Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kate wracaj i opowiadaj jak tak u Was 🙂
Bajka to ja z Mikołajem mam na odwrót. Jak wy udza się w nocy więcej niż raz to mam schizy, że coś mu dolega 🙈
Tak w ogóle to mam pytanie do karmiących z butli. Ile Wasze maluszki wypijają w nocy?Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Natka i weź tu Matkom dogódź! 🙈
Mała syrenka tylko dlatego nie poszłam jeszcze do lekarza, bo za to w dzień miała jedną 30minutowq drzemkę. 😄 Właśnie dlatego jak śpi to od razy przypominam sobie jak spała jak była chora. 🥺Mala_syrenka lubi tę wiadomość
-
Kate90 witaj!😊 Opowiadaj co u was?!😀
Mała syrenka mam pytanie do ciebie jako do naszej lakropromotorki 🤪 czy możliwym jest że jedzenie dużej ilości czekolady przez mamę będzie u dziecka rcka powodować zatwardzenie? Od jakiegoś czasu mam taką ochotę na czekoladę i jem jej duże ilości i mały zaczął mi rzadziej robić kupy. Na początku co 2 dni a teraz nawet do 5 potrafi. Nie wiem czy to może być powiązane 🤔 może będziesz wiedziała coś na ten temat.Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Santi, ja to laktoterrorystka jestem bardziej niż promotorka;D
Nie wiem nic na ten temat, ale nie wydaje się,że to od tego. Dzieci kp mogą nie robić kupy 2 tygodnie i nie jest to zatwardzenie. Twój Mały się męczy przez to,że nie robi?
Ja jem czesto cała czekoladę na raz, chyba,że stary zdąży złapać kostkę zanim zniknie, a Ula kupczy jak kaczka. Przed chwilą zmieniłam druga kupę
Edit, jest trzecia kupa.
Może za mało tej czekolady jem? 🤣🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 09:20
-
Nie wydaje mi się żeby się męczył przez brak tej kupy. Też mi się nie wydaje żeby to miało jakikolwiek związek ale oczywiście ostatnio byli u nas znajomi i już wydali wyrok haha że to na 100%= od tego że jem czekoladę 🤪Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Mala_syrenka wrote:Foxy, a jak po tym nutramigenie? Jest dobrze?
az mi sie nie chce o tym gadac. w piatek wieczorem, po troche ponad 24h podawania Nutramigenu puramino wygladal tak wiec szybko wrocilismy do Neocate. Nutramigen Puramino z pewnoscia nie jest dla nas.
W sobote kupilam jeszcze raz Jelp ale w sklepie z niemiecka chemia i wszystko wypralam, jego i nasze rzeczy, z którymi się styka. W niedziele mielismy chrzciny i te plecy byly juz ladnie wyciszone, a w poniedzialek patrze znów gorzej. Wtedy zdalam sobie sprawe, ze przebralam mu bodziaka w restauracji na obiedze bo przesikal pieluche i zalozylam mu takiego, który mialam w torbie jakies 2 tyg. (wiec wyprany w lovelli). Wczoraj wieczorem i dzis znow jest lepiej. Teraz zastanawiam sie czy to faktycznie ta lovella moze go podrazniac i byloby juz super gdyby nie ten jeden bodziak, oby to byblo to bo juz nie mam pomyslow.
P.S. Co ciekawe mojego meza wczoraj zaczeło wszystko swedzeć i na udach i plecach ma podobne poparzeniowe kregi, tylko u niego to jest zawsze sezowono wlasnie w okresie jesienno-zimowym a u Ludwika zaczelo się juz w polowie sierpnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 09:53
-
nick nieaktualnyMiło mi bardzo że mogę na was wrócić
o swoim porodzie już tu kiedyś pisałam. Urodziłam 18.06. Tymek jest moim pierwszym dzieckiem urodziłam go bardzo szybko bo w 4 h, niestety pękłam dosyć mocno, potem jeszcze pojawił się krwotok usypiali mnie całkowicie i miałam łyżeczkowanie. Mam to szczęście że bardzo szybko do siebie doszłam
synek jest moim oczkiem w głowie, jak zapewne wszystkie tutejsze dzieci, jak na razie jest łaskawym egzemplarzem
Od urodzenia przesypia praktycznie całe noce i nie wpływa na to ani szczepienie, ani jakaś większa ilość bodźców. Na początku mieliśmy problemy z kupką, bo jej nie było, potem podejrzenie alergii na bmk a potem mała ilość mleka i usilne rozkręcenie laktacji. Ostatnie trzy tygodnie waga stała w miejscu. W niedzielę się poddałam i tak od poniedziałku jesteśmy na mleku modyfikowanym a cycka używamy tylko do zaśnięcia. Aktualnie waży 6,45kg mierzy aż 70cm
Zębów jeszcze nie mamy
-
Kate nie ładnie to tak znikać 😜 Miło Cię widzieć spowrotem.
Foxy współczuję, trzymajcie się. A jak z zakończeniem laktacji sobie poradziłaś?
Lilak a jak u Was idzie przejście tylko na nocne kp?
Czy Wasze dzieciątka też tak szybko wyrastają z ubranek? 🙈 Mamy ich mało a i tak nie wszystko zdążyła znosić. Pytanie jak ubieracie dzieci po domu? Zastanawiam się co kupić w większym rozmiarze. Dzisiaj coś chłodno mieliśmy z rana ( takie moje odczucia ) i ubrałam małej podkoszulek bez rękawów a na górę koszulkę z długim, ale przy zabawie myślę, że to mało wygodne bo ciągle się jej coś podwijało. A podwójne body chyba jeszcze mniej wygodne w kroku ,co nie? Czy tylko ja mam takie dylematy? 😄 -
U nas body długi lub krótki rękaw i spodnie. Jak jest zimno rano to normalnie bluza, bluzka. Ale po paru godzinach to i tak zdejmuję. Tylko żeby nie była za luźna i najlepiej nie na zamek, ale to u nas.
A i moja nie wyrasta za szybko, nosi 62 i trochę 68 dopiero, zwłaszcza spodnie i pajace. Ale rozmiar 62 na krótko był/ jest, bo już go zaczynam chować, a dopiero wyjęłam. 😅 Ale to normalne. Syn też rósł skokowo. -
Miki z początkowych rozmiarów bardzo szybko wyrastał. 56 i 62b może tylko po miesiącu nosił. Teraz od dłuższego czasu ma 68 i nadal jeszcze trochę luzu zostaje.
W domu mały ma body na długi rękaw i spodenki. Chyba, że jest ciepło to wtedy tylko body i skarpetuchy. Mój syn to w ogóle jest agent. Jak jest bez spodenek to koniecznie musi mieć skarpety bo inaczej od razu gęsia skórka i zaczyna go telepać z zimna. Za to jak ma spodenki to stopuchy mogą być gołe 🤦♀️😂
Ja to w ogóle ostatnio się zorientowałam, że orzydałoby się zacząć kupować ciuszki na 74, bo mamy tylko parę letnich rzeczy po córce 🙆♀️🤦♀️🥴Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Mama pp. tydzien temu, gdy sciagalam juz 2-3 razy na dobe rozcielam sobie w moim ledwo zipiacym lakatatorze taki sylikonowy zaworek przez co przestal ciagnac w ogole. Niechcac kupowac teraz nowego sprzetu poszlam pod prysznic rozmasowalam cycki i wycisnelam tyle mleka zeby poczuc ulge. Coraz zadziej robilam tak do niedzieli. Wczoraj po prysznicem jeszcze sprawdzalam ale nie mam już zadnych grudek, zastojów. pewnie jakbym sie nagimnastykowala to jakies mleko jeszcze by polecialo, ale chyba mam juz spokój.
Moim ostatnim odkryciem sa rajstopy. Założyłam je Młodemu na chrzest pod spodnie i to byl strzal w 10. Jak wrocilismy do domu zdjęłam mu tylko spodnie i tak paradował w tych białych rajtach. Chyba bylo mu bardoz wygodnie bo nigdy nie widzialam zeby tak wysoko zadzierał nogi. Teraz ubieram go w body, bluze, rajstopy i na to czasem cieniutkie leginsy z welny merino. I u nas w mieszkaniu jest 20.5st. W sypialni na pewno mamy jeszcze chlodniej i do spania zakladam mu pajaca zwyklego ze stópkami z hm i do śpiworka 2,5tog -
Foxy, masakra. U nas jak była wysypka, to placki, a nie całe ciałko. Oby się okazało,że to proszek i że macie już rozwiązanie problemu, bo się na pewno męczy maluszek.
Kate, miło,że wróciłaś
Mama pp, my ubieramy body długi rękaw plus spodenki i tak planuje przezimować,chyba że będzie dawać oznaki zimna.
Mała chyba lubi zimno. W sumie ma co ja grzaćodkryłam chyba,czemu jest taka obrzydliwa. Jest zwyczajnie zmęczona. Teraz śpi już dwie godziny na dworze, po wielkich bojach, bo dalej nienawidzi wózka. A założę się,że jak wstanie, będzie moim aniołkiem. Pewnie z jakiegoś powodu ma problem z wejściem w głębsza fazę snu.
Jeszcze co do ubranek to my mamy bardzo dużo, nosi 74 już długo i jeszcze nie wyrasta. A ciągle muszę prac, bo albo kupa na plecach albo przesikana albo ulala. -
Mama pp poddałam się i karmię piersią cały czas. Nie miałam sumienia. Tak długo walczyłam o porządną laktację. Jedynie co to zrezygnowałam z porannego karmienia. Osteopata zasugerował żeby nie karmić po zażyciu letroxu i faktycznie poczytałam i teraz robię przerwę wtedy gdy wypada największe stężenie w organizmie, czyli 2-4h od przyjęcia leku. Nikt mi o tym nie powiedział wcześniej.
-
Monia, długo by opowiadac. Od ponad 2 miesiecy nie mozemy poradzic sobie z nawracajaca wysypka. Przez ten czas byłam na ostrej diecie eliminacyjnej po, której nie było zbytnio poprawy. wprowadzalam różne mm. teraz jesteśmy juz na mleku Neocate, takim na aminokwasach, ale spektakularnej poprawy nie ma. Ja przestalam karmic, a w zasadzie ściągać moje mleko bo już nie dawalam rady tego wszystkiego pogodzić, nic nie jedząc i nie widząc efektów. Testowalam rozne proszki i kosmetyki.
-
Foxy to sie malenstwo meczy. Olgierd mial wysypke na calym ciałku, najpier pediatra zalecila używanie kosmetykow firmy Tanno Hermal, ale one sa typowo wysuszajace i bylo gorzej. Przy drugiej wizycie dostaliśmy skierowanie do dermatologa i doslownie na drugi dzien udalo nam sie dostac w szpitalu dziecięcym. Tam lekarka potwierdzila skaze, dostaliśmy kilka probek kosmetykow i wybralismy Emotopic i dwa razy w tygodniu kapac go w plynie Atopigo. Skora jest niebo a ziemia, mleko pijemy Bebilon Pepti DHA na recepte.
-
Czesc dziewczyny. Przepraszam, ze tak nagle Wam sie wcinam w watek. Przyznam sie, ze podczytuje Was od paru miesiecy, bo dopiero wtedy Was znalazlam - jestem jedna ze starszych mam (38 lat) i nie mam znajomych z tak malymi dziecmi, wiec milo czasem poczytac ze inni przechodza przez podobne "atrakcje" jak nieprzesypianie dni, marudzenie z karmieniem itp. Dzieki Wam nie czuje sie tak osamotniona
Nie pisalam wczesniej, bo wygladacie na tak zgrana paczke i troche glupio mi bylo sie zapytac czy moge dolaczyc "po czasie".
Dlaczego zdecydowalam sie zalogowac i pisze teraz - my tez walczymy z AZS i tak strasznie przykro sie patrzy jak Twoje malenstwo Foxy jest wysypane i tak ciezko mu pomoc. Jak dzis zobaczylam Twoje zdjecie, to az mi sie oczy zaszklily. Napisalas, ze jego tata ma tez wysypki w okresie jesienno zimowym - to jest bardzo charakterystyczne przy uczuleniu/nadwrazliwosci na roztocza. Tendencje AZS sie dziedziczy, wiec moze malenstwu to samo doskwiera? Tak samo ten bodziak co byl pare tygodni w torbie - to wlasnie moga byc roztocza a nie proszek. Kiedy my nie bylism pewni co moze szkodzic malemu, to obstawialismy tez roztocza - wypozyczylismy odkurzacz pioracy i wymylismy wszystkie dywany, materace, kanape i posciele. Na rynku sa tez neutralizatory do roztoczy - my kupilismy ten: https://www.aptekagemini.pl/allergoff-neutralizator-alergenow-kurzu-domowego-spray-400-ml-9012413 . Mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko ze kolejny ktos ze "zlotymi radami" Ci pisze, ale tak bardzo kibicuje, zeby udalo Ci sie znalezc co mu szkodzi, bo musi byc Ci ciezko patrzec jak malego co rusz wysypujebardzo mocno Cie sciskam!
Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam Was wszystkie ze swoim synkiem!