Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie no kawy to ja sobie nie dam odebrać. Zwłaszcza, że mąż w nagrodę za te ciężkie noce kupił nam nowy, bajerancki ekspres do kawy. Piję dwie dziennie do godziny 9 rano bo dzień zaczynamy o 5.
Foxy lubi tę wiadomość
-
Batylda, daj znać, kiedy mam czekać na kosz z Twoją Mała;D Ulka zasnęła koło 19. Sama sobie tą godzinę wybrała i tak się tego trzymamy. A kawe tylko rano to tak od zawsze pijesz czy zredukowałas niedawno? Ja już nie wiem, co robić. To już nie jest normalne. Jak się budzi, to chce stawać na głowie, nawet nie próbuje ponownie zasnac.
Albo bardzo wrażliwa jest na bodźce i w dzień muszę wyłączać tv,żeby nawet dźwięk do niej nie dolatywał albo za bardzo chcę ćwiczyć i odkrywać własne możliwości. Zaczęła się ostatnio irytować,ze tyle czasu już się buja i nic więcej, żadnego progresu. Zaczyna kombinować z siadem, ale mięśnie za słabe i pada. I ryk. Bez przerwy ryk.
Kuzynki syn taki był. Budził się w nocy i przeżywał dzień, nalatala sie z nim po lekarzach i diagnoza:taki typ. -
U nas też noc kiepska. Nie dość, że zasnął o 21.15!!! To pierwsza pobudkę miał już po 23.00, a potem co dwie godziny. Ja nie wiem co w niego wstąpiło 😭
A apropo spacerówki - info od fizjo: zaleca od 7 miesiąca. Także jeszcze trochę pojeździmy w gondoli 🤦 od 6 miesiąca w takiej rozkładanej na płasko.
My mamy kubełek, więc odpada. Ale na Black Friday będę czatowała na jakieś promki, bo chce kupić samolotowa. Więc najwyżej do takiej się wcześniej przesiądziemy.👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U nas tez noc koszmarna, budził się co 1,5 godziny i ciągnął cyce tak że aż mnie bolały. Dostał kataru nad ranem ( wczoraj byliśmy na badanie wiec chyba przez to) to już nawet cyc nie pomagał. Teraz sprzedałam go mężowi żeby go położył na pierwsza drzemkę.
Mi z kawy tez ciężko zrezygnować. Pije dwie dziennie. Staram się tuż przed karmieniem. -
Ja tem kawę tez pije, jak mam ochotę na wiece, a mam to mam bezkofeinowa😁 Muszę mieć coś od żucia😁
Dziewczyny mam mega dylemat jaka mam kupić butelkę już jak mały skończy 6m. Wiem ze są takie dedykowane, ale są tez takie z opisem wolny, średni i szybki przepływ. Co mam brać? -
Karolina my dzięki temu ze przeszliśmy na spacerówkę ( mam taka która się rozkłada prawie na płasko) mogliśmy prawie cały październik spacerować bez stresu, młody spał po 3 godziny czego nie było nigdy w gondoli.
Niestety widzę ze dobra passa minęła bo synek zaczął ostatnio znów marudzić w wózku 😢 wczoraj w domu musiałam lulac go na rękach -
Zawsze piłam 2 albo 3, w ciąży zeszłam do jednej rano, ale ja piję normalny kubek fusiarki z odrobiną mleczka, więc tak jakby 2 filiżanki. Teraz po południu czasem sobie pozwalam na słabą kawę albo bezkofeinową dla smaku, choć wcale nie smakuje pysznie. Trochę się już przyzwyczaiłam do tego rytmu, ale w ciąży zasypiałam z myślą, że rano napiję się kawki.
Nina już od 15 minut ma drzemkę, a ja człowiek ośmiornica nie wiem w co mam ręce włożyć, niestety tylko dwie.
Moja jak się budzi to jęczy z zamkniętymi oczami, jak otworzy to się śmieje 🥴 i wtedy już po spaniu.
Hahaha widzę oczyma wyobraźni jak te dwie kluski odpływają w tym koszu, macham im zaciągając się papieroskiem i popijając winko 😂 tylko pewnie zatęskniłabym już po kilku minutach.
U nas dalej nie ma obrotów, ale jak leży na brzuchu to robi wszystko żeby się przesuwać do góry i też jest frustracja.
-
Hehehe, dziewczyny Wy to macie wyobraźnię 😂
Agrafka to lepie pić kawę bezpośrednio przed karmieniem? Zawsze myślałam odwrotnie i piję krótko po. Chociaż te moje dwie słabe kawki chyba nie dają rady wpłynąć na nic.
Jeśli chodzi o bodźce, to ostatnio szaleję i pozwalam sobie na chwilę słuchania radia przy córce 😄
-
Karolina90 wrote:U nas też noc kiepska. Nie dość, że zasnął o 21.15!!! To pierwsza pobudkę miał już po 23.00, a potem co dwie godziny. Ja nie wiem co w niego wstąpiło 😭
A apropo spacerówki - info od fizjo: zaleca od 7 miesiąca. Także jeszcze trochę pojeździmy w gondoli 🤦 od 6 miesiąca w takiej rozkładanej na płasko.
My mamy kubełek, więc odpada. Ale na Black Friday będę czatowała na jakieś promki, bo chce kupić samolotowa. Więc najwyżej do takiej się wcześniej przesiądziemy.
Dobrze, ze zima idzie to i spacery troche krotsze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas też noc fatalna, najgorsza od dobrego miesiąca. Niby poszedł spac normalnie po 18, jeszcze drąc się o dokładkę i wypijając w sumie 180ml, a my z mężem wybraliśmy się na koncert
. Gdy wrócilismy po 22 był już po pierwszej butli o 21. Poźniej wstał o 1 i 4.30 pobudka i smieszki-uśmieszki, męczyliśmy się z nim do 6 bo wtedy padł ale tylko na 40 min.
Dziewczyny ja wam bardzo współczuje, bo ja dzis jestem jak zombie, po jednej gorszej nocy.
Moja mama mi nie współczuje bo ja mając 6m. na pół roku przestawiłam sobie dzień z nocą. Podobno potrafiłam spac od 8 do 16 z jedną 30 min. pobudką a od 16 do 8 imprezka i 2 drzemki. Na stanie miała wtedy jeszcze moją 2 letnią wówczas siostrę -
Karolina, ale ta przesiadka od 7 miesiąca to znaczy od jego początku? tak chyba jest książkowo, u nas wypadałoby to pod koniec listopada.
Strasznie mnie denerwuje jak czytam jakies zalecenia i ci eksperci nie precyzują czy chodzi o rozpoczęty czy o skończony miesiąc, a przecież ten miesiąc to dla takich maluszków duży okres czasu. -
Dziewczyny mój niedawno przez około tydzień tez był wyczulony. Tylko dotknął materaca tyłkiem i oczy otwierał. Teraz noce wróciły do normy. A w dzień tradycyjnie. Bziuki przy jedzeniu. Wyszłam na przedpołudniowy spacer i oczywiście koła się kręcą a on śpi. Nie wiem co zrobię jak będzie -20 🥲 ostatnio poddałam się i poszłam na spacer w deszcz. Mi marzy się kino ale nie mam z kim go zostawić. Mąż obiecał ze w tym roku wybierzemy się w końcu do Wilanowa do ogrodów z iluminacja świąteczna
-
U mnie tv i radio jest włączane jak mały pójdzie spać na noc. Jak mąż czasem włączy to on tylko się wygina i zagląda. Co najlepsze to nadal jest czuły na światło przy zasypianiu w dzień. Muszę zaciągać zasłony. Jakoś na spacerze mu słońce nie przeszkadza 🧐
-
nick nieaktualny
-
Foxy fizjo powiedziała, że jeszcze 2 miesiące, więc chyba jednak skończony 🤔👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U nas w nocy tez bziuki przez sen ale na szczęście się nie wybudza. Poszła spać o 21 pierwszy cyc 3 drugi 6 i o 8 wstała. Ale to jedna z lepszych nocy ostatnio. Prawdopodobnie był jakiś mega skok bo wczoraj fizjo była zdziwiona ze nie było nas 2 tygodnie a tu taki postęp (wysoki podpór, samolociki, obraca się wokół swojej osi). I dziś rano zaliczyła swoj pierwszy obrót z brzucha na plecy. Najpierw miała mega zdziwioną minę a później w śmiech.
Mama po przejściach lubi tę wiadomość