X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach my mamy kokos-pianka-lateks i w tej chwili Miki śpi na stronie z kokosem. Z Tosią mieliśmy kokos-pianka-gryka, ale i tak mała do końca spała na kokosie bo jak raz przekręciliśmy jej na grykę to nie było mowy o spaniu. Miała za miękko i to ją drażniło.

Coś mi gdzieś "dzwoni", że czytałam kiedyś że maluszek do 6 miesiąca powinien spać na twardszym podłożu. 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 10:14

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka bawcie się dobrze i naładuj baterie 😊😊😊 uściski od ecioteczek dla Uleńki 😊

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio czyściłam maile i wyrzuciłam info o materacu. Ale na pewno jest piankowy z tych twardszych - takie polecają dla maluchów (w sensie ze twardsze). Brałam z jakiejś wyższej półki materac bo mam łóżeczko z tych większych, bellamy good night i je można przerobić na łóżko z niskimi drabinkami dla starszaka. Niby ma służyć przez ok 5 lat. Do mamy kupiłam tez piankowy za jakieś 300 zł. Nie widzę różnicy w śnie małego. U mamy śpi tam tylko w nocy. U siebie w domu noc do ok 4-5 rano + godzina zabawy pod karuzela

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 września 2021, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula na wczasach może zmęczy się w dzień i w nocy nie będzie hasać 😉 tego życzę. Jak wakacje to wakacje

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe my mamy to samo łóżeczko, ale Sonia tam póki co wylądowała może dwa razy na mini drzemkę :P

Syrenka odpocznij za nas wszystkie :D I daj znać jak Ulcia :)

Wysłany: 27 września 2021, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia to nieźle. Mój mąż lubi jak mały z nami śpi. Ciagle mi powtarza żebym go zostawiła z nami. Po co odkładam go do łóżeczka jak za chwilę znowu muszę do niego wstawać. Ale ja jestem twarda. Łóżeczko i koniec. Nad ranem może spać z nami.
    On przez sen się wierci, popłakuje, rzuca rękoma. Ja się przez to budzę, spie na czuja żeby go nie przygnieść. Co to za sen 🙈 a jeszcze cały dzień z nim przede mną to muszę mieć siłę i być wypoczęta (😅🙈)
    W weekend siostry zajęły się małym na czas aktywności i drzemek to miałam chociaż trochę odpoczynku psychicznego

Wysłany: 27 września 2021, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przedstawić Wam Pana Ślimaka. Jest u nas hitem od kilku dni. Gryzak akuku ślimak. Na Allegro są. Kupowałam grzyba mombella i tego dorzuciłam bez przekonania. A to właśnie on robi u nas furorę. Sam potrafi go chwycić jak trzymam przed nim i trafić prosto do buzi. Jak go widzi to aż się trzęsie do niego

Sumireguska lubi tę wiadomość

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka udanych wakacji! ❤️

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe bardzo bolą piersi i są takie twarde, bolące gulki. I mleka wtedy nie mogę ściągnąć, muszę popracować z tym wtedy.

Mała syrenka udanych wakacji. 😍 Może Ula się naprawi ze snem. Oby!

Ja mam jelitówkę. Bardzo mocną. Nie mogę chodzić. Do tego Mała posmakowała butli i odrzuciła pierś. 😳 Więc walczę z cyckami dodatkowo. Starszak u Babci, Mąż walczy z Młodszą. Oby przetrwać. 🤯

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny. Póki co jest całkiem sympatycznie.
    Lot Ula zniosła ok, ale ladowanie to był taki wrzask,że chciałam płakać z nią,że robię jej krzywdę. Tu na miejscu jest dużo w chuście, bo wózek nadal parzy. Ale dopiero po jakiejś godzinie, więc i tak jest lepiej. Prawie nie śpi w dzień, jak nie ona, ale w nocy bez zmian;D zobaczymy jak dziś będzie, ale wczoraj 3-5 zabawa;)
    Już przywykłam.
    Przypomniałam sobie jak bardzo kocham urlopy i wyjazdy. I przeszła mi ochota na trzecie dziecko. Wolę jeździć w świat, a już dwójkę ledwie ogarniam. Takie maleństwa nadają się bardziej na lezing niż zwiedzanie.
    No i znowu widać jakie różne sa dzieci. Iga w podobnym wieku pol urlopu przespała. Nie mieliśmy dziecka. A Ula jednak dokazuje.
    Mimo wszystko jest cudownie. Upał, że pot po pupie leci. Mało ludzi, bo po sezonie, jedzenie przepyszne, starsza szczęśliwa. Jednak nie polecam z maluszkiem albo dzieckiem, które lubi wbiegać na ulicę, bo jest tu trochę samowolka kierowców, a chodniki tak wąskie, że wózkiem nie da się jeździć.
    Mimo to, jestem tu mega szczęśliwa i żałuje,że jesteśmy na 10 dni, a nie jednak 14. Pozdrawiam i przesyłam dużo słoneczka ☀️☀️☀️

• Veruka Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka bawcie się dobrze! Po cichu zazdroszczę ☺️ Ula urocza:)

My mamy materac pianka- lateks… tak mi się wydaje 🤔

Co do umiejętności to moja nie łapie się za nogi i nie obraca się. A jest jedną ze starszych na forum 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2021, 20:50

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz łapie się za kolanka :) ale nie obraca się jeszcze.

Byliśmy dziś z Ignacym na rehabilitacji. I dr mówila, że ma dwie pacjentki, do których jeździ do domu na ćwiczenia i UWAGA! Jedna ma na imię FRAJDA, a druga KORBA.
    Ja rozumiem, że o gustach się nie dyskutuje, ale litości...😂

NatkaZ lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka, udanych wakacji! Zazdro że już plazujecie! My wylatujemy w środę i mam ogromny reisefieber (czy jak to się pisze) w związku z tym😅🙆‍♀️

Bajka, zdrówka! Widzę, że u Was choróbska też nie odpuszczają 🙄🙄

Moja mała opanowała już obrót na brzuszek, troszkę się przy tym umeczy, ale jest! Strasznie dużo gada i mega się pluje przy tym, jest to prześmieszne, taki beatbox 😂 u nas nocki są ok, nie narzekam, raz się obudzi 2 razy, innym razem co 2 godz ale zawsze jest to pobudka tylko na cyca i w kimę dalej idzie.
    Wózek ostatnio trochę zaczął parzyć bo mała lubi być na rękach, najlepiej przodem do świata. Muszę zacząć wozić w koszu chustę na awaryjne sytuacje.
    Nasz grzybek mombella dotarł i jest ciumka y ze smakiem, małpka poszła w odstawkę narazie. Rączki jeszcze są bardzo smaczne, czasami ciumka kilka palcow naraz, kciuka jako tako nie odkryła ma szczęście, starszak do dziś niestety do zasypiania memla kciuka...

To chyba tyle u nas. Mało ostatnio pisze bo teraz wszyscy na kupie w domu i nie ma kiedy.. Ale wszystko czytam. Ciężko tylko potem skomentować wszystko co by się chciało 😅😅

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 27 września 2021, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina oplułam przez Ciebie telefon 😂🤣 Normalnie padłam 🙈 Przy takich imionach zawsze się zastanawiam co rodzice brali... 🤔 W sumie urzędnicy też bo wyrazili zgodę.

Mikołaj dopiero w ciągu weekendu zakumał obroty na praey bok, a dzisiaj na lewy. Komicznie ti z boku wygląda bo składa rączki jak do modlitwy, nogi do góry i z piskiem turla się na bok 😂🤣🙈 Nóżki do góry podnosi i ogląda ale nie jest zwolennikiem ładowania ich do pyszczola. 🤷‍♀️ Albo tak mu zostanie i pójdzie w ślady średniej siostry, albo coś mu się nagle odmieni i będzie je ciumkał równie namiętnie jak łapki.

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016

Wysłany: 28 września 2021, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój obraca się na boki ale rzadko. Nóg do buzi nie pcha. Za kolana czasami się złapie. Teraz zaczął tak dziwnie język zaczepiać o dolne dziąsło. Chyba go musi bolec. Ciagle ręce w buzi lub pan ślimak.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od jakichś 2 tygodni kminię i pomagam jej się obracać z pleców na brzuch a teraz dopiero patrzę na wpis u mamy fizjoterapeuty, że takie cuda dopiero w 5 miesiącu życia się dzieją. To samo stópki do ust. Przestałam więc to rozmkniniać :D Jak u kogoś już to działa to po prostu macie dzieciaczki z tym do przodu :) a reszta dalej ma sporo czasu.

Karolina to Polacy są? Aż trudno uwierzyć, że urząd wydał zgodę na te imiona :D

My z kolei byłyśmy u neurologopedy. Pierwsza kontrola była w 6 tż i miałam wskazanie wrócić, jeśli Sonia będzie spała z otwartą buzią (i śpi często z uchyloną i widać koniuszek języczka). Teraz poszliśmy do bardzo polecanej i powiedziała to samo. Generalnie wynika to obniżonego napięcia w jamie ustnej. Potwierdziła, że wędzidełko mamy ok. Ale na to obniżone napięcie mamy robić ćwiczenia w domu (masaż dziąseł i taki masaż od zewnątrz) przez 2 miesiące i ma przejść. Generalnie gdyby któraś z Was to obserwowała u swoich dzieciaczków - podobno to później rzutuje na fakt, że dziecko ma często otwarty dziubek już po pionizacji jak jest starsze i może mieć tendencje to seplenienia.
    Dodatkowo mamy zmienić smoczek na curaprox. Teraz podobno mamy drugi najlepszy w kolejności - MAM perfect, ale tamten jest jeszcze lepszy, bo jeszcze mniejszy. A chodzi o to, żeby był symetryczny, jak spłaszczona wisienka i jak najmniejszy.

Tyle z ciekawostek, których się dowiedziałam :)

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w końcu ogarnęłam jak się używa nosiboo pro. Teraz stwierdzam, że jest rewelka. Super wyciąga.

• Kryśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaC wrote:
    I w końcu ogarnęłam jak się używa nosiboo pro. Teraz stwierdzam, że jest rewelka. Super wyciąga.
    KasiaC mam ten smoczek, bardzo oryginalnie w dziobie wygląda. Dużo osób mnie już pytało o niego 🤪

tm01qjv.png
  • Kryśka Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas w domu bostonka - młody przyniósł ze szkoły. No i z tego powodu szczepienie malutkiej odroczone ….

tm01qjv.png
  • KasiaC Autorytet

Wysłany: 28 września 2021, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kryśka, logopeda mówiła, że zazwyczaj ten smoczek tylko dzieci stomatologów mają :D więc faktycznie chyba robi robotę. czekam aż przyjdzie :P

‹‹ 1156 1157 1158 1159 1160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ