X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale właśnie o tym mówimy, że każdy jest inny. :) Ja wolę mieć spokój z moim wrażliwcem i nie wychodzę z nim późnym wieczorem. A ktoś inny woli spotkania. Nie każde dziecko też na to "pozwoli" rodzicom, a inne jak najbardziej. U mnie by nie przeszło to jak u Chaos, a jest to super i fajnie jak niektórym się to udaje. Nic tylko korzystać. :) Każda opcja jest spoko jak dla mnie, byle to danej rodzinie odpowiadało. :)

medimind lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chaos wrote:
    Jak jedziemy gdzieś z dziećmi to jest to wyjazd dla i pod dzieci. Jak chcemy się spotkać na pogadanki z dorosłymi to niestety l, ale robimy to raczej osobno bo z dziećmi się nie da, jeszcze się nie zajmą sobą, więc ani nie pogadasz ani nic. Jeśli w gościach moje dziecko pokładałoby się ze zmęczenia to bym powrót przyspieszyła, ale jak się super bawi, to idziemy na żywiol. Wczoraj byliśmy u dziadkow 100 km od domu. Starszak był zachwycony, cały dzień na dworze, jadł owoce z krzaczka, łapał motyle, byliśmy w lesie, cały czas ktoś się z nim bawił, nie chciał wracać. Wróciliśmy o 21, jeszcze ogarnęłam z nim szybki prysznic bo był cały brudny. To już mu się średnio podobało bo był już bardzo zmęczony. Ale nie robimy tak codziennie więc luz✌️

My też raz na jakiś czas dajemy luz na odstępstwa. Tylko w weekendy, albo urlopy. W lipcu mój starszak też u moich rodziców latał prawie do 22, aż zrobiło się ciemno i dopiero dał się zaprowadzić do domu. 🤣 No ale to weekend u dziadków, który rzadko się zdarza, więc też nie zabraniam takich rzeczy. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2021, 14:13

Chaos lubi tę wiadomość

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie, takie "szaleństwa" to tylko weekend albo na urlopie. W tyg jednak my sami, rodzice, o tej 21 chcemy mieć już ciszę, spokój i chwilę dla siebie 😅😅

Bajka111 lubi tę wiadomość

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, tez znam takich co balują z dziećmi do 22, ale te dzieciaki zasypiają później niż ja, bliżej północy. Jak jesteśmy u nich, jest większa impreza to nie ma bata oni siedzą do ostatniego gościa, chociażby miało to być o 3 nad ranem. Ale tam mają samowolkę i mama nie pracuje zawodowo. Śpią do 10, do południa 🤷‍♀️
    Ja wolę położyć małego po 18 i mieć chociaż chwilę wytchnienia. Dobre i półtorej godz. Ale jak jesteśmy u kogoś kogo lubimy to nie bede wracać na czas nocnego karmienia do domu, najwyżej maly pójdzie później spać jeżeli nie usnie tam. Ale jak bywamy tam gdzie musimy a nie chcemy być to od razu krzyczymy że bardzo nam przykro ale dłużej zostać nie możemy 🤪

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2021, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:50

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez znam osoby, gdzie dzieci bez problemu do 22-23 wytrzymuja, tylko, ze te dzieci chodza zawsze spac kolo 22, taka ich rutyna, ze o 20 to dopiero z placu zabaw wracaja, czy innego codziennego wypadu, a gdzie tam jeszcze kapiel, kolacja i zasniecie...
    Tylko tutaj to musi wszystkim pasowac...

Ja np sobie absolutnie nie wyobrazam takiej codziennosci, cenie sobie bardzo qolne wieczory, gdzie mam chwile na spokojnie posiedziec z mezem, czy w ogoke chwile dla siebie w ciszy, a i nawet gdy jest koniecznosc jeszcze cos przygotowac, czy zrobic to mam jeszcze na tto sily i nie robie tego dopiero o polnocy... u nas kwestia wychodzenia pozniej jest tez taka, ze wtedy osobno sie z kims spotykamy, a drugie zostaje z dziecmi... aczkolwiek rzadko sie to zdarza, bo wiekszoac naszych znajomych ma juz dzisci odchowane w wieku conajmniej szkolnym takie powyzej 15-16 lat lub starsze, wtedy zazwyczaj spotkanie jeat u nas, albo male dzieci i tez klada je w miare wczesnie spac... jedynie jedni sa wlaanie tacy, gdzie o 18 to im dziecko dopiero z drzemki wstaje... wiwc wiekszego dylematu nie ma

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Bajka, tez znam takich co balują z dziećmi do 22, ale te dzieciaki zasypiają później niż ja, bliżej północy. Jak jesteśmy u nich, jest większa impreza to nie ma bata oni siedzą do ostatniego gościa, chociażby miało to być o 3 nad ranem. Ale tam mają samowolkę i mama nie pracuje zawodowo. Śpią do 10, do południa 🤷‍♀️
    Ja wolę położyć małego po 18 i mieć chociaż chwilę wytchnienia. Dobre i półtorej godz. Ale jak jesteśmy u kogoś kogo lubimy to nie bede wracać na czas nocnego karmienia do domu, najwyżej maly pójdzie później spać jeżeli nie usnie tam. Ale jak bywamy tam gdzie musimy a nie chcemy być to od razu krzyczymy że bardzo nam przykro ale dłużej zostać nie możemy 🤪

Zoe pewnie, z Małą też tak robimy. Ba! Raz byłam z nią na kawie w kawiarni z przyjaciółką (przy takim starszaku takie wyjście z dzieckiem to totalne szaleństwo 🤣 ). Ja mówię tylko o starszych dzieciach, nie niemowlakach. :) Małe dzieciaczki to jednak rutynę mają taką właśnie czynności następujących po sobie: jedzonko, czysta pielucha, aktywność, spać. I tak w kółko. 😄 Grunt, żebyście częściej chodzili tam gdzie chcecie, a nie musicie. 😄

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Ale właśnie o tym mówimy, że każdy jest inny. :) Ja wolę mieć spokój z moim wrażliwcem i nie wychodzę z nim późnym wieczorem. A ktoś inny woli spotkania. Nie każde dziecko też na to "pozwoli" rodzicom, a inne jak najbardziej. U mnie by nie przeszło to jak u Chaos, a jest to super i fajnie jak niektórym się to udaje. Nic tylko korzystać. :) Każda opcja jest spoko jak dla mnie, byle to danej rodzinie odpowiadało. :)
    U nas wlasnie tez nie przejdzie, nawet jak chcemy, bo Mia jak przeleci jej pora, czyli jest juz po 19 i ona nie lezy w lozku, to oznaki jej zmeczenia zaczynaja sie przekladac na komfort spotkania, jest bardziej krnabrna, placze bez powodu lub z byle powodu, caly czas marudzi itp i nie robi tego zlosliwie, u niej juz poprostu po oczach widac, ze to jej pora... w takiej sytuacji nawet zapakowanie jej do fotelika samochodowego laczy sie z dzika awantura, bo jak jest przeciagnoeta, to absolutnie wszystko jest na nie...

Dlatego pisalam, nie z kazdym dzieckiem sie tak da... i nie koniecznie musi byc hajnid zeby pptrzebowal mniej wiecej stalej pory...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa dokładnie o tym samym mówię. :) Każde dziecko jest inne. :) Niektóre hnb nie potrzebują, a Niektóre nie hnb tak. No tak to jest w żyćku, dokładnie.

aaZap2.png
    bOz9p2.png

Wysłany: 6 września 2021, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat też podróżuje i odbywa spotkania ułożone pod syna. Inaczej są awanturki. Nie można porozmawiać w spokoju jak mały powinien mieć czas drzemki. Jest bziuk, jęczenie, wszystko na nie. To jest tylko męczenie siebie i dziecka. W takich warunkach nie da się rozmawiać

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas tez taka luzna ta rutyna na razie :) ale co do zasypiania na noc to u mlodego jest codziennie jak w zegarku 22.. Tak sie jakos przyzwyczailismy. O 21 jeszcze ogladamy ksiazeczki itp..
    Potem śpi do 7, robi kupe odzie spac i pobudka jest o 10. Ja np wole mieć wolne poranki. każdy wychowuje dzieci pod siebie :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A goscie przychodza i my do gości też. Młody do 22 wytrzymuje, potem detka :D

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)

Wysłany: 6 września 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi podziwiam. Ja już oczami wyobraźni widziałabym jak mały buszuje po domu do 22 a ja do pracy muszę wstać o 5:40 żeby na 8 dotrzeć 😱 czasem myśle jak to będzie gdy wrócę do pracy. Jak dam sobie radę po nieprzespanej nocy 🙃 niby szefowa już mówiła że jak tylko będę potrzebowała pracować z domu to nie ma nic przeciwko, jak zechce wrócić na pół etatu to tez zaprasza. Ale pół etatu to ja w nosie mam. Kasa musi się zgadzać 🤣 zawsze praca w domu to późniejsze wstawanie, nie trzeba makijażu, śniadanie w piżamie podczas konferencji

Wysłany: 6 września 2021, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi bo mój to już śpi prawie pół godz 😅

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumi dokładnie tak. Każdemu według potrzeb. :)

Zoe ja wróciłam do pracy jak syn miał pół roku i przez to złamałam pierwszy raz jakąś swoją zasadę rodzicielstwa: syn po pierwszej pobudce lądował u nas w łóżku do rana. Nie miałam siły wstawać milion razy w nocy, robić mleka, często usypiać go na nowo i cały dzień w pracy na pełnych obrotach. W końcu wymiękłam. 🙈

Dziewczyny przez Was wkręciłam się w vinted. 🙈

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasza Ola już po 18 jest marudna i ma czerwone oczka do spania, czasem trudno mi ją przetrzymać do 19. Po 19 zawsze jest w łóżeczku to jest jak na razie jej pora i już 🤷‍♀️ goście czy znajomi, którzy przychodzą do nas też mają dzieci i ogólnie spotykamy się w weekendy i jak widzą, że mała jest marudna to to rozumieją i się zbierają. A jak ja gdzieś jestem do też staram się być po 18 w domu bo komfort i poczucie bezpieczeństwa mojego dziecka jest dla mnie teraz najważniejsze 😊😊😊 a czas na spotkania do nocy jeszcze będzie 😊 ale na pewno każde dziecko jest inne 😊 zresztą dzisiaj byli u nas znajomi i przed 19 Ola prawie zasnęła na rękach mając główkę na górze 🙈 boroczka już jej nie umiała utrzymać 🙈

l22ne6ydn4cyrozp.png

Wysłany: 6 września 2021, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ja też myślałam ze mały nie będzie z nami spał. Na razie ląduje z nami dopiero o 5. Po prostu jestem zmęczona jak muszę więcej razy wstawać nad ranem i cały dzień praktycznie sama. Babcie daleko. Ale wiesz, dziś byłam z nim oglądać materace do większego łóżka, materac już wybrany teraz znaleść ramę, także tak 🤣

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezależnie od tego jak duże będzie łóżko i tak małe nóżki będą na Twojej głowie czy plecach;D
    Nas dzisiaj czeka extra nocka. Iga już zdążyła się obudzić i już jest w naszym łóżku. Jak jeszcze Ula da czadu, to będzie bajecznie 🤣🤣🤣 aż się boje kłaść.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to juz jest z tymi maluchami... jak Mia byla malutka tak do ok 3 miesiaca, to spala wszedzie i o kazdej porze i bylo jej wszystko jedno, wiec tez nie mielismy zadnej spiny z powrotem jak sie czasem z kims spotkalismy...
    Pozniej juz tak kolo 3-4 miesiaca musiala miec idealne warunki do spania i nie zaanela byle gdzie wazne, ze najedzona, sucha i cieplo, musiala miec zaciemniony pokoj, byc wykapana i miec cisze... zewszta wtedy juz na drzemki musiala miec zaciemniony pokoj i cisze i skonczylo sie nam spanie w salonie, co bylo mi wygodne...
    Ale wtedy chodzila na noc i tak spac dopiero kolo 20:30-21
    Dopiero jak zrwzygnowala zupelnie z drzemek, to pora zasypiania jej sie przesunęła na 18, czasem nawet 17:40 i to bylo tez niezalezne ode mnie...
    Teraz jeat starsza, to sie to przesunelo na okolice 19...
    I to nawet nie jest tak, ze ja wszystko podporzadkowuje pod konkretna godzine na zegarku i ze sie zbieramy lub ja kladziemy z samego faktu, ze jeat taka a nie inna godzina i my sobie taka rutyne ubzduralismy, tylko zwyczajnie znamy swoje dziecko i wiemy, ze po przegieciu danej pory ona zwyczajnie staje sie nieznosna i meczymy i siebie i dziecko, wkrada sie duzo stresu i nerwow niepotrzebnie, bo ona odwala histerie z przemeczenia i walczy z emocjami i zmeczeniem, a my sie stresujemy jej histeriami, bo nawer pasy w foteliku zapiac wtedy to wyzwanie... takze wole jak wrocimy bez stresu i nerwow do domu, dziecko sie wykapie bez placzu i polozy sie spac niezaplakane...

Dzis znow wysoko goraczkowala popoludniu, ze az zaanela w sekundzie :( ponad rok nie spala popoludniu, wiec naprawde ja musi meczyc :( i mimo to, ze popoludnou spala, to juz przed 20 spala na noc

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Chaos Autorytet

Wysłany: 6 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym tyg mieliśmy szczepić malutka, a nie mogę jej zarejestrować bo w przychodni jedna pediatra ma urlop i wszystkie siły przerobowe kierowane są na dzieci chore. A ja już w stresie, bo syn w przedszkolu przecież zaraz wróci z glutem po pas no i przed wakacjami chciałabym się wyrobić, to zawsze człowiek bedzie spokojniejszy 😅 jutro mam znów dzwonić pytać 🙈🙈🙈

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ