Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do zabawek, to ja wszystkim mówię ze chcemy wszystko drewniane, najlepiej takich montessori.
Lilka u Ciebie widzę, ze już praca wrrrre na 100%, ja tez będę mrozić, ale już zupki. Warzywka póki co na świeżo, a pewnie w praktyce wyjdzie po swojemu. -
unify wrote:Też szukam już pomysłów na prezent dla małego. Z chęcią poczytam co proponujecie
Czy Wasze dzieci też są bardziej senne przez te ząbkowanie? Mój co półtorej godziny mógłby spać.
A już myślałam, że u mnie tylko tak przez te króciutkie drzemki 🙈 Chwilę się pobawić i zaraz znowu trze oczka, ale nie zasypia łatwo, choć zmęczona.
Pytanie do mam dzieciaczków, które się dra na spacerach 😆 Czy łączycie to np.z porą dni, albo z tym która to drzemka w ciągu dnia? Dzisiaj trochę oszukałam i poszłyśmy na spacer w porze pierwszej drzemki, gdzie usypianie w domu też idzie w miarę gładko, to w gondoli nawet nie zdążyła jęknąć a już spała. Chociaż też tylko pół godziny a spacerowałyśmy dłużej. Druga drzemka, gdzie zawsze wypadała na spacerze i ostatnio ciągle był ryk, dzisiaj właśnie jest w domu i godzinę musiałam usypiać z płaczem. Może to coś ma wspólnego. Będę obserowac i próbować różnych wariacji 😄 Za nic nie chcę wyjmować jeszcze spacerówki. W ogóle uświadomiłam sobie, że nie wiem jak ja ją będę ubierać. Dzisiaj był jeden stopień to miała ciepły kombinezon, kocyk i pokrywę z gondoli a wcale nie była spocona ani nic. To sobie myślę co jak będzie takie - 10 🙈 Ja jestem zmarzluchem😆 -
NatkaZ wrote:Lilak masz ten siateczkowy czy silikonowy? Też się mad tym zastanawiam ale nie wiem, który lepszy 🙈
Mam ten silikonowy. Nie uważam go za jakiś must have ale młody zajmuje nim japsko na dobrych kilka chwil 🙂 i widać, że to lubi.NatkaZ lubi tę wiadomość
-
Nikola wrote:Co do zabawek, to ja wszystkim mówię ze chcemy wszystko drewniane, najlepiej takich montessori.
Lilka u Ciebie widzę, ze już praca wrrrre na 100%, ja tez będę mrozić, ale już zupki. Warzywka póki co na świeżo, a pewnie w praktyce wyjdzie po swojemu.
Dostałam od teściowej z ogródka sporo warzyw więc coś trzeba było z tym zrobić 🙈Nikola lubi tę wiadomość
-
NatkaZ wrote:Lilak masz ten siateczkowy czy silikonowy? Też się mad tym zastanawiam ale nie wiem, który lepszy 🙈
NatkaZ lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Monia my na początku rozszerzenia diety mieliśmy spory problem z zaparciami. Pomogło podawanie soku z jabłka (z sokowirówki) pół na pół z ciepłą wodą. Daję też tarte jabłko i gotowane buraczki. Położna polecała zalać suszone śliwki ciepłą wodą, zostawić i taką wodę podać do picia. Tylko to muszą być śliwki bez chemii. Na ten moment jest ogromna poprawa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 15:37
Monia66 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
https://youtube.com/shorts/D5GOYvaCmug?feature=share
Wiem, że to takie niecelowe i trochę oszukane mama ale jakie słodkie. 🥰🥰🥰Lilak , Mama po przejściach, NatkaZ, Santi_14, Karolina90, Cyprysek89, unify, KasiaC, Bajka111 lubią tę wiadomość
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Pragnę się pochwalić, że moja córka pierwszy raz chyba od 4 miesięcy zrobiła sobie drzemkę całe 2 godziny i to normalnie w łóżku, bez budzenia się, bez dosypiania itp. SZOK! Aż chodziłam sprawdzać czy oddycha🙈 No a ja zamiast odpoczywać to umyłam okna, wiem jestem głupia 🙈😄
Noelle, Santi_14, Cyprysek89 lubią tę wiadomość
-
Dla mnie nie ma nadziei, że będę mogła cokolwiek zrobić podczas dziennych drzemek. Dziś pytałam pediatry. Tylko mnie w tym utwierdziła. On budzi się nawet jak wyjdę tylko do łazienki. Nie wiem jak to jest. Na noc jak idzie spać to jest spokój a dzień masakra
-
Dziewczyny nie wiem czy Wam pisałam odnośnie tego żelaza co mi ostatnio powiedział pediatra, otóż jeśli mama miała w ciąży anemię to powinna w wypisie ze szpitala dostać zalecenie by dziecko od początku przyjmowało żelazo. Fajnie ze mi powiedział to jak dziecko ma prawie pół roku. Kiedyś pytałam innej pediatry to mówiła ze to nie ma związku, że nie sprawdza się poziomu żelaza u dzieci tylko zaczyna rd słoiczkami od 4 mż.
Oszaleć można z tymi lekarzami. W każdym razie planuje zrobić małemu pełną morfologie, tsh i ferrytyne. Wiem ze jak jest za niski poziom żelaza u dziecka to mogą być później problemy z jedzeniem bo dzieci mają wtedy słabszy apetyt i nie ma jak uzupełnić niedoborów i tak koło się zamyka.
Monia ja na twoim miejscu skonsultowała bym się z lekarzem jeśli to tyle czasu trwa. Szkoda żeby się synek Twój męczył.
Mama pp u nas czasem zamieniam drzemki ale nie ma tu reguły, czasem zasypia szybko w domu a czasem na spacerze. W ogóle mojemu synowi to się tak odmieniło to zasypianie ze w dzień zasypia albo w wózku albo przy cycu. I czasem zasypia tak szybko ze aż jestem w szoku. Wczoraj jak go ubierałam do wyjścia to już był zmęczony i marudził, włożyłam go do wózka, założyłam mu czapkę i posmarowałam mu buzie tym sztyftem z musteli ( on to uwielbia) i poszłam ubrać buty wracam do wózka a ten śpi 🙈 bałam się ze jak będę wychodziła z nim to się obudzi ale nie.
Karolina ten sorter jest tez na Aliexpres dużo taniej niż u nas, zamówiłam, zobaczymy jaki przyjdzie.
Co do prezentów to ja w tym roku póki synek jeszcze nie bardzo rozumie to poszłam w bardziej praktyczne rzeczy takie jak akcesoria do rd które pewnie długo nam posłużą.
Natka my mamy tą matę wodna taką kontrastowa kiedyś Mała Syrenka polecała i u nas to jest sztos. Synek się nią codziennie bawi, ja nie żałuje ze ją kupiłam a dałam za nią kilkanaście złotych.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 20:54
NatkaZ lubi tę wiadomość