka wiadomość to cud od losu. Waży 940g. I mam piękne zdjęcie 3d buźki, ale wstawię je jako profilowe, bo wolę, żeby dziecię zostało moje, a nie jakiejś psychopatki z neta
Kaja, smerfetkaa, Dorjana, Andzia SM, Moni15382, mmarzenak, Joana33, madziak2202, Pazur_, Hania222, Paula222, beatas lubią tę wiadomość
-
evus prosze
Dziewczyny dostałam różne gazetki na tych warsztatach i znalazłam rabat 20% na materace,może którejś z was się przyda: www.baby2love.pl kod promocyjny to DM15. Ważne do końca marca.
Agabtm śliczne włoski. Ja mam zamiar po porodzie pójść się zrobićŻeby być piękna mamusia
evus, Andzia SM, Agabtm lubią tę wiadomość
Pati -
Joana33 wrote:Agabtm ja też bym wolała takie koło 3 kg
Zastanawiałam się nad trzecim prenatalnym, tym po 28 tygodniu ciąży, ale jutro dzwonię się zapisać, lepiej wszystko posprawdzać. Już nie mam wątpliwości czy je robić, czy nie. A wy robicie?
Muszę Wam też napisać, że robiąc tydzień temu comiesięczną morfologię bardzo się zszokowałam, tak mi spadły wyniki, że nie wiem czy wytrzymam do wizyty do 21 marca, bo się przestraszyłam. A najbardziej płytki krwi z 200 tys na 80 tys !! Jestem przerażona nieco, choć wiadomo, że nie ma co sobie samej stawiać diagnozy itp.
JA rozmawiałam z moim ginem o 3 usg i powiedział mi ze to niepotrzeben, bo po pierwsze dwa poprzednie są dobre, a poza tym co wizytę u niego robię normalne usg i więcej nie trzeba. Jest zasada ponoć że kobieta powinna w czasie ciązy mieć przynajmniej 3 usg zobione i te 3 prenatalne włąśnie jest dla kobiet, które nie roią na każdej wiytcie usg. W związku z tym postanowiliśmy z mężem ze go nie robimy. -
Agabtm - śliczne włosy! Muszę zapytać - czy robisz pasemka czy farba na całość? Ja miałam takie jasne z dwa lata temu, teraz robię zawsze cienkie pasemka dwa kolory- taki jasny brąz i miodowe. Ładny kolor, ja się skuszę po urodzeniu na taki jasny znów, bo bardzo szybko mam odrost. A niestety u mnie blond wychodzi często platynowy czego nie lubię.
Agabtm lubi tę wiadomość
-
Joana33 wrote:Agabtm - śliczne włosy! Muszę zapytać - czy robisz pasemka czy farba na całość? Ja miałam takie jasne z dwa lata temu, teraz robię zawsze cienkie pasemka dwa kolory- taki jasny brąz i miodowe. Ładny kolor, ja się skuszę po urodzeniu na taki jasny znów, bo bardzo szybko mam odrost. A niestety u mnie blond wychodzi często platynowy czego nie lubię.
Dziękuję fajnie, że Wam się podobają.
Moni musi być dobrze i trzeba być dobrej myśli.
Ma_rka świetne wieści i juz prawie kilo ważynormalnie szok jak te nasze Dzieciaczki rosną
Syn Filip 28 czerwiec -
ja jeszcze nie kupiłam łóżeczka, jestem strasznie niezdecydowana
tak samo wózek, niby wiem jaki chcę a nie wiem na co czekamz tym beżowym zwlekałam i po chwili ktoś go kupił hahahahaha
jutro jadę zobaczyć Kubusiao 16.40 wizyta
ciekawe jak tam się ma moje kochane maleństwo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:22
Helen, Patrycjusz, Agabtm, Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Patrycjusz wrote:Hej Dziewczynki!!
U mnie sprzatanko i gotowanko na całego! I teraz plecki bolą,a jeszcze czekamy na gosci... siostra z dziećmi,mam nadzieje że przeżyje
Dziewczyny ze Szczecina jak tam targi w Bobolandzie? Opłaca sie zaglądnąć tam? Bo właśnie zastanawiamy czy jechać. Można coś taniej na takich targach dorwać?
Ja byłam w czwartek na warsztatach Bezpieczny maluch i jestem mega zadowolona,dużo ciekawych info odnośnie pierwsze pomocy. Do tego po szczęściło mi się bo było losowanie i wygrałam poduszkę klin dla małej
Dla tych co jeszcze nie wiedzą są jeszcze inne warsztaty na temat żywienia niemowlat http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
A wy w końcu pojechaliscie?
-
Patrycjusz wrote:Hej Dziewczynki!!
U mnie sprzatanko i gotowanko na całego! I teraz plecki bolą,a jeszcze czekamy na gosci... siostra z dziećmi,mam nadzieje że przeżyje
Dziewczyny ze Szczecina jak tam targi w Bobolandzie? Opłaca sie zaglądnąć tam? Bo właśnie zastanawiamy czy jechać. Można coś taniej na takich targach dorwać?
Ja byłam w czwartek na warsztatach Bezpieczny maluch i jestem mega zadowolona,dużo ciekawych info odnośnie pierwsze pomocy. Do tego po szczęściło mi się bo było losowanie i wygrałam poduszkę klin dla małej
Dla tych co jeszcze nie wiedzą są jeszcze inne warsztaty na temat żywienia niemowlat http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.htmloj szkoda ze nie wiedziałam, ze bedziesz bo byśmy się poznały
. To czekaj ja cię kojarzę, włosy w kitkę miałas? ja też wygrałam
voucher do sklepu na 200zł
i owieczkę za pytania o Humama czy nazwa jakaś taka podobna te słoiczki z jedzeniem
świetne były te warsztaty, ale się uśmialiśmy z mężemzabawa była niezła z tymi laleczkami
Witam się w 30tygodniu
szukam sukienki na wesele jako gość, macie może jakiś namiar na fajny sklep
http://www.happymum.pl/ juz przejrzany, zalando tez, i asos maternity.
dzisiaj byłam w paru zwykłych sklepach i cięzko cos dobraćprzez duzy brzuch mierzę się już L-ki o zgrozo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:37
-
Helen ale ja byłam w Gorzowie
a ty chyba w Szczecinie,prawda? A włosy miałam rozpuszczone hihi
My w końcu nie pojechaliśmy bo mojego M. łupie coś w plecach i kweka cały dzieńCiekawe jakby to bylo gdyby on byl w ciazy hahaha. Przerabane bym miala
Z tego co Helen piszesz to wychodzi na to ze dobrze ze nie pojechaliśmy
Gratulacje wygranej!! Super! Szczesciara
Madziak ja też nie mam ani łóżeczka ani wózka, z tym ze ja juz wózek mam upatrzony i tylko wystarczy zamówić przez neta... Z lozeczkiem to jest tak ze niby mam na oku jeden ale coś tez mnie do końca nie przekonuje. Masakra... Ja zawsze wiecznie niezdecydowana ale moje niezdecydowanie w ciąży wzrosło chyba o 200%Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:46
madziak2202 lubi tę wiadomość
Pati -
madziak2202 wrote:pytaliśmy pani w sklepie czym się różni model z 2016 od poprzedniego to powiedziała, że tylko kolorem
a różnica w cenie kosmiczna
może poczekać jeszcze troche i na allegro też będą w niższych cenach. jak już się w sklepach pojawią nowe modele.. u nas w smyku stały modele z 2015 a jak ktoś chciał nowy z 2016 to z katalogu
Rączka jest wykończona eko-skórą jak dla mnie te rozwiązanie faktycznie dobre.
Widziałam ten kolor gondoli i materiał nie powinien ci się brudzić.
Obecnie się na nie długo nie czeka, mi powiedziano ze parę dni, a jesli akurat nie ma na stanie, to się czeka maks.2tygodnie.
co do wózków to obecnie zastanawiam się nad:
1. quinny mood biały stelaż tkanina szara
2. xlander xmove czarno-szmaragdowy sea blue kolekcja 2016
3. mutsy igo pure 2016
i bądź tu mądry i coś wybierz, znowu będę się zastanawiać nad wózkiem.
Wcieło mnie ostatnio, bo miałam pełno przygotowań na imprezę dla koleżanki, robiłam jej panieński i wczoraj byłam na baletach, 3piosenki zatanczyłamale długo nie wytrzymałam z tymi tańcami, i jakoś się dało bez alkoholu
). Zawinęłam się bo już później zmęczenie mnie dopadło
.
-
Patrycjusz wrote:Helen ale ja byłam w Gorzowie
a ty chyba w Szczecinie,prawda? A włosy miałam rozpuszczone hihi
My w końcu nie pojechaliśmy bo mojego M. łupie coś w plecach i kweka cały dzieńCiekawe jakby to bylo gdyby on byl w ciazy hahaha. Przerabane bym miala
Z tego co Helen piszesz to wychodzi na to ze dobrze ze nie pojechaliśmy
Gratulacje wygranej!! Super! Szczesciara
Madziak ja też nie mam ani łóżeczka ani wózka, z tym ze ja juz wózek mam upatrzony i tylko wystarczy zamówić przez neta... Z lozeczkiem to jest tak ze niby mam na oku jeden ale coś tez mnie do końca nie przekonuje. Masakra... Ja zawsze wiecznie niezdecydowana ale moje niezdecydowanie w ciąży wzrosło chyba o 200%
no powiem ci z tym bobolandem nic nie straciliście. -
Hej Dziewczyny. Ale miło mi dzis dzień zleciał
Z rana miałam gości, później działka i sama w gości pojechałam. Padam na ryjek
Marka super wieści, bardzo się cieszę !! No i cudowne zdjęcie buźki!
Agabtm, Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość
-
Helen co do sukienek tez mam podobny problem bo musze kupić ale nie chce kupić typowo ciążowej bo chciałabym ja jeszcze może wykorzystać po ciąży jak nie wrócę zbyt szybko do formy... Oglądam sukienki w trapez przymierzalam taka w sinsay
Helen lubi tę wiadomość
Syn Filip 28 czerwiec -
Mam niedzielę minęła na odpocxynku:-) odwiedzilismy moja Mamę. Pod wieczór znajomi wpadli:-)
Jutro Maz.w pracy to pewnie poogarniam w szafie prxynajniej mam taki plan:-) trochę na angielski popatrze na wtorkowe zajęciaa we wtorek odebrać zakupy zrobiliśmy przez neta z odbiorem osobistym, kupiłam laktator, podgrzewacz, butelki, pieluchy i trochę innych pierdolek ale to we wtorek zdjęcie dodam
no i o 15.15 wizyta we wtorek i lekarza
A łóżeczko mamy upatrzone w kwietniu zamówionyMy zdecydowaliśmy się na łóżeczko Marsel takie biale z sowkami:-)
smerfetkaa lubi tę wiadomość