Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ti jest szok ile chorych dzieci! Moja pediatra mowila, ze jeszcze w sezonie lwtnim (jak sie maly urodzil) nie mieli takiego oblezenia w przychodni...
Wczoraj w klinice tez jak wyszlismy z gabinetu, to juz czekala taka kolejka, ze w szoku bylismy i wszystko dzieci z wysoka temperatura... mielismy fuksa, ze zaczeli sie zjezdzac po nas, a przed nami tylko jesna pani byla
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Chaos, mojemu Synkowi po mm bardzo zaostrzyła się wysypka i zaczął się bardzo drapac... chciałam się dziś dostać do pediatry i oczywiście nie ma miejsc na telewizyty a najbliższa stacjonarna w czwartek. Swojego mleka mam mało a mm nie moge podac, aż strach pomyśleć co by było gdybym mleka nie miała w ogole
-
Sumi jak sytuacja z kupką? Dalej jest śluz? U nas był śluz, a teraz jak jeszcze nigdy 2 dni bez kupy. Zawsze były 2-3 w ciągu dnia. Zaczyna mnie to martwić.
Czytałam, że u niektórych z Was kupy są rzadko, np.co drugi dzień, ta częstotliwość zmieniła się tak z dnia na dzień?
A teraz jeszcze mamy (najprawdopodobniej) grzybice w okolicy pieluszkowej, mam dosyć tego 🥺
Nie wiem czy to wszystko nie jest powiązane...
Cieszyłam się, że mała coraz dłużej śpi a teraz się zastanawiam czy ją muszę wybudzać w nocy na częstsze zmiany peluch, oszaleję 🙈 -
Osz cholera zapomniałam o powrocie do roboty..
Racja, wykończe sie jak mały bedzie o 22 zasypiał
Mama pp, dziś mniejsze i nie ma już tych czerwonych niteczek. W niektórych kupkach widziałam zlepione większe glutki ale w porownaniu do wczorajszych to jest super. Wczoraj jedna z kup to w ogóle był jeden wielki glut, mega mnie to wystraszyło.. Wydaje mi sie że to była jakaś infekcja..
Też dziś dzwoniłam zapisać sie do pediatry, zwykle udawało sie od razu na nastepny dzień a teraz dopiero za 3 tyg.. a musimy kolejna dawke rota przyjac21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
No i jesteśmy na antybiotyku 🤦♀️🥴 Mikołaj ma zapalenie gardła, lekkie bo lekkie ale utakiego malucha pediatra woli dmuchać na zimne. Zwłaszcza z ając historię z naszą Tosią jak była w zbliżonych miesiącach 🤷♀️Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mama pp, na odpieluszkowe zapalenie skóry z infekcja grzybicza dobry tu u nas jeat infectosoor
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Sumireguska wrote:Mama pp wiem ze przepisuja clotrimazol na grzybice okolicy pieluszkowej. Dobre opinie czytalam o tormentile
Dzięki. Mamy clotrimazol, bo już raz była taka akcja, po 3 dniach smarowania nie było śladu. Smaruję znowu, bo sytuacja wygląda bardzo podobnie, ale martwi mnie ten nawrót, bo naprawdę się staram dbać, suszę, wietrzę i ciągle coś. -
Mama pp clotrimazol śmiało można. Bo tam się często grzybek tworzy, zwłaszcza jak jest skłonność do odparzeń. Nie myślałaś,żeby spróbować wielo przy takich częstych odparzeniach? Podobno wtedy nie ma problemów ze skórą, bo oddycha. Ja nie mam porównania, bo u nas problemów nie było nigdy, ale na Twoim miejscu już bym chyba spróbowała. Albo spróbuj jeszcze innych pampersów, bo to może być od tego. Lepiej to ogarnąć już, bo przy zębach albo biegunkach może być dramat.
U nas kupa raz na 2-3 dni. Wtedy idzie przeważnie kilka. Stało się to z dnia na dzień. Do pewnego dnia waliła 5-10 aż nagle ja przytkało i tak już ma.
Noc nie była taka zła, ale dzisiaj i ja się obudziłam chora. Oby ten najmniejszy szkodnik się uchował. -
Hejka. Zniknęłam na kilka dni bo głowa siada.
Po pierwsze zaczęła się szkoła więc jak to zwykle sajgon żeby ogarnąć towarzystwo po wakacjach. Po drugie zaczęła się szkoła więc zaczęły się choroby. Już w piątek średni syn przyniósł do domu jakieś ścierwo zaraźliwe, bo inaczej tego nie nazwę. Złapał od razu starszy. Moja super nadgorliwa pediatra od razu zleciła test na covid, więc mają kwarantannę aż do wyniku, a z tym nikt się nie spieszy.
Po trzecie mały ma tak okropne noce, że serio odeszła mi cała radość z macierzyństwa. Trzeba go długo usypiać a potem śpi po 30 minut. Już cudów próbujemy i nic nie pomaga. Jestem zmęczona psychicznie, już nawet nie fizycznie.
PS. Jeśli przy każdej szkolnej infekcji będziemy latać na testy to gratuluję. -
nick nieaktualny
-
Współczuję chorób. Myślałam,że tylko my się męczymy. I to żadne dziecko do dzieci nie chodzi, a i tak nas złapało. Taka pora😠😠
Z tymi testami to przesadzają, od którego roku życia można testować dzieci? To nie jest inwazyjne badanie, ale średnio przyjemne, mogła sobie pediatra darowac.
Współczuję krótkich drzemek. Ula to śpioch. Ale starsza tak się kładła na 15 min. Ulke kładę na brzuch, czasem się budzi po chwili, ale mam zasadę,że czekam 30s-1min. Jak w tym czasie przestaje, to zapada w głębszy sens, jak słyszę,że się rozkręca, to biegnę na ratunek. Podczas drzemki potrafi się tak 2-3 razy obudzić. Ale to jest bardzo krótka chwila stękania czy płaczu i jeśli ja podniosę, a nie dospala, to do kolejnej drzemki mam potwora. -
Może temat nie do śniadania, ale muszę się pochwalić, że była już pełna pielucha ku mojej uciesze 😆 tylko znowu dużo śluzu. Bez krwi. Mała syrenka masz na to jakąś teorię? Podoba mi się Twoje podejście, że dieta matki ma małe znaczenie, bo jak kawa bez mleka, czy też mnie to czeka?
Jeśli jest wysypka z powodu alergii to na całym ciele,czy już pojedyncze kropki są niepokojące?
A o wiele nigdy nie myślałam, nawet nie interesowałam się tematem, sądząc że to nie dla mnie.
Wolałabym uniknąć teraz wizyty u naszego "wspaniałego" lekarza Mamy już termin u nowego na bilans, ale dopiero za miesiąc. Jak będzie ok,to wkręcimy się tam na stałe. Chyba też dużo chorych, a tutaj rok szkolny się jeszcze nie zaczął.
Dużo zdrowia dla Waszych starszaków! -
Jeju dziewczyny jak tak czytam o Waszych chorobach to czekam jak na bombie, aż mój przyniesie coś. 😳 Współczuję Wam bardzo. Lilak długo się teraz czeka na wynik? Ech od razu te testy. Biedne dzieciaki.
Ja też słyszałam, że przy odparzeniach dobrze wielopielo pomaga. Ale też polecałabym inne pamperki sprawdzić, jeśli się nie chce wielopielo. Mój syn ma czasami na coś uczulenie, ma wrażliwą skórę po mnie. I on nie mógł na przykład nosić lidlowych pamperków. A dostaliśmy ich 3 giga paki. 🙈 Oddałam sąsiadce na szczęście. :p -
Mama pp, u nas wysypka alergiczna wygląda tak
na plecach to samo, na szyi jak potówki do tego na rekach i nogach suche placki. Tylko my nie mamy żadnych innych objawów alergicznych. W ciągu dwóch tygodni mojej diety bez bkm wszystko mu zeszło a teraz chyba załatwiłam go hipoalergicznym mlekiem modyfikowanym, które podałam mu trzy razyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 09:19
-
nick nieaktualny