🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Duzaa wrote:No hej ja już po wizycie i.. no nie mam dobrych wieści. Pęcherzyk ciążowy i żółtkowy są ale zarodka brak… mam zrobić przyrost bety i czekać jakieś 2 tyg na rozwój sytuacji bo scenariusze są dwa
Dostałam Luteinę i tu dobre wieści bo w 100% jest refundowana
Pamiętam jak na wątku styczniowym dziewczyna tak miała i na kolejnej wizycie pokazał się mały Ninja 🥷
Trzymam kciuki!! 🤞
Jaka luteinę dostałaś? -
🥥 Duzaa musi byc dobrze🤞 a ile mm ma pęcherzyk? Moze mocno przyczepiony jest pęcherzyka zoltkowego🤔 czekasz 2 tygodnie czy pójdziesz szybciej gdzieś indziej ?
-
Trzymam kciuki żeby poszło w dobrą stronę ! U mnie ta sama sytuacja … tylko że lekarka kazała przyjść po 4 tygodniach… 🫤Duzaa wrote:No hej ja już po wizycie i.. no nie mam dobrych wieści. Pęcherzyk ciążowy i żółtkowy są ale zarodka brak… mam zrobić przyrost bety i czekać jakieś 2 tyg na rozwój sytuacji bo scenariusze są dwa
Dostałam Luteinę i tu dobre wieści bo w 100% jest refundowana -
Mimisia wrote:Ja właśnie też narazie wolę nie mówić i jak już wejdę w taki stabilniejszy okres to wtedy powiemy najbliższym 🙈
Racuszek, będziesz robić typowo Nifty, czy te inne rodzaje badań tego typu, np. Sanco? Ja bym chciała Nifty, bo nie zniosę drugi raz stresu związanego z badaniem Pappa :p
Ale nas tutaj dużo! W moim marcowym wątku 2024 była nas garstka.
Będę robić NIFTY pro i tylko to. Pappa robiłam w poprzedniej ciąży, wtedy nifty nie było tak popularne. No a Pappa to statystyka, jednak wole wydać więcej, ale mieć tez większa pewnosc co do wyników
-
Wcześniej było tak, ze wszelkie refundację przysługują Ci dopiero od momentu założenia karty ciąży. A karta ciąży jest (a przynajmniej powinna być) otwierana dopiero przy widocznej akcji serca płodu.EVK wrote:Dziewczyny, czy orientujecie się w kwestii refundacji leków do ciężarnych?
Mam zalecenia brania luteiny i heparyny-to prawie 340 PLN do pierwszej wizyty u gina na której potwierdzę ciążę. Teraz kupuję te leki prywatnie za 100% ceny ale oba są refundowane w ciąży i dostępne za darmo…zastanawiam się czy mogę jakoś to ogarnąć do czasu potwierdzenia ciąży przez ginekologa?
Zawsze to 300 PLN w kieszeni 🤭
EVK lubi tę wiadomość
-
Na razie zrobię przyrost bety i zobaczymy czy będę czekać 2 tyg bo nie wiem czy wytrzymam
Luteinę mam dopochwowo i już w pełni refundowana (a karty ciąży jeszcze nie ma)
Julia dzięki! Trochę mnie to podbudowało
Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty muszę poczytać trochę good newsów!!
*Julia* lubi tę wiadomość
-
Duzaa wrote:Na razie zrobię przyrost bety i zobaczymy czy będę czekać 2 tyg bo nie wiem czy wytrzymam
Luteinę mam dopochwowo i już w pełni refundowana (a karty ciąży jeszcze nie ma)
Julia dzięki! Trochę mnie to podbudowało
Teraz trzymam kciuki za wasze wizyty muszę poczytać trochę good newsów!!
U mnie ta sama sytuacja, we wtorek wizyta u ginekologa i brak zarodka (5+4 dni). Kontrola za dwa tygodnie, również dostałam luteinę i nic nie zapłaciłam za nią
-
Natalia00 wrote:U mnie ta sama sytuacja, we wtorek wizyta u ginekologa i brak zarodka (5+4 dni). Kontrola za dwa tygodnie, również dostałam luteinę i nic nie zapłaciłam za nią

A to u mnie 5+4 też tak było poszłam dziś z nadzieją że coś zobaczę a tu jedyne co się pojawiło to żółtko… nie wiem mam jakiś wewnętrzny niepokój…
U Ciebie jeszcze wcześnie więc zarodek miał prawo się nie pokazać
trzymam kciuki za bardziej pozytywny scenariusz już u mnie!!
-
Dziewczyny strasznie mi przykro 🫂🫂🫂 to będą dla Was bardzo trudne 2 tygodnie… spróbujcie oznaczyć przyrosty bhcg, może po prostu jest jeszcze za wcześnie. Trzymam kciuki 🤞 statystyka mi się nie spina, wierzę że będzie dobrze!
-
Duzaa wrote:A to u mnie 5+4 też tak było poszłam dziś z nadzieją że coś zobaczę a tu jedyne co się pojawiło to żółtko… nie wiem mam jakiś wewnętrzny niepokój…
U Ciebie jeszcze wcześnie więc zarodek miał prawo się nie pokazać
trzymam kciuki za bardziej pozytywny scenariusz już u mnie!!
dziękuję, również trzymam kciuki, aby było wszystko w porządku u Was
porównywałam sobie z pierwszą ciążą i wtedy w już w 5+6 był zarodek, dlatego mnie to martwi, no ale nie trzeba czekać
-
Każda ciąża jest inna, nawet u tej samej kobiety! A miedzy 5+4, a 5+6 są dwa dni różnicy, dla rozwoju zarodka to są potężne dwa dni.Natalia00 wrote:dziękuję, również trzymam kciuki, aby było wszystko w porządku u Was

porównywałam sobie z pierwszą ciążą i wtedy w już w 5+6 był zarodek, dlatego mnie to martwi, no ale nie trzeba czekać
Kciuki za Was wszystkie dziewczyny zaciśnięte! 🤞
To sa minusy, niestety, wczesnych wizyt. Owu dzień później, implantacja dzień później, oczekujemy czegoś na ekranie, a tu klops. Niby człowiek to wszystko wie, a i tak włącza się stres. ☹️ Wierzę, ze na tym stresie tylko się skończy 🤞 -
racuszek wrote:Będę robić NIFTY pro i tylko to. Pappa robiłam w poprzedniej ciąży, wtedy nifty nie było tak popularne. No a Pappa to statystyka, jednak wole wydać więcej, ale mieć tez większa pewnosc co do wyników

U mnie niestety w poprzedniej ciąży nie miałam wyboru, bo lekarz narzucił tą Pappe, ale teraz już bardziej świadomie chciałabym do tego podejść.
Dzięki za info!
racuszek lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny pociesze Was, ja w poprzedniej ciąży tez poszłam za wcześnie i nie było nic widać. Okazało się, ze wszystkie apki liczyły mi wiek ciąży biorac pod uwagę cykle 28dniowe i owulacje w 14 dniu. Ja miałam wtedy cykle 33 dni i owu w 18-19 dniu, mocno mi to namieszało i przysporzyło niepotrzebnego stresu, a po prostu ciaza była młodsza, a na tak wczesnym etapie każdy dzień robi różnice.
Teraz zreszta jest podobnie, bo cykl 31 dni, owu w 17dc, wiec wszystkie apki sobie musiałam ręcznie zmieniać, jeśli chodzi o wiek płodu 🫣
Trzymam za Was kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 14:03
EVK, Paula9463 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny nie przejmujcie się na pewno będzie dobrze wystarczy owulacja innego dnia czy implantacja ja obstawałam że u mnie ciąża też będzie młodsza niż z om o jakiej 5/6 dni bo owulacja była w 19 lub 20 dc 🤷♀️👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy
AMH 16,90❌
Tsh 3,94 ❌➡️ Tsh 1,240 ✅ Tsh 1,6 ft3 2,98 ft4 1,56 ✅
Brak owulacji od 08.24❌
Cytologia LBC 08.25 ✅
04.25 ciąża biochemiczna 💔
27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
10.09 Monitoring 🔍🍀🤞Endo 10,5 mm 🥚21mm x 17,5mm 💉Ovitrelle
21.09 6 DPO PROG 22,400ng/ml ESTRADIOL 521 pg/ml
23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️

-
racuszek wrote:Dziewczyny pociesze Was, ja w poprzedniej ciąży tez poszłam za wcześnie i nie było nic widać. Okazało się, ze wszystkie apki liczyły mi wiek ciąży biorac pod uwagę cykle 28dniowe i owulacje w 14 dniu. Ja miałam wtedy cykle 33 dni i owu w 18-19 dniu, mocno mi to namieszało i przysporzyło niepotrzebnego stresu, a po prostu ciaza była młodsza, a na tak wczesnym etapie każdy dzień robi różnice.
Teraz zreszta jest podobnie, bo cykl 31 dni, owu w 17dc, wiec wszystkie apki sobie musiałam ręcznie zmieniać, jeśli chodzi o wiek płodu 🫣
Trzymam za Was kciuki!
Dokładnie!
Ja bardzo lubię ten kalkulator https://marianmalinowski.pl/kalkulator-porodu/
Może Was to trochę uspokoi
racuszek lubi tę wiadomość
-
A to ja mam losowe migreny, w najgorszym okresie miałam je raz na tydzień a trwają u mnie do 3 dni 😕Azjak wrote:A te migreny masz cykliczne?
Ja miałam migreny co miesiąc, przed okresem jak mi spadałam poziom estradiolu.
Zaczęłam brać zastrzyki i skończyły się na dobre … przestałam brać na starania i miałam jakoś tak do 3 w miesiącu.👩🏻 36 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- 9 dpo ⏸️
06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
———————————————————
09.2025 - 3cs 🍄🟫 🌈
27.09.25 - 9 dpo ⏸️
30.09.25 - 12 dpo beta 56
02.10.25 - 14 dpo beta 186
21.10.25 - 6+5 ❤️
19.11.25 - 👨⚕️🩺⏳ Nipty

-
Dlatego ja idę dopiero ma wizytę w 6+5 żeby niepotrzebnie się nie stresować 🫣🫣🫣( i tak stresuje ) 😅
Paula9463 lubi tę wiadomość
👩🏻 36 🧑🏻🦱 32 🇩🇪 HH
11.07.2011- 👼🏼 🩷🖤14tc O
11.06.2012- 👧🏼 🩷🌈40+6 4210g 61cm U
13.03.2019- 👦🏼 💙38+6 3720g 51cm L
13.05.2025- 👼🏼 🩷 🖤14+3tc W
Starania o 3 bombelka
———————————————————
02.2025- 7cs
25.02.25- 9 dpo ⏸️
06.05.25- Trisomia 13 🖤💔
———————————————————
09.2025 - 3cs 🍄🟫 🌈
27.09.25 - 9 dpo ⏸️
30.09.25 - 12 dpo beta 56
02.10.25 - 14 dpo beta 186
21.10.25 - 6+5 ❤️
19.11.25 - 👨⚕️🩺⏳ Nipty

-
Mimisia wrote:U mnie niestety w poprzedniej ciąży nie miałam wyboru, bo lekarz narzucił tą Pappe, ale teraz już bardziej świadomie chciałabym do tego podejść.
Dzięki za info!
To jak robicie Nifty to juz nie robicie Pappy? Ja tam planowałam jedno i drugie. Po prostu za jedno zapłacę, a drugie jest na nfz.
Ja biorę różne formy progesteronu i częściowo refundowany mam tylko Cyclogest. Oprócz tego tabletki Duphastonu i zastrzyki Prolutexu. Ostatnie najgorsze, bo nie dość, ze trudno dostepne to jeszcze drogie- tydzien ponad 200 zl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października, 15:15