Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś po szczepieniu rota, pneumokoki i hexacima. Nazrazie ok, choć coś czasem mruczy przez sen.
Dostałyśmy zalecenie wprowadzania warzyw. Z tego co pytałam nie ma znaczenia od czego wystartujemy czy marchewka czy ziemniak czy szpinak. Mamy jedno warzywo podawać przez 3 dni i później zmieniać na inne. I tak jak dziewczyny pisały z dodatkiem tłuszczu. U nas przez alergie coś roślinnego. Podała mi zalecany olej ale nie zapamiętałam, muszę looknąć na karteczkę 🤪Menina lubi tę wiadomość
-
Syrenka widzę, że Urszula przechodzi samą siebie
U nas też tylko dupka w górze, gdzie tam ręce. Chociaż ciągle leży na brzuchu to ręce jeśli proste to przed sobą albo na boki.
I a propos Twojego komentarza, że nie chcesz robić chwalipostaNie miejcie nigdy takich dylematów
Przecież któreś z naszych dzieci musi być w czymś pierwsze albo mocno do przodu. Ja osobiście uwielbiam na Wasze dzidziutki patrzeć, szczególnie jak robią coś nowego
My na pewno do tyłu jesteśmy (w sensie nie, że opóźniona ale z niczym hen do przodu nie jest:P ). Zresztą i tak jedyne o czymś myślę, to kiedy i jak wyprostuje się główka....
z żłobkiem też jeszcze nie myślałam. wracam do pracy jakoś w sierpniu. Wprowadzili nam na stałe 104 dni home office w roku. Więc około połowy tygodnia (az 2, raz 3 dni na przykład) juz zawsze mogę być w domu. Może wtedy zaprowadzę do żłobka a pozostałe dni przyjdzie babcia (teściowa). Nie wiem jeszcze.... na pewno nie chcę, żeby się tylko teściowa opiekowała codzień. Po pierwsze ze względu na nią - wg mnie opieka nad rocznym dzieckiem to pewnie kosmos i nie chce na emeryturze kiedy ma odpoczywać jej etatu cieżkiego fundować. A po drugie ze względu na Sonie - nie sądzę, że się przy teściowej super będzie rozwijaćplus ciekawe czy by mnie słuchała teściowa z jedzeniem, nie dawaniem soczków itp. Więc żłobek jakiś wjedzie na pewno. Plus w moim mieście jest taki, że miasto dofinansowuje 500 zł na żłobek prywatny a reszta rodzic, wiec też nie ma dramatu,
-
Kasia to masz fajnie. Ja właśnie znalazłam niezły żłobek za 1800 zł plus 700 zł wpisowego bezzwrotnego 😒
Widzę że jest tez opcja wykupienia karnetów godzinowych w żłobku 60h/miesięcznie za 900 zł. Może taka opcja byłaby korzystniejsza dla Ciebie? O ile są takowe w pobliżu. -
Kasia u nas też miasto daje 400 zł a reszta rodzic. Wychodzi ok 1200 zł dopłaty.
Mojej siostrze właśnie zaczęły się skurcze porodowe. Już mi napisała, że to jej pierwsze i ostatnie dziecko 😂😂😂
Ona rodzi w UK akurat :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2021, 09:34
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Lilak z tego co ja kiedyś czytałam tylko to etapami. I najpierw chyba schodzi się z karmien dziennych, a potem dopiero nocnych.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Lilak z tego co ja kiedyś czytałam tylko to etapami. I najpierw chyba schodzi się z karmien dziennych, a potem dopiero nocnych.
O widzisz. Taki miałam plan. W nocy jednak przy jego licznych wybudzeniach to póki co cyc jest pomocny. -
Lilak daj później znać jak się sprawdza taki sposób. W ciągu dnia trzeba będzie na początku odciągać laktatorem póki piersi się nie przestawią, czy jak?
Unify tak bez powodu czy coś dolega? U nas jakieś problemy brzuszkowe. Strasznie się pręży, sposób Zoe nie pomógł. Wasze dzieci tez jedzą na leżąco z uniesionymi nogami? Robi tak, żeby puszczać bąki, ale czy to jeszcze nie pogarsza sytuacji? Nie wyobrażam sobie jeść w takiej pozycji 😄🙈
Unify miłego dnia pomimo wszystko.
-
Mama po pp u nas z brzuszkiem się polepszyło jak wprowadziłam małemu Dicoflor. Wcześniej stosowaliśmy Bio gaje, ale po niej była tragedia. A teraz jak ręką odjął 🙂👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
U mnie 5 pobudek plus wstanie o 6 🙄
Mama po czasem trzeba z 5 min poczekać.
Tez zarzuca nogi na mnie. Jak je na leżąco to coraz rzadziej w pozycji brzuch do brzuszka tylko kładzie się na plecach i głowę przekręca. Wiem że tak nie powinien ale bziuczy jak naprawiam -
Unify ale dziś też jest pełnia
u nas też nic kiepska, ale Ignacy ma to ewidentnie po mnie, bo ja mocno odczuwam takie zjawiska 😜
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Obstawiam, że właśnie u nas albo bio gaja (ostatnio znowu miałam fazę, żeby spróbować), albo mm ( przed snem pojadę butlę, bo wygląda że się nie najada) albo moja dieta ( ostatnio uboga w warzywa i owoce, że to czekolada na porządku dziennym 🙈) albo wszystko razem.
Zoe u nas identyczna pozycja, tylko w nocy na pół śpiocha jeszcze zje normalnie -
Mama pp jak byłam u CDL na samym początku to ona mówiła, że nie rozumie pediatrów, którzy zalecają Bio Gaje, a dziecko nie ma kolek. Bo ona ma szczep, głównie na kolki.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Mama pp jak byłam u CDL na samym początku to ona mówiła, że nie rozumie pediatrów, którzy zalecają Bio Gaje, a dziecko nie ma kolek. Bo ona ma szczep, głównie na kolki.
W sumie ja sobie sama zaleciłam 😄 takie to wychwalane to też chciałam 🙈 -
Cholera wie co mu dolega🤷najgorzej, nie mówi i nie wiadomo jak mu pomóc. Obstawiam zęby i w sumie bym chciała żeby o to chodzilo. Lepiej to niż jakaś choroba tfu tfu. Dzisiaj caly dzień jest marudny, mało się uśmiecha. Ewidentnie coś mu dolega.
Mój też najczęściej je w takiej pozycji Zoe.tak mu chyba najwygodniej. -
Mama po przejściach wrote:W sumie ja sobie sama zaleciłam 😄 takie to wychwalane to też chciałam 🙈👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
dziewczyny, mega współczuje z tymi nocami, ja chyba bym sobie przysłowiowo "palnęła w łeb" jesli jeszcze to by u nas doszło. Na razie odpukać noc to dla wszystkich odpoczynek po cieżkim dniu.
Ja ściągam teraz mleko jakies 5 razy na dobę i mrożę a od kilku dni podaje Młodemu samo Neocate, ale skóra nie poprawiła mu się ani trochę, znów miał wysyp i cały czas gdy tylko ma możliwość drapie się. Przed chwila miałam teleporade z randomowym pediatrą i kazała natychmiast zmienić mleko na Nutramigen. Zaleciła też piankę Emotopic na swędzenie bo Fenistil nie pomaga. Bardzo bym chciała zeby w końcu to było to. -
jakie wideo-nianie polecacie? Myślę, ze jeszcze miesiac, dwa i będziemy Synka przenosić do jego pokoju bo w dostawce zaczyna mieć ciasno