Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tak strzelam, że jak będzie miała 5,5 miesiąca to zacznę dopiero rozszerzać dietę, ale zobaczymy.
I widze, że jestem w tym samym gronie co większośćJa w kółko mówię mężowi, że sie boję, że nie będę nikogo więcej kochać tak jak Soni. Dobrze, że to w takim razie tylko złudzenie. Ale póki co to dla mnie podobna abstrakcja jakby mi ktoś powiedział, że będę mieć drugiego męża i go też tak kochać haha
Noelle lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, których dzieci sa na mm. Ile ml na dobe, jedza wasze dzieci i w jakich mniej więcej odstępach?
-
Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej ❤️
Podróż powrotną rewelacja. Było kilka niemowląt i wszystkie się darły, a moja Ula nic, połowę drogi przespała.
Dzisiaj od rana obie moje córki idealne, nie lubią chyba być poza domem po prostu.
Ula dzisiaj zaliczyła obrót na brzuch, matka oczywiście przegapiła 🤣🤣
No i pojawił się u niej wysoki podpór już tak na maksa. Pępek oderwany nawet od ziemi. Robi brrr ustami plując dookoła z wielką radością. Czyli akurat na urlopie był zapewne skok i teraz pokazuje jego efekty.
Też karmienie u nas trwa 3 min. I potrafi po tym porządnie kilka razy ulac, więc ma pociągnięcie;D -
Foxy ja mierzyłam w tamtym tyg jak jeszcze piła w nocy 2x cycka to wtedy mi wyszło 720 ml(w nocy nie podawałam wtedy mm). Teraz w nocy dochodzi jeszcze 120-200 ml zależy od nocy.
A co do odstępów jest różnie czasem 2h, czasem 4h. Tak samo jak z ilością od 70ml do 180ml. Myślę, że teraz ok 900ml jest na dobę. Ale z ciekawości zapiszę teraz parę dni i się pochwale. Karmienie mm tez jest na żądanie więc jak widzę, że cała aż chodzi i mocno ciągnie smoka to idę robic mleko 😁 -
To mój artysta tez robi „brrr” ustami. Myślałam że go ojciec takich mądrości nauczył. Wcześniej ciagle robił gu albo giń a teraz w kółko te brrr, do tego stopnia że jak przyszłam ostatnio zajrzeć do niego pod karuzelkę to był tak zapieniony śliną jakby miał wściekliznę
-
Sonia też uwielbia "brrr". I od wczoraj się mega pręży i obraca na bok, już chyba lada chwila obrót na brzuch. Jeśli tak będzie to by tłumaczyło jej zachowanie
Ja od początku karmię za każdym razem kilka minut. Najcześciej 3-4. W nocy jak pośsie 6 minut to jest szał.
A właśnie odnośni ilości - mamy karmiące piersią ile razy karmicie w ciągu dnia. U nas taki standard był 8-9 razy a ostatnie dwa dni jak ma "chyba" ten skok to nawet 11 wczoraj miałam. A czytam, że niedługo to już z 5-6 mogłoby być. Jakoś ciężko mi sobie to wyobrazić. -
KasiaC u nas zazwyczaj 8-9 i też tylko kilka minutek 3-4-5 i koniec. No w nocy potrafi dłużej possać po 6-7 min 🤪
A wczoraj miał taki Dz en że jadł 12 razy aż ale był ogólnie przekochany wczoraj. Praktycznie nie płakał tylko cały czas gadał i nauczył się wystawiać język i prawie pluć - śmiesznie to wygląda 😀
A na brzuszek już zazwyczaj obraca się prawidłowo że te ręce ma już gotowe do podporu. Chociaż sam podpór jeszcze Minnie idzie. Nie wyciąga też jeszcze rączek po zabawki jak leży na brzuchu. Jak jest na plecach to zdecydowanie częściej sięgaAdaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
To widzę, że nie tylko u nas jest takie ekspresowe karmienie 🙈 a ja panikuję, że napewno się nie najada, skoro je 4 min.i się jeszcze przy temu wierci, mąż jak widzi takie akcje to od razu pytanie czy robić mm (w takich momentach naprawdę wolę być z nią sama w domu). Ale skoro to u Was też tak wygląda to wrzucę na luz, zamiast biegać za nią z piersią 😄
-
Hehe mama pp ja też czasami mam wrażenie że nic nie robię tylko latam za nim z cyckiem 🤪 mąż to już się boi że Adaś czuje się przymuszany do jedzenia przeze mnie 🤪Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
U mnie nie ma ekspresowych karmień. W nocy około 20-30 min ale to już z wzięciem go do łóżka, jedzeniem, poczekaniem chwile po jedzeniu i odłożeniem do łóżeczka. W dzień tak z 15 min pewnie potrafi jeść a na noc około godziny nam się schodzi łącznie z odłożeniem do łóżeczka i podbudką w trakcie. Nie ile karmien bo przestraszę się. Jak śpi trzy godz to z 5 razy pobudka z płaczem i muszę dać cycka, dwie min i znowu śpi.
Dziś na szczęście je spokojnie i śpi spokojnie. Była już drzemka 2 godz i teraz tez przysnął. Niedługo wróci tata, pobawi sie godzinę i będzie szedł spać. Ostatnio nie ważne czy wstał o 15 czy 16:30 przychodzi 18 i zaczyna się jeczenie na sen
Ogólnie to znowu oglądam webinar na temat snu 😅🙈 czynię notatki -
U nas karmienie trwa wieczność,bo przysypia w międzyczasie jakby nadal była niemowlaczkiem 🥴 jak tylko ją odkładam to się budzi, więc żeby mieć chwilę wytchnienia to ją trzymam, żeby spała sobie na cycu tak jak teraz.
Zoe, jak powiedzą coś czego jeszcze nie wiemy, to się podziel ☺️
-
Podzielę podzielę.
udało mi się w miarę uchwycić dziąsła dolne. Trochę wyglada jakby zaznaczone dwie dolne jedynki miał z jakoś z boku ale cóż 😅 wydaje mi się że zaczynaja powoli się pojawiać. Widać ich jakby zarys i od tylu dziąsła tak samo. Nie jest ono tak idealnie proste jak poza tym miejsce na jedynki. Zerknijcie czy nie mam paranoi i doszukuje się na siłę 😅🙈 -
U nas od dwóch dni je co 2/3 godziny, (w nocy co 5...
) po zawrotne 20-40 ml. 40 ml to z wielką walką i kombinatoryką zje. Nie wiem kiedy panikować, boję się że się odwodni. Nie jest jakoś obłożnie chora, ma tylko katar i kaszle. Ale normalnie czysty nosek zawsze ma do jedzenia. No i zaczęła spać jak niemowlak aż jak jest chora, normalnie po 1 godzinie, po 2 godziny. :o W nocy 5... Człowiek by się cieszył, gdyby nie to, że to od choroby. Czekam... oby się poprawiło. Czytałam, że to ogólnie od gorszego samopoczucie często dzieci jedzą mniej. Niby to wiem, ale aż tyle?
Normalnie jadła 70-140 ml na porcję, łącznie średnio 700 ml dziennie. Czasami więcej, czasami mniej. Teraz miała wczoraj 280 ml, dzisiaj ma 260 ml wypite. -
Po prostu Zoe wrote:Podzielę podzielę.
udało mi się w miarę uchwycić dziąsła dolne. Trochę wyglada jakby zaznaczone dwie dolne jedynki miał z jakoś z boku ale cóż 😅 wydaje mi się że zaczynaja powoli się pojawiać. Widać ich jakby zarys i od tylu dziąsła tak samo. Nie jest ono tak idealnie proste jak poza tym miejsce na jedynki. Zerknijcie czy nie mam paranoi i doszukuje się na siłę 😅🙈
Zoe powiem Ci, bo sama czekałam na zęby u syna długo - pierwsze mu wyszły dwa dni przed roczkiem. Jak to będą zęby to będziesz wiedzieć, że to zęby.To są zęby, ale jak wychodzą to je widać u góry, robią się dziurki i pokazują się zębiszcza.