X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026
Odpowiedz

🍓Czerwcowe 🐝 Mamusie 🌺2026

Oceń ten wątek:
  • Ajka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Julia* wrote:
    Bardzo polecam kremy z mocznikiem do stóp! Nasmaruj na noc, nałóż skarpetki i niech się wchłania całą noc. Na nie też źle reagujesz? Najlepiej po kąpieli albo moczeniu nóg w soli. Kiedyś była firma Emolium, ona jest super dla wrażliwej skóry. Poleciłabym skarpetki złuszczające ale są zakazane w ciąży 🙃

Te których używałam na co dzień miały moczniki, ale na co konkretnie źle zareagowałam to nie wiem... ja w ogóle teraz po większości kremów robię się czerwona i wszystko mnie piecze, szczególnie tych do twarzy. Ratuje mnie trochę olejek ze słodkich migdałów.

2014... and so it begins...

👧 potworniaki jajników
    🧑 OAT, żpn, przeciwciała przeciwplemnikowe

IVF×10 (poor responder, 8 na cyklach naturalnych) + 1xIVF KD
    2017 💔 córeczka 10 tydzień - wada genetyczna triploidia

2019 rozpoczecie procedury w OA

2020 ❤️ naturalny cud córeczka
    2023 ❤️ naturalny cud córeczka
    2026 💙 czekamy na synka

preg.png
  • Blackcurrant Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś miałam wizytę, ale widzę że nie byłam wpisana, może zapomniałam podać 🤔
    Wszystko dobrze, termin tydzień niecały wcześniej nadal wypada. 1250g ułożenie główkowe 🥰
    15700cdaf2aea.jpghttps://zapodaj.net/plik-nmzFAd4Pfi

NoraBlue, Ajka, PandaMała, *Julia*, *Ania* lubią tę wiadomość

10.24 💔 7tc
    03.25 💔 cb
    04.25 💔 7tc
    1.10.25 ⏸️
    13dpo 130,5
    15dpo 564
    18dpo 2144
    20dpo 3964
    22dpo 8038

16.10 CRL 2mm
    29.10 CRL 1.28cm, 144 ♥️
    17.11 CRL 3.34 cm, 166 ♥️
    11.12 CRL 7.71 cm, 155 🩷?
    08.01 197g
    05.02 422g
    02.03 855g

PAI hetero/MTHFR hetero ❌
    Kariotypy ✅
    Homocysteina✅
    B12, D ✅
    Kir Bx
    2DS1, 2DS5, 3DS1, 4DSnorm ❌
    Cytokiny ✅
    AlloMLR 0% ❌
    Cross match 23,4%

Clexane, acard, pregna start, omega3, accofil, encorton

preg.png
  • Malinka3012 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj za to zaliczyłam diabetologa skonsultować te wyniki z krzywej,.potwierdzona cukrzyca. Ale dobrze już sobie to wyregulowałam dieta i mam się tak dalej pilnować. Lekarka mi dala glukometr także monitorujemy się nadal. Dostała tylko wiązankę, że mam jeszcze paznokcie zrobione... a już powinny być zdjęte... jak z tym u Was?? Bo ja się za tydzień jeszcze zapisałam so kosmetyczki na manicure. 🤣🤣

Że śmiesznych anegdotek z dziś... czekam w mega kolejce do tej diabetolog, obok przyjmuje gastrolog, hematolog... ludzi ogrom, krzesel malo więc stoję.. w końcu jedna pani pyta czy w ciazu, potwierdzam i siadam na zwolnionym obok niej miejscu. Pyta się który miesiąc, mówię że końcówka 7 a tej oczy z orbit chciały wyjść... mówi do mnie, że myślała że mam problem z wątroba bo raki brzuszek, bo ciąży to pp tym nie widać. 😀😀 faktycznie, póki co to mały ten mój brzusio 😅

*Julia* lubi tę wiadomość

preg.png
‹‹ 743 744 745 746 747
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ