Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki, w takim razie zamówiłam sukienkę w rozmiarze 68.
Agrafka ja muszę codziennie usypiać na piłce. A nosidło użyłam raptem 2 razy 🙈 a taka byłam napalona na nie. Jak mała wrzeszczy i się rzuca to i tak nie daję rady go sama dobrze, szybko zawiązać.
Batylda my mamy lampę grzejącą i nie żałuję. -
U nas jest juz 68, 62 juz mu w kroku nie siega, zeby sie dopiac, a spodnie troche nogawki przykrotkie maja...
I to dla mnie kolejny szok, bo Mia w tym wieku miala 56 jeszcze z zapasem🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp, dopiero teraz widze, jakim Mia mega kurczakiem zawsze byla🙈 ona tez miala do chrztu sukienke 68... chcilismy jak miala niecale 9 miesiecy🙈
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
My też nie raz usypiamy małego na piłce baaardzo to lubi 👍🏻 a i też w ciągu dnia śpi w naszym łóżku - właśnie mija mu 3h 10minut spania z przerwą na jedzonko.
Maly śpi w naszym łóżku bo ostatnio uwielbiamy karmić się na leżąco a i przy okazji w trakcie sobie usypia. Czasami śpi ładnie dopóki ja nie mam już zamiaru zostawić go samego i pomału odklejam go od siebie - wtedy baaardzo często się budzi
Mama pp my nie zdecydowaliśmy się jednak na zakup nosidła bo Adaś nie było szansy żeby dał się tam wsadzić. Ale mieliśmy to szczęście że mieliśmy możliwość przetestowania go przez tydzień w domku.
My ubranka mamy zależy od firmy 62/68.
Z HM są na teraz idealne na nas 62 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 16:52
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Cccierpliwa wrote:Mama pp, dopiero teraz widze, jakim Mia mega kurczakiem zawsze byla🙈 ona tez miala do chrztu sukienke 68... chcilismy jak miala niecale 9 miesiecy🙈
Moja miała niecałe pół roku a sukienkę na 80🙈A teraz z tego co pamietam to nasze córki są podobne gabarytowo 🤷🏼♀️
-
A propo ciuszkow to w Hm jest znów rabat chyba na wszystko -20% z kodem OBCASY20👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Cierpliwa orientujesz się jakie mm dostępne u nas będzie ok przy alergii na bmk?
Do śluzu doszły nitki krwi i to już mnie martwi 😔
Po jakim czasie na diecie eliminacyjnej widać efekty? Skoro pisałyście, że produkty dla wegan można, a u nas tego sporo, to może spróbuję. Coś muszę działać . -
Mama pp mi lekarka mówiła, że alergeny w pokarmie utrzymują się ok 5 dni a poprawa powinna być widoczna u dziecka do 10 dni. I u nas poprawa byla po 2-3 dniach (ale weszły jeszcze kropelki) a po 7 minęło takie przelewanie w brzuszku i było już ok 😊
-
Cyprysek89 wrote:Mama pp mi lekarka mówiła, że alergeny w pokarmie utrzymują się ok 5 dni a poprawa powinna być widoczna u dziecka do 10 dni. I u nas poprawa byla po 2-3 dniach (ale weszły jeszcze kropelki) a po 7 minęło takie przelewanie w brzuszku i było już ok 😊
O takie przelewanie to też bardzo dobrze słychać 😔 Jakie kropelki podajesz?
Ciężko wytrzymać na tej diecie? -
Dziewczyny a w ramach diety eliminacyjnej odstawiacie tylko nabiał? U nas przy starszej kazali odstawiać więcej rzeczy dlatego pytam…
Mama po przejściach u nas efekty były widoczne już po 2-3 dniach. Mi było ciężko przez pierwsze 2 tygodnie, później jakoś to weszło w nawyk i ponad 2 lata wytrzymałam 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 21:07
-
ja odstawiłam nabiał, słodycze z mlekiem, również w proszku, wołowinę, w piekarni biorę tylko sprawdzony chleb. Generalnie nie mam za bardzo czasu rozkminiać w sklepie składów więc jesli widze cos w wersji vegan to biore.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2021, 21:23
-
bylismy po południu u pediatry zważyć Młodego i ogarnąć inne mm. Okazuje się, ze w niecałe 3 tyg. przybrał 290g i wazy 6090g i jest na 18 centylu, czyli cały czs przybiera poniżej normy. Znów dostaliśmy mleko z jakąś formą białka, Bebilon Pepti dha. podaliśmy je o 19... i do tej pory nie zasnął, budzi się co chwile z płaczem i macha nogami. Boje się, że zaraz będziemy mieli nowy symptom alergii, do tej pory były tylko objawy skórne
-
Krew w kupce i przelewanie może wystąpić przy nietolerancji laktozy, przy opijaniu mlekiem pierwszej fazy, czyli tym pierwszym, wodnistym, które tak łatwo i lekko leci na początku.
Dieta eliminacyjna to jest tak naprawdę trudny temat, bardzo rozległy i bez większych wskazań bym się w to nie bawiła na własną rękę. bmk występuje w tak wielu produktach, że można nie pić mleka itd, a okazuje się,że coś w bułce bylo. Do tego jest dużo produktów, które uczulają też często, a się wszyscy upierają na mleko krowie. Jajka lubią uczulać, pomidory, owoce pestkowe, ryby itd. do tego dochodzą alergie krzyżowe i przy alergii na bmk może uczulać wołowina. Z czyms tam krzyżuje się kurczak. Często mamy piją mleko sojowe jako zamiennik, a soja też lubi uczulać.
Dlatego moim zdaniem jeśli lekarz nie zaleca, dziecko przybiera, nie ma większych wysypek, rozwija się prawidłowo po co sobie to robić? Prowadzi do frustracji, problemów z laktacja, niedożywienia i niedoborów.
Wiem,że dla maluszka wszystko, ale o sobie też trzeba myśleć.Chaos lubi tę wiadomość
-
Mala_syrenka wrote:Krew w kupce i przelewanie może wystąpić przy nietolerancji laktozy, przy opijaniu mlekiem pierwszej fazy, czyli tym pierwszym, wodnistym, które tak łatwo i lekko leci na początku.
Dieta eliminacyjna to jest tak naprawdę trudny temat, bardzo rozległy i bez większych wskazań bym się w to nie bawiła na własną rękę. bmk występuje w tak wielu produktach, że można nie pić mleka itd, a okazuje się,że coś w bułce bylo. Do tego jest dużo produktów, które uczulają też często, a się wszyscy upierają na mleko krowie. Jajka lubią uczulać, pomidory, owoce pestkowe, ryby itd. do tego dochodzą alergie krzyżowe i przy alergii na bmk może uczulać wołowina. Z czyms tam krzyżuje się kurczak. Często mamy piją mleko sojowe jako zamiennik, a soja też lubi uczulać.
Dlatego moim zdaniem jeśli lekarz nie zaleca, dziecko przybiera, nie ma większych wysypek, rozwija się prawidłowo po co sobie to robić? Prowadzi do frustracji, problemów z laktacja, niedożywienia i niedoborów.
Wiem,że dla maluszka wszystko, ale o sobie też trzeba myśleć.
Stąd moje pytanie czy lekarze zalecają tylko nabiał. Bo dokładnie tak jak napisałaś, wiele innych rzeczy też potrafi uczulić. Ja na początek miałam całą listę produktów do odstawiania, później wprowadzałam pojedynczo.
Btw. U Sary najgorsze objawy były po bananie 🙃teraz został tylko nabiał….
-
My drugi dzień na mleku neocate i jest lepiej. Oczywiście mała dostaje cyca na noc i w nocy i raz w ciągu dnia. Zdecydowanie poprawiły się kupy ( są 2-3 na dzień a nie przy każdym karmieniu i to woda. Mała ulewa jak wierzga nogami i się cieszy ale mniej niż wcześniej a wymioty są wtedy jak ewidentnie zbyt dużo zje. Dalej trzeba chodzić obstawionym tetrą i śliniakami ale wczoraj była w jednym body przez cały dzień (dzisiaj raz zmieniałam) a nie jak do tej pory kilka sztuk. Myśle ze duży wpływ ma tez to moje ciśnienie w piersiach bo z butelki je jakby spokojniej. Zaczęłam tez pilnować godzin jedzenia. Do tej pory jadła co 3h w dzień a w nocy spała od 21 do 4-5 bez jedzenia. Sporadycznie sama upominała się o jedzenie więc myślałam ze się najadła i jedzenie co 3h jest ok. Na ale te spadki wagi pokazały ze chyba nie. Teraz pilnuję żeby jadła nawet mniejsze ilości ale częściej co 2-2,5h w dzień. Nocy nie ruszam - lubię się wyspać 🤪 Dziś przyszła waga - 5775 w pampersie (suchym) a w poniedziałek w przychodni było 5600 tez w pampersie. Wiem ze może być różnica bo inne urządzenie.
Mama po przejściach nam pediatra kazała odstawić wszystko: mleko, śmietanę, kefiry, czekoladę i wszystko wszystko co zawiera mleko, mleko w proszku, serwatkę, edc. Kazała tez odstawić białko jajka (żółtko można). Bo tylko w ten sposób da się sprawdzić czy to ta alergia. Ja byłam na tej diecie miesiąc i jak wprowadziłam ponownie bmk to była jazda z kupami i wymiotami i lekkim odczynem skórnymi.