X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina współczuję straty babci 😔

KasiaC mój maluch też ma ciągle ten dziub otwarty ale my też robiliśmy jak był mniejszy dużo ćwiczeń które wogole nie przyniosły efektu 🤷🏻‍♀️ teraz nie ma szans żebym mu włożyła palce do buzi bo jest walka i krzyk. Nawet jak chce posmarować dziąsełka. My mieliśmy termin podcięcia wędzidełka 3st ale się nie zdecydowałam. Zobaczymy w przyszłości jak to będzie wyglądać.

My choinkę będziemy mieć na pewno, jedynie co to na samym dole nie będę nic wieszała 👍🏻

Sumi mój Adaś jeszcze takich akrobacji nie robi, nie umie jeszcze wysokiego podporu ale na kolankach i łokciach kiwa się już od dawna ale gad nie chcę jeszcze się podeprzeć.

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • unify Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia,mój ma podkrążone oczy. Buzię czasami ma otwartą,ale nigdy nie zwracałam jakoś na to uwagi. Muszę się przyjrzeć jak często w takim razie.

atdc2n0a92hantdh.png
  • Nikola Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify my malutka choineczke.

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy mieli małą choinkę na stoliku.

No zajebiście dzień nam się zaczął. 😱 Duśka na kwarantannie bo kyoś od nich z klasy ma pozytywny wynik 😱

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mąż przyniesie z komórki choinkę. Pod sam sufit 😁 mały na razie tylko ślizga się do tylu i kołuje. Odsunę mu matę od choinki. I tak praktycznie jestem z nim cały czas. W następnym tygodniu przyjezdza babcia zza granicy, wiec pewnie w piątek wieczorem pojedziemy do niej i zostaniemy na sobotę. Od soboty do świat będę już u mamy. Pewnie wrócę dopiero po nowym roku. Dlatego dużo nie nacieszę się choinka u siebie

• Bajka111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala_syrenka wrote:
    Do tego przepisał antybiotyk, który powiedział,że antybiotykiem nie jest.
    Ja nie jestem taka oporowa, trzeba dać, to trzeba dać, ale crp w normie. Bajka, Ty się znasz. Może być bakteria przy crp bardzo niziutkim?
    W życiu bym nie powiedziała,że będę szukać porady lekarskiej na forum.

Ni cholery według mnie. Dzieciaki miały 20 crp i antybiotyku jeszcze nie dawali. Tam są odpowiednie widełki na to.

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Chaos Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem, że przy zapaleniu uszu z wysiekien podaje się antybiotyk nawet jeśli CRP jest tylko umiarkowanie podwyższone. Ale to inny case.
    Słabe to, jak co lekarz to inna śpiewka i jak tu komuś zaufać..

My choinkę już mamy, 180 cm, żywa piękna jodła. Stoi w rogu pokoju, mała aż tam się nie zapuszcza.

3jvzg7rf8l045ugq.png
    ckai43r818gdn5mx.png
  • Bajka111 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unify my mamy już choinkę i żywą. Mamy tak co roku od kiedy jest Filip. Asia do niej śmiga, ale jak już zaczyna majtać w stojaku to ją zabieram. Ale u nas choinka stoi parę metrów dalej, niż kanapa (wręcz musi obejść całą naszą wielką kanapę) i nasze miejsce zabaw, jeśli byłaby bliżej w mniejszym mieszkaniu to w sumie sama nie wiem jakby było.

Syrenka sprawdziłam. Syn dostał antybiotyk jak miał crp 60 dopiero. Wg google tą granicą jest 40, u mnie by się sprawdzało. Jestem w szoku jak czytam Wasze perypetie, to jest przerażające.

Zresztą Nikola Ty jeszcze bardziej mnie wprawiłaś w osłupienie!!! Szok!!

My mamy coś na skórze, walczę z tym avene, ale zawsze zapomnę to pokazać lekarzowi.

Kasia no zdecydowanie te masaże podporządkują całe życie. Tak się wydaje, a takie krótkie małe ćwiczonka. Ale to naprawdę obciąża głowę mocno. Tak samo jak Noelle z tym smarowaniem. Współczuję wszystkim co muszą coś cyklicznie robić przy dzieciach i o tym pamiętać. A Noelle Tobie podwójnie, bo ja nienawidzę smarować czymkolwiek czegokolwiek, tak jak robić jedzenia używając rąk i innych takich. Współczuć totalny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2021, 09:59

aaZap2.png
    bOz9p2.png
  • Noelle Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka najgorsze w tym całym smarowaniu jest to, że jak ją posmaruje jednym to za godzinę muszę drugim i znowu muszę ją rozbierać, ubierać. 😪 Też tego nie lubię ale przed nami takie życie więc chyba czas się przyzwyczaić. 😅

Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️klz99vvj0698zxow.png
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ma crp 0.23, więc o czym mowa..
    Nikola, to już w ogóle dramat.
    Czekamy jeszcze z wynikami u lekarki, która to zleciła, bo w razie co, we wtorek mogę zaszczepić dziecko. Jak nie teraz, to terminy są za 2 miesiące.
    Chyba,że jak zmienimy przychodnie, to będzie inaczej.
    To nie jest takie małe miasto, z 60 tys mieszkancow, 5 albo więcej przychodni. Będę latać i szukać, aż coś konkretnego znajdę.
    Bo akurat pediatrę trzeba mieć dobrego. I dentystę;D
    My będziemy mieć choinkę na pniu. Ale chyba powieszę same plastikowe bombki.
    Bo i Ula i kot.
    A nie mogę się choinki doczekać, bo Igusia będzie się jarać. Święta może znowu nabiorą klimatu dzięki dzieciom ❤️❤️❤️

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za nami pierwsze wychodne na śnieg. Matka bardziej się jarała niż córcia, ale mamy parę fotek 😁 i o dziwo wózek całkiem dobrze dał sobie radę, zastanawiałam się jak to będzie, bo nasze drogi osiedlowe nie są priorytetem w odśnieżaniu😉

U nas żywa choinka już czeka na tarasie aż ją wpuścimy do środka i przystroimy 😆 w tym roku jeszcze szklane bombki, poprostu na samym dole nie będziemy ich wieszać.

Batylda co u Was? Czyżby burza, że się nie odzywacie? U nas dzisiejsza nocka już lepsza 😊

OrT4p2.png
  • NatkaZ Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też choinka koniecznie żywa. W sumie jak się tak zastanawiam to od momentu urodzenia się Nadii to nie mieliśmy sztucznej choinki. 😁 Tylko tym razem po porostu będzie mniejsza 🤪

Mała syrenka czyli nie tylko ja jakoś nie czuję narazie tego świątecznego klimatu

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas wręcz przeciwnie 😆 Mała cały grudzień w ubrankach z motywami świątecznymi, codziennie otwieramy kalendarz adwentowy (oczywiście czekoladkę zjadam ja) i ogólnie uwielbiamy oglądać świecące się dekoracje świąteczne 🤩

Mala_syrenka, Santi_14 lubią tę wiadomość

OrT4p2.png
  • Palma Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - bardzo mi przykro z powodu babci!

Mała Syrenka - wspolczuje przejść z lekarzami, człowiek się stresuje, czas straci i pieniądze a potem i tak sam musi szukać :(

U nas AZS zaczelo sie wlasnie od takich suchych placków, które nie były w innym kolorze niż reszta skory, ale były szorstkie. Pod światło skóra w tym miejscu była tak jakby bardziej błyszcząca i napięta. Te zmiany po kąpieli robiły się różowe a po jakimś czasie się zaogniła i zmiany caly czas byly różowe az zaliczylismy. Stosujemy avenne - dobrze działa na takie właśnie zmienione miejsca. W tej chwili nie mamy nic widocznego, w paru miejscach tylko takie bardziej suche placki ale brak zaczerwienienia - więc teraz smaruje La roche posay lipikar. On jest lżejszy od Avenne i nie ma w sobie parafiny. Przy najlżejszych nasileniach AZS wracamy do Avenne (bo wtedy dobrze stosowac preparaty z parafina) i tak wymiennie. Mimo że smarujemy 2-3 razy dziennie, to tylko przy nóżkach jest spokojnie, jak dochodzi do brzucha to próbuje obrotów, a najgorzej twarz - odpycha i zaczyna krzyczeć :(

Choinka żywa i u nas już też stoi - część gałęzi wisi nad jego matą, bo tak mało miejsca mamy :/ Na szczęście młody był zainteresowany jedynie pierwszego dnia jak została wniesiona do domu i jak ja ubieralismy - siedzial na bujaczku i popiskiwal ze szczescia, a teraz kompletny brak zainteresowania. Mam w tym przypadku szczęście że młody nawet nie nauczył się jeszcze pełzać (choc wolalabym zeby byl bardziej ruchowo zaawansowany jak patrze co tu Wasze dzieciaki wyprawiają :) ), więc u nas nie ma problemu w tym roku. W przyszłym może zrezygnujemy z tej atrakcji :D

relgwn15vnzgr72o.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam Was na bieżąco, ale nie mam jak się zebrać żeby coś napisać. Nina ostatnio nieznośna. Dziś w nocy budziła się chyba co pół godziny, przestałam nawet patrzeć na zegarek, brakuje mi cierpliwości do niej. Jest przekochana i czasem mam straszne wyrzuty sumienia, że powiem do ni je czasem coś przez zaciśnięte zęby, albo nie zareaguje od razu w nocy, bo wiem że ona przecież nie robi mi tego po złości, ale jest bardzo wymagająca, a ja zmęczona. Źle zasypia, źle śpi, w wózku też ostatnio jej się średnio podoba, za to rozszerzanie diety idzie nam super, jest chętna na jedzenie wszystkiego. Czekam na weekend jak na zbawienie, zapakuję ją do wózka i każe staremu zaliczyć wszystkie parki w Warszawie.

Dziewczyny, jak u nas nie ma kupy przez kilka dni, to zawsze wychodzi po szpinaku.
    Choinkę kupimy pewnie jakaś malutką.
    No i w końcu się zebrałam i zrobiłam w tym tygodniu cytologię.

relgtv73ymxx11gn.png

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejsza diagnoza - dziecko zdrowe.
    Mam za tydzień przyjsc na szczepienie, specjalnie dla nas znalazła termin.
    Ciesze się bardzo. Jeszcze dostałyśmy test na covid,żeby wykluczyć. Dzisiaj nagle ta lekarka umiała rozmawiać z kulturą.
    Dziwna sprawa, wczoraj było ciężkie zapalenie oskrzeli 😂😂 to przerażające, że jedno dziecko, jedne wyniki, a taka rozbieżność.
    Marzy mi się żywa choinka. W następnym roku będę chciała na pewno.

• Batylda Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to może być ząb? Czy to jakaś pleśniawka? Nie dzwoni pod łyżeczka.
    b1cdc2f1de14.jpg

relgtv73ymxx11gn.png

• Bee Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nocka slaba. Mała zaczęla spać na brzuchu. Boję się, bo czasami kładzie nos w materac, ale nawet jak ją przekręcę na plecki to w nerwach obraca się na brzuch. Trudno. Mamy babysense, więc niech czuwa.

U nas wczoraj pojawił się rumieniec (a raczej mały czerwony wypiek) na policzku, dzisiaj po przebudzeniu pojawił się drugim poliku. Pomyslalabym, ze po sloiczku, ale akurat wczoraj nie dawałam... mozliwe, że od spania na brzuchu odcisnęły się te poliki? Czy u was choroby skory wychodziły nagle? Poczekam, jak nie zniknie to najwyżej prywatnie odbędziemy wizytę w weekend. Gorączki brak, więc albo alergia, odcisk, albo na zęby. Z zimna nie, bo ze 2-3 brak spaceru.
    Batylda, moją Ulę też trudno uśpić ostatnio, na rękach, w łóżeczku, w łóżku, w wózku NIE, stanowcze nie. Dopiero jak się sama umęczy to padnie gdziekolwiek.

U nas będzie żywa choinka, ale jeszcze negocjuję jak najmniejszy wymiar, tym bardziej, że na święta nas nie na w domu =D

o148hdge5msg47fv.png
    10 lat starań
    26.08.2018r. decyzja o ivf
    28.01.2019 I ICSI punkcja - 7 komórek - 4 zarodki 3-dniowe 26 kwietnia FET =( 22 czerwca FET =( 28 sierpnia - 2 zarodki nie rozmroziły się =( =(
    17.01.2020 II pICSI punkcja - 6 komorek - 1 wczesna blastocysta 22.01 ET =(
    13.08. 2020 III pICSI punkcja - 9 komórek - 5 blastocyst - 4.1.1, 3.3.3, 2bl, 2bl, 2bl

12.10 FET
    7dpt beta 134,31mIU/ml
    9dpt beta 318,49mIU/ml
    11dpt beta 745,15mIU/ml
    Usg 30.10.2020r. -> pęcherzyk żółtkowy
    Usg 31.10.2020r. -> krwawienie, pęcherzyk na swoim miejscu
    (21dpt hcg total 27973,8mIU
    23dpt hcg total 34761,5mIU)
    23dpt beta 34558,50mIU/ml
    16.11 usg, jest śliczne serduszko ❤
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka.... okej, wczoraj cieżko chora dziś zdrowa, hit :D Oby tak zostało

Batylda ja nie wiem jak dajesz radę, ja mam ochote udusić swojego kochanego gada jak jojczy co 2h w nocy a co pół to już w ogóle bym padła, taki trudny czas masz :( u nas dalej w ciągu dnia drzemki 20-30 min, kill me.
    Co do zęba to jak nie jest twarde to może perła epsteina?

Choinka u nas będzie! Na balkonie! Ogólnie kocham klimat świąt, jeszcze go nie czuje ale to kwestia kilku lampek :D Mam wielkie pudło dekoracji świątecznych i ogólnie uwielbiam odpierdzielać ten świąteczny szajs - piec pierniczki, robić na wieczór wino grzane z pomarańczą i cynamonem. Mój Stary tego nie kuma, u niego świeta były zimne. U mnie w rodzinie zawsze było jakoś tak kolorowo. Chciałabym żeby mały jednak lubił ten czas

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2021, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, przedwczoraj koleżanka dała mi wielopielo i przepadłam w tym. Byłam pewna że po jednym dniu jej oddam a jestem totalnie zachwycona. Już dokupuje wkładki i serio chyba przy tym zostanę.. Dam sobie z tydzień zanim powiem ostateczną decyzje ale na razie jest super

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
‹‹ 1344 1345 1346 1347 1348 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ