Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Batylda wrote:My jeszcze czekamy z rozszerzaniem, w drugiej połowie listopada mamy meningokoki i zobaczymy co powie pediatra. Na ostatniej wizycie kazała się wstrzymać, bo Nina ładnie przybiera.
U nas wczoraj sukces, mała zasnęła przed 21 (usypiana oczywiście od 19), wstalysmy rano po 9, ale w nocy było MILIARD pobudek, właściwie co 2 godziny, a o 5 zrobiła kupę i chciała się bawić, ale udało się jeszcze zasnąć. Na szczęście, bo miałam ochotę ją włożyć do kosza Mojżesza z wyprawki warszawiaka i puścić Wisłą (Mała Syrenka, Twój obrazek był inspiracją tych marzeń), no ale zasnęła, więc ją zostawiłam.
Niby w kalendarzu skoków rozwojowych mamy słońce, a jęczy cały czas. Jak tylko jednak zobaczy siebie w lustrze, to przestaje w sekundę i się uśmiecha. Więc się bujamy od lustra do lustra, a ja się zastanawiam co za narcyz mi wyrośnie 🙄
A jak wyglądają Wasze drzemki w dzień?
Bo nasze noce podobnie. Niby rano dość długo pośpimy, ale ile pobudek to nawet nie zliczę 🙈 Teraz już śpi, a pewnie ok.20 już będzie wołać, niby wolny wieczór jak dziecko śpi, a jednak w stresie bo nie wiadomo kiedy będzie trzeba biec na ratunek i podać smoczek 🤦♀️
Skoki rozwojowy liczycie normalne od dnia narodzin czy terminu, bo nam nijak te słońce się wpisuje w jej aktualny nastrój 😄 -
U mnie różnie :p ja sobie tłumacze, że dziecko nie zna kalendarza skoków i jedne mogą wystąpić wcześniej, a drugie później niż kalendarz przewiduje :p👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A mi się właśnie wyświetliło konto na ista groszkowe2.0 czy jakoś tak i tam babka pokazuje co jedzą jej dzieci 2l i 6m i jestem w szoku. Po pierwsze ja całe życie jadłam prosto (taki ze mnie prostak spożywczy) a tu kaszki na wodzie, tu na mleku tu jeszcze inne cuda 🙈 a po drugie to mniejsze dziecko je blw I tam na prawdę dostaje spore kawałki 😱
A mam pytanieskoro daje się pierwszego dnia 1-2 łyżeczki, drugiego powiedzmy też a sloiczek po otwarciu można trzymać 24h to rozumiem, że resztę mam sama wsunąć? 🙈🤣
-
Ja wogole nie patrze na kalendarz skoków
chyba bym zgłupiała i się czegoś doszukiwała:) i w sumie jak tak Was czytam to Ola chyba żadnego nie miała jak do tej pory. Ola jest ogólnie bardzo pogodna, teraz jak ma ten katar to też jest super dzielna 😊 cała mamusia 🤣
-
Większość dzieci pewnie jeszcze nawet nie śpi, a Lisa zaliczyła już pierwszą pobudkę 🤦♀️ i to był taki wrzask, że musiałam wziąść na ręce, 5 min.i śpi dalej.
Pamiętam czasy jak przyjaciółka zapraszała mnie na winko i ploteczki gdy jej córeczka spała, u nas by to nie przeszło 🤣🙈 -
Palma u nas góra 68 a dół już raczej 74. Dominik jest długi i chudy. Dziś się ważyliśmy i ma 7520.
Ale stopy to ma po tatusiu. Mam nadzieję, że nie dobije do rozmiaru większego niż 47...Palma lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
trodde wrote:Palma u nas góra 68 a dół już raczej 74. Dominik jest długi i chudy. Dziś się ważyliśmy i ma 7520.
Ale stopy to ma po tatusiu. Mam nadzieję, że nie dobije do rozmiaru większego niż 47... -
Cyprysek śliczna Ola 😍
Trodde mój synek tez ma duże stopy ale to bardziej po mnie 🙈 za to po tacie ma wysokie podbicie 🙈 będzie pewnie zabawa przy zakupie bucików 😀
Mama pp tez tak chodziłam na ploteczki do koleżanek 😀 a u mnie tez by to raczej nie przeszło 😅
Mój mały właśnie zasnął podejrzewam ze jak tylko wyjdę żeby iść pod prysznic to się obudzi i będzie płacz dopóki nie wrócę 🙈Cyprysek89 lubi tę wiadomość
-
Palma, u nas też góra większa od dołu.
Cyprysek, jaka ślicznotka 🥰
Mama pp, ja liczę od dnia narodzin. A Ty na kiedy miałaś termin? Co do drzemek to jak wstajemy normalnie czyli koło 7, to o 8 jeszcze zasypia na jakieś 40 minut, sama pod karuzelą. Potem o 11 idziemy na spacer 1,5 - 2 godziny i zazwyczaj godzinę się jej uda przespać. Potem między 15 a 16 drzemka około 40 minut, czasem zasypia lulana, czasem wystarczy jej pośpiewać, ale zazwyczaj trzeba leżeć obok z cycem 🙄
W ogóle dziś wymyśliłam taką teorię, że moje dziecko się budzi w nocy, bo chce jej się pić, bo tyle śliny w ciągu dnia jej się leje, że to już prawie odwodnienie 🙈Cyprysek89, Palma lubią tę wiadomość
-
Mała_syrenka 46/47. Marny wybór jak chce kupić jakieś fajne buty. Najprościej sportowe. Na ślub szukaliśmy dwa tygodnie...
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Fajnie, że dajecie znać o fenistilu. Sama bym nie pomyślała nigdy.
Też się zastanawiam jakie tu zabawki kupić, żeby się przydały i podobały. Mam wrażenie, że te najprostsze
Zabawki co teraz ma za chwile się znudzą.
O oleju słyszałam, żeby dodawać przynajmniej do jednej porcji jedzenia dziennie 2-3 kropelki oleju słonecznikowego, rzepakowego lub oliwy z oliwek. Na olini jest np. olej dla dzieci i generalnie na olini na każdy olej jest 10% zniżki podobno z kodem „alaantkoweblw” -
Mala_syrenka wrote:Moje dziewczyny mają krótkie nóżki po mnie i też mamy dół rozmiar mniejszy.
Ola też ma krótkie nóżki 😁 ale pamiętam, że już nawet lekarka na usg mi mówiła, że ma krótką kość udowąmy na razie 62/68 zależy z jakich firm
a po domu spodenki trochę przykrótkie też mogą być byle brzusia nie gniotły a ten Ola ma spory 😁😁😁
-
Też mi się wydaje,że olej to olej. Można kupić dobrej jakości nie 'dla dziecka'. Ale cóż, dobry pomysł na kasę, bo mamuśka dla swojego bąbelka wszystko co najlepsze weźmie.
Mama pp, Iga tak miała. Że nie wiedziałam, kiedy wstanie, ale pewne było,że zanim się położę, kilka razy do niej pójdę. Minęło po zakończeniu kp.
Z dwojga złego wolę nocne pobudki Uli. Przynajmniej wieczór mam wolny od dzieci i głowa odpoczywa. A jak starsza będzie w przedszkolu, będę odsypiac podczas drzemki Uli.