Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Santi_14 wrote:Ja też zaczęłam małego karmić na leżąco i też już nie za każdym karmieniem przebieram. Zazwyczaj tak jak Agrafka koło 4-5 nad ranem. A i też na co dzien nie smaruje niczym pupki tylko jak widzę jakieś zaczerwienienia to albo bepanten baby (bez cynku) albo linomag 👍🏻
A ja mam pytanie do mam których maluchy kategorycznie nie lubią leżenia na brzuchu. Walczycie z nimi żeby te 10 minut leżały czy jak? Mi ostatnio położna powiedziała że jak tak bardzo nie lubi to mam go nie zmuszać za długo 2-3 kin po 2 razy dziennie wystarczy. On tak się drze na tym brzuchu że aż uszy bolą jaki to sens jak on tak wrzeszczy i nie ma z tego żadnej przyjemności?
Jedynie co trochę bardziej akceptuję to leżenie na klatce piersiowej ale też nigdy nie zdarzyło się żeby zasnął w takiej pozycji.
Czy prz z to że leży mniej na brzuszku może się gorzej rozwijać?
Moja też nie lubi na brzuchu, ale z każdym tyg coraz dłużej wytrzymuje odkąd utrzymuje główkę precyzyjniej, no max 5 min kilka razy dziennie, zawsze coś. Ale kładę ją i jak zacznie płakać to odwracam, wtedy jest mi wdzięczna, że ją uratowałam 🤣. Co ciekawe na naszych klatkach piersiowych potrafi spać godzinami.
I już lepiej utrzymuje glowkę na wprost, cieszę się, bo łepek ma jak jajeczko, może się naprostuje 😉
Dziś też sukces, bo popatrzyła na pałąk nad łóżeczkiem na wprost, a do tej pory nic oprocz kontrastow jej nie interesowało. Raptem z minutę popatrzyla, ale się cieszę bardzo. Taki mały sukces ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 11:53
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Mama po przejściach wrote:Tak, tak, my też wietrzymy. Zawsze rano i wieczorem, jak jest cała do przebrania ,bo ZAWSZE zrobi siku bez pieluchy, a i czasem zdarza się jak psiknie że wylatuje coś więcej 😄🙈
Veruka ostatnio moja zrobiła na spacerze mega kupę, mój już nerwowo się rozglądał gdzie przebrać, a ona sobie słodko zasnęła 😂
Ja zawsze odbijam, w nocy też, potem przebieram i zazwyczaj szybko spowrotem zasypia.
Niektóre pisały, że śpią razem w łóżku i maleństwo się samo "częstuje". Ale że jak ?🤔
No śpię z wywalonym cycem a młoda jak ma ochotę to się podłącza 🙈 z reguły śpi przytulona więc dla niej żaden problem. Albo zaczyna marudzić to daje cycka i idę spać, jak skończy to się odstawia 🤷🏼♀️Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
czekajcie, aż dziecko będzie samo się poruszać, to nie dość, że wepchnie samo do buzi, to jeszcze przy tym będzie miało taką pozę, że padnięcie! i na głowie będą Wam siadać i do góry nogami wisieć i wszystko co możliwe 😜
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 14:33
_agrafka_ lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mama po przejściach już od jakiegoś czasu nie zmieniamy w nocy pieluch, bo zazwyczaj są suche albo lekko zasiusiane. Dopiero rano ok 5-6 już jest tak napompowana, że nie ma wyjścia.
Mikołak jest na butli, ale i tak nie odbijamy w nocy bo zazwyczaj od razu po wypiciu mleka mały zalicza odlot do następnego karmienia. Zresztą mój syn ma mega wkurw za każdym razem jak pionizujemy go do odbicia. Co śmieszniejsze to normalnie noszenie w pionie bardzo lubi.
Spanie na mojej klatce piersiowej mogę policzyć na palcach jednej ręki. Zazwyczaj było to wtedy jak coś mu dolegało i tylko przytulanie działało uspokajającoNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
co do światła, my w ogóle nie zapalamy. po kąpieli idziemy wszyscy do pokoju dzieciaków, tam już ciemno jest, buzi w czółko i wszyscy śpią. jak zmieniałam pieluchy to mi Mąż świecił telefonem.💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
W jaki sposób ustawiacie, śpicie z dziećmi by same jadły? Ja chyba czegos nie ogarniam, generalnie mam wrazenie że słabo u mnie z noszeniem i przystawianiem. Ciagle mam wrażenie, że młodemu u mnie nie wygodnie. U taty na raczkach zawsze lepiej😳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 16:25
-
Chciałabym się pochwalić, że upolowałam używany Baby Björn czarny z siatką za 50Euro, 100km od nas, niedziela można byłoby pojechać, a mój dziwny mąż zaczął wymyślać że tak tanio to napewno jest z nim coś nie tak, że to, że tam to 😤 że nie chce używanych rzeczy dla córki, bo ludzie nie szanują itd.
To się wkurzyałam i zamówiłam już nowy, trzy razy droższy i bawełna. Ale ma już obiecane, że jak Lisie leżaczek się nie spodoba to on będzie w nim siedział 😂Sumireguska, NatkaZ lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy Wasze maluchy mają okrągłe główki? Kurde ja dzisiaj zauważyłam, że ma płaską z jednej strony 😔 miała tendencje do przechylania na jedną stronę ale podkładałam jej pieluche i myślałam, że jest ok. Śpi tylko na plecach. Z takim problemem to do fizjoterapeuty?
-
U nas poki co bb zdecydowanie lepiej jak 4moms👌🏻 zjadlam obiad bez marudzenia syna u boku, bujal sie, dyskutowal i strzelal usmiechy...
Musze mu jeszcze jakies zabawki do tego sprawic... chyba cos tiny love poszukam, bo te oryginalne palaki z bb mi sie nie podobaja
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja tez zaczęłam w nocy karmic na leżąco. Mam malutka lampkę przy dostawce i czujnik ruchu taki delikatny.
U nas pupka raz była czerwona bepanthen pomógł, na przestań z maka ziemniaczana i kąpieli z krochmalem. Teraz znów mamy czerwonego duperka. -
Ja nie smaruje małego, jak to mąż mówi „pupiny” niczym. Tylko po urodzeniu miał odparzenie w tamte upały. Jak się ich pozbyliśmy to do dzisiaj czysto. Jak raz na tydzień czymś posmaruje to jest wszystko. Kąpiemy co dwa dni. Kupy od razu przebieram. Przemywam dokładnie wacikiem z wodą.
-
O masz, Myślałam że przy butli dzieci nie połykają powietrza.. dobrze że was mam 😂
Swoja droga chyba przesiade sie na waciki z woda zamiast mokrych chusteczek bo tyle hajsu na to idzie...
Mama PP czekam na twoja opinie w takim razie odnośnie bujaczka
Co do główki to nie przyglądałam sie. Jak mały wstanie to spojrze.
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
A w ogóle jestem przeszczesliwa bo od kilku tygodni codziennie śpiewam mu taka śmieszna krotka piosenke i od 3ech dni jak tylko zaczynam mu to śpiewać to sie uśmiecha jak szalony wiec juz chyba poznaje
Mama po przejściach, Mala_syrenka, Nitka1, unify, NatkaZ, Bajka111 lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama po Przejściach, mój mąż też głupi na punkcie używek. Przy pierwszym mieliśmy wszystko nowe, teraz sam każe mi szukać używek.
My śpimy w całkowitych ciemnościach. Ula z nami. Jak się wierci, to przystawiam,bo nie umiem spać, jak czuję wierzganie. Dzisiaj o 5 jak zwykle wstała, położyłam ja na brzuszek, bo czasem jeszcze tak dosypiala i kilka minut później słyszałam zaczepki, otworzyłam oczy, głowa wysoko zadarta i bezzębny uśmiech. Jestem oczarowana ta dziewczynka. Starsza tak dużo płakała,że okres niemowlęcy chciałam,żeby się skończył, a teraz smutno mi,że czas tak szybko mija.Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Dupki nie smarujemy niczym, jesteśmy na tetrze i wełnie od kilku dni, nic się nie dzieje, pupę przemywamy woda.
Główka ładna, ale ma skłonność do odwracania jej w jedną stronę, przewracała się uparcie na jeden bok, ale widzę,że ostatnio walczy z drugim, więc chyba jesteśmy na dobrej drodze. -
Mój synek tez miał z jednej strony bardziej płaską główkę i preferował tą jedną stronę ale już zaczyna to się wyrównywać i główka robi się okrągła.
Ja tez śpiewam piosenki mojemu synkowi a on czasem zaczyna mi wtórować, wydaje takie „aaaaa” robiąc przy tym dziwne minki 😀 i tak układa języczek jakby faktycznie chciał śpiewać 🙈😅
Ale niestety nie jest tak ze cały dzień ma taki cudowny humor, od kilku dni popołudniami wisiał by tylko na cycu albo u mnie i to tylko w jednej pozycji, na prosto z brodą na moim ramieniu. Mąż po dwóch dniach z nami stwierdził że nasz synek jest faktycznie absorbujący 😅 -
Mała syrenka ja tez jestem oczarowana tymi usmiechami którymi obdarza mnie synek 😍 czasem wystarczy mu tylko ze na niego spojrzę i już uśmiech od ucha do ucha 😀 prawdziwy słodziak z niego 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2021, 20:29
Mala_syrenka lubi tę wiadomość