Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja się mądrzyłam z tym kp i mam za swoje 😢 nas tez dopadł kryzys laktacyjny chyba… mały mi się tak drze ( bo nie można tego inaczej określić) przy cycu że aż się zapowietrza. Tak wczoraj spanikowałam ze dałam mu butle z moim mlekiem. Wydawało mi się ze jest głodny a z piersi musi chwile pociumkac zanim poleci. Tez tak macie ? Czasem trwa to nawet minutę zanim mleko mocno poleci czyje wtedy takie mrowienie w piersi i mały zaczyna łykać.
Zoe jak wyczytasz coś mądrego w tej książce daj znać bo mój w dzień tez krótki śpi. -
Zoe, jak coś mądrego wyczytasz, dziel się z koleżankami z forum;D
Bajka, cieszę się,że się udało ogarnąć sytuację. Tu tyle mamusiek, każda ma jakieś doświadczenia i naprawdę nie ma co się bać rady. Chociaż czasem mnie przytłaczają informacje, których nie powinnam nawet wiedzieć i przez tą świadomość się nakręcam;D i to przeważnie niepotrzebnie.
Ulka śpi pięknie i w dzień i w nocy, pfu pfu 🤣🤣 ale jęczy, brzęczy, buczy, płacze. Jest taka absorbująca ostatnio,że już na niektóre odgłosy nie reaguje. Nie rozdwoje się, druga też potrzebuje matki, a matka potrzebuje chociaż pół godziny dziennie luzu od dzieci. Mąż twierdzi,że jej się ta tetra nie podoba i dlatego wyje. Tak chciałam pieluch wielorazowych, a zaczynam mieć wątpliwości. Kilka dni spróbuje na jedno i zobaczymy. Jak będzie inaczej, to rzucę to w pizdu. Nic kosztem dziecka. -
Agrafka, u mnie tez tak jest, ze po kilkunastu sekundach od przystawienia młodego przechodzi mi przez piersi prąd i wtedy do kolektora zaczyna leciec mleko wiec pewnie i w drugiej piersi Młodemu zaczyna wtedy leciec.
Mała Syrenka, ja co prawda nie używałam tetry, kupiłam zestaw kieszonek pul z coolmaxem Rasppies i było okej (zmieniałam co 2-3h jesli nie było potrzeby wcześniej) do momentu jak młody nie zaczął sikać zamiast robić dwójkę. zaraz po przebraniu nie zdążyłam wyjść z nim za szlaban osiedla a już był ryk. Oczywiście okazało się, ze pielucha była lekko wilgotna bezpośrednio przy skórze. Pewnie sam wkład jeszcze by duzo wytrzymał ale u niego jeden sik juz dawał dyskomfort. Podobno jakby dac od skóry wkładkę polarową to ona daje uczucie suchości, ale mi już się odechciało inwestować bo widziałam jak on się męczy. Sprzedałam wszystko. Może Ula też jest wrażliwa na wilgoć... -
Foxy, czytałam, że są takie dzieci. Mi się wydaje,że to może być przypadek, bo Ula do południa mało marudzi, a jest w tetrze. Za to południe wybija i jest brzęcząca i nerwowa. Szarpie się.a czy to od wielo? Okaże się. Jak przez weekend bedzie złote dziecko, to będzie wiadomo..
Podoba mi się to, dupka ładna, rozowiutka, widać,że oddycha. Prania i tak mam ful, nie czuje różnicy. A ile kasy w kosz przy jednorazowkach. Starsza 2l 4m, jak używamy pantsy to 200 zł m-nie idzie. A ile odpadów.. i końca nie widać. -
Wiadomo pierwsze słowo to musi być "mama "😄
Posłuchałam Waszych rad i zaczęłam pilnować godzin drzemek, wczoraj miałyśmy cudny dzień, nawet wieczór długi bo uspałam ją już o 19, ale wstała przed słońcem, 5 i koniec spania 🙈 To ja już nie wiem co gorsze 🤣
Nosi już któreś dzieciątko rozmiar 68? Za dwa tygodnie mamy chrzciny i nie wiem czy nie zamówić sukienki już 68 🤔
Jest opcja ,żeby dziecko samo zasnęła na drzemkę przy włączonej karuzeli? Narazie dźwięk Ciiiiii bardzo mi się podoba, godnie mnie zastępuje 😄
Agrafka to chyba normalne, że trzeba chwilkę postymulować pierś, no chyba że są pełne na całego to nie😉 -
Mama pp ja kłade dziecko zawsze ok 2h po wstaniu wypada 9 lub 10 a poźniej w załeżności, o której była pierwsza drzemka w okolicach 14 lub 15. Kłade, nakręcam karuzele, buzi w czółko i wychodze. w zależności od stopnia zmęczenia zasypia w 5-20 min. Najgorzej, ze nasza karuzela z Little dutch gra jakąś minutę i jak słysze, ze Młody jeszcze coś tam gada to wchodze do pokoju, nakręcam jeszcze raz i wychodze. Nie gadam z nim. Zdarza mi się, że wchodze tak z pięć razy. Jestem zdania, ze ta karuzela go uspokaja i usypia.
*Oczywiście nie zostawiam go tak jęśli płacze a zdarzyło nam się to raz na przestrzni 2 tyg. od kiedy tak robieMama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Mama pp my dopiero zaczęłyśmy 62, większość body 56 jeszcze na luzie nosi, bo 62 są luźne. Spodnie 62, półśpiochy 62/68, pajace 62/68. Ale dziewczyny pisały, że noszą 68. Hmmm... Agrafka już napisała. Cccierpliwa i Mała Syrenka chyba też?
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
-
Mama po przejściach nasz już czasem nosi 68, ale zależy jaką firma. My mamy chrzest 26.09 i zamówiłam ubranko na 68 właśnie
Jesteśmy po pierwszej rehabilitacji w nowym miejscu. Ogólnie jestem zadowolona i chyba zrezygnuje z tej babki w Warszawie. Tutaj mam 5 minut autem. I pierwsza postawiła mi konkretną diagnozę - mamy asymetrię plus Ignacy jest odgieciowy. Diagnozowała go według Vojty, czyli wzięła go do góry nogami za nogi - na chwilę zamarłam, ale podobno tak to wygląda. Więc mamy dwa razy w tyg.rehabilitacje plus ćwiczenia do domu.
Jak weszliśmy na salę ćwiczeń to jeszcze był poprzedni bobas -tak strasznie płakał, że mąż chciał rezygnować na wejściu, ale okazało się, że Ignacy całkiem nieźle to zniósłMama po przejściach lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Bajka111 wrote:Veruka to oby i katar przeszedł, bo bywa upierdliwy.
A z karmieniem to wiem. Od Taty też nie chce. Wyszłam do lekarza, nie było mnie 2h, nic nie zjadła. Wyła i wyła i padła ze zmęczenia.🥺
Uuuu…😔 no tak właśnie miałam ze starszą…trzymam kciuki żeby jednak się udało 💪🏼 Może w końcu znajdzie się jakiś akceptowalny model butelki.
-
Mama pp a jak to nosidło? Używasz ? Łatwo się wiąże ? Bo zastanawiam się nad nim i nie wiem czy kupić w ciemno czy najpierw iść do doradcy i przymierzyć. M
My dzisiaj znowu wróciliśmy ze spaceru na syrenie. Nic nie dało karmienie na ławce. Zasnął bo wielkim boju w domu, musiałam z nim skakać na piłce. -
My dzisiaj po kontroli. Gardło nadal zaczerwienione, ale naszczęście nic dalej się nie rozwineło. Za to mamy nawrót pleśniawek i dostaliśmy Nystatynę do pędzlowania 🤦♀️
Mama pp my już nosimy 68 bo w 62 moja kluska się nie mieści. Dzisiaj po raz kolejny usłyszałam, że Mikołaj wygląda na 4-5 miesięcznego niemowlaka.
Miki z karuzelą gada i nawet nie ma opcji żeby usnął. Usypianie tylko na rączkach.Mama po przejściach lubi tę wiadomość
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Dziewczyny która z Was mówiła że chce kupić lampę grzejącą nad przewijak?
Moje dziecko od 2 dni robi w dzień dwie konkretne drzemki. W naszym łóżku, my obok nawet nie jesteśmy jej potrzebni. Śpi sama w poprzek. Ona chyba w ciągu dnia nie lubi swojego łóżeczka, bo wcześniej to max 15 minut. W nocy śpi ładnie, ale żeby zasnęła to się bujamy minimum 2 godziny 🥴