Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, nie lubie jak jakas forumowa wiedza trafia do mnie zaraz po tym jak dokonam jakiegos zakupu. My oleju używamy niewiele, tylko do smażenia a smazymy mało więc w sumie mogłam kupić dla nas wszystkich wiekszą butelke tego, o którym mówisz Karolina... a własnie wczoraj kupiłam zwykły rzepakowy w Biedrze. Chyba oddam go teściowej bo my będziemy męczyć litrową butelkę pół roku
-
My jeszcze czekamy z rozszerzaniem, w drugiej połowie listopada mamy meningokoki i zobaczymy co powie pediatra. Na ostatniej wizycie kazała się wstrzymać, bo Nina ładnie przybiera.
U nas wczoraj sukces, mała zasnęła przed 21 (usypiana oczywiście od 19), wstalysmy rano po 9, ale w nocy było MILIARD pobudek, właściwie co 2 godziny, a o 5 zrobiła kupę i chciała się bawić, ale udało się jeszcze zasnąć. Na szczęście, bo miałam ochotę ją włożyć do kosza Mojżesza z wyprawki warszawiaka i puścić Wisłą (Mała Syrenka, Twój obrazek był inspiracją tych marzeń), no ale zasnęła, więc ją zostawiłam.
Niby w kalendarzu skoków rozwojowych mamy słońce, a jęczy cały czas. Jak tylko jednak zobaczy siebie w lustrze, to przestaje w sekundę i się uśmiecha. Więc się bujamy od lustra do lustra, a ja się zastanawiam co za narcyz mi wyrośnie 🙄
-
Popieram Sumi. Moja przybierała ok. 10 g na dzień i pediatra też zaalarmowała to. Dziewczyny tu na forum mnie uspokoiły. Syn rósł skokowo i córka też. Teraz ważę ją raz w tygodniu. Raz nie przybrała przez tydzień NIC. A innym razem 200 g! Totalnie różnie.
Teraz mamy 6 kg.
Spokojnie unify, nadgoni.
może normalne jedzonko podpasuje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 11:36
unify lubi tę wiadomość
-
Batylda z tego co ja zrozumiałam to można od razu zakropić olejem
My w kalendarzu mamy chmurkę 🙄 od 22 do 26 tygodnia. Zwariuje 😅 Ignacy wczoraj o 21.30 po 2 godz usypiania przeze mnie i męża 😅 i chwilę po północy już szukał piersi :p
Ale dziś wyczytałam, że takie pobudki to nie pobudki. Według (chyba WHO) pobudka w nocy nazywamy sytuację, w której dziecko się totalnie wybudza i nie chce zasnąć, a nie tylko budzi się na jedzonko na śpiocha. I według tego można uznać że np. Ignacy przesypia noce 🤣🤣 szkoda, że tylko Ignacy 😅
W ogóle mam ostatnio okropne przemyślenia co do naszego kraju, a propo tych niedorzecznych sytuacji związanych aborcja i nowym ładem. Mój mąż wczoraj dostał.od księgowej zestawienie jakie składki będzie płacił od stycznia. Wzrost o 180% 🙄 nie wiem czy się śmiać czy płakać...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mój wazy 6300 a tydzień starszy. Cały czas jedzie na 10 centylu. Jak próbuje mu dać jeść wtedy kiedy nie chce to krzyczy „ne ne ne” odwraca głowę i nawet nie chce na mnie spojrzeć 🤷♀️ A jak jest głodny to zanim położę się obok to już krzyczy i z otwartym dziobem czeka
-
Zoe u nas to samo...tyle że nasz waży 7300 ale jest trochę puciem :p
Jakie polecacie teraz zabawki? Jakis stolik edukacyjny? Szczeniaczek uczniaczek? Coś muszę mu kupić bo nic go obecnie nie interesuje, tylko najlepiej ręce i noszenie 🙃 a ja już nie mam siły...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Że te moje dzieci jeszcze w koszu rzeką nie płyną, to ja nie wiem jakim cudem. Starsza chora, ale tak chorować bym chciała. Biega, piszczy, energii ma więcej niż jak zdrowa jest. Ja za to mam chamskie przeziębienie i nie jestem w stanie funkcjonować. Bajki lecą od wtorku bez przerwy, leżę pod kocem, a jak tylko zamknę oko, to starsza po głowie mi skacze. Jak czuwam, to mnie olewa. Ula jęczy bez przerwy, może też ja łapie, albo jakiś skok, zeby, cholera wie, ale mam dość. I też nosić i nie wiadomo co robić, bo na rękach też źle.
-
Co do tego, co się w naszym kraju dzieje, to ja się nie chce wypowiadać. Jestem ciekawa, co się jeszcze wydarzy, zanim ludzie przejrza na oczy, bo niestety dużo u nas wyborców pis pod dostatkiem. Kolejne wybory też wygrają, więc można się szykować na inne atrakcje, a inflacja 7% to będzie marzenie.
-
U nas waga 2 tygodnie temu byla6700 co ja uważam za super wynik, bo to sam środek jak chodzi o centyle, pediatra mówi ze spokojnie póki co sam cycek, a jak za miesiąc będzie mniej, to zaczniemy miesiąc szybciej rozszerzanie diety.
Taak ja zdecydowanie będę małemu sama przygotowywać posiłki. Ale tak wiecie jak będę robić rosół to w małym garneczku dla niego bez dodatku soli i pieprzu. A 2 dania czy makaron bez przypraw i najpierw podam małemu, a potem wszystko odprawie i będzie dla nas.
Ja chce na weekend dać małemu na spróbowanie ten gryzak co wkłada się do niego owoce czy warzywa. Bo u nas 4miesiace 1 tydzień dopiero.
Co do olejów ja będę dodawać ale raczej jak już podam wszystkie pokarmy i będę przygotowywać czy to owsiankę czy jajeczniczeke, to będę wzbogacać toni jakieś oleje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2021, 12:15
-
Jeżeli dzieci po rd nabierają masy, to Ulka się będzie toczyć. Nie wiem ile waży i mam nadzieję,że do przedszkola wybiega;D
Co do zabawek... Moja starsza nie interesowała się niczym, a ja się tylko przeganialam w nowych, coraz bardziej wymyślnych, byle ja zaciekawić. I tak teraz jest rozpieszczonym bachorkiem, który nawet nie zdążył pomyśleć o lalce, to już miał lalkę, wózek i kołyskę i inne cuda wianki. Już 70% schowałam i nie wiem,czy połowę z tego wyjmę. Teraz nie kupuje zupełnie nic. I tak całą masę dostanie na święta, a duża ilość zabawek nie sprawi,że będę miała więcej czasu dla siebie, bo te szkodniki bawią się czymś tylko 5 min i później leży.
Szczeniaczek uczniaczek do dziś nie wzbudził większego zainteresowania.
Jak już coś na zaraz to prędzej jakiś sorter, albo kółka do nakładania, kostka edukacyjna, jakaś prosta grająca zabawka. -
No i raczej nie będę gotować. Nie mam czasu dla siebie nawet, poza tym nie mam swoich warzyw, a gotowanie tych z marketu jest dla mnie totalnie bez sensu. Wolę dać słoiczek. Chyba,że blw przejdzie, to będę gotować małe porcyjki warzyw na parze, a później nasze posiłki bez soli.
-
Dzięki dziewczyny
pewnie jakbym poszła do na innego pediatry to kazałby się nie martwić. Wiecie jak to z nimi jest,każdy mówi co innego.
Co do gadżetów to kupiłam ostatnio talerzyk z przegródkami w pepco🙈 a zestaw sztućców dostaliśmy w prezencie od kogoś ,ale chyba też z pepco albo Rossmanna -
U nas pierwszy raz młody przespal nocą 5h ciągiem. Znajac życie pewnie pierwszy I ostatni raz na kolejne 5 miesięcy 😆 no ale chwilo trwaj 😁 ja dodaje zimno tłoczony rzepakowy i oliwe z oliwek. Nasza pediatra mowila żeby unikać oleji z siemienia lnianego, dyni, sezamu i słonecznika bo podobno akumulują metale ciężkie.
Dziewczyny czy Wasze dzieci też noszą góre o rozmiar wiekszy niż spodnie, czy to ja mam jakieś nieproporcjonalne dziecko? 😀Santi_14 lubi tę wiadomość
-
Zoe u nas to samo, Młody zasnął o 18... znowu. Przez ten pieprzony brak słońca i przestawienie godzin. No i próbowałam go o 19 obudzić ale nie dało rady. Nawet go przebrałam w inne ubranko, zmieniłam pieluchę - nawet oka nie otworzył
Poddałam sie i przygotowałam na pobudkę 4-5. Ale dał pospać do 6
Z tym że jak zaczął jojczyć 2:00 to tym razem ja do niego "ne ne ne ne ne"na szczęście chyba mu sie cos sniło tylko...
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10