SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Ania* wrote:
    Jestem po wizycie. Miałam pierwszy raz 'przyjemność' wizyty na NFZ - miałam skierowanie do poradni patologii ciazy, w kolejce czekałam prawie 4h. 😥 Mialam iść do poradni w związku z pośrednim ryzykiem T21 liczyłam, że odrazu mi zrobią echo serduszka młodej, ale okazało się że na echo to muszę się osobno zarejestrować ze skierowania od lekarza z poradni, tak więc czeka mnie ponownie wizyta 😅 Dostałam skierowanie na echo więc będę próbować się umówić, zobaczymy czy uda mi się tam dodzwonić 😅

ale Pan zrobił szybkie USG mała ma 280g 🥰 nie dostałam nawet żadnej kartki z opisem wizyty 😆

Doceniam moja ginke prowadząca że jednak te wizyty wyglądaja całkowicie inaczej ☺️

Ja mam bardzo podobne odczucia co do wizyt w Luxmedzie. W tym miesiącu nie udało mi się dostać do lekarza na NFZ, bo za długo czekałam na grafik mojej lekarki – finalnie okazało się, że w styczniu w ogóle nie pracuje. Do nikogo innego nie było już terminów, więc poszłam do Luxmedu. I szczerze? Nawet nie dowiedziałam się, ile mały waży, nie dostałam ani jednego zdjęcia, jedyny plus był taki, że chociaż zbadała mnie ginekologicznie.

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZiarnoCzasu wrote:
    Ja mam bardzo podobne odczucia co do wizyt w Luxmedzie. W tym miesiącu nie udało mi się dostać do lekarza na NFZ, bo za długo czekałam na grafik mojej lekarki – finalnie okazało się, że w styczniu w ogóle nie pracuje. Do nikogo innego nie było już terminów, więc poszłam do Luxmedu. I szczerze? Nawet nie dowiedziałam się, ile mały waży, nie dostałam ani jednego zdjęcia, jedyny plus był taki, że chociaż zbadała mnie ginekologicznie.

Ja myśle, że to nie ma znaczenia NFZ czy prywatnie. Wszystko zależy od lekarza. W poradniach przyszpitalnych często dłużej się czeka bo lekarze są na oddziale, ja teraz miałam obsuwę w poniedziałek ale mieli pilną cesarkę.

preg.png

👩 1995 (PCOS, IO) 👨 1988 🌼 Córka – 2021
    💊 Leczenie: Lametta + Ovitrelle

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65
    • 14 dpo (18.10) – 208.56

18.11: 8+2 – zarodek 1,59 cm
    01.12: 10+1 – CRL 3,5 cm, FHR 175
    17.12 prenatalne: 12+6 – CRL 6,5 cm, ok. 67 g FHR 161
    05.01: 15+4 wg USG 16+0 - 10 cm i 130g, chłopiec?

Ciąża z toksoplazmozą.

❤️ 19/20 stycznia - aminopunkcja
    🤍 II prenatalne USG: 11.02.2025

„Jeśli nasz Bóg jest przy nas, już nic nas nie zatrzyma!”
    „Każdy wschód słońca Ciebie zapowiada,
    nie pozwól nam przespać poranka.”
  • EssPee Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megi - jasne, ze tak, mamy jeszcze czas zeby sie pozastanawiac 😊
    Za wojewodzkim rzeczywiscie przemawia referencyjnosc, w rankingu maja ponad polowe mniejszy odestek nacięć krocza, no i warunki salowe tez, bo maja wiecej sal jednoosobowych na oddziale. Czytalam ze polozne u nich tez bardzo spoko, ale to chyba podobnie jak w Miejskim.
    Na mnie poki co Wojewodzki wywarl dobre wrazenie po wczorajszej amnio, mam nadzieje ze reszta personelu jest rownie zyczliwa jak panie z wczoraj, bardzo pomogly w stresujacym momencie ☺️

Ostatnio tak w ogole czytalam artykul o porodowce w Szpitalu Rydygiera w Toruniu i Ty chyba tam mialas jeden porod, tak?
    Torun jest mi dosc bliski sercu bo spedzilam tam super czas na studiach 😉 Ale porodowka jak wynika z artykulu to jakas rzeźnia 🤯 Tak w ogole w calym Toruniu jest tylko jedna porodowka i to z 2. stopniem referencyjnosci? Bo jak na takie miasto to strasznie slabo, a nie kazdy chce zaraz do Bydgoszczy jechac.

preg.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EssPee wrote:
    Megi - jasne, ze tak, mamy jeszcze czas zeby sie pozastanawiac 😊
    Za wojewodzkim rzeczywiscie przemawia referencyjnosc, w rankingu maja ponad polowe mniejszy odestek nacięć krocza, no i warunki salowe tez, bo maja wiecej sal jednoosobowych na oddziale. Czytalam ze polozne u nich tez bardzo spoko, ale to chyba podobnie jak w Miejskim.
    Na mnie poki co Wojewodzki wywarl dobre wrazenie po wczorajszej amnio, mam nadzieje ze reszta personelu jest rownie zyczliwa jak panie z wczoraj, bardzo pomogly w stresujacym momencie ☺️

Ostatnio tak w ogole czytalam artykul o porodowce w Szpitalu Rydygiera w Toruniu i Ty chyba tam mialas jeden porod, tak?
    Torun jest mi dosc bliski sercu bo spedzilam tam super czas na studiach 😉 Ale porodowka jak wynika z artykulu to jakas rzeźnia 🤯 Tak w ogole w calym Toruniu jest tylko jedna porodowka i to z 2. stopniem referencyjnosci? Bo jak na takie miasto to strasznie slabo, a nie kazdy chce zaraz do Bydgoszczy jechac.
    2 porody naturalne Kochana dlatego nigdy więcej i bronię sie rekami i nogami. Też czytalam i wróciły wspomnienia, teraz z anonima nagły wysyp pozytywnych opinii. Wiadomo dlaczego. Referencje 2 i 3 stopnia podają więc wysoka. Niemowlaki po wszystkim są dobrze zaopiekowane jeśli chodzi o badania. Ale sam porod to taka trauma, ze człowiek idzie kolejnym razem i wcale nie jest lepiej. Odechciewa sie kolejnych porodów mimo wielkiej chęci posiadania kolejnego dziecka. Dlatego dla mnie najistotniejsze jest jak urodze a nie jaka sala mi soe trafi i udogodnienia bo to tylko 2-4 dni i dowidzenia. Jadę w konkretnym celu - urodzic- ale jeśli porod to nie moze mi zniszczyć psychiki po raz kolejny. Tak uważam:)

EssPee, Madzigaw88, Paula9463, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

👱‍♀️ '90 🧔‍♂️'96
    👶🏼02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    👶🏻25.11.2024🩵
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
    11dpo: ⏸️
    14dpo: Beta: 86,30mlU
    Progesteron: 37,84 ng/ml
    17dpo: 482,00mlU
    19dpo: 1057,00 mIU
    16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
    38dpo: 42870,00 mIU
    22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
    05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
    20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
    27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
    22.12.25. 16+1tc mamy 161g cudu 😍

06.06.26 Czekamy na Ciebie Synku 🥹💙
    preg.png
  • EssPee Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:
    2 porody naturalne Kochana dlatego nigdy więcej i bronię sie rekami i nogami. Też czytalam i wróciły wspomnienia, teraz z anonima nagły wysyp pozytywnych opinii. Wiadomo dlaczego. Referencje 2 i 3 stopnia podają więc wysoka. Niemowlaki po wszystkim są dobrze zaopiekowane jeśli chodzi o badania. Ale sam porod to taka trauma, ze człowiek idzie kolejnym razem i wcale nie jest lepiej. Odechciewa sie kolejnych porodów mimo wielkiej chęci posiadania kolejnego dziecka. Dlatego dla mnie najistotniejsze jest jak urodze a nie jaka sala mi soe trafi i udogodnienia bo to tylko 2-4 dni i dowidzenia. Jadę w konkretnym celu - urodzic- ale jeśli porod to nie moze mi zniszczyć psychiki po raz kolejny. Tak uważam:)

Po takich traumatycznych doświadczeniach i to dwukrotnie wcale Ci się nie dziwię że chcesz uciec jak najdalej od tego miejsca. Najważniejsze że masz alternatywę i możesz się przenieść na ten czas w rodzinne strony i tutaj się zdecydować na któryś szpital 🙂

Megipta lubi tę wiadomość

preg.png
  • Frajda Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuję Was czasem 🙂 Esspee, prowadzisz ciążę w Olsztynie? Masz do polecenia jakiegoś lekarza? Pytałam na jakimś wątku olsztyńskim jakiś czas temu, ale nikt mi nie odpisał. Co do szpitala to na późniejszym etapie też pewnie będę miała pytania 😃
    Dużo zdrówka Czerwcówki!

EssPee, Kaśq00, Paula9463 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze🤱 od I 2022

✅ 👩🏼 AMH, BMI, CD138, sonoHSG
    ⭕️ Hashimoto, kirAA, IO

✅ 👱🏻‍♂️

2025
    czerwiec IUI ❌
    wrzesień IVF - ❄️❄️❄️❄️
    FET 4AA 13.11. 🍍✨🤞🏻🍀🙏🏻

preg.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megipta wrote:

Magipta, ale Ty chyba tym razem chcesz CC- czy ja coś pomyliłam.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 ?

preg.png
  • EssPee Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frajda wrote:
    Podczytuję Was czasem 🙂 Esspee, prowadzisz ciążę w Olsztynie? Masz do polecenia jakiegoś lekarza? Pytałam na jakimś wątku olsztyńskim jakiś czas temu, ale nikt mi nie odpisał. Co do szpitala to na późniejszym etapie też pewnie będę miała pytania 😃
    Dużo zdrówka Czerwcówki!

Napiszę Ci kilka nazwisk do polecenia w wiadomości prywatnej 🙂
    Dodałam Cię do przyjaciółek żeby Ci ją wysłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia, 14:10

Frajda lubi tę wiadomość

preg.png
  • Megipta Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajka wrote:
    Magipta, ale Ty chyba tym razem chcesz CC- czy ja coś pomyliłam.
    Tak tym razem bylam zdecydowana na cc przez te doświadczenia i no sorry jak kogos urazi w moim przypadku jest to pójście na łatwiznę.
    Przynajmniej w psychice bo wiem kiedy co i jak. Nie cierpiałam tylko podczas porodu ale takze po. Teraz napisałam "bylam zdecydowana" bo duzo czytam i juz musze zainteresować sie nad zmianą lekarza który mnie przejmie w rejonie Mazurskim do końca ciąży. Poczytałam, posłuchałam różnych opinii i trochę sn w wojewódzkim mi odczarowano. A Przynajmniej dano nadzieję, ze nic podobnego co mnie spotkało nie ma miejsca w tym szpitalu. Także kuszące sn ale jeszcze zastanawiam się nad cc. Obecny prowadzący wpisał na karcie ciazy od początku tp wg Om 7 czerwca i w polu wg usg "taki sam" takze cc robią po 39tc a jeśli bedzie opieranie sie o kartę ciazy to jadę na zimne cięcie a nie planowane bo nie doniosę do czerwca dziecka. Bo bedzie wychodziło od 1 czerwca. Wg usg prenatalne mam na 3 czerwca, jako wielorodka i po chłopakach wiem ze 38tc to taki max

👱‍♀️ '90 🧔‍♂️'96
    👶🏼02.12.2022 💙
    20.01.2024 7tc 💔
    02.2024 cb 💔
    👶🏻25.11.2024🩵
    22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
    11dpo: ⏸️
    14dpo: Beta: 86,30mlU
    Progesteron: 37,84 ng/ml
    17dpo: 482,00mlU
    19dpo: 1057,00 mIU
    16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
    38dpo: 42870,00 mIU
    22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
    05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
    20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
    27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
    22.12.25. 16+1tc mamy 161g cudu 😍

06.06.26 Czekamy na Ciebie Synku 🥹💙
    preg.png
  • Kaśq00 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EssPee wrote:
    Ja planuje już od ładnych paru miesięcy basen ale do tej pory nie mogę się wybrać 😅 Ale raczej spokojne pływanie, a nie zajęcia dla kobiet w ciąży. Jeszcze będąc w 1 trymestrze pytałam się lekarza czy nie widzi przeciwwskazań i wyraził zgodę. Będę tylko musiała walczyć ze sobą żeby nie iść do jacuzzi, kocham gorące bąbelki 🫣

W sprawie konsultacji z fizjoterapeutką planuje dzwonić bliżej 20 tygodnia, ale już mam wybraną ofertę. Nie mam jakiś większych problemów zdrowotnych ale ćwiczenia zawsze się przydadzą. W marcu chciałabym teź zacząć szkolę rodzenia, u mnie nie ma nic na NFZ, jest tylko płatne. Ta którą wybrałam działa przy szpitalu o którym myślę odnośnie porodu, a zajęcia prowadzi część personelu z tamtejszej porodówki. Niestety na zajęcia będę chodzić sama, bo mąż wtedy już będzie za granicą, ale co zrobić 🤷‍♀️

Basen świetna sprawa. Może uda się zmobilizować 🙂
    Ja zapisałam siebie i męża na lekcje pływania jakieś 1.5 roku temu i chodziliśmy regularnie. Jak okazało się, że jestem w ciąży to lekarz kazał na razie się wstrzymać, że względu na wszelkie zakażenia. Aczkolwiek mam pokecajkę od przyjaciółki takiej maści, którą ona używała i chodziła na basen w późniejszej ciąży. Ale wolę dopytać lekarza jak w moim przypadku. Może II trymestr będzie łaskwaszy.

A co do fizjo, to z tego co czytam to mamy podobne podejście ☺️
    Szkoda, że nie masz możliwości skorzystania z NFZ z tą szkołą rodzenia. Ale z drugiej strony super, że ta Twoja wybrana szkoła jest powiązana z wybranym przez Ciebie szpitalem.

Powiedz jak się czujesz i jak idzie odpoczywanie? ☺️☺️

Aaxx - witaj na naszym wątku. Miło Cię poznać 🙂 trzymamy kciuki za Twoje maleństwo i Ciebie!
    Wśród nas są osoby po amniopunkcji, i to dość świeży temat, więc jak będzie potrzeba to też wesprzemy Cię w tym temacie. Powodzenia! 🍀

Aaxx, EssPee lubią tę wiadomość

• racuszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Ja już dziś kupuję kokon, wanienkę składaną, butelki, smoczki, ręcznik z kapturkiem... Od czegoś trzeba zacząć, choć jeszcze nawet nie mam gdzie tego wszystkiego trzymać 😅

annikana, Kociara20996, Kaśq00, Aquafaba, PandaMała, Kitkat, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

👧🏼 nr 1 - 07.2020
    👶🏼 nr 2 - in progress

21.10 - jest serduszko🫀
    10.11 - 1,8cm dzidziusia 🧸
    27.11 - NIFTY pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    09.12 - prenatalne - CRL 6,44cm ✅
    05.01 - CRL 11,85cm ✅
    03.02 - ⏳

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja czekam pod gabinetem, no ale dzisiaj to pełen luz. Natomiast poproszę chyba o wizyty co dwa tygodnie, dla swojego spokoju :)

Racuszek, mnie po wczorajszym USG też ruszyło i kupiłam jakieś tam body i sweterki. To nic, że mam przecież tego pełno po starszej 😅 Jutro chyba jedziemy rozeznać się w fotelikach.

Megi, z takim żalem czytam zawsze te Twoje wspomnienia porodów SN. ☹️ Życzę Ci z całego serca, by ten poród, czy to SN czy CC, był po prostu piękny.

Aaxx, czesc! Na lutowych była sytuacja, już nie pamiętam dokładnie, że dziewczyna miała owulację po owulacji i doszło do zapolodnienia dwóch komórek w różnym czasie. Ona tam od razu robiła USG i też różne cyrki wychodziły. Nie pamiętam jak ta historia się ostatecznie skończyła też, ale wiesz, tych możliwości co może pójść różnie, jest naprawdę wiele.

racuszek, Megipta, Aaxx, Aquafaba, PandaMała, GąskaBalbinka lubią tę wiadomość

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️

preg.png
  • annikana Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że kiedyś przychodzi moment, że kobieta czuje, że już nie chce więcej dzieci? Czy nasz instynkt zawsze gdzieś podświadomie będzie działał?

My z mężem jesteśmy zdecydowani, że to nasze ostatnie dziecko, ale mnie ostatnio łapie taki smutek i żal, że to ostatni raz, że aż płakać się chce… pewnie hormony robią swoje, no ale i tak.

marzec 2023 - wymarzona R. 🩷
    luty 2024 - 18 tc H. 💔
    luty 2025 - tęczowy H. 🩵

cudnie nam, chcemy więcej 🥹

19.09 - 10 dpo - ⏸️
    beta: 20.09 - 89,7; 22.09 - 222,9; 24.09 - 483,2
    10.10 - 0,57 cm bobusiątka z ❤️
    31.10 - 3,13 cm 🍒
    SANCO - wyniki prawidłowe, dziewczynka 🩷
    20.11 - 6,4 cm Maluszka 🧸
    8.01 - USG połówkowe - 268g Wisienki ❤️

preg.png
  • racuszek Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:
    Myślicie, że kiedyś przychodzi moment, że kobieta czuje, że już nie chce więcej dzieci? Czy nasz instynkt zawsze gdzieś podświadomie będzie działał?

My z mężem jesteśmy zdecydowani, że to nasze ostatnie dziecko, ale mnie ostatnio łapie taki smutek i żal, że to ostatni raz, że aż płakać się chce… pewnie hormony robią swoje, no ale i tak.
    Ja długo dłuuuugo nie chciałam. I teraz nawet już w ciąży nie do końca byłam przekonana ;)

annikana lubi tę wiadomość

👧🏼 nr 1 - 07.2020
    👶🏼 nr 2 - in progress

21.10 - jest serduszko🫀
    10.11 - 1,8cm dzidziusia 🧸
    27.11 - NIFTY pro - zdrowa dziewczynka 🩷
    09.12 - prenatalne - CRL 6,44cm ✅
    05.01 - CRL 11,85cm ✅
    03.02 - ⏳

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:

Tak, to jest moje ostatnie dziecko.

annikana lubi tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• ZiarnoCzasu Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że dzisiejsze doniesienia w mediach o śmierci kobiety w Szpitalu Świętej Rodziny w Warszawie strasznie mnie zdołowały. Tym bardziej, że to dość popularny szpital i sama przez moment brałam go pod uwagę, głównie ze względu na sale komercyjne. Niby wiem, że to mógł być pech i splot różnych okoliczności, ale i tak mnie to zaskoczyło i jakoś wytrąciło z równowagi. Pojawiły się u mnie takie nieprzyjemne lęki… Przepraszam, jeśli niepotrzebnie o tym piszę i kogoś stresuję.

Nasza droga ✨
    10.09 – punkcja: 5 komórek 🥚
    Powstały 3 blastocysty: 5BA, ❄️4AA, ❄️4AB
    15.09 – nasz pierwszy transfer (5BA) 🌱
    20.09 (5 dpt) – pozytywny test ciążowy ⏸️, beta 12
    23.09 (8 dpt) – beta 45
    08.10 (23 dpt) – beta 5585
    13.10 – zobaczyliśmy bijące serduszko 💓
    28.10 – nasze maleństwo mierzy już 2 cm
    30.10 – koniec zastrzyków 💉 75 za mną!
    08.11 - 3,12 cm
    14.11 – wyniki Nifty Pro prawidłowe 🧬🥨
    25.11 - badania prenetalne za nami! 6.8 cm zdrowego Małego Człowieka 👶

Czekamy na nasz cud 🩵

preg.png
  • EssPee Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśq00 wrote:
    Basen świetna sprawa. Może uda się zmobilizować 🙂
    Ja zapisałam siebie i męża na lekcje pływania jakieś 1.5 roku temu i chodziliśmy regularnie. Jak okazało się, że jestem w ciąży to lekarz kazał na razie się wstrzymać, że względu na wszelkie zakażenia. Aczkolwiek mam pokecajkę od przyjaciółki takiej maści, którą ona używała i chodziła na basen w późniejszej ciąży. Ale wolę dopytać lekarza jak w moim przypadku. Może II trymestr będzie łaskwaszy.

A co do fizjo, to z tego co czytam to mamy podobne podejście ☺️
    Szkoda, że nie masz możliwości skorzystania z NFZ z tą szkołą rodzenia. Ale z drugiej strony super, że ta Twoja wybrana szkoła jest powiązana z wybranym przez Ciebie szpitalem.

Powiedz jak się czujesz i jak idzie odpoczywanie? ☺️☺️

Aaxx - witaj na naszym wątku. Miło Cię poznać 🙂 trzymamy kciuki za Twoje maleństwo i Ciebie!
    Wśród nas są osoby po amniopunkcji, i to dość świeży temat, więc jak będzie potrzeba to też wesprzemy Cię w tym temacie. Powodzenia! 🍀

U mnie dziś tez dużo odpoczynku ale juz nie takie leżenie plackiem jak wczoraj 😉
    Wczoraj to od razu po zaparkowałam w łóżku, pies się przyłączył a mąż był naszym room service 😅
    Trochę obawiałam się nocy, bo często w czasie snu obracam sie na brzuch, ale tym razem cala noc przespałam na lewym boku. Wczoraj był taki lekki dyskomfort po stronie nakucia, ale dziś na szczescie nie ma juz po tym sladu.
    Z dzisiejszych aktywnosci to troche lekkiego krzątania sie po domu i krotki spacer z psem i to tyle. Dla wlasnego spokoju zalozyłam wkładkę wykrywającą wyciek wód płodowych ale na szczęście poki co jest dobrze 🍀

A jak u Ciebie? Jak samopoczucie? Zakładam że też się bardzo oszczędzasz w aktywności 🙂

Kaśq00 lubi tę wiadomość

preg.png
  • Eliora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZiarnoCzasu wrote:
    Powiem Wam szczerze, że dzisiejsze doniesienia w mediach o śmierci kobiety w Szpitalu Świętej Rodziny w Warszawie strasznie mnie zdołowały. Tym bardziej, że to dość popularny szpital i sama przez moment brałam go pod uwagę, głównie ze względu na sale komercyjne. Niby wiem, że to mógł być pech i splot różnych okoliczności, ale i tak mnie to zaskoczyło i jakoś wytrąciło z równowagi. Pojawiły się u mnie takie nieprzyjemne lęki… Przepraszam, jeśli niepotrzebnie o tym piszę i kogoś stresuję.

W szpitalach zdarzają się błędy, tam pracują tylko ludzie. A kobieta w ciąży jest chwytliwym tematem dla mediów, stąd się szum zrobił.

annikana, ZiarnoCzasu, racuszek, Madzigaw88 lubią tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• Eliora Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EssPee wrote:
    U mnie dziś tez dużo odpoczynku ale juz nie takie leżenie plackiem jak wczoraj 😉
    Wczoraj to od razu po zaparkowałam w łóżku, pies się przyłączył a mąż był naszym room service 😅
    Trochę obawiałam się nocy, bo często w czasie snu obracam sie na brzuch, ale tym razem cala noc przespałam na lewym boku. Wczoraj był taki lekki dyskomfort po stronie nakucia, ale dziś na szczescie nie ma juz po tym sladu.
    Z dzisiejszych aktywnosci to troche lekkiego krzątania sie po domu i krotki spacer z psem i to tyle. Dla wlasnego spokoju zalozyłam wkładkę wykrywającą wyciek wód płodowych ale na szczęście poki co jest dobrze 🍀

A jak u Ciebie? Jak samopoczucie? Zakładam że też się bardzo oszczędzasz w aktywności 🙂

Gdzie można taką wkładkę kupić?

Madzigaw88 lubi tę wiadomość

preg.png

🩷 CS2:
    🧪 Beta-hCG:
    • 12 dpo (16.10) – 63.65

Ciąża z toksoplazmozą.

• Kociara20996 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annikana wrote:

Myślę że przychodzi, ale to się też zmienia na przestrzeni czasu 😅 ja po 2 synu mówiłam że to koniec więcej nie chce aż tu nagle znów pojawił się ogromna chęć posiadania kolejnego dziecka. Ostatnio rozmawialiśmy z A na temat dzieci i póki co jestem nie obiektywna bo hormony ciążowe szaleją ale w mojej głowie zakiełkowała myśl że nie chcę żeby Lilka była „sama” bo jednak chłopaki dużo starsze

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92
    F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

👩🏻•PCOS•Niedoczynność tarczycy

04.25 ciąża biochemiczna 💔
    27.08 🩸 29.08 CLO 3-7 dc💊
    23.09 ⏸️ 8/9 DPO Kropusiu zostań z nami 🌈❤️ 14cs
    10DPO HCG 90,4 PROG 29,300 12DPO HCG 360 + 288,9% PROG 31 14DPO HCG 922 + 146,7% 17DPO HCG 3659 +150,7% PROG 23,100
    02.10 🫧 mamy pęcherzy 8,2 mm 🥰 niestety torbiel na lewym jajniku 3 cm
    07.10 jest mały miś 🐻 1,9mm
    16.10 miś 🐻 ma 1,03 cm z ❤️
    02.11 miś 🐻 ma 2,79 cm ❤️
    12.11 Nifty Pro 🧬⏳18.11 zdrowa dziewczynka 🩷
    17.11 miś 🐻 ma 5,16cm
    20.11 prenatalne księżniczka 👑🩷 ma 6,16 cm ryzyka niskie
    07.01 Księżniczka 👸🏼 🩷 ma 259g

Lilka, Czekamy na Ciebie córeczko 😍🥰🥹

preg.png
‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ