Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
KasiaC, moja corka czy mm, czy piers wstawala co 3-4h pozniej nawet 5h, a moj syn czy piers, czy mm (czasem mu dam przed snem lub nad ranem) to i tak sie srednio co 2-2,5h budzi
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas udo też nabite ale Klara waży „tylko” 7 kilo. 😅
My od tygodnia mamy problem z usypianiem Klary… jak już zaśnie to śpi jak zwykle czyli dużo i dobrze ale uspanie jej to jakiś koszmar. 🙈 Oczywiście wczoraj teściowa musiała mnie wyprowadzić z równowagi bo słysząc przez telefon jęczącą Klare stwierdziła, że teraz to już musimy się pożegnać ze spokojnymi nockami i taka jest kolej rzeczy, że teraz to już nie będziemy się wysypiać. 🤦🏻♀️ Kobieta, która 30 lat temu wychowała JEDNO dziecko i najwyraźniej macierzyństwo niezbyt jej pasowało. Zawsze myślałam, że jest taka bo chciała córkę a ma syna ale ona chyba jednak nie chciała żadnego dziecka. 🤣
Co do RD - myślicie, że mogę karmić dziecko wyłącznie cyckiem do osiemnastki? 😅Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
KasiaC wrote:Cierpliwa Twoja córka to fenomen bo Wam śpi od początku tak, że my pomarzyć możemy
Teraz jej sie zdarza wstawac przed 7, no ale chodzi do przedszkola od sierpnia zeszlego roku, wiec to juz przyzwyczajenie czasem powoduje takie wstawanie, no ale do 8 tez nadal potrafi pospac...
No i teraz to jest juz luksusowe dziecko, bo wyciagam z wanny, pomagam sie ubrac, zakladamy spiworek, wlaczam misia z projektorem i melodiami, daje buziaka i ide odpoczywac, a ona sobie sama zasypia ja ide tylko wylaczyc misia i zamknac drzwi u niej...
Czesto mowie, ze jakby Nathan byl pierwszym dzieckiem, to zostalby jedynakiem🤣
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U nas drzemka dopiero się zaczęła. Wcześniej odłożyłam i po 2 min mnie wolała. Teraz ma spać 1.5 godz, bo mam kawę, włosy do ułożenia, pranie do złożenia i placki do usmażenia. Plan ambitny i ma się udać 🤣
Noelle, Twój facet musiał być obrzydliwy i dać popalić teściowej, że Cię tak straszy.
A co do przygód to ja pamiętam inna, jeszcze z ciąży. Której z Was się próbował szczur przez toaletę włamac? Coś takiego mi się dzisiaj przypomniało 🙃🙃 -
Powiem Wam,że Iga była obrzydliwa. Nie wiem, jak to się stało,że chcieliśmy drugie,a że kiełkuje w głowie myśl o trzecim to nie wiem dlaczego. Ula tez jest wstrętna. Oczywiście kocham tego smroda bardzo, ale jęczy, bziuka, tylko tulaski i rączki. Uwielbiam te chwile, no, ale bym chciała czasem jakieś porządki w domu poczynić. A nie ciągle nosić. Plecy mnie bolą, od pół roku chodzę zaniedbana i zarzygana, bo na wszystko czasu nie starcza. A zarazem jestem szczęśliwa jak nigdy.
-
Mała syrenka teściowa wpadła jak była na studiach i dodatkowo pracowała. Zawsze uważa, że mają za mało pieniędzy więc na okres ciąży i niemowlęctwa mojego męża wysłała ojca za granice do pracy. A na dodatek okazało się, że będą mieli syna a ona uważa, że faceci to debile - czemu dała wyraz jak czekaliśmy na płeć naszego dziecka. Biadolenie o tym, że nie chce wnuka bo będzie niegrzecznym debilem było na porządku dziennym. 😅
Żeby było jasne to mój mąż jest na prawdę fajnym, inteligentnym i czułym facetem więc nie wiem kto jej tak zawinił. 🙈
Taka to chyba kobieta. 🤷🏻♀️
Do tego najmądrzejsza w każdym temacie - karmienia, zębów, usypiani, odpieluchowywania. Taka z niej ekspertka, że kazała mi dopajać dziecko zaraz po wyjściu ze szpitala, a jak kupowałam ciuszki na 56 to mnie opieprzała bo przecież dzieci się takie małe nie rodzą i mam kupować od razu 68. 😉Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle to super ze Twoj maz wyrosl na fajnego faceta jak taka tesciowa masz
Wspolczuje, ja mam podobnie tylko z teściem. Nie wiem czy pisalam ale ostatnio pierwszy raz na niego fuknełam. Pózniej przez chwile bylo mi glupio a potem to nawet byłam dumna z siebie
To tez taki typ zeby dziecku pokazac jego miejsce, dac klapsa, nie nosic nie dotykac i najlepiej wywiezc do lasu i niech wilki go wychowaja. A szkoda gadac...
Ale podobało mi sie jak powiedział "nasi synowie nie płakali przy ubieraniu w ogóle" a teściowa zaraz "co ty gadasz! DARLI SIE JAK OPETANI!"
Takze no21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Kurcze troche sie wystraszyłam jak napisałyscie ile zjadaja wasze malce na raz.. u mnie sloiczek 125g idzie na dwa razy i on by zezarl wiecej niz polowe gdybym sama mu nie zabierała... Kurcze moze zmniejsze mu te ilość, sama nie wiem już.
Niedlugo zaczne sama gotowac, kazdy sloiczek myje dokladnie wiec bede miała ich sporawo i mozna powekować21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
Mala_syrenka wrote:Powiem Wam,że Iga była obrzydliwa. Nie wiem, jak to się stało,że chcieliśmy drugie,a że kiełkuje w głowie myśl o trzecim to nie wiem dlaczego. Ula tez jest wstrętna. Oczywiście kocham tego smroda bardzo, ale jęczy, bziuka, tylko tulaski i rączki. Uwielbiam te chwile, no, ale bym chciała czasem jakieś porządki w domu poczynić. A nie ciągle nosić. Plecy mnie bolą, od pół roku chodzę zaniedbana i zarzygana, bo na wszystko czasu nie starcza. A zarazem jestem szczęśliwa jak nigdy.
I to jest chyba fenomen macierzyństwa 😊❤Sumireguska lubi tę wiadomość
-
Ula spala niecałą godzinę. Obudziła się z rykiem, więc pewnie nie dospala. Ale nie miałam czasu jej lulac, bo jechałam po starsza do przedszkola. Zasnęła w drodze powrotnej i śpi ładnie dalej;) akurat i fajnej godzinie. Jak już wstanie to wytrzyma do 18.30 i spać
-
U nas drzemka trwała 3 godziny 😱 właśnie się obudził i opędzlował gruszke. Pięknie trzymał kawałki w rączce i ciumkal aż zjadł 😁
Przyszedł mi śpiworek z cottonmoose. No cudny jest 😁
Dostałam tez rabat -10%. Może któraś będzie chciała skorzystać
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Ufff znalazłam prezent dla syna od chrzestnej
https://www.dobreliski.pl/pl/p/Kostka-aktywizujaca-Ocean-Mieta-Little-Dutch/19545
Po obejrzeniu multum stron doszłam do wniosku, że 95% zabawek dla 6m+ to jedno wielkie g za duże $$
Z tej serii od little dutch ma książkę ocean i „czytamy” ją codziennie. Dostał ją od męża szefa i przypadła mu do gustu. Mały rekin z pierwszej strony jest zawsze cały mokry od wsadzania do dzioba. Dlatego myślę, że ta kostka też będzie cieszyła się uznaniem. -
Mala_syrenka wrote:U nas drzemka dopiero się zaczęła. Wcześniej odłożyłam i po 2 min mnie wolała. Teraz ma spać 1.5 godz, bo mam kawę, włosy do ułożenia, pranie do złożenia i placki do usmażenia. Plan ambitny i ma się udać 🤣
Noelle, Twój facet musiał być obrzydliwy i dać popalić teściowej, że Cię tak straszy.
A co do przygód to ja pamiętam inna, jeszcze z ciąży. Której z Was się próbował szczur przez toaletę włamac? Coś takiego mi się dzisiaj przypomniało 🙃🙃
Mała syrenka to u nas z tym szczurem 🥴🤦♀️ I to dwa razy cholera próbowała wleźć. A nie sorry! Raz wlazł i śmigał mi za szafkamibw kuchni, ale jak dostał śrutem w dupe to spieprzył z powrotem przez dziurę w rurze od kibelka. Potem chciał wleźć przez kibel i o mało pierworodnej nie przyprawił o zawał. 🤦♀️😱Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 grudnia 2021, 15:33
Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016