Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumireguska wrote:Lilak z talerzem tzn ile mniej wiecej tej kaszki dajecie?
Śmieję się, że tak mu smakowała, że gotów był zeżreć talerz 🤣
Dałam mu mleczną kaszkę mannę bobovity, połowę porcji z przepisu czyli jakieś 80 ml wody.
Docelowo chcę mu podawać bezlemczne i robić na naszym mm. Liczę na to, że jak zje na noc z butelki kaszkę to lepiej pośpi 🤣🤣🤣 Łeh, łeh, łeh już się nabrałam na to ze starszakami ale nadzieja umiera ostatnia. -
Też wrzucę na chwilę moją marudę, jeszcze nie wybiera się do spania 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 09:31
Mama po przejściach, Sumireguska, Lilak , _agrafka_, Chaos, NatkaZ, unify, Bee, Kryśka, Cyprysek89, Noelle, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
Nasze od 19 kima. Od zmiany czasu nie mogę go przestawić na te 20:00 🤦♀️
To i ja sie pochwale swoim zawodnikiem
A tu z dzisiejszego mroźnego spacerku
SKĄD WY MACIE TYLE WŁOSÓW JA SIE PYTAM?! 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 21:13
Batylda, Lilak , _agrafka_, Mama po przejściach, Chaos, NatkaZ, unify, Bee, Kryśka, Cyprysek89, Noelle, KasiaC, Bajka111, Veruka lubią tę wiadomość
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
U nas po pierwszym podejściu do kaszki mały był na nie. Dzisiaj jednak znowu próbowaliśmy i jakoś poszło. Musiałam tylko zrobić rzadką żeby jaknostygnie nie była zbyt paćkowata 🙈 Na tą chwilę robimy z 60ml mmNadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016 -
Ja sobie to tłumacze ze włosy młodej to rekompensata za brata który urodził się łysy jak kolano. Jak zaczęły mu rosnąć włosy to takie cienkie że robił się jeden wielki kołtun z tylu i trzeba było obcinać na krótko (a mnie się tak podobali mali chłopcy z dłuższymi fryzurami) 😂
Dziękuję za miłe słowa o mojej córci 😘NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Mój wieczorem przestawiony i chodzi spać normalnie o 18 ale wstaje nadal o 6:30 zamiast 7:30. Nawet jak bylismy na imprezie pozszedl spać o 21 i wstał bliżej 7 zamiast po 🤦♀️
Dzisiaj jestem na niego wściekła. Obudził się o 23. Zjadł, śpi, kupa, zjadł, odłożyłam do łóżeczka, wysoki podpór. Mam ochotę rozwieść się. Mąż każe mi z nim spać i za noc nie może pojąć ze ja się nie wysypiam z tą gadziną. Nie wiem ile razy wstał, nie będę liczyć bo gorzej się wkurzę. To będzie zły dzień -
Sumi u Ciebie też włoski tyle, że blondaskowe
Kryska u mnie to samo z włosami - kołtuniki się robią z tyłu, już dwa razy musiałam je uciąć
Dziewczyny gdzie kupię tani fajny śpiworek do wózka? Tani, bo około stycznia się pewnie przerzucimy na spacerówkę i wtedy bym chciała pewnie inny kupić. A na te 2 miesiące może coś tańszego bym wyhaczyła. Póki co mamy kurteczki i kombinezon. Ale mam problem jak jedziemy autem na spacer. Bo do auta wiadomo bez kurtki - owijam tym kocykiem fotelikowym. I jak mam przełożyć ją do gondoli to musze wtedy jeszcze ubierać specjalnie a tak to przerzucę do gondoli i jużOczywiscie kiedy mrozow nie ma.
I tak z ciekawostek nasza fizjoterapeutka tak jak bodajże u Karoliny mówi, żeby od 7 miesiąca wskakiwać w spacerówkę a jak się da to jak najpóźniej. ciekawe czy ktokolwiek tyle wytrwaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:30
-
Są tu jakieś towarzyszki niedoli niewyspane?
U mnie była faza na spanie na boku lub brzuchu od 2 w nocy i niestety co chwila wtedy pobudki ;/
I wy to obcinacie już paznokietki u stópJA dopiero raz duże palce obcięłam malutkie do dziś nietknięte. Jakoś się kruszą albo nie rosną
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:29
-
Kasia ja od równych 5 miesięcy jestem niewyspana 🤦 już się z tym pogodziłam choć mam kryzysy.
Paznokcie u stóp już kilka razy podcinałam.
Dzisiaj idę pokazać pediatrze paszczę małego bo zbyt długo ma tę opuchliznę i nie wiem czy dalej mu krople podawać.
My z powrotem w gondoli bo póki co spacerówka to porażka, młody lubi spać na bokach a w tych pasach mu trudno. Jeszcze mu chwilę damy i zobaczymy co to będzie dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 08:39
-
U mnie nieprzespane noce to też raczej codzienność, no nic nie zrobisz. Rozwodu jeszcze nie było, a mąż wcale w nocy nie wstaje do niej. Raz lepiej, raz gorzej ale kilka razy w nocy zawsze je, to nie będę jej głodzić 😉 Dzisiaj całą noc nie zmieniłam pieluchy i w miarę szybko zasypiała ponownie. Trochę źle się z tym czułam, ale sprawdzałam czy nie jest przesikana, było ok, wprowadzę na stałe, do ponownego przedikanka śpiworka 😆
Mała Syrenka a Ty przebierasz Ulę przed nocnymi zabawami? Może to ją za bardzo rozbudza?
Paznokcie u stóp Małej obcinam regularnie ,nie rosną tak szybko ale jednak.
Nie potrafię się pozbyć ciemieniuchy. W teorii wydaje się to proste, natłuścić, wyczesać, umyć. Robiłam już tak parę razy a jeszcze dużo mamy. Po ilu takich akcjach pozbywałyście się tego? Może za lekko wyczesuję, ale od razu robi jej się czerwona główka. W takim wypadku cieszę się, że nie ma bujnej czupryny.
-
Kasia my dzisiaj miałyśmy ciężką noc. 🙋🏻♀️
Młoda poszła w kime dopiero i 23, wierciła się do 5 i wstała bo po co spać. 🤣
Mam nadzieję, że to jakiś kok albo inne cholerstwo i minie.
No i paznokcie u stóp u nas też jeszcze nie obcinane - też tylko raz delikatnie przycięłam duże. 😅
Póki co wycofuję się z rozszerzania diety bo młoda raz coś dziubnie, raz nie… Generalnie nie jest za chętna na jedzenie a do tego ma problemy brzuszkowe. 🤷🏻♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2021, 09:01
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Kasia C dokladnie nasza też uważa, że 7 miesiąc. A wczoraj na jakimś blogu znalazłam, że w ogóle w 8 miesiącu 😱 nie wiem skąd się wzięło przeświadczenie o tych 6 🙄
Nasz zasypia ostatnio o 21 i wstaje o 7, z przerwami na żarcie oczywiście
Czy któraś już widziała jakieś promki w sklepach z wózkami?
Co do śpiworów to mi się podobają z Makaszka. Ale chciałabym coś takiego uniwersalnego, żeby i na kolejną zimę było👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
A i wczoraj poszłam spać o 23, wchodzę do sypialni a Lisa na brzuszku i wysoki podpór, nie wiem co tam po cichutku miała zamiar majatrować w ciemnościach. Trochę się speszyła jak ją nakryłam,że coś odwala 🤣🙈
Batylda, Noelle, NatkaZ, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Karolina90 wrote:Mama pp a próbowałaś peelingowac tetra?
U nas szybko puściło
Dzięki, spróbuję! Po natłuszczeniu tetrą
czy na mokro samą wodą? Za młodu 😄 nie miała takich problemów.
Producenci piszą, że gondola starcza do 6 miesięcy. Dla niektórych dzieci musiałyby być dużo większe, żeby starczyły do 7 czy 8- ego miesiąca🤣 -
webinar o RD u Szpinaka przeniesiny na 16go...ehh a tak się cieszyłam, ze może jednak w ten weekend zaczniemy cos działac własnie po tym webinarze.
u nas ostatnie dwa tygodnie to cieżkie noce. Młody ciągle się kręci w łóżku tak żeby drapać sobie plecy. Ja nie moge przez to spac, ciągle zmieniam mu pozycje albo smaruje balsamem.
Ciemieniuche mamy cały czas, choc sama nie wiem czy to ciemieniucha czy raczej suchość związana z AZS. codziennie smaruje balsamem głowe i cos tam czesze ale L. dopiero zaczeły rosnąć włosy
dzięki za polecenie gryzaka kukurydzy. Stał się hitem -
Mama po przejściach wrote:Dzięki, spróbuję! Po natłuszczeniu tetrą
czy na mokro samą wodą? Za młodu 😄 nie miała takich problemów.
Producenci piszą, że gondola starcza do 6 miesięcy. Dla niektórych dzieci musiałyby być dużo większe, żeby starczyły do 7 czy 8- ego miesiąca🤣
Po natłuszczeniutak jakby przed kąpielą. A potem splukiwalam woda
Mama po przejściach lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Kasia, ciężka noc to nasze drugie imię, szczególnie dziś. Zasnęła po 22, pobudka na cycka co 40 minut, od 4 do 5:30 impreza i śmiechy, potem padła i dospałam do 8 i chyba tylko dzięki temu jestem w stanie jakoś funkcjonować.
Mama pp, próbowałaś tego zestawu na ciemieniuchę z Musteli?
My chyba już niedługo będziemy się przesiadać na spacerówkę, bo w śpiworze ledwo się mieści w gondoli. Mąż w weekend ma przynieść z piwnicy i zobaczymy jak jej się spodoba.