Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska wrote:Kryśka łoł jaka czupryna piękna!!!
Niesamowite
Mój to prawie łysy
I piękne body w kropeczki, skąd to?
Syn był łysy jak kolano a tu taka burza włosów. Każde dziecko inne
Body jest z H&M (jakiś dwu lub trójpak) -
Bee wrote:Hah, fajne dzieciaki. Każde zupełnie inne, a wszystkie urocze 🥰
Kryśka, skąd mata? Ja muszę swoją wymienić, bo ma śliską powłokę i narazie się jakoś ratuję matą skip hop, ale nie tędy droga 😂
Ja ją kupiłam na Limago za mega wyprzedaży za 69 zł. Nie jest jakaś duża ale nam spokojnie wystarcza -
Śliczne maluszki 😍
Wszystkie kładziecie maluchy na matach na podłodze, a ja mam stracha bo Mikołaj jeszcze czasami potrafi nieźle zaryć główką w podłoże i już nie raz nadział się, nosem albo okiem przez to na własne piąstki. Boję się, że na macie rozkwasiłby sobie nosek. Po za tym musimy wymienić naszą matę, bo nie mamy miejsca na jej rozkładanie. Tym razrm chcemy postawić na jakieś porządne puzzle piankowe.
My po domu zakładamu body z długim rękawkiem i spodenki ewentualnie półśpiochy. No i skarpetuchy przy spodenkach muszą być bo mój hrabia nie lubi gołych stópek 😲
Kryśka moja średnia miała o połowę mniej włosków niż Twoja niunia, a też byłam w lekkim szoku bo pierworodna była łysolkiem przez długi czas.Kryśka lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ok, no to kolejne głupie pytanie po 3 miesiącach kp, skąd wiecie że pierś już jest pusta i czas podać drugą?
Moja zawsze jadła tylko z jednej i było ok, ale teraz się zastanawiam czy ten płacz wieczorem to nie z głodu 😱 Wolałabym wykluczyć, że głodzę własne dziecko 🙈 Najwyżej będę dopajać z butli.
Tak w ogóle kiedy Wy robocie zapasy mleka do lodówki czy zamrażalki? Ja nie mam nic, jak odciągam to nabiezaco np.jak mam wyjście.
Zoe jakby u nas jedno karmienie miało trwać godzinę to bym się nawet sama nie zdążyła umyć, co dopiero podłogę 🤣🙈 -
Mama pp u nas malutka tez je z jednej piersi na jedno karmienie. Jakoś w zeszłym tygodniu pod koniec jedzenia zaczęła puszczać pierś i łapać ponownie i się złościć. I tak dłuższą chwile. Jak nacisnęłam to mleko leciało tyle że u mnie zawsze tryska wiec mała nie musi się napracować żeby się najeść. A tu ewidentnie musiała już mocno ciągnąć. Dałam jej drugą i ewidentnie była głodna bo jadła dobre 5 minut. Taki stan trwał jakieś dwa dni. Teraz znowu karmie z jednej bo jej wystarcza. Jak już nie chce to puszcza pierś i się przytula.
-
Moja puszcza cyca tylko jak zasypia, a tak to może ciągnąć i ciągnąć, ale też nie bierze smoczka, więc myślę że ciumka tak długo dla przyjemności. Największe rekordy bije wieczorem przed zaśnięciem, więc staram się już wtedy być w piżamie i cała do dyspozycji. Na szczęście w nocy uwija się całkiem szybko.
-
Kryśka no właśnie, chyba z butelki z wolnym przepływem i tak leci szybciej niż z prawie pustej piersi wiec moja wtedy się wkurza i woli iść na łatwiznę i dostać z butli.
Batylda moja nieraz zasnęła na całego z piersią w buzi 🙈😄
Natka ja kładę na matę, na podłogę,ale u nas nie ma takiego problemu, stabilnie trzyma główkę i nawet jak już jest zmęczona to nie położy się tylko stęka i kwiczy z uniesioną głową i czeka aż ją przewrócę, zabiję brawo i pochwalę - tak ją motywuję 😄 -
Po prostu Zoe wrote:Właśnie dlatego podłogę myje mi robot 😆 a prysznic biorę jak mały zaśnie na noc. Mój tylko w nocy je 10 min łapczywie, w dzień na leniucha ile fabryka dała. Teraz nauczył się zasypiać na nic jedząc na leżąco i nie ma mowy ze zje na poduszce
-
Kryśka wow, jaka czupryna! 😁
Moja je tylko z jednej piersi na jedno karmienie. Ale najada się dość szybko, chociaż później sobie cyca do zaśnięcia. Starsza jadła dużo dłużej a przybierają podobnie. Powiem Wam że ta waga w niemowlęctwie to się w ogóle nie przekłada na dalsze etapy. Starsza na 3 miesiące miała równo 7kg a teraz jest baaardzo drobna - ma 13,5kg a ma 3,5 roku!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 08:37
Mama po przejściach, Batylda, Kryśka, Chaos, _agrafka_, Bajka111, Santi_14, Bee, Cyprysek89, unify, Nicia, Nitka1 lubią tę wiadomość
-
Mam Xiaomi vacum cleaner ale nie pamietam jaki model. Kupowałam go dwa lata temu za ok 1700 zł. Koleżanka z pracy miała i rombe i xiaomi i nie widziała różnicy więc nie kupowałam romby bo dwa razy droższa. Ta funkcja mycia to bardziej odświeżenie podłogi, dużych zaschnietych plam nie da rady zmyć. Z paneli ślady stop ściąga 😉 nie narzekam na niego
A i nie zepsuł się ani razu pomimo ze chiński 😅 uruchamiam z aplikacji w telefonieWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 17:49
-
Po prostu Zoe wrote:Mam Xiaomi vacum cleaner ale nie pamietam jaki model. Kupowałam go dwa lata temu za ok 1700 zł. Koleżanka z pracy miała i rombe i xiaomi i nie widziała różnicy więc nie kupowałam romby bo dwa razy droższa. Ta funkcja mycia to bardziej odświeżenie podłogi, dużych zaschnietych plam nie da rady zmyć. Z paneli ślady stop ściąga 😉 nie narzekam na niego
A i nie zepsuł się ani razu pomimo ze chiński 😅 uruchamiam z aplikacji w telefonie
Dzięki, oblookam sobie
-
Ja karmie tylko z 1 piersi 🙈🙈🙈 druga jest beee i już przestałam nawet ją przystawiać bo tylko się szarpałyśmy. Więc ja się nie dziwię, że jak chce co 1.5-2h to tam mało co jest. Zresztą moje cycki już zmalały. Wcześniej jak miałam pełne to były takie nabrzmiałe i suty sterczały teraz to już tylko wspomnienie 🤣🤣🤣 ale moja mama mi powiedziała, że ona całą naszą 4 tylko 2 miesiące karmiła bo nie miała pokarmu, ciekawe czy są jakieś genetyczne uwarunkowania 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 20:08
-
My mamy małe mieszkanko i mało podłog do mycia, więc lecę mopem. W pokoju dziennym mamy dywan i już koniec podłogi 😳 ale za to odkurza mi roomba i nie wiem jak sobie bez nich ludzie dawali radę. Chodzi codziennie, czasem nawet 2-3 razy dziennie (mamy kundelka, ktory gubi siersc). Rano włączam jak karmię malą i po odbiciu może isc na matę na podłogę, bo czysto. A pamiętam jak mąż mi gadał, że po co, że to bajer, że niepotrzebne, a to wynalazek na miarę zmywarki 🥰❤ teraz stwierdził, ze kupujemy najnowszy model 😂
Moja malutka była taka marudna ostatnio przez 2 dni, to chyba jakiś skok, bo taka pocieszna się zrobiła. No i powoli zaczynam widziec jakiś rytm w jej codzienności. Już wiem czego się spodziewać po niej 🙃
Jest dluga i chuda i mam problem z bodziakami. Za szerokie w ramionkach, za dlugie rękawki a na dlugośc ok 🤷♀️ już nie wspomnę o spodenkach bo w brzuszku by się ze 2 takie Ulki zmieściły
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤