Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Cierpliwa są w Niemczech jakieś super kropelki na ząbkowanie. Znasz? Polecasz? Nie znam nazwy, szwagierka mówiła, że koleżanka miała i super a mam możliwość żeby ktoś mi przywiózł tak na czarną godzinę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2021, 17:15
-
Mama pp jak będziesz miała jakaś kupę, to wstaw foto, ocenimy;)
Mi się wydaje,że 90% dziewczyn napisze,że u nich kupa wygląda podobnie.
U starszej była alergia. Nie trzymałam diety. Kupy były bardzo śluzowe, z domieszką krwi. Wysypka, ale nie taka mocną jak u Foxy i schodziła od emolientow, a jak nie to okresowo miałam na to steryd. Mała przybierała i rozwijała się prawidłowo. Zalecenie gastroenterologa nie patrzeć w pampersa i nie pić mleka i śmietany szklankami. Do kawy, do sosu itd normalnie. Nie dać się zwariować.
U dziewczyn inna sprawa, jest bardzo nasilona wysypka i pewnie inne rzeczy..
A u Ciebie pewnie w ogóle nic nie ma;)
Co za dzień. Próbowały mnie zajeczec. A teraz nie chcą spać. ale miałam wychodne godzinę sama. Na zakupy spożywcze. Takie szaleństwo. -
Mala Syrenka dzięki, czuję się rozgrzeszona 😆
Jakbym miała zrezygnować całkowicie z produktów mlecznych to bym chyba na tym etapie już przeszła na mm. W końcu 3 miesiące kp to już też coś.
Haha, ja nawet nie zdążyłam zrobić zakupów spożywczych, tak pognałam do domu gdy narobiła w pieluchę 😂 ale obie z zakupów wróciłyśmy z nowymi spodniami 😁 -
Ja ze swoim to już nie wiem co mam robić w dzień. Znowu spał tylko półtorej godz. I to podzielone na trzy drzemki po pół godz. Tak mnie to dojeżdża psychicznie ze masakra. Najgorsze że za kazdym razem jak usypia to mam nadzieje że to potrwa dłużej. Siedzę jak mysz pod miotła jak on śpi i to nic nie daje
-
No ja zrezygnowałam totalnie z produktów mlecznych... 3 tyg wytrzymałam. Zero mleka, jogurtów normalnych, żółtego sera, masła...dramat- to podstawa mojego żywienia. No i moja laktacja siadła ale to plus kropelki pomogły więc nie żałuję. Teraz już pije 1 kawę dziennie, zjem coś czekoladowego (kakao też musialam wykluczyć) za parę dni spróbuję pomidora. Jogurty nadal jem te dla wegan, mleko tylko jako dodatek, powoli będę dodawać do menu ale nie chce też wszystkiego na raz. A mm i tak w dziennie podaję, na szczęście w nocy tylko cycuś 😊 w dzień też że 3-4 razy coś tam pociumka.
-
Zoe, może skok? Długo już to trwa? Miałam dzisiaj to samo. I teraz darła się w niebogłosy ze zmęczenia i przebodzcowania.
Matka wyszła na godzinę,czyli pół dnia i ojciec ratował się bajka. Nie zwrócił uwagi,że obie oglądają.
Ogólnie nie lubię takich dni. Wolę 2 drzemki, ale długie. A dzisiaj nam się totalnie wszystko wysypało. -
5 dzień z rzędu. Ale miał tak wcześniej. on tylko czasem budzi się z płaczem. Za chwile jest pogodny. On się wysypia. Bo nie jęczy i nie stęka. Jeczenie zaczyna się od 17:30. Ale go ciągnę do 18 i godzinę z nim leżę i usypiam. Potrafi usnąć już po 15 min ale za 10 min budzi się znowu je i tak do 19. Z 20 min temu przełożyłam do łóżeczka i już będzie spał.
-
Moje oboje juz od godziny spia🙏🏻
Co za cudowna cisza!
Zaraz robie pszeniczne 0,0% z sokiem bananowym i wyciągam nogi...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mój synek jak miał ok 3 miesięcy dostał pierwszej pokrzywki alergicznej, wyglądało to nieco podobnie jak u Foxy, choć w najgorszym momencie dużo gorzej i do dziś nie wiem na 100% co mu zaszkodzilo. Tamtego dnia z nowości jadłam taki home made (choc kupny) deserek z malinami więc obwinilam te maliny.. Ale jak po paru miesiącach maliny znów zjadłam to nic mu nie było. Kolejna pokrzywka przydarzyła się już przy rozszerzeniu diety przy okazji jajecznicy. Później w testach wyszła alergia i na białko i żółtko jaja. Od czasu tej pierwszej pokrzywki zawsze mam w domu i biorę na wakacje krople fenistil, pomagały momentalnie. Oczywiście zdałam sobie sprawe ze obecnie ich nie mam, muszę zatem zakupić🙈
U nas odkąd starszak powędrował do żłobka jest odrobinę spokojniej. Ale tylko odrobine😅😅. Na szczęście i on i córeczka tak ok. 20.30 już śpią na noc, wiec jest chwila na relaks. Wstajemy miedzy 7
30-8.00, oczywiście malutka ma przerwy na karmienie i zmianę Pieluchy, koło 6 lubi strzelić kupę giganta 🙈
-
Mój dziś zdecydowanie odreagowywał wesele. Maruda cały dzień, a jutro mamy druga dawkę rota. Podobno ok 4 mies jest ten regres snu i już się boje, bo jak będzie jeszcze gorzej to się wykończe 😅
Zoe Uniejów to stosunkowo niedaleko mnie :p
Kasia C - niby wiem, że się dobrze rozwija, ale to napięcie mięśniowe mnie dojeżdża. Plus wiem, że to poprzez ułożenie w brzuchu i tak gdybam, że może gdyby zrobili przed porodem USG to może byłoby widać, że jest wierzchołkowo ułożony i wtedy CC byłaby od razu, a nie po kilku godzinach. Może dzięki temu nie byłby taki spięty👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Dziewczyny jakie piankowe puzzle polecacie?Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Po prostu Zoe wrote:Ja ze swoim to już nie wiem co mam robić w dzień. Znowu spał tylko półtorej godz. I to podzielone na trzy drzemki po pół godz. Tak mnie to dojeżdża psychicznie ze masakra. Najgorsze że za kazdym razem jak usypia to mam nadzieje że to potrwa dłużej. Siedzę jak mysz pod miotła jak on śpi i to nic nie daje
-
Bajka, zdrowia dla synka!
Moja Mia tez dala dzis do pieca, albo moze moje przemeczenie dalo o sobie znac i zwyczajnie ja mialam przez to mniej cierpliwosci niz zwykle, a nie ona bardziej dawala w kość...
Ale 2,5 dnia i 2 noce goraczki daly mi niezle popalic, tym bardziej, ze wiekszosc nocy bylam w domu sama, a nawet jakby maz byl, to mala chciala i tak zawsze koniecznie mame jak sie z temperatura budzila, a mlody tez mama, no bo cyc...
Ale jako ujowa pani domu zrobilam tylko pranie i odkurzylam, a obiad byl zamowiony u chinczyka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Bajka111 wrote:Po prostu Zoe trzymaj się. Doskonale Cię rozumiem, to potrafi dobijać. Zwłaszcza to wyczekiwanie czy "tym razem pośpi". 🙄
I wykrakałam dzisiaj nam chorobę. Syn ma prawdopodobnie bostonkę. 😔
O nieeee. Jesteś pewna że to bostonka?
U nas syn przyniósł że żłobka. Zmiotło prawie całą grupę. U niego była tylko wysypka, ale straszna, nawet na buzi, w nosku, ręce, nogi, pod pośladkami. Synek miał zakaz dotykania siostry. Ręce cały czas myliśmy . A kropki zmarowalam kremem liposomowym Dermilen. Córeczka się nie zaraziła i my też nie.
Zdrówka dla Was!
-
Santi, my mamy skip hop od ponad 2 lat w użyciu .
https://allegro.pl/oferta/mata-dla-dzieci-wygodna-bezpieczna-miekka-skip-hop-11120739605
Jest ok, choć cena z kosmosu. Trochę dużo tych elementów, będziemy wymieniać na inne, chyba kinderkraft, jak młoda wyrośnie z maty kontrastowej
https://allegro.pl/oferta/kinderkraft-luno-mata-piankowa-puzzle-duze-180x150-10801191801
-
A ja od wczoraj bujam się z małą po lekarzach. Mamy co poniedziałek rehabilitację (dziś ktoś zrezygnował wiec dzwonili żebyśmy przyjechali na dodatkową wizytę). Fizjo fajna i ma podejście do dzieci. Malutka marudzi już pod sam koniec.
Niestety wczoraj nie udało nam się dostać do pediatry i zapisali na dzisiaj (wczoraj ją tylko zważyli i wyszło ze przybrała w normie). Dziś wizyta u pediatry i wcześniejsze ważenie a tam o 150g mniej niż wczoraj (na tej samej wadze) nie wiem jak to możliwe. No i niestety okazało się ze znowu za mało przybiera. Pomimo ze nie ma jakiś dużych zmian skórnych ale są wymioty i ulewania No i po wprowadzeniu nabiału tez były biegunki pediatra dała nam mleko na receptę. Narazie na 3 dni żeby trochę jelitka podreperować. Zwłaszcza ze dalej zielone pieniste i śluzowe kupy (podobno jak są podrażnione alergią to nie trawią tez laktozy). W nocy ma wjeżdżać cyc. Masakra jakaś. -
nick nieaktualny
-
Chaos wrote:O nieeee. Jesteś pewna że to bostonka?
U nas syn przyniósł że żłobka. Zmiotło prawie całą grupę. U niego była tylko wysypka, ale straszna, nawet na buzi, w nosku, ręce, nogi, pod pośladkami. Synek miał zakaz dotykania siostry. Ręce cały czas myliśmy . A kropki zmarowalam kremem liposomowym Dermilen. Córeczka się nie zaraziła i my też nie.
Zdrówka dla Was!
Pewna to na razie nie. Ale ma krostki w buzi i stan podgorączkowy. Czekam czy bardziej go wysypie. Dzięki, że piszesz o tym kremie. Zapiszę sobie w razie czego.
Cccierpliwa dzięki.