Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Foxy ale biedaczek, musi być na prawdę dzielny.
My po domu mamy bodziak z długim rękawem, skarpetki i zazwyczaj spodnie dresowelegginsy zbytnio nam udka opinają 🙈 choć wygląda to słodko nie są wygodne przy zmianie pieluchy. Jak się bawi na macie to często zdejmuje gacie wtedy to jest ubaw 😁 My jeszcze mamy większość 62 ale powoli wkładamy coś z 68. Ostatnio odkryłam ciuchy dla dzieci z sinsay'a i muszę powiedzieć, że spodnie dresowe niczym nie różnią się od tych z hm a są o wiele tańsze i bodziaki też są bardzo fajne 😁
Przyszedł mój śpiworek 😁 jest cudny 😍😍😍 -
Cyprysek zamówiłaś ten z cottonmouse? Ja dziś zamówiłam rękawice do śpiworka ♥️
Palma rozgość się!Ile twój maluszek już ma? Kiedy rodziłaś
?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2021, 15:50
Adaś ❤️ 20.06.2021
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Hey Palma, napisz coś więcej o sobie. Kiedy się Maluszek urodził, jaki jest, jak sobie radzicie? Czy jakieś inne szkodniki na stanie?
Ja lubię nowe osoby, mamy zgrana grupę, ale to zawsze dodatkowe rady, inny punkt widzenia. Ja tu głównie dla rad jestem. Nic bym nie wiedziała, gdyby nie forum. No i zawsze mogę się wyżalić. Wy mnie rozumiecie. I mimo,że to tylko internet, to często pomaga bardzo. Rodzinie się nie skarze, bo zaraz jestem maruda, albo traktują mnie tak, jakbym była zdziwiona,że z dziećmi jest ciężko;D ja się nie dziwię, potrzebuje jedynie wsparcia, tu otrzymuje je zawsze.
Sinsay też lubię. W moim mieście niedawno otworzyli stacjonarnie. Jakość może nie powala, ale moja starsza córka i tak szybko plami, więc nie musi przeżyć miliona pran. A dla szczupłych dzieci idealne. Dla Uli też zawsze coś znajdę. Najbardziej jestem za hm, ale tylko jak jest dobra promka, najlepiej dwie i się łącząPalma lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMy po domu aktualnie też bidy z długim rękawem i spodenki (czasami bez skarpet) albo body bez rękawów i na górę koszulka z długim rękawem
Dziś mały jest bardzo marudny. Widzę już na dolnych dziąsłach kreseczki, ale nic nie puchnie i nie robi się czerwone. Któremuś z czerwcowych bobasow już wyszedł ząbek?Dzisiaj kąpiel może to go trochę zrelaksuje
a propos kąpieli - polecamy słonika yookidoo
-
Mała Syrenka, grzeczny Aniołek powrócił?😉
Ja teraz tak mam, otorzyłyście mi oczy że godzina czy dwie usypiania to nie jest normalne i teraz biedulka się męczy ostatnie dni. Zamówiłam matę z pałąkami z tinylove z nadzieją że poleży i pobawi się sama przez jakiś czas,tak jak było kiedyś, no ale nie ma co się oszukiwać, żadna zabawka nie zastąpi snu. Dzisiaj miała tylko dwie półgodzinie drzemki, była taką marudą, nawet na rękach było źle. Od 15 min.juz śpi na noc, szybko padła. Zobaczymy jak długo...
A Wasze dzieci, które szybko, po cichu zasypiają, to ile mają drzemki w ciągu dnia? -
Ula tez ma te kreseczki;) ale to chyba nie znaczy,że coś się szykuje. Te zwiastujące wyglądają trochę inaczej.
Nie pamiętam dokładnie i jestem na siebie zła, bo nie widzę, czy u Uli się szykuje.
Dzisiaj marudna mniej. Bo pospala. A od 17 śpi, chyba padła na noc i nie wiem, co robić. I tak wstanie w środku nocy na bal to niech sobie śpi.
A pierwsze czerwcowe ząbki już sąNoelle i Monia. Może więcej, ale przegapiłam.
-
Mama pp mój na noc zawsze zasypia cicho i bez awantur ale nigdy to nie jest szybko. Conajmniej godzina. Jak uśnie mi przy jedzeniu po 20 min to go trochę ruszę żeby jeszcze dojadł z drugiego cycka. Żeby był napakowany pod sam korek. Niby po jakimś tam czasie na noc mleko jest bardziej kaloryczne i dzięki temu może dłużej spać. Łudzę się tym, że dzięki temu pośpi chociaż do północy 😅
I wiadomo chyba jak mój w dzień śpi 🙃 wczoraj dwa razy po pół godz. Dzisiaj raz półtorej godz - pierwsza drzemka po 13 (od 7:30) -
Mama pp. Mój chodzi teraz spac kolo 18.30 bo już wtedy trze oczy i robi sie marudny. W 80% przypadków wyglada to tak, ze mąż kładzie go do łóżeczka, poczeka aż młody znajdzie dogodną pozycję, ew. przewróci go na brzuszek, buzi i wychodzi. Często zdarza się, że w ciągu pierwszej godziny musimy się ze 2-3 razy przejść do pokoju zeby podać mu smoczek gdy mu wypadnie. Teraz budzi się na jedzenie jeszcze o 22, 1, 4 i wstajemy kolo 7.30-8. CHociaż od dwóch dni potrafi obudzić nas o 5 gadaniem i pluciem zadzierając przy tym głowe ponad ochraniacz i ćwicząc wysoki podpór. Dziś rano to padłam ze śmiechu gdy mój mąż pyta czy mu się Mała Syrenka włączyła (chodziło mu o Ulę
) Śmiał się, żę nie możemy głośno rozmawiać o tym co się dzieje u dzieci z forum bo Młody podsłuchuje i poźniej głupio powtarza.
W ciągu dnia na drzemkę próbuje go kłaść 2h po wstaniu i choć jest zmęczony to jak tylko włożę go do łóżeczka przewraca się na brzuch i znów ćwiczy podpory. Chyba te ochraniacze to dla niego jakiś challenge, bo na macie gdzie nie ma takiej bariery wzrokowej nie jest taki aktywny w tej kwestii
Dzięki Palma, przyjże sie tematowi roztoczy -
Mama po przejściach wrote:Zoe w takim razie twardy zawodnik z niego 😉 U mnie chyba mało kalorii, bo do północy to mi się z trzy razy budzi. Czasem smoczek, czasem pierś.
Ja jestem zdziwiona jak budzi się przed północą na jedzenie. Na szczęście są to pojedyncze incydenty. I plus dwa razy jak mi siedział po 2,5 godz w nocy.
Tak Wam pozytywnie zazdroszczę że kładziecie maluchy w łóżeczku i po wszystkim 🥲 jak skończę karmić to tez postaram się to wdrożyć -
Hej Palma opowiadaj coś o sobie wiecej i o maluchu
Przed chwila narzeczony położył młodego obok siebie na łóżku i ululał go nuceniem, słodki widok ^^
Fajny ten słonik, może zakupie. Do mnie właśnie dotarła składana wanienka! Wreszcie bedzie wiecej miejsca żeby machać nogami21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mama po przejściach wrote:Mała Syrenka od 17 na noc? 😲 To poprostu tak padła i tak śpi, czy zrobiłaś jej wcześniej wieczór, kąpiel?
My już chyba przechodzimy do dużej wanny. Nie trzeba jej podtrzymywać, więc plecy nie dostaną, a nie bedzie zalewać całej łazienki.
U nas znowu usypianie na rękach..
Foxy, oby Mała Syrenka się Małemu nie włączyła jednak;D dobre. A już myślałam,że tylko ja mecze starego historiami z forum;D -
Melduję, że Klara jest zaszczepiona. 🙏🏻
Waży 6700, głowa ma 40 cm, a pan doktor był w ciężkim szoku, że ma już zęba. 😅Sumireguska, Mama po przejściach, NatkaZ, Cyprysek89, Santi_14, Bajka111, Cccierpliwa lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
U nas zasypianie to koszmar. Młoda niby śpi ale muszę z nią leżeć bo się wybudza. Wczoraj sama przysnęłam i obudziłam się o 1:30 🙈 byłyśmy w Ośrodku Wczesnej Interwencji i okazało sie, że Laura ma asymetrię, obniżone napięcie mięśniowe i słabe mięśnie brzuszka 😔 czeka nas rehabilitacja. Nie mam pojęcia jakim cudem tego nie wyłapałam…☹️