WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamusie 2016
Odpowiedz

Czerwcowe mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam w niedzielę :) Mały mi się rozchorował, więc raczej mało komputerowa jestem od kilku dni. Chciałam tylko napisać, że jestem po echo serca. Przy okazji lekarz wszystko inne dokładnie oglądnął. Wizyta trwała koło 40 min i... na dzień dzisiejszy wszystkie nieprawidłowości, które były widoczne wcześniej jakby zniknęły. Serduszko jest ok, nerki też są całkiem w granicy normy, fali wstecznej nie ma. Lekarz mówił, że wygląda na to, że taki urok tego dzieciaczka. Że gdyby nie widział pozostałych badań i tych nieprawidłowości to na dzień dzisiejszy wszystko jest w super normie. Więc po tych wszystkich tygodniach taka wiadomość to cud od losu. Waży 940g. I mam piękne zdjęcie 3d buźki, ale wstawię je jako profilowe, bo wolę, żeby dziecię zostało moje, a nie jakiejś psychopatki z neta ;)

Kaja, smerfetkaa, Dorjana, Andzia SM, Moni15382, mmarzenak, Joana33, madziak2202, Pazur_, Hania222, Paula222, beatas lubią tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evus prosze :)

Dziewczyny dostałam różne gazetki na tych warsztatach i znalazłam rabat 20% na materace,może którejś z was się przyda: www.baby2love.pl kod promocyjny to DM15. Ważne do końca marca.

Agabtm śliczne włoski. Ja mam zamiar po porodzie pójść się zrobić ;) Żeby być piękna mamusia ;)

evus, Andzia SM, Agabtm lubią tę wiadomość

Pati
  • Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ma_rka super wieści ze serduszko i reszta zdrowa !!!! Teraz niech Ci dziecię szybko zdrowieje to starsze :-)

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Kaja Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super fryc!!! A Troll niech się w zadek ugryzie lub w lepszą część mózgu! !!

Agabtm lubi tę wiadomość

mhsvanlih0qhtdnx.png

https://www.maluchy.pl/li-67859.png

• Lila2703 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Agabtm ja też bym wolała takie koło 3 kg :-)
    Zastanawiałam się nad trzecim prenatalnym, tym po 28 tygodniu ciąży, ale jutro dzwonię się zapisać, lepiej wszystko posprawdzać. Już nie mam wątpliwości czy je robić, czy nie. A wy robicie?

Muszę Wam też napisać, że robiąc tydzień temu comiesięczną morfologię bardzo się zszokowałam, tak mi spadły wyniki, że nie wiem czy wytrzymam do wizyty do 21 marca, bo się przestraszyłam. A najbardziej płytki krwi z 200 tys na 80 tys !! Jestem przerażona nieco, choć wiadomo, że nie ma co sobie samej stawiać diagnozy itp.

JA rozmawiałam z moim ginem o 3 usg i powiedział mi ze to niepotrzeben, bo po pierwsze dwa poprzednie są dobre, a poza tym co wizytę u niego robię normalne usg i więcej nie trzeba. Jest zasada ponoć że kobieta powinna w czasie ciązy mieć przynajmniej 3 usg zobione i te 3 prenatalne włąśnie jest dla kobiet, które nie roią na każdej wiytcie usg. W związku z tym postanowiliśmy z mężem ze go nie robimy.

• Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka super wieści :-) dobrze ze wszystko wszystko porzadku:-)

A ja czekam na wtorek aż popodgladam Zuzinke<3

l22nzbmhf5ftteff.png
  • Moni15382 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marka, bardzo się cieszę!!! Mam nadzieję że ja w środę będę mogła napisać to samo...że wszystko jest w porządku, dwa tygodnie prawie się trzymam, a zbliża się termin badania, a ja panikuje i denerwuje się strasznie:(

f2wlx1hp5he3saaa.png

Nasza córeczka km5szbmh4y78x3jb.png
  • Joana33 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agabtm - śliczne włosy! Muszę zapytać - czy robisz pasemka czy farba na całość? Ja miałam takie jasne z dwa lata temu, teraz robię zawsze cienkie pasemka dwa kolory- taki jasny brąz i miodowe. Ładny kolor, ja się skuszę po urodzeniu na taki jasny znów, bo bardzo szybko mam odrost. A niestety u mnie blond wychodzi często platynowy czego nie lubię.

Agabtm lubi tę wiadomość

m3sxdqk36px9niv0.png
  • ma_rka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moni15382 nie martw się na zapas. Ja jechałam z myślą, że fala wsteczna będzie, miałam stres, a okazało się, że jest bardzo dobrze. Musisz być dobrej myśli i wierzyć. Bo wiara i modlitwa czyni cuda. Trzyma kciuki!

Moni15382 lubi tę wiadomość

mhsvi09kjtw94wk5.png
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joana33 wrote:
    Agabtm - śliczne włosy! Muszę zapytać - czy robisz pasemka czy farba na całość? Ja miałam takie jasne z dwa lata temu, teraz robię zawsze cienkie pasemka dwa kolory- taki jasny brąz i miodowe. Ładny kolor, ja się skuszę po urodzeniu na taki jasny znów, bo bardzo szybko mam odrost. A niestety u mnie blond wychodzi często platynowy czego nie lubię.
    Same pasemka ;)
    Dziękuję fajnie, że Wam się podobają.
    Moni musi być dobrze i trzeba być dobrej myśli.
    Ma_rka świetne wieści i juz prawie kilo waży ;);) normalnie szok jak te nasze Dzieciaczki rosną ;);)

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Alincia Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny:) a lozeczka jakie kupujecie? Znacie firme moolino? Lozeczka turystyczne...

jigt0hs.png
  • madziak2202 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie kupiłam łóżeczka, jestem strasznie niezdecydowana :D
    tak samo wózek, niby wiem jaki chcę a nie wiem na co czekam :P z tym beżowym zwlekałam i po chwili ktoś go kupił hahahahaha :P

jutro jadę zobaczyć Kubusia :) o 16.40 wizyta
    ciekawe jak tam się ma moje kochane maleństwo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:22

Helen, Patrycjusz, Agabtm, Kaja, smerfetkaa lubią tę wiadomość

dqpri09kir2ck4nc.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Hej Dziewczynki!!

U mnie sprzatanko i gotowanko na całego! I teraz plecki bolą,a jeszcze czekamy na gosci... siostra z dziećmi,mam nadzieje że przeżyje ;)

Dziewczyny ze Szczecina jak tam targi w Bobolandzie? Opłaca sie zaglądnąć tam? Bo właśnie zastanawiamy czy jechać. Można coś taniej na takich targach dorwać?

Ja byłam w czwartek na warsztatach Bezpieczny maluch i jestem mega zadowolona,dużo ciekawych info odnośnie pierwsze pomocy. Do tego po szczęściło mi się bo było losowanie i wygrałam poduszkę klin dla małej :D

Dla tych co jeszcze nie wiedzą są jeszcze inne warsztaty na temat żywienia niemowlat http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
    byłam na osttanią chwilę zobaczyć co mają, tylko byłam na wyzszym piętrze zobaczyć wózki i w sumie teraz mam rozkminę. Np na wózku wychodziło ok. 300zł taniej, fotelik pebble plus kosztował 689 zł, więc nie były to ceny hurtowe bo na necie można kupić taniej, wiec na wózkach wychodziło 10% taniej, więc bardziej reklama niż faktycznie niskie ceny.
    A wy w końcu pojechaliscie?

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Hej Dziewczynki!!

U mnie sprzatanko i gotowanko na całego! I teraz plecki bolą,a jeszcze czekamy na gosci... siostra z dziećmi,mam nadzieje że przeżyje ;)

Dziewczyny ze Szczecina jak tam targi w Bobolandzie? Opłaca sie zaglądnąć tam? Bo właśnie zastanawiamy czy jechać. Można coś taniej na takich targach dorwać?

Ja byłam w czwartek na warsztatach Bezpieczny maluch i jestem mega zadowolona,dużo ciekawych info odnośnie pierwsze pomocy. Do tego po szczęściło mi się bo było losowanie i wygrałam poduszkę klin dla małej :D

Dla tych co jeszcze nie wiedzą są jeszcze inne warsztaty na temat żywienia niemowlat http://babyonline.pl/mamo-to-ja-warsztaty-gdzie-bedziemy.html
    ja też byłam na warsztatach :P oj szkoda ze nie wiedziałam, ze bedziesz bo byśmy się poznały :). To czekaj ja cię kojarzę, włosy w kitkę miałas? ja też wygrałam :) voucher do sklepu na 200zł ;) i owieczkę za pytania o Humama czy nazwa jakaś taka podobna te słoiczki z jedzeniem :)
    świetne były te warsztaty, ale się uśmialiśmy z mężem :) zabawa była niezła z tymi laleczkami :)

Witam się w 30tygodniu :)
    szukam sukienki na wesele jako gość, macie może jakiś namiar na fajny sklep
    http://www.happymum.pl/ juz przejrzany, zalando tez, i asos maternity.
    dzisiaj byłam w paru zwykłych sklepach i cięzko cos dobrać :/ przez duzy brzuch mierzę się już L-ki o zgrozo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:37

feegu6l.png
  • Patrycjusz Przyjaciółka

Wysłany: 13 marca 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen ale ja byłam w Gorzowie ;) a ty chyba w Szczecinie,prawda? A włosy miałam rozpuszczone hihi ;)

My w końcu nie pojechaliśmy bo mojego M. łupie coś w plecach i kweka cały dzień ;) Ciekawe jakby to bylo gdyby on byl w ciazy hahaha. Przerabane bym miala ;) Z tego co Helen piszesz to wychodzi na to ze dobrze ze nie pojechaliśmy ;)

Gratulacje wygranej!! Super! Szczesciara ;D

Madziak ja też nie mam ani łóżeczka ani wózka, z tym ze ja juz wózek mam upatrzony i tylko wystarczy zamówić przez neta... Z lozeczkiem to jest tak ze niby mam na oku jeden ale coś tez mnie do końca nie przekonuje. Masakra... Ja zawsze wiecznie niezdecydowana ale moje niezdecydowanie w ciąży wzrosło chyba o 200% :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 21:46

madziak2202 lubi tę wiadomość

Pati
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziak2202 wrote:
    pytaliśmy pani w sklepie czym się różni model z 2016 od poprzedniego to powiedziała, że tylko kolorem :P a różnica w cenie kosmiczna :P
    może poczekać jeszcze troche i na allegro też będą w niższych cenach. jak już się w sklepach pojawią nowe modele.. u nas w smyku stały modele z 2015 a jak ktoś chciał nowy z 2016 to z katalogu
    Madziak te z 2016 róznią się ramą i wykonczeniem rączkiem jak i nowymi kolorami. Dzisiaj własnie tez patrzyłam w bobolandzie ten model i mam dylemat co w końcu zamówić.
    Rączka jest wykończona eko-skórą jak dla mnie te rozwiązanie faktycznie dobre.
    Widziałam ten kolor gondoli i materiał nie powinien ci się brudzić.
    Obecnie się na nie długo nie czeka, mi powiedziano ze parę dni, a jesli akurat nie ma na stanie, to się czeka maks.2tygodnie.
    co do wózków to obecnie zastanawiam się nad:
    1. quinny mood biały stelaż tkanina szara
    2. xlander xmove czarno-szmaragdowy sea blue kolekcja 2016
    3. mutsy igo pure 2016
    i bądź tu mądry i coś wybierz, znowu będę się zastanawiać nad wózkiem.

Wcieło mnie ostatnio, bo miałam pełno przygotowań na imprezę dla koleżanki, robiłam jej panieński i wczoraj byłam na baletach, 3piosenki zatanczyłam :P ale długo nie wytrzymałam z tymi tańcami, i jakoś się dało bez alkoholu :)). Zawinęłam się bo już później zmęczenie mnie dopadło :).

feegu6l.png
  • Helen Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycjusz wrote:
    Helen ale ja byłam w Gorzowie ;) a ty chyba w Szczecinie,prawda? A włosy miałam rozpuszczone hihi ;)

My w końcu nie pojechaliśmy bo mojego M. łupie coś w plecach i kweka cały dzień ;) Ciekawe jakby to bylo gdyby on byl w ciazy hahaha. Przerabane bym miala ;) Z tego co Helen piszesz to wychodzi na to ze dobrze ze nie pojechaliśmy ;)

Gratulacje wygranej!! Super! Szczesciara ;D

Madziak ja też nie mam ani łóżeczka ani wózka, z tym ze ja juz wózek mam upatrzony i tylko wystarczy zamówić przez neta... Z lozeczkiem to jest tak ze niby mam na oku jeden ale coś tez mnie do końca nie przekonuje. Masakra... Ja zawsze wiecznie niezdecydowana ale moje niezdecydowanie w ciąży wzrosło chyba o 200% :/
    o kurczę no widzisz, myslałam ze przyjechaliscie do szczecina ;)
    no powiem ci z tym bobolandem nic nie straciliście.

feegu6l.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ale miło mi dzis dzień zleciał :) Z rana miałam gości, później działka i sama w gości pojechałam. Padam na ryjek ;)

Marka super wieści, bardzo się cieszę !! No i cudowne zdjęcie buźki! :)

Agabtm, Helen, smerfetkaa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Agabtm Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helen co do sukienek tez mam podobny problem bo musze kupić ale nie chce kupić typowo ciążowej bo chciałabym ja jeszcze może wykorzystać po ciąży jak nie wrócę zbyt szybko do formy... Oglądam sukienki w trapez przymierzalam taka w sinsay

Helen lubi tę wiadomość

Syn Filip 28 czerwiec ;);)
  • Andzia SM Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam niedzielę minęła na odpocxynku:-) odwiedzilismy moja Mamę. Pod wieczór znajomi wpadli:-)
    Jutro Maz.w pracy to pewnie poogarniam w szafie prxynajniej mam taki plan:-) trochę na angielski popatrze na wtorkowe zajęcia :-) a we wtorek odebrać zakupy zrobiliśmy przez neta z odbiorem osobistym, kupiłam laktator, podgrzewacz, butelki, pieluchy i trochę innych pierdolek ale to we wtorek zdjęcie dodam :-) no i o 15.15 wizyta we wtorek i lekarza :-)

A łóżeczko mamy upatrzone w kwietniu zamówiony :-) My zdecydowaliśmy się na łóżeczko Marsel takie biale z sowkami:-)

smerfetkaa lubi tę wiadomość

l22nzbmhf5ftteff.png
‹‹ 997 998 999 1000 1001 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ