Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Mala_syrenka wrote:Ja też. Ale się dziad broni.
Już przestałam mu głowę suszyć, a on i tak przy każdej okazji wylatuje z tekstem,że on trzeciego dziecka nie chce.
Ula dzisiaj znowu zasnęła sama.
Lilak , Santi_14, _agrafka_ lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Espoir a ile miałaś już cesarek? Kurcze mi to tej trzeciej powiedzieli, że macica nie wytrzyma czwartej ciąży i czwartego cięcia 😡 i że to zbyt ryzykwne dla mojego życia. A tak chciałam jeszcze jedno.
-
Lilak wrote:Espoir a ile miałaś już cesarek? Kurcze mi to tej trzeciej powiedzieli, że macica nie wytrzyma czwartej ciąży i czwartego cięcia 😡 i że to zbyt ryzykwne dla mojego życia. A tak chciałam jeszcze jedno.
ale w UK inaczej troszkę podchodzą do tego, w Pl zazwyczaj każą na 3 kończyć.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
espoir wrote:miałam 4, ta byłaby 5. mi kazali czekać rok/dwa z następna ciążą. po tej następnej już na pewno bym prosiła o podwiązanie.
ale w UK inaczej troszkę podchodzą do tego, w Pl zazwyczaj każą na 3 kończyć.
O matko to chyba się tam wyniosę. Mi już 2 lekarzy kategorycznie odradziło. Już podczas cięcia lekarz operujący mówił o antykoncepcji i o ryzyku kolejnej ciąży. -
Ja na cesarkach się nie znam, ale mamarokporoku z insta miała 4 cesarki (i to 2016, 2017, 2018 i 2020, więc małe odstępy) i z tego co pamiętam to ma zielone światło na 5 ciążę od lekarza. Więc i w Polsce się zdarza. No ale ja się nie znam, to tylko taka ciekawostka.
Espoir podziwiam!espoir lubi tę wiadomość
-
Ja za to przez pół życia wysłuchiwałam przy każdej okazji od swojej matki jak to dzieci zmieniają świat na gorsze... " zobaczysz będziesz miała dziecko to się skończy wygodne życie, się skończą wyjazdy, itd, itp. Ale nigdy nie usłyszałam, że jak zobaczę rano, po ciężkiej nocy, ten słodki uśmiech dziecka to będę miała siły na kolejny dzień, nawet jeśli będzie bardzo ciężko.
Więc ja byłam przygotowana na ciężkie chwile z dzieckiem, ale nie spodziewałam się aż takiej miłość ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2021, 09:36
_agrafka_, Noelle lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mama po przejsciach - dokładnie tak jest! U mnie też wiekszosc ludzi straszyła tylko dzieckiem. A nikt nie wspomniał jak piękne uczucia temu towarzyszą. Ta buźka słodka, która widzisz jak smacznie ja przy piersi, to gnużenie i szczęście na twarzyczce dziecka, że udało mu się coś powiedzieć, pierwsze uśmiechy. No bajka
Jestem tak wdzięczna, że mi też baby blues przeszedł i potrafię sie tym wszystkim cieszyc
Espoir ja też juz truje dupę o kolejnym, tylko u nas to dopiero drugieMąż mówi, że ok dla niego mieć szybko drugie, ale już doprecyzować kiedy nie chce. Mamy wrócic do tematu za pół roku
wstępnie chcemy ruszyc na kolejne in vitro jak malutka będzie miała roczek, ale ja bym wolała wczesniej. Szczerze jakby była fizyczna możliwość to chciałabym być w ciąży już.
-
gf95 wrote:Mi sie wydaje, ze w UK maja bardziej wywalone w Polsce jednak maja jakies procedury i niestety jakie pojęcie medyczne mam, elektroradiologia malo ma wspólnego z poloznictwem, ale juz 3-4 cesarka to duze ryzyko. Dla mnie bez urazy to nie odpowiedzialne, bo trzeba patrzec na dzieci, które sie juz ma, a jednak operacja niesie ryzyko za soba.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny na tą otwartą buzię to są jakieś proste ćwiczenia, które możecie zdradzić? Nam neurologopeda mowila, że mamy wlasnie patrzeć czy jest przy śnie zamknięta i gdyby była otwarta to mamy od razu przyjść. 99% czasu ma zamknięta, ale właśnie czasem wystawia języczek to może mogłabym cos profilaktycznie wdrożyc
-
Mama po przejściach, my też nie mamy jakoś super wcześnie. Ja mam 32 lata mąż 36 lat. Razem jesteśmy ponad 7 lat i 3 lata po ślubie. I własnie się cieszę, że teraz mamy dzidziusia, bo zdążyliśmy poszaleć, nacieszyć się życiem we dwoje i dziecko było mocno przemyślane. Nie że teraz już się nie da szaleć, ale chodzi o ten czas we dwoje, że naprawdę z niego skorzystaliśmy
a teraz czas na zakładanie rodzinki