🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
-
WIADOMOŚĆ
-
Cudownego dnia dziewczyny! ☀️
Pokazuje moj obiecany brzuchol 🙈
https://zapodaj.net/plik-FOyKY18pGL
Taki kwadratowy, duży a tutaj między Wami mam nawet miesiąc różnicy w terminie i boję sie co będzie później, a właśnie z jedzeniem to nie jem dużo 😔
Ann35, PastSimple32, Megipta, NoraBlue, Kavka, Madzigaw88, annikana, Aquafaba, *Julia* lubią tę wiadomość
-
Ziarno 😓😓
Przykro mi czytać to, co piszesz. To na pewno musi siedzieć w Tobie bardzo mocno 😘 Też czasami boję się tego co będzie po... Myślę, że dla każdego małżeństwa/pary to jest ogromny sprawdzian i ogromna praca.
Trochę Cię rozumiem, w sensie tą samotność, bo ja to przerabiałam w czasie naszej walki o dzidzie. Miałam wrażenie, że jestem z tym sama. Ja dzwonię po lekarzach, umawiam wizyty, ja przyjmuje zastrzyki, ja chodzę do wszelakich specjalistów, ja tak bardzo naciskam. I może to inna sytuacja, ale jak przeczytałam co napisałaś, to właśnie przypomniały mi się moje uczucia. Że ciągle miałam wrażenie, że to ja zmagam się z niepłodnością, a mój mąż czasami jest w innym świecie. Zajmuje się pracą i innymi rzeczami.
Nie chce i nie będę Cię moralizować, bo nie o to chodzi.
Chciałam Ci przesłać mnóstwo dobrych myśli 😘🫂 Ja z czasem odkryłam, że wystarczy powiedzieć o swoich uczuciach, porozmawiać. Ale wiem też, że to nie zawsze jest rozwiązanie.
Trzymam mocno kciuki za Ciebie, za Was, za spokój i Wasze szczęście ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:50
ZiarnoCzasu, PastSimple32, NoraBlue, Madzigaw88 lubią tę wiadomość
-
Ziarno 🫂 Nie można być wiecznie pełnym energii, gotowym na wszelkie przygody i wszystko przyjmować ze 100%entuzjazmem. Spadki formy zdarzają się nawet tym najbardziej przygotowanym na „wszelką ewentualność”
Ciąża to duża zmiana, to walka hormonów, huśtawki nastrojów. Wiem po sobie, że chciałabym, by otoczenie czasem trochę bardziej zwracało na mnie uwagę, co znaczy pozwalało mi na tą słabość, na płacz, na rozchwianie. Mój mąż jest bardzo wyrozumiały i czuje, że mam w nim wsparcie, ale.. to zwyczajny chłop jest. Też praktycznie wszystko, co związane z wyprawką, jest na mojej głowie. Jest to przytłaczające, szczególnie biorąc pod uwagę całą zabłoconą drogę, by być w miejscu, w którym jesteśmy.. Cieszę się na wiosnę, cieszę się na słońce. Rodzimy w pięknym miesiącu, Ziarenko 🥹 Pamiętaj, ze nie jesteś sama z tymi demonami. A jeśli wydaje Ci się, że jesteś, to pisz tu. Dziewczyny mają czarny pas z wyciągania spod gruzów:)!
Pięknego dnia🍀
ZiarnoCzasu, Eliora, NoraBlue lubią tę wiadomość
Ona 👱🏻♀️ 32, On 🧑🏻 33
🔬 Endometrioza | Adenomioza | PCOS | Cykle 35–45 dni
• Kwiecień 2020 – poronienie 5 tc, farmakologicznie, bez łyżeczkowania
• 2021 – cp w lewym jajowodzie, zarodek wyłuszczony, jajowód zachowany
• Sierpień 2022 – naturalny cykl, brak zarodka w 6 tc → szpital: wyłuszczenie jamy macicy → 3 dni później cp w prawym jajowodzie – jajowód usunięty
• Marzec 2025 – kwalifikacja do in vitro | Kwiecień – stymulacja
• 21.04.2025 – punkcja: mamy 5 zarodków 😭🥹❄️❄️❄️❄️❄️
•18.06.2025 - transfer 5.1.1 - beta 8dpt 0,6
•Lipiec 2025- histeroskopia> antybiotyk doxycyklina+metronidazol
•Październik 2025- transfer 5.1.1 - beta 8dpt 112,33 mIU/ml , beta 10dpt 346,48 mIU/ml [..]
Ciąża ♥️

-
🥥ZiarnoCzasu to Wasze pierwsze dziecko prawda? Jeśli tak, to tutaj mogę Cie zapewnić, że przyszłego tatusia trafia zderzenie z rzeczywistością w głównej mierzę dopiero po porodzie. Oni nie czują tego co my. Tych kopniaczkow, wizyt, serduszek, nie myślą tak intensywnie jak mamusie w ciąży 🥹 z moim bylo tak samo, dopiero kolejne dziecko urealnial, ze to czuł. Kwestia imienia itd. Ale z pierwszym dzieckiem mieliśmy bardzo podobnie dopóki młody sie nie urodził a mąż przepadł na jego punkcie.
NoraBlue, Madzigaw88, PastSimple32, ZiarnoCzasu lubią tę wiadomość
👱♀️ '90 🧔♂️'96
👶🏼02.12.2022 💙
20.01.2024 7tc 💔
02.2024 cb 💔
👶🏻25.11.2024🩵
22.07.2025 ciąża bliźniacza 6tc💔 i 17tc 💔
11dpo: ⏸️
14dpo: Beta: 86,30mlU
Progesteron: 37,84 ng/ml
17dpo: 482,00mlU
19dpo: 1057,00 mIU
16.10.25: zarodek 0,24cm, FHR 128 💗
38dpo: 42870,00 mIU
22.10.25: zarodek 1,13cm🍓
05.11.25. 2,41cm cukiereczka 🍭
20.11.25. Sanco: Zdrowy chłopczyk ♂️
27.11.25. 12tc+4 🦫6,28cm
22.12.25. 16tc+1 mamy 161g cudu 😍
15.01.26. 19tc+4 320g🥥
28.01.26. 21tc+3 🐯 477g Tygryska
23.02.26. 25tc+1 🐦 781g
Czekamy na Ciebie Synku💙🫶

-
Ziarnko bardzo cię tulę i tulą się nasze dwa wielkie brzuchy zarazem 🩷🩷🩷🫂🫂🫂
Bardzo dobrze rozumiem to jak się czujesz. Myślę, że każda z nas w mniejszym lub większym stopniu może się do takiej samotności w związku odnieść. Mimo wszystko dalej jakoś pozostaje tak, że dużo rzeczy związanych z ogarnianiem rzeczywistości jest na naszej głowie. Z różnych powodów (bo tak wolimy, bo tak wychodzi, bo coś ram, bo chłop nie ogarnie tak jak my, bo nie jest zainteresowany a ktoś musi etc). I są takie momenty kiedy czujemy się ze wszystkim same przytłoczone - my kontra rzeczywistość. Ja też ostatnio musiałam trochę przekalibrowac moje oczekiwania co do tego jak zaangażowany będzie mój mąż w te rzeczy wyprawkowe etc ale… jak napisała Megi - oni to inaczej przeżywają i musiałam to ogarnąć w moim mózgu, że to że on przeżywa inaczej i nie interesują go bodziaki nie oznacza braku zaangażowania teraz i później. Mój mąż powiedział, że dla niego to jest jeszcze bardzo dziwne, że maleństwo kopie i nie przybiega do brzucha za każdym razem jak się rusza. Bo się nie oswoił. A ja mam ją w sobie od początku i byłam taka “ale jak to nie interesuje Cię Twoje dziecko???”. A musiałam uznać to, że on ma inaczej. To jest mega trudne dla mnie. I też sama ogarniam dużo takich spraw wyprawkę fizjo etc. Po prostu chciałam ci powiedzieć, że rozumiem i bardzo mocno cię ściskam i ta kawa to w marcu musi wypalić 🩷🩷🩷
Megipta, PastSimple32, ZiarnoCzasu lubią tę wiadomość
-
To ja właśnie przybrałam najbardziej do 12 tc przez progesteron no i zwykle ważę 51kg a przed tą ciążą też 1 próba do ivf za nami i na niej z 51kg zrobiło się 54,4 😄 a do tego obiady w pracy i czasami chillout po kilka godzin jeśli musiałam czekać na jakieś elementy do montażu turbiny albo do wymiany i siedzienie w środku turbiny po kilka godzin 😅 a to też robiło swoje 🫣🤭 ale jeśli będę tyła jak w poprzednich ciążach tz po 29tc wigule przestałam tyć teraz przez 3 tyg od poprzedniej wizyty przytyłam według mojej domowej wagi 400g zobaczymy co pokaże ta z gabinetu 🤭 no i zostało jeszcze ok 12 tyg jeśli będę szła tokim poprzednich ciąż powinnam zamknąć się w wadze 65kg 💪💪💪Kaśq00 wrote:Hej dziewczyny!
Dziś widzę odzew że strony tych mniejszych biustów 🙂 Dołączam do tego grona 😁 ja to takie małe B. Aczkolwiek obecnie to już musiałam zakupić miseczkę C. Więc jest szał 😅
Ann, mało się nie zadławiłam śniadaniem jak czytałam o usługach barberskich męża 🤣🤣🤣 uwielbiam wasze poczucie humoru 🤣❤️
Golenie, goleniem.. Ja wczoraj próbowałam trochę ogarnąć paznokcie u stóp 🤣🤣 to było istne szaleństwo. Dziewczyna do której zawsze chodziłam na paznokcie od miesiąca już nie przyjmuje, bo za kilka tygodni rodzi. Swoją drogą i tak ją podziwiam że tak długo dała radę wysiedzieć przy pazurkach klientek.
A ja wczoraj mężowi powiedziałam, że musi zgłębić tajniki damskiego pedicure bo następnym razem już nie ogarnę 🤣
Co do wagi, to ja w sumie tak 1kg na miesiąc przybierałam, ale teraz już 2 wskoczyły od ostatniej wizyty. Więc jest coraz lepiej 😁 Ogólnie, to już ponad 5 od początku ciąży. A biorąc pod uwagę moją zdecydowanie ulubioną wagę to już prawie 10 więcej. Ale z tą wagą pożegnałam się już dawno. Wydaje mi się że kuracja hormonalna przed inseminacjami dwa lata temu podziałała tak, że przybrałam dość mocno i już nie mogłam tych kg zrzucić
ZiarnoCzasu lubi tę wiadomość
👱♀️ lipiec '88 👱♂️ październik'84
👩❤️👨 wrzesień 2003
⛪️ Lipiec 2023
👶🩷 maj 2005
👶🩵 listopad 2007
👼💔 9tc listopad 2008
👼💔 10tc wrzesień 2016
👶🩵 październik 2017
👶🩷 sierpień 2022
👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
Termin Om 04.06.2026
Termin usg 01.06.2026
Wizyta serduszkowa 16.10 mamy 1,02 cm człowieczka z ❤️ 🥳🥳🥳
Wizyta 30.10 2,34cm dzidziuni-Jadziuni 2 🥰
Wizyta 06.11 3,34 cm dzidziuni-Jadziuni 😍😍😍
20.11.25 prenatalne mamy
To 5,76 cm dziewuszki Malinka-Jadzia 2???🩷🌺🌸🪷
14.01.26 280g szczęścia 💙/🩷 🤔🤷♀️
20.01.26 połówkowe 388g zdrowej córeczki 🩷🍑🥳

-
To moj poczuł się tatą dopiero za 3 razem może to wiek przy pierwszym miał raptem 20 lat a przy drugim 22 no i ba mieszkanie z rodzicami , lekkie wtracanie się 🫤Megipta wrote:🥥ZiarnoCzasu to Wasze pierwsze dziecko prawda? Jeśli tak, to tutaj mogę Cie zapewnić, że przyszłego tatusia trafia zderzenie z rzeczywistością w głównej mierzę dopiero po porodzie. Oni nie czują tego co my. Tych kopniaczkow, wizyt, serduszek, nie myślą tak intensywnie jak mamusie w ciąży 🥹 z moim bylo tak samo, dopiero kolejne dziecko urealnial, ze to czuł. Kwestia imienia itd. Ale z pierwszym dzieckiem mieliśmy bardzo podobnie dopóki młody sie nie urodził a mąż przepadł na jego punkcie.
Z 3 dzieckiem po 10 latach mieszkaliśmy już sami no i nie ten facet ale właśnie ale dopiero po porodzie sam nawet kiedyś mi powiedział albo właśnie w 3 albo 4 ciąży że on tego nie czuję ja wiem jak to jest kiedy kopie ja często jestem na wizytach wiem co jest ok a co nie Więc teraz nie przejmuję się tym bardziej wiem że będzie ale później i da z siebie 1000%Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 10:58
NoraBlue, ZiarnoCzasu lubią tę wiadomość
👱♀️ lipiec '88 👱♂️ październik'84
👩❤️👨 wrzesień 2003
⛪️ Lipiec 2023
👶🩷 maj 2005
👶🩵 listopad 2007
👼💔 9tc listopad 2008
👼💔 10tc wrzesień 2016
👶🩵 październik 2017
👶🩷 sierpień 2022
👶🩷 czerwiec 2026 czekamy na ciebie maleńka 🌸
Termin Om 04.06.2026