X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem obstawiona bo trafiłam na fajną promke jeszcze w ciąży. Za te wszystkie rzeczy ( plus dwa śliniaki o których zapomniałam) zapłaciłam około 330 zł. Znalazłam ostatnio paragon.

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy ja chciałabym żeby synek sam już siadał do RD ale to raczej nierealne, dlatego na początku będzie jadł siedząc u nas na kolanach. Podobno nie ma tez co za długo przeciągać tego momentu rd a niektóre dzieci siadają same dopiero w 8-9 mż.
    Narazie czekam, jeśli będzie dość stabilnie siedział na kolanach i w krzesełku zacznę od kawałków ale jeśli nie bezpieczniej będzie zacząć od papek.

A chciałam Wam polecić sztyft na zimno z musteli, jest mały i bardzo wygodnie się go używa, smaruje synka tuż przed wyjściem z domu. I generalnie bardzo mu się to smarowanie podoba 😅

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trapi mnie jedna sprawa i nie wiem co zrobić. Wydaje mi się, zreszta nie tyko mi że mój synek ma jeden policzek większy od drugiego. Wcześniej tego nie zauważyłam. I nie wiem czy to z powodu asymetrii ? Albo ze ząb mu idzie ? Nie wiem czy mam się martwić ? Iść z tym do lekarza ? Jak zaczęłam czytać internety to wiecie 🙈 masakra po prostu… mały jest marudny od dwóch dni i miał luźniejsze kupki. Myślicie ze to może mieć związek z tym policzkiem ?
    Kurde ja już chyba wymyślam 🙈

• _agrafka_ Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu Zoe wrote:
    Jestem obstawiona bo trafiłam na fajną promke jeszcze w ciąży. Za te wszystkie rzeczy ( plus dwa śliniaki o których zapomniałam) zapłaciłam około 330 zł. Znalazłam ostatnio paragon.

Jak byłam w ciąży to zestaw który teraz u nich w promocji kosztuje 290 zł był za 140 i ja durna nie kupiłam 🙈

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to, będąc w ciąży nawet nie wiedziałam co to jest twistshake 🤣🤣🤣

medimind, _agrafka_, Santi_14, Noelle lubią tę wiadomość

OrT4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:54

• Nikola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie Agafka miałam na myśli zwykle mm, nie to zwykle krowie. Myslalm o osteopatia, ale u mnie w mieście nikt nie zna nikogo wartego polecenia. Chodzimy cały czas do fizjo.

To może nowa umiejetność mojego dziecka😁

Sumi skóra przecudnie wróciła do normy i do tej pory nie mamy pojęcia co to mogło być. Taaaa noce są zazwyczaj łaskawe. Budzi się na jedzenie i zasypia zazwyczaj.

Ooo Zoe mój syn ma tak samo jak jestem obok to pospi dłużej, a jak mnie nie ma, to max 15 min.

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zaczęły wyskakiwać reklamy jak zaczęłam planować ciąże. Później na urodziny dla szwagierki syna kupiłam matę i talerzyk z twistshake. Pomyślałam sobie ze to kurde całkiem fajne jest. Dlatego jak trafiłam na super promke to od razu dla siebie kupiłam. Tak jak Agrafka mówisz, może to ta sama promocja była tylko ja rzuciłam się na to 😁

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikola to dam znać co mi poradzi osteopata. Ale to dopiero 23 listopada 45 min 200 zł 😳

• Nikola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxy takkk mały totalnie nie chce tego mleka. Może zwykle mm by pił tylko boje się mu je podać.

Czesc Ania:)
    Sumi mi pediatra mówiła aby próbować łyżeczka podać mm albo strzykawka, tyle ze mój butle ciągnie z moim mlekiem. A co lepsze tylko z tym świeżym. Mrożonego z pierwszych tygodni życia tez nie chciał i pluł 🤦🏼‍♀️🤷‍♀️

• Nikola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo Zoe super, jak tak się deni, to musi być dobry.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupuje wszystko do RD wszystko sylikonowe z tymi przyssawkami. Mam już wszystko wybrane ale jeszcze nie zamawiam.

• Lilak Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się wydaję, że z tymi wszystkimi gadżetami do karmienia to trochę jak z kupnem łóżeczka. Niektórym dzieciom nie było dane w nich nigdy spać ze względu na upodobanie sobie snu w łożu rodziców.

Więc na początek mam krzesełko z lionelo, miseczkę i łyżeczki z rossmana.

Starszakom często podawałam prosto ze słoiczka podgrzanego w ciepłej wodzie. A gdy już sami jedli to talerze dla dorosłych były dla nich dużo ciekawsze niż miseczki dla dzieci.

Ja bym najchętniej nie podawała nic prócz kp jeszcze dłuuuuugo, no ale wiadomo.

❤️Julian 10.06.2021 2845g i 50 cm szczęścia❤️
    15b891ccdb.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak, dokładnie tak samo myślę. Starsza dostawała papki bezpośrednio ze słoiczka. Albo przekładałam do małej miseczki. Później kładłam na tackę. Jak dawałam na talerzu, to talerz latał. Jak byl przyssany, to tak długo walczyła, aż go oderwała. Jakby był nieodrywalny, to by wpadła w szał i by nic nie zjadła. Najgorzej było z zupami, bo je łatwo wylać. Teraz bardziej by się przydały talerzyki w różne kształty, to by się może niejadek skusił na coś;D
    Więc u nas gadżety by tylko leżały. Teraz może być zupełnie inaczej,czas pokaże.
    I ja bym też chętnie nic nie dawała poza cycem. Ale trzeba, więc zabawa się niedługo zacznie;)

• espoir Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Dla maluszka chyba bez żadnych przypraw i cudów. A że jest sezon to dobry pomysł 😊 chociaż ja i tak dalej czekam z rozszerzaniem diety. Kto jeszcze?
    ja! mi się tak nie chce w to bawić, że szok. nie kombinuje z żadnymi bajerami, mam najtańsze miski z Ikei, wezmę pierwsza lepszą łyżeczkę która wyjmę z szuflady i tyle. serio, nie cierpię tych pierwszych tygodni rozszerzania, bo i tak nic nie zje, a wszystko wokół uwalone w jedzeniu. wsadzisz do dzioba łyżkę z marchewka, to sobie rękę wsadzi akurat, potem tą uwalona ręką dotknie włosów i oczu, ech macierzyństwo jest takie cudowne 😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 22:49

NatkaZ, Bajka111, Mala_syrenka, _agrafka_, Sumireguska, Cyprysek89, Santi_14 lubią tę wiadomość

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • Monia66 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espoir mnie szkoda kasy na specjalne sliniaki, miseczki, kubki, łyżeczki... Tez mam wszystko najtansze, a mlody wcina sloiczki az mu sie uszy trzesa. Nie wazne czy zje z miseczki za 50 zl czy za 3 zl z Pepco 😊

medimind, espoir, Noelle, NatkaZ, Cyprysek89 lubią tę wiadomość

qb3cj48ae751dsv6.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama po przejściach wrote:
    Czy ta mata z twistshake naprawdę się przysysa, czy dziecko zamiast zrzucić talerzyk to zrzuci talerzyk razem z całą matą? 🤣
    Ciągle się zastanawiam nad kupnem.
    Nasza sie przysysa jak złoto, talefzyki nie do ruszenia poki Mia nie ogatnela odkrecania🤣 ale to jiz byla za duza na rzucanie

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam tez twistahake w mega promce, bo mam mate, talerzyk z podzialkami, talerzyk bez podzialki, bidon ze slomka, dwa silikonowe sliniaki, dwie plastikowe lyzeczki, sztucce (lyzka, widelec, noz) te metalowe i zaplacilam za to 29€ więc jal darmo jak patrze na ceny teraz za mniejsze zestawy niby tez na promce...
    Tez kupilam w ciazy ale z mysla, ze czwac bedzieia uzywac, a reszta poczeka na malego

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Espiro dobrze to ujęłaś. Ja potem co już za nami na nic się nie nastawiam, niczego nie oczekuje co do RD i mojego dziecka, bo do tej pory życie zweryfikowało moje piekne oczekiwania o macierzyństwie. Ale fakt przeraża mnie szykowanie posiłków już później, bo chce robić wszystko sama.

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Nasza sie przysysa jak złoto, talefzyki nie do ruszenia poki Mia nie ogatnela odkrecania🤣 ale to jiz byla za duza na rzucanie

To jeszcze mnie interesuje, czy zabarwiają się od jedzenia, np. marchewki czy buraczka? Mogę kupić biały zestaw czy lepiej nie? 😉
    A gdzie takie promocje? 😊

Wiadomo, że to nie są niezbędne rzeczy, ale naiwnie wierzę że może będzie chociaż trochę mniej bałaganu przy tym, jak nie da rady wywalić talerza 🤣
    A coś muszę kupić, jak nie na już, to na za chwilę.

OrT4p2.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ