X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy Wam już pisałam ale jeśli chodzi o probiotyki to polecam Wam osłonkę balance. To jest w zasadzie synbiotyk. Wydaje mi się ze jest dużo lepsza niż dicoflor a poleciła mi ją zaprzyjaźniona farmaceutka.

Ochraniacz do łóżeczka mam z Ikea taki który się wkłada pod materac ale nie używałam go jeszcze, synek ostatnio bardzo mało korzysta z tego łóżeczka.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 20 października 2021, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze jedna rzecz, co polecacie na ciemieniuche? Jakiś nawrot mamy 😣 brzydko to wyglada i bardzo mu włosy się wytarły na czubku głowy, myślicie ze to przez ciemieniuche ?

• espoir Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 01:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Dziewczyny, wpadłam tylko napisać, że żyjemy, ale nie daje rady Was czytać na bieżąco. co przeczytam 2 posty, to się odrywam, potem wracam i są 3 strony więcej 😜
    coś widziałam, że było o zjadaniu stóp, mój nie da rady, bo za gruby chyba jest 😅 dzisiaj go ważyłam - 9,1 kg! 🙈🙈🙈🙈🙈
    chyba jest największy na forum co? czy jeszcze ktoś urodził Ludzika Michelin prócz mnie? 🙃
    c08e362a9bc8.jpg
    pozdrawiam Was! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 01:12

Bajka111, Cyprysek89, Noelle, Santi_14, _agrafka_, Mama po przejściach, Bee, Chaos, Sumireguska, unify lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • siuger Ekspertka

Wysłany: 21 października 2021, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slodziaszne fałdki!!

Nam inhalacje nic nie pomagają. Nos zatkany nad ranem u małej. Wydaje się że ciężko jej oddychać. Nie wiem czy nie iść z nią znowu do lekarza, albo chociaż zamówić teleporade.

Czy któraś z Was stosowała może gałganek Aliny? Ktoś mi ostatnio polecał i zawsze o tym zapominam. Też niedkwierzam że to coś może działać? Macie o tym jakieś zdanie.

Kolejna sprawa to czy polecacie jakiś niekapek? Czy od razu na bboxa? Cała zastawę małej mam z twist shake, ale ten ich niekapek czytałam że kapie, więc się nie zdecydowałam. Może coś lepszego jest na rynku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 06:29

relgdf9hux90d6ak.png
  • Cyprysek89 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam bboxa tego 6+ czyli że słomką ale na pudełku widziałam, że jest też taki 4+ i to właśnie w formie niekapka. Wcześniej nie wiedziałam o jego istnieniu i w sumie nie wiem czy kapie 🤣

l22ne6ydn4cyrozp.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach nie, dalej śpi między 1-3 godziny, a w dzień około 30 minut. 😄 Już przywykłam do jej spania na brzuchu, no trudno.

Od dwóch dni moje dziecko usypia samo na noc. Dostaje butlę, odkładam ją do łóżeczka i wstaję tylko ją przenieść jak już jest na samym dole łóżeczka i poprawić nogi jak się zaklinują między szczebelkami. Ale zasypia sama. Szok. Nie wiedziałam, że to kiedykolwiek się stanie. Nawet jeśli to były dwa przypadki fartu to ogromnie mnie cieszy takie doświadczenie. 😄

Bardzo Wam współczuję tych alergii, widzę że to trudnu temat. Na pewno męczący psychicznie. Powodzenia w uporaniu się z problemem.

Syrenka dzisiaj Mąż przyuważył, że Mała na czworakach podnosi się na rękach i giba przód/yył. Ja tego nie zauważyłam. Powinnam dostać order matki roku, nie wiem co moje maleństwo już potrafi... wszystko przez choroby starszaka. Muszę mu poświęcać maksimum czasu i uwagi, ogarnąć dom i resztę i dla Małej już tyle tego nie ma... Mam ogromne wyrzuty sumienia i mega źle mi z tym. Czekam aż syn wyzdrowieje i wróci do przedszkola i trochę więcej czasu będę miała dla córki. Niemowlakiem będzie już tak krótko. 🥺

Siuger podobno niekapki nie są polecane, ale już nie pamiętam czemu szczerze mówiąc. Mnie niekapki irytowały i w sumie od razu przeszliśmy na bidony. A tu to już jakikolwiek by był. Mój syn najbardziej lubi od zawsze zwykły z canpola. A miał ich już parę i zawsze jednak najwygodniej mu szło z tego. Chciałam mu kupić taki bezsłomkowy już, ale on nawet z tego ze słomką dalej wylewa wodę, więc jeszcze czekam aż zmądrzeje. 🙈

Espoir super, że się odezwałaś! Pokaźny synek! Ekstra!

My ochraniacza do łóżeczka nie mamy, znaczy mam bo dostałam, ale nie założyłam. Zawsze będzie albo stres o nóżki, albo o oddech. 🙄

Na ciemieniuchę nie pomogę niestety. Syn miał baaaaardzo długo, córka też ma. Nic nie pomagało, ale mi to aż tak nie przeszkadza szczerze mówiąc.

Fajna ta spacerówka britaxa. Też będę zmieniać, nie chcę tej już z anexa to chętnie czytam polecenia. :)

Miłego dnia dziewczyny. :)

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze apropo właśnie rozwoju i tych okienek rozwojowych. Ja Wam szczerze powiem, że ich nie znam i nie przykładam dużej wagi do tego. Dopiero jak ewentualnie obawiam się, że jest z czymś stanowczo dziecko opóźnione: jak było z mową u syna, tu interweniowałam neurologopedą, bo właśnie mnie coś zaniepokoiło. Ale generalnie każdy Maluch ma swoje tempo, swój czas. Każdy ma swoje mocne i słabsze strony. Każdy jest najlepszy dla nas, zwłaszcza jak śpi. 😄😁

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala syrenka czuje się i mam dokładnie tak jak pisałaś.

Tak my dalej walczymy z koluchami, Franek ma tyle gazów, ze ja nie wiem gdzie one mu się mieszczą.

Rota tez dostajemy przy szczepieniu. .

Agrafka ja smaruje spora ilością olejku migdałowego przed kąpielą główkę małego, potem „szoruje” mu główkę palcami i taka szpatułka zbieram i po kąpieli czesze go szczoteczka takimi okrągłymi ruchami.

Co do naczyń tez jestem na etapie szukania. Chyba ze macie coś fajnego to proszę polećcie:)

Co do żłobka to zapisaliśmy się do państwowych i czekamy. Ja niestety po urlopie wracam do pracy i tez nie wiem jak to wszystko pogodzić i jak to będzie. Ale damy radę!

No i super są te wasze maluchy.

Mój syn przewraca się póki co z pleców tylko na bok. Chodzimy tez cały czas do fizjo bo nadal utrzymuje się lekka asymetria, ale mówi ze rozwija się świetnie, co bardzo mnie cieszy bo pożytek ilości co on ryczy i jest noszony na rękach to jest super.

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak samo jestem właśnie na etapie szukania akcesoriów do rozszerzania diety. Muszę wybrać i kupić np. na black week jak będą promki :) Kojarzę tylko, że już dość od dawna nie zalecają kubków niekapków. Albo słomeczka czy b-box albo kubek. Ale nie jestem w tym oczytana, wiec równie dobrze mogło się pozmieniać.

Ciekawe w ogóle co u Dani. Czy zdała egzamin na swojej sztuce. Miała chyba też do PL przyjechać z Eden.

My jutro ciśniemy do Turcji. Jedno z niewielu miejsc gdzie jest ciepło. Mam nadzieję, że na tyle, że będę mogła z Sonią wchodzić do basenu ...

• Batylda Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, udanych wakacji! Daj w wolnej chwili znać jak udała się podróż ☺️

Agrafka, u nas na ciemieniuchę sprawdził się zestaw z Mustelli, interweniowałam jak tylko zobaczyłam że coś zaczyna się dziać i udało mi się ją zdusić w zarodku. Ale szamponu używamy dalej, trochę profilaktycznie, trochę bo już otwarty i trzeba zużyć 😉

Espoir, chyba faktycznie masz rekordzistę 😁 Mała Syrenka, a Ula ile waży?

U nas dziś noc taka, że Nina zasnęła o 22 i spała do 7 budząc się co godzinę 🥴 mam ochotę podłączyć sobie kroplówkę z kawy albo wysłać ją do mojej mamy przesyłką konduktorską. Teraz schowałam się w kibelku, a ona jęczy 🤦‍♀️

relgtv73ymxx11gn.png

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kolei u nas z ciemieniuchą mamy spokój od początku. Ja jej od urodzenia po kąpieli i rano masuję główkę szczotką z lullalove (ta miękka z koziego włosia) i nie wiem czy to akurat pomogło czy przypadek. Wyszły nam zalążki ciemieniuchy ok. 3 miesiąca i wtedy 2 razy tylko posmarowałam oliwką założyłam czapeczkę na chyba 20 min. wyczesałam szczotką (też z lullalove, ale ta ze szczeciny do ciemieniuchy), umyłam łebek i po kilku dniach nie było śladu. Ale mieliśmy naprawdę malutką i tfu tfu póki co nie wraca (nadal masujemy główkę tą miękką).

Ale jeśli chodzi o głowy to mimo, że jestem trochę brzydliwa do ciemieniuch - nie lubię tych żółtych skorup - to bym wszystko dała, żeby miała ciemieniuchę nawet wielką, ale łebek prosty :(

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia jakąś płaską łyżkę dla niemowląt? W sensie łyżeczkę do rozszerzania diety, ale wiem, że ma być jak najbardziej płaska. Która jest dobra?

I pytanie za 100 punktów, bo spacerówkę chcę dokupić właśnie jak będą mam nadzieję promki na black weekend/black friday/black week czy co to tam się trafi :P

4fdfd5e74143.jpg

f80ca5edc374.jpg

Jasny czy czarny?
    Chce bardzo jakiś trochę inny ten wózek i te kwiatuszki mi się bardzo podobają. Jedyna kwestia, że wtedy dodatki typu torba, śpiworek zimowy, mufki muszę dobierać stonowane, żeby nie było nadźgane. Doradźcie który dla Sońci :)

• Santi_14 Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _agrafka_ wrote:
    Tez Was ledwo nadrobiłam, uff

Chciałam się pochwalić trochę bo u nas troszkę lepiej a synek wczoraj ogarnął pierwszy obrót z plecków na brzuch. Ciężko było ale dał radę 😅 a jutro kończy 5 miesięcy 😀 ogólnie widzę ze motyrcznie to on tak się nie spieszy z niczym, stop tez nie chce łapać, wymachuje tylko nimi cały dzień 😀

Z racji tego ze gondola od jakiegoś czasu go parzyła ( mimo że w domu zasypia w wózku) a moje plecy miały dosyć spacerów w nosidle wiec dzisiaj wyciągnęłam spacerówkę, rozłożyłam na płasko, włożyłam śpiworek i wyszliśmy na spacer bez płaczu! I co najlepsze zasnął po 15 minutach i spał 2,5 h 🙈🙈 aż nie mogłam w to uwierzyć, obudził się dopiero jak wchodziłam z nim do domu bo już mi było zimno.

Jutro idziemy w końcu na basen a popołudniu mam teleporade z gastrologiem, chce sprawdzić czy to nie refluks utajony.
    W poniedziałek byliśmy u osteopaty, znalazł trochę napięć u synka m.in w miednicy, na potylicy i w buzi… mamy jechać za tydzień znowu. Kazał tez faktycznie skonsultować synka w kierunku refluksu.

Co do spania w nocy to u mnie chyba nie było regresu ale progresu tez nie ma 😅 kładę synka po kąpieli tak mniej więcej 19:30-20:00 zasypia przy cycu, czasem trwa to 15 minut czasem 45. Do 23 czasem potrafi się trzy razy wybudzić i płakać wiec muszę lecieć z cycem. Później kolejne karmienie tak około 1, później około 3, następne około 5 i śpimy do 7 a około 9 zasypia już na pierwsza drzemkę. Także serio zazdroszczę Wam tych przespanych nocy. Ja spie już cała noc z małym, nie chce mi się go odkładać do łóżeczka. Mamy tylko taki problem ostatnio ze mały bardzo dużo sika w nocy i nad ranem tak 4-5 rano muszę mu przebrać pampersa bo mu chyba przeszkadza ten mokry ( a wazy wtedy ze trzy kg) i zawsze jak mu założę nowego to jakoś żle mu założę ze się przesikuje 🙈 wierci się bo mu mokro, zanim ja się obudzę i go przebiore całego to on się rozbudza 🙈 na szczęście zasypia sam po tym przebudzeniu ale ogólnie potrafi mi się tak trzy razy przesikac 🙈 masakra dziecko ma 5 miesięcy a matka ma regres w ubieraniu pampersow 🙈

Agrafka! Przybijamy piątkę e całej kwestii nocnej u nas wygląda to identyczne (jedynie co to jak usnie po kąpaniu i się wybudza to też latam ale ja wtykami mu wtedy smoczka nie cyca) karmienia o praktycznie tych samych godzinach i z pampersami mam tak samo! Wiem doskonale co czujesz z tym przebieraniem i przesikiwaniem 🤦‍♀️ a dziś też do męża mówiłam że jak zmieniałam mu pampersa koło 3:00 pierwszy raz to ważył że 3 kilo i już troszenke zdążył się przesikać🤪

Adaś ❤️ 20.06.2021

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • Lilak Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi proszę, że te noce miną zaraz. Widzę, że wiele z Was się z tym boryka. My jesteśmy już u kresu wytrzymałości. Co godzinę pobudka albo i częściej! Co to do cholery jest?!?
    Regres, skok? U nas trwa to od dwóch tygodni. Nie śpi dłużej niż 2h. Wie, że jest noc. Chce mu się spać ale coś go wybudza.
    Osteopata powiedział, że bardziej zdrowego dziecka u siebie już dawno nie widział. Nic nie znalazł (to akurat super). Więc o co kaman 🤔🤔

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Santi wiec nie jestem sama 😅 ale dzisiaj mały sukces bo przebralam mu pampersa dopiero o 6 i się nie przesikał 😅

KasiaC ja bym wybrała jasny ☺️

Batylda widziałam właśnie tez szampon z musteli i się zastanawiałam nad nim, muszę wypróbować w takim razie. Ja tez mu smaruje olejkiem przed kąpielą później myje szamponem z pikabu a potem szczotkuje szczotka od mamyginekolog one tez jest z naturalnego włosia. Ale mam wrażenie ze to nic nie pomaga.

Espoir faktycznie duży chłopczyk z tego Twojego synka mój tydzień temu ważył 6800 i wszyscy mi mówią ze jest duży i papuśny 😅

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir, Ula że swoimi 8 kg to przy Twoim okruszek;D
    Kasia, wzięłabym chyba ciemny, ale co patrzę na zdjęcie, to zmieniam zdanie;D oba śliczne. Ja do jedzenia kupię zwykle talerzyki z Pepco. Jak karmiłam papkami, to ze słoiczka, a jak Mała jadła sama, to lepiej jak jej dawałam na tackę do krzesełka, bo talerz za łatwo zrzucić cały i dalej leci niż pojedyncze kawałki;D
    Do picia planuje bbox. Mamy też taki krzywy kubek do nauki picia z kubeczka, ale przy Idze rzadko korzystalismy. Bbox też załapała chyba dopiero na jakieś 9-10 miesięcy, albo jeszcze później. Teraz też pięknie pije z otwartego kubka już od dawna, sama się nauczyła.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak ciężko powiedzieć, mój tez się często budzi ale u niego to wyglada tak ze wierci się i jak dostanie cyca, pociągnie trochę to śpi dalej, robi to wszystko na „ półspiocha”
    Nie wiem co Ci poradzić, a badalas mu poziom żelaza ? Bo ostatnio gdzieś wyczytałam ze niski poziom żelaza powoduje to ze dziecko się często wybudza. Ale z tego co pamietam to Wy mieliście robione badania i chyba było Ok co?

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noce też u nas wstrętne. Ula nie ma czasu spać. Znowu budzi się bawić i ćwiczyć. Tym razem 4-6. Czyli ja już od 4 na nogach, bo o 6 często wstaje druga.
    Ula rusza się nawet przez sen i przez sen gada i piszczy. Ja się przez to nie wysypiam. Chyba zaraz zrobię jej swój pokój, a chciałam,żeby później były razem, ale długo tak nie wytrzymam prawie nie spiac.
    A i tak nie powinnam narzekać. Pobudka u nas jest koło północy, o 3 i o 4 wstaje. Tylko mam bardzo czuły sen i budzę się jak ona się wierci, a jak piszczy to już w ogóle.

• Bee Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dołączam do Matek Roku. Moja wczoraj się obróciła sama na brzuszek pierwszy raz, a ja? Ja odwrocilam się w tym momencie po wodę 🤪 i nie widziałam. Choć dziwi mnie to, bo nie idzie jej podpór w leżeniu na brzuszku, rączki jej idą w przód lub w bok, a jednak leci do przodu z rozwojem. No i teraz ciągle się obraca przez jeden bok, drugi jeszcze sprawia jej problem. Ćwiczy nieustannie, tak jej się spodobało.
    I od wczoraj wlasnie mniej śpi w dzień, nawet 2godizny potraafi wytrzymać do drzemki, więc może to jakiś cichy skok. 😅

Mnie rozszerzanie diety spedza sen z powiek. Nie wiem od czego zacząc to wszystko. Gdzies widzialam, że skracają te słomki w bboxach(?), ale nie dochodziłam dlaczego, bo było za wcześnie a teraz by się ta wiedza przydała =D

Plaskie łyżeczki ktoś polecal rossmannowskie.

Ja bym brała jasną budkę, bo sama mam wózek w piaskowym kolorze i jestem zadowolona. Ale to nieobiektywna opinia 😎

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 10:39

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 21 października 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak wrote:
    Powiedzcie mi proszę, że te noce miną zaraz. Widzę, że wiele z Was się z tym boryka. My jesteśmy już u kresu wytrzymałości. Co godzinę pobudka albo i częściej! Co to do cholery jest?!?
    Regres, skok? U nas trwa to od dwóch tygodni. Nie śpi dłużej niż 2h. Wie, że jest noc. Chce mu się spać ale coś go wybudza.
    Osteopata powiedział, że bardziej zdrowego dziecka u siebie już dawno nie widział. Nic nie znalazł (to akurat super). Więc o co kaman 🤔🤔

Lilak, też czekam na jakąś poprawę, u nas to trwa ponad 2 tygodnie i jest coraz gorzej. W dzień śpi tylko na spacerze, wiec też nie odeśpię, jestem coraz bardziej drażliwa. Stary ma jakiś ważny projekt w robocie, więc jak już wróci to dalej pracuje 🥴 a ja bujam, karmię, śpiewam, plecy mnie bolą, oczy pieką. Nie pamiętam jak to możliwe że to dziecko potrafiło przespać 5-6 godzin ciągiem.
    A też wie że jest noc, pociągnie cyca parę razy i odlot. A może tak mi się tylko wydaje, bo karmię ją i przysypiam na siedząco. Fizjo i pediatra mówią że zdrową i to na pewno skok. Po takich przebojach oczekuję, że po tym skoku pójdzie od razu na studia.

Lilak lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

‹‹ 1199 1200 1201 1202 1203 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ