Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Marta9191 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to głupie, że za badania od lekarza prywatnego muszę płacić. Przecież i tak lepiej dla Nfzu, że leczę się prywatnie, bo nie płacą za moje wizyty.

m3sxdqk3jmq0atgf.png

👱‍♀️29lat
    PCOS, niedoczynności tarczycy, hashimoto, IO, wrogi śluz
    👱‍♂️29lat
    Morfologia 2%
    1 IUI 07.2020 🍷
    2 IUI 09.2020 🎉
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe ja niestety pracuje w przychodni na NFZ - aż wstyd się przyznać. 🙈
    Chodziłaś gdzieś kiedyś na NFZ do ginekologa?
    Ja wiem, że jak zaczęła się pandemia to u nas liczba ginekologów z 5 zmniejszyła się do 2 - i raz że terminy poleciały w kosmos i jedyne co byłyśmy w stanie załatwić na cito to teleporada dla stałych pacjentek, a dwa że tak bardzo obcięli nam punkty z NFZ-u że dostaliśmy kategoryczny zakaz przyjmowania pacjentek pierwszorazowych bez względu na sytuację bo nie starczyłoby na kontrole naszych pacjentek. 😞
    Ciężko w tych czasach cokolwiek nagiąć - my wymyślałyśmy do granic możliwości żeby wszystko wszystkim pozałatwiać ale wierzę, że po roku tej pandemii traci się już cierpliwość tym bardziej jeżeli fundusz ma wszystkie placówki w poważaniu i zamiast pomocy tylko obcina im możliwości.
    Nie wiem czy lekarz wystawi Ci skierowanie (w szczególności na tak drogie badania) jeśli nie prowadzisz u niego ciąży i założyłaś kartę ciąży w innej przychodni - wiem, że u nas kilku miało z tym problem bo pokrywali koszta badania z własnej kieszeni i NFZ oddawał im je dopiero w momencie powrotu pacjentki do gabinetu i konsultacji wyników. 🤷🏻‍♀️

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam jako młoda dziewczyna na NFZ. Ta kobieta była tak niemiła, chamska, że zraziłam się do takich ludzi. Od tamtego czasu wizyty odbywałam prywatnie.

Też myślę że jak pójdę na NFZ tylko po skierowanie to mogą mi robić problem. Ale jak nie spróbuję to się nie dowiem. Powiem żeby napisał mi odmowę wydania takiego skierowania i dodam że nie zostawię tego bez echa. Bo jeżeli przychodnia która na mi zrobić to badanie mówi ze należy mi się za darmo to z jakiego powodu mam za to płacić? Bo skierowanie od lekarza prywatnie? Chore.
    Postanowiłam ze jeżeli pomimo próśb i gróźb spotkam się z odmową u jednego lekarza to spróbuję jeszcze w drugim miejscu.

Santi_14 lubi tę wiadomość

• Noelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe dokładnie popróbuj w kilku przychodniach. Jedyne co przychodzi mi jeszcze do głowy to to czy lekarz rodzinny na podstawie karty ciąży i prywatnego skierowania nie mógłby przepisać go na skierowanie funduszowe? 🤔
    W mojej przychodni jest poradnia chorób piersi i jak pacjentka miała skierowanie prywatne to właśnie w taki sposób to załatwialiśmy - ale nie jestem pewna czy zadziała to też w przypadku innego skierowania. 😞

Ja prowadzę ciąże w Enelmedzie i lekarz wystawił mi skierowanie prenatalne na NFZ. 🤷🏻‍♀️
    Co prawda wpisał tam chyba, że coś go niepokoi ale na podstawie tego skierowania mam refundowane i 1 i 2 badania prenatalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 10:51

• kamkam Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystko zależy od przychodni i podejścia lekarza. Ja prowadzę ciążę prywatnie, ale wiem, że u mnie we wsi, jak kobieta powie że jest w ciąży i potrzebuje skorzystać z lekarza, przyjmowana jest bez kolejki. Lekarz przyjmuje tam raz w tygodniu.

gg64j48a867cxnry.png
    1usasg18efbg4zod.png

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz internista nie może wystawić takiego skierowania. Pytałam od razu tej babeczki gdzie mam robić to badanie. Jakby internista mógł to pojechałabym do siebie na wieś, dała 50 zł i po sprawie by było. A tak muszę się bawić w podchody 🤦‍♀️

Tutaj nie chodzi o badania prenatalne tylko echo serca płodu. Mam wskazania ze względu na wadę serca mojego brata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 10:51

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe dla mnie Twoja sytuacja jest tak samo absurdalna jak to, że ja (mająca w pierwszej ciąży dziecko z zespołem Patau) nie miałam teraz wykonanego pierwszego usg prenatalnego za darmo.
    Powodzenia!

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoe wiem, wiem zreflektowałam się z tym, że to nie chodzi o prenatalne ale już po napisaniu posta. 😄
    No to już nie mam innego pomysłu. 😞
    Chyba faktycznie nie pozostaje nic innego jak szukanie lekarza we wszystkich możliwych przychodniach.... 🤷🏻‍♀️

A teraz prowadzisz ciąże z PZU?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2020, 11:12

• Katarzynka1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Lekarz internista nie może wystawić takiego skierowania. Pytałam od razu tej babeczki gdzie mam robić to badanie. Jakby internista mógł to pojechałabym do siebie na wieś, dała 50 zł i po sprawie by było. A tak muszę się bawić w podchody 🤦‍♀️

Tutaj nie chodzi o badania prenatalne tylko echo serca płodu. Mam wskazania ze względu na wadę serca mojego brata.

Zoe musisz dzwonić po różnych przychodniach aż znajdziesz taka w której maja krótkie terminy . Ja tak zrobiłam w rejestracji nawet nie mowilam, ze jestem w ciazy i wyznaczyli mi termin wizyty za 5 dni. Lekarz od razu mi powiedział, ze muszę prowadzić ciążę u niego żeby zlecał mi badania wiec się zgodziłam ale i tak chodzę prywatnie. Na NFZ odbieram badania i zanoszę do gina gdzie chodzę prywatnie. Koleżanki poradziły mi, żeby mieć 2 karty ciazy.

Santi_14 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za wszystkie rady. Będę walczyć.

Ciążę prowadzę w PZU

• Sumireguska Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które robiły nifty, jaką opcje badania wybrałyście? Basic, pro czy Plus?

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w nowym tygodniu ciąży 😉 ja to w porównaniu do was to daleko tylu haha bo tp 30.06 z usg A z miesiączki to był nawet któryś lipiec na początku ale patrząc a moje 3 porodu to wiem że będę mieć wywoływany oczywiście jak wszystko będzie ok i to będzie gdzieś Możliwe że 22.06 więc może na końcu nie będę hehe.

Ja dziś wizytuje ale dopiero pod wieczór kto jeszcze??? Niby poznam płeć ale chyba mój gin musiał się pomylić bo to za szybko więc nastawiam się tylko na prenatalne o ile też nie za wcześnie no i żeby wszystko było dobrze.

Pisalyscie o imionach mi się podoba dla dziewczynki Nela A dla chłopca Gabryś ale mężowi nie bardzo więc kto wie jakie imię wybierzemy. W domu mamy Stasia, Jasia i Maje.

Współczuję dziewczynki brania heparyny serio brałam w poprzedniej ciąży więc wiem co to kłucie się codziennie w brzuch.

Jak chodzi o wózek teraz miałam JUNAMA DIAMOND MIRROR S LINE z miedziana ramą i brzoskwiniowa misą piękny był. Jeżeli będę mieć znowu dziewczynkę to od siostry odkupie BABYACTIVE MUSSE DARK ROSE też z miedziana ramą ale w kwiaty tak zwana podróbka cybexa ja to mówię

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole jak wasze mdłości bo ja byłam team cały dzień A nie chce zapeszac ale chyba od kilku dni odpuszczają wiadomo poza ciągłym uczuciem ciężkiego brzucha. Cycki rosną już w oczach powiem szczerze hehe A jak chodzi o kremy też pisalyscie to powoli będę musiała coś kupić i chociaż smarować raz dziennie tylko coś kojarzę na jakimś ciążowym kremie było napisane że od 12tc czy jakoś tak

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slodka, prenatalne, to od 11+0 wiec dzis bedzie raczej za wczesnie...
    Tak czy inaczej kciuki za wizyte!!!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • slodka100 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje więc coś się chyba mojemu gin pomyliło no zobaczymy po wizycie

atdc2n0ay3iuybl8.png
  • _Inka_ Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta :)

czy któraś z Was może brała jakieś probiotyki ginekologiczne w trakcie ciąży i może coś polecić?

Lekarz ginekolog zalecił by wzmocnić florę, bo w okresie ciąży, to łatwo o infekcje.

Może macie jakieś dobre specyfiki do polecenia? ;)

0d1ydqk3vrcgc5xl.png

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dzisiaj po wizycie, badanie szyjki, tętno płodu ( 158 przy prawdopodobnej dziewczynce ) i pogadanka z położną. Już się też zapisałam u położnej na opiekę po porodzie, bo mamy przez koronę BabyBoom 😄 i prawie cały czerwiec już zawalony ma.

Noelle, slodka100, Chaos, Santi_14, Paulina93 lubią tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prenatalne jutro - właśnie zakupiłam pendrive na tą piękną okoliczność. 😍
    Stresuuuuu masa no ale jakoś trzeba to przetrwać. Ciągle myślę czy serduszko nadal bije, czy maluch się rozwija i dużo, dużo innych. Ale jutro będzie już po no i mam nadzieję, że dowiemy się już kto tam mieszka. ☺️

Powoli pakuję prezenty pod choinkę bo mam sporo czasu a mało energii i muszę to jakoś sensownie rozłożyć w czasie.
    No i podsyłam wczorajszy update brzuszka. ☺️

https://zapodaj.net/296a569be11cf.png.html

Chaos, _agrafka_, Santi_14, kamkam lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Inka_ wrote:
    Cześć Dziewczęta :)

czy któraś z Was może brała jakieś probiotyki ginekologiczne w trakcie ciąży i może coś polecić?

Lekarz ginekolog zalecił by wzmocnić florę, bo w okresie ciąży, to łatwo o infekcje.

Może macie jakieś dobre specyfiki do polecenia? ;)

Nie mogę nic poleć, bo nigdy żadnego nie brałam i nigdy też jeszcze nie miałam infekcji pochwy i oby tak zostało. Dzisiaj miałam wizytę i lekarka sprawdzała ph, wszystko ok, nie mówiła żeby coś brać profilaktycznie.
    A z mojej strony mogę dodać, że najlepiej zrezygnować z tych wszystkich rozreklamowanych płynów do higieny intymnej, które wcale nie są dla nas dobre. Warto czytać skład

OrT4p2.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2020, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Ja już dzisiaj po wizycie, badanie szyjki, tętno płodu ( 158 przy prawdopodobnej dziewczynce ) i pogadanka z położną. Już się też zapisałam u położnej na opiekę po porodzie, bo mamy przez koronę BabyBoom 😄 i prawie cały czerwiec już zawalony ma.
    U mnie w okolicy to jest z poloznymi masakra, wiec dobrze, ze sie udalo!
    Ja dzwonilam w pazdzierniku w 7tc i dostalam OSTATNIE czerwcowe miejsce u mojej poloznej, a dwie pozostale, ktore tez w tej Hebammen Praxis pracuja juz nie mialy nawet pol miejsca...
    W tym samym czasie pytalam jeszcze dla pewnosci w dwoch innych praxis i tez juz nic nie braly, dopiero tp na sierpien!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ