Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Zoe my mamy tą kostke tylko z serii z gąską. Generalnie to wcześniej mu się mega podobalo, a teraz jakoś bez szału 😅👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
U mnie też kostki już przestały młodego interesować. Na razie najlepsze są te gryzaki Giligums, stojąca karuzela tinylove, jakies piłeczki do chwytania i takie sensoryczne, no i zawieszka spiralna kontrastowa z klockami.
Ale przed snem to tylko książeczki i najlepiej żeby przy opowiadaniu wydawać dzwięki z siebie ;p
Ale ostatnio zaczęłam sie z młodym bawić w różne zabawy rzeczami domowymi, wyjelam garnek, łyżke i tak waliliśmy 15 min xD Przelewamy wode, wrzucamy gryzaki do garnka i takie pierdoły chyba najbardziej go bawią..
Ostatnio 20 min przeleżał pod dużą torebką foliową i aż się trzęsł jak sie nie bawił xDWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 16:35
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Ja nie czytam o śnie nocnym, nie przygotowuję się na nic. Z synem było źle, nie nastawiałam się na nic łaskawego z córką. I jest średnio, trudno.
Ja nie mam problemu z zabawkami. Mieliśmy wybranego robota 4w1 fisher price, ale nie byliśmy do końca przekonani jakoś, może na zająca lub dzień dziecka. Ostatecznie kupiliśmy miękkie kostki i dzwonki dla niemowlaka. A Młodą i tak najbardziej interesują auta starszaka. -
Ooo wlasnie mi mlody przeszedł z podporu do czworaka !
Juz niedlugo te brzdace sie zaczna przemieszczac z duza szybkosciaNoelle, Mama po przejściach, Karolina90, Mala_syrenka, Chaos, Bajka111, NatkaZ, Cyprysek89, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość
Sumireguska wrote:Ooo wlasnie mi mlody przeszedł z podporu do czworaka !
Juz niedlugo te brzdace sie zaczna przemieszczac z duza szybkoscia
To ja dopiero dzisiaj się rozpływam nad jej pierwszymi udanymi próbami pełzanie do przodu 😆 a ile wrzasku przy tym 🙈Bajka111, Noelle, _agrafka_ lubią tę wiadomość
-
Bajka111 wrote:Ech a już niedługo będą pyskować. 😄
Ulka od wczoraj pełza do przodu, powolutku i bardzo nie zgrabnie. Myślałam,że to ominie i zacznie czworakowac prędzej, a tu niespodzianka;)
Teraz myślę,że raczej ominie czworakowanie i zabierze się za wstawanie. Ale wcale na to nie czekam. Póki nie są za mocno mobilne, jest względny spokój. -
Mała syrenka hahhaha no. Ja już parę razy usłyszałam od syna "Nie lubię Cię" . Na razie póki co to było najmocniejsze. 😅
Ja też się zdziwiłam jak Aśka zaczęła pełzać, fakt że robi to już od paru tygodni, ale i tak byłam w szoku. Filip prawie od razu czworakował, parę dni raptem pełzał. I fakt, że to już jest coraz gorzej, bo już znowu zaczęło się pilnowanie czy nic na podłodze nie leży. Filip ma masę figurek i innych małych bibelotów, resoraków itd. Kontakty póki co wszystkie pozakrywane. No i bywają walki o zabawki. Filipa denerwuje jej mobilność, chociaż bawi się z nią w wyścigi. Czyli on jeździ autem po mieszkaniu a ona za nim śmiga. Ale przestaje mu się to podobać jak ona do niego przylezie, bo oczywiście chce tą zabawkę, którą on się bawi i koniec kropka. 🤦♀️ po rzeczy zabronione to jakby motor w dupie miała. 🙄 Grunt, że póki co jednak bardziej ją kocha i zawsze jej pożycza jakieś większe auto. 😅 A Mamy starszaków macie jakieś pomysły z tymi małymi rzeczami? Ja w 95% sytuacji jestem obok i się nimi zajmuję, ale jednak niedługo zacznie się wstawanie i sięganie wyżej i na to już nie mam pomysłu. 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:31
-
No i proszę, żeby nie było, że ja się chwalę co ona umie czy coś. 🙈 Zawsze mam trochę stresa. Absolutnie nie. Mam to w poważaniu co, kiedy i jak, póki jest w granicach normy. Aśka za to dopiero zaczyna łapać swoje nogi, a jeśli chodzi o jakiekolwiek gadanie, to tylko chińskie przyśpiewki.
Także no, żeby nie było, bo czasem to może tak zabrzmieć, a absolutnie nie mam tego na myśli. Dlatego nigdy nie lubiłam gadać ze znajomymi co które dziecko kiedy umie/umiało. 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:51
-
Bajka mi sie wydaje ze my tutaj jestesmy wyluzowane na tym punkcie
a ja chetnie czytam o waszym rozwoju bo wiem wtedy czego sie spodziewać
Mi akurat fizjo powiedziała ze jak powoli dziecko zdobywa kolejne punkty rozwoju to czesto robi je dokladniej i to ma dobry wplyw na mozgnp poprawne pełzanie podobno jest bardzo ważne w rozwoju. A u mnie wlasnie ona stwierdzila że szybko i byle jak xD
Ale nie wiem na ile to prawdaWiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 19:59
Bajka111 lubi tę wiadomość
Bajka, pewnie, że się chwalisz. Jak każda z nas. Jesteśmy dumne z nowym umiejętności naszych maluchów. Ale wiem, o co Ci chodzi. Mam nadzieję,że nikt tu źle tego nie odbiera, ale z tego, co zauważyłam, to raczej dobrze się rozumiemy;)
Ulcia szybko opanowała czworaki, bardzo ładnie robi niedźwiadka, ale pełza dopiero od wczoraj, a na gaworzenie się nie zapowiada. Z czymś jest do przodu, z czymś do tyłu, a ze wszystkiego jestem dumna tak samo ❤️❤️❤️
Noelle, Bajka111, NatkaZ, Sumireguska lubią tę wiadomość
-
Nie no, ja muszę, bo się uduszę. Więc chwalę suę.... widac zęba 🤪 pełzanie niezgrabnie, od jednej nogi, a czasami to w ogóle zapomina jak to się robi. Prędzej zacznie czworakować 😊
a tak serio, to ja uwielbiam czytać was i wiedzieć na co czekam 😂 zawsze jak o czymś myślę, to akurat ktoś porusza ten temat.
No i moja dama zasypia o 20, jest wielce zmęczona a jak odkładam ja do łóżeczka to heja i zabawa na nowo. To juz chyba z 5 czy 6 dzień. Zasnie o 22, a ja już padam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 20:23
Mama po przejściach, Mala_syrenka, Sumireguska, Noelle, Bajka111, unify, _agrafka_ lubią tę wiadomość
10 lat starań
26.08.2018r. decyzja o ivf
28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET22 czerwca FET
28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się
17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET
13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl
12.10 FET
7dpt beta 134,31mIU/ml
9dpt beta 318,49mIU/ml
11dpt beta 745,15mIU/ml
Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
(21dpt hcg total 27973,8mIU
23dpt hcg total 34761,5mIU)
23dpt beta 34558,50mIU/ml
16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤ -
Szczerze mówiąc to ja nie wiem czy odczuwam dumę z takich rzeczy, nigdy się nad tym nie zastanawiałam. 🤔
Sumi bardzo mozliwe.Nie powiedziałabym,
że mój syn jest Einsteinem, co mi po jego szybkich krokach milowych. 🤣 Ale pełzanie przeważnie jest byle jak. To są najkomiczniejsze przemieszczenia dzieci! Serio! A każde ma swój sposób. 😅
Dzięki, wiem, że u nas na forum jest luz, ale zawsze mam z tyłu głowy głupie myśli, a ja serio jestem daleka od porównywania dzieci.