Czerwcowe mamy 2021
-
WIADOMOŚĆ
-
Sumi na ta Mariole to bym jednak uważała. Ma nie do końca na czasie metody odnosnie np. odpieluchowania dzieci. Poczytaj o niej, to dosc kontrowersyjna postac. Na pewno nie w duchu rodzicielstwa bliskości. Baaaa i jeszcze twierdzila ze jak kobieta w ciąży pojdzie na manifestacje to urodzi autystyka🙈🙈🙈
-
Chaos o kurcze serio? A mi sie tak dobrze jej słucha
czasami sobie odpalam do sprzątania jej filmiki. O odpieluchowaniu jeszcze nie słuchałam. Nie wiedziałam ze jest kontrowersyjna, do tej pory całkiem logiczne miała te porady ale obejrzałam kilka filmików
i w sumie odnosiłam wrażenie że właśnie nie jest taka hardkorowa bezlitosna tylko wlasnie zwraca uwage na uczucia malucha i jest bardzo empatyczna. No ale moze obejrzalam te lepsze filmy xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:21
21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10
16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 -
KasiaC ja też jeszcze nie mam okresu. Też chcemy drugiego maluszka ale przez te wszystkie etapy do in vitro mi się odechciewa a na dodatek klinikę mamy 300km od nas i ta droga już przyprawia mnie o mdłości. Nie mamy żadnego mrożonego zarodka, zawsze zostawaliśmy tylko z jednym 3 dniowym 🤷🏻♀️
Dziś na śniadanko do słoiczka z owocami dodałam ku kaszkę owsiana i się nie zorientował i zjadł ładnie połowę małego słoiczka owoców z 40ml kaszki wszystko oczywiście dosyć płynne. Ale cieszę się że udało mi się mu przemycić coś więcej wreszcie. A ta kaszka owsiana ma lepszą konsystencję od jaglanej. Jaglana jest taka jak kasza manna.
Zamówiłam dziś wszystkie dodatkowe rzeczy do odpicowania krzesełka Antilop a po samo krzesełko jadę 35km od nas, jakaś Pani odda za słodycze dla dziecka 💪🏻
Ja nawet nie myślę o powrocie do pracy. Chcę iść na wychowawczy. Ewentualnie na 4-5 dni iść do swojej pracy ale wtedy na umowę zlecenie żeby dorobić do rachunków.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:37
Adaś 20.06.2021 ❤️
1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌
2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅
START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌
4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️ -
Kasia u mnie też brak okresu. 🤷🏻♀️
Gdzieś wyczytałam, że przy kp płodność wraca po 6 miesiącach nawet bez okresu.
Ale tyle informacji jest na ten temat, że aż mnie głowa rozbolała jak próbowałam to wszystko weryfikować. 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 10:47
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Ja jestem właśnie w trakcie okresu i jak już kiedyś pisałam, chętnie sie zamienię, mi nie jest do niczego potrzebny 😠
Dzsiejsza noc była bez dwugodzinnej przerwy, nawet zmiana pieluchy nie przeszkodziła, i rano sobie pomyślałam, ze było całkiem spokojnie, a potem sobie uświadomiłam że przecież budziła się co dwie godziny 🙈 Jak to dużo zależy od punktu widzenia. -
Sumi, pewnie mozna też znalezc u niej wartościowe treści, ale u duzo bzdur. Nie ma ideałów 😅😅
KasiaC ja okresu nie mam ale mam i tak wkladke więc tez może dlatego. Ale przy synku dostalam dopiero po 13-14 miesiącach jak wrocilam do pracy. Przez caly okres kp seks byl bez zabezpieczenia, ale w ciążę dopiero zaszlam jak dostalam okres (dalej karmiłam ale już duuuuuzo mniej)
-
Kasia, ja okresu nie mam i nie wypatruje. Ale ostatnio coś mnie piecze podbrzusze to może coś rusza.
Z tą płodnością sprawa bardzo indywidualna.
Z Iga okres dostałam, jak miała 8 miesięcy. Od 5mz rozszerzalam dietę i na 8 m-cy już naprawdę sporo jadła, a kp dzienne było rzadko w porównaniu do wcześniej. Ale za tym nie wróciła mi płodność moim zdaniem. Niby pęcherzyki rosły, ale Endo było takie cienkie,że nie wiem. Badaliśmy nasienie, stary dumny z żołnierzyków i naprawdę ma fajne. A ja zaszłam 3 miesiące po odstawieniu. Nawet jak kp tylko w nocy, to nie mogłam zajść. Może przypadek, ale nigdy się tego nie dowiem.
Sumi, idę do psychologa, ale on też może mi udzielić porad wychowawczych. Spisałam problemy,żeby nic nie zapomnieć i jestem ciekawa jaki będzie efekt dziś.
Podejrzewam u niej zaburzenia SI, ale biorę pod uwagę,że może robimy coś, co utrwala jej negatywne zachowania i dzisiaj się pewnie dowiem. Ja wiem,że za dużo na nią krzyczę. I tu mam nadzieję,że jakieś leki pomoga.
A to naprawdę chwila i będą te bunty. Przy dzieciach tak szybko mija czas.
Stary do mnie zdziwiony wczoraj,że przecież dopiero urodziłam, a ona już przy meblach staje jak dorosłe dziecko. Minęło pół roku, a jakby chwila.
Mam nadzieję,że będziemy tu się czasem odzywać za te 2 lata, byłoby miło się dowiedzieć, jak to u innych dziewczyn wygląda. -
Ja tez bez okresu. Ale od razu po połogu wkładka i przez nią mam co raz plamienia. Nieregularne. Pojawiają się kiedy chcą i trwają ile chcą.
Ja polecam niezmiennie Pomogę Ci Mamo. Właśnie wydała książkę, zapomniałam tytuł ale przedstawia tam jak reagować na różne zachowania dziecka. Jak skończę czytać książkę mataji to kupie sobie tamtą. Kosztuje ponad 100 zł ale bardzo podoba mi się jej podejście do dzieci i zapłacę tyle. Korzystam z jej treści na instagramie. Ona jest psychologiem dziecięcym i coachem. -
Mala Syrenka, powodzenia i daj potem znac jak bylo!
Pamietaj tylko, ze jesli to psycholog to nie przepisze zadnych lekow for you, bo to nie lekarz. Leki to psychiatra. Ale moze psycho będzie w stanie kogos doradzić lub zaproponować cos poza lekami.
-
Mama po przejściach wrote:Mala Syrenka, kto wie, może będziemy się jeszcze chwalić jak któremu w szkole idzie 🤭🤣 bo niby tylko kazda miała dać znać jak poród, a tu już pół roku i sobie plotkujemy 😄
Trzymam kciuki za wizytę.
I ja się cieszę, ze forum nie umarło. Wiadomo juz nie pelny sklad, ale wciaz duzo z nas sie udziela. To chyba miejsce w ktore oprocz fb, poczty, insta najczesciej zagladam😅
-
Chaos, ja już się osobno do psychiatry umówiłam w nowym roku. Jestem przygotowana na wszystko;)
Ja tak czasem narzekam na to moja Ige, ale ja byłam taka sama. Pamiętam. Histerię robiłam do 18. Najgorszy bachor świata to ja;D Teraz mam za swoje po prostu;D
Zoe, mam ją polubiłam, wydaje się być świetna, też się czaję na jej książkęChaos, Noelle, Sumireguska lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, bunt zdecydowanie zelzal... wiadomo, to charakterna mloda dama, zawsze lubila swoj charakter pokazac, wiec bez afer sie nie obejdzie, negocjuje tez dobrze, a jak nie po jej mysli, to potrafi tupnac noga i odwalic afere roku... no ale to juz jest zupelnie inny wymiar afer i mozna tez duzo ugrac negocjacjami, ze sie jakis kompromis znajdzie... tez wiwcwj mozna wytlumaczyc, bo jednak 3,5 roku to juz inny poziom rozumowania... jednak jak dziecko ma 2,5 roku to nagle takie dorosle sie robi, ze najlepiej kawke i drinka do reki🤪 teraz juz jest inaczej, qiecej pamieta, rozumie, laczy ze soba fakty itp...
Ostatnio patrzy na nasze zdjecie (mamy takie wielkie 120x80 płótno ze zdjęciem slubnym) i mowi do mnie, ze tam jest mama i tata, a Mii jeszcze nie bylo, bo najpierw musiala urosnac... nie wiem skad ona to wziela...
Takze naprawde jest lepiej...
Mamy w miare spoko roznice wieku...
Jakbym miala rok po roku tez spoko, ale jakbym zaszla w ciaze po jej roczku i miala roznice te 2-2,5 roku, tonstrzelilabym sobie w leb... pamietam jak w ciazy myslalam jak dobrze, ze wczesniej sie nie zdecydowalam i jak myslalam, ze jak jej tak zostanie to mnie do wariatkowa wywioza🙈
A teraz to taka stateczna, starsza siostra dumna jak paw... Nathan marudzi, a ja np jestem q luchni, to mi krzyczy "mama Nathan buczy, dalam mu smoczka"🤣
Albo sie obudzi z drzemki to ta juz leci do sypialni i slysze "no co panie kolego? Dobrze spales?"😍
Rok temu bylaby walka o uwage mamy, afera o kazda pierdole i robienie po zlosci na bank!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Mama pp, teoretycznie tak, ale ja osobiscie bym nie dala, Mii nie dawalam w pierwsze swieta i mlody tez nie dostanie, bo jednak oplatek sie lubi przykleic do podniebienia itp, a taki maluch sobie z tym moze jeszcze nie poradzic, a niech sie przyklei gdzies glebiej w strone gardla i odruch wymiotny gwarantowany... wole nie ryzykowac, ze po oplatku zamiast zasiadac do kolacji bedzie przebieranie z rzygowin
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Kiedy odciągacie katar? Jak leci z nosa?
Mały ma nadal czasami furczenie, raz na jakiś czas coś z nosa wyleci (tu mam wrażenie jakby to była woda izotoniczna z opóźnieniem), w dzień rzadko kiedy zakaszle. Zdecydowanie w nocy częściej. I ma wysypkę wokół buzi. Czerwone krostki tworzące plamy. Myje mu dwa razy dziennie buzie i dziś zabawki znowu myłam. Mam nadzieje, że to zęby a nie rozwój infekcji. Jak choroba to oby nie na święta 😭
Miałam telewizytę to babeczka poradziła dawać pelafen baby, inhalacje 3x dziennie i nasivin jak już będzie mu bardzo dokuczać to podać przed jedzeniem. -
Zoe, my zawsze spimy w 19 stopniach, ale zalecenie tez takie mieliśmy, jak najwiecej na swiezym powietrzu, katar odciagam jak slysze wyraznie, ze jest, nie takie ze gdzies tam sie gleboko wydaje noaek przypchany (wtedy nasivin daje po kropelke) tylko jak slychac podczas oddychania, tak jak u mnie nim sie wysmarkam, wtedy tez cieknie jak lezy na brzuchu...
A takie krostki czerwone dookola ust i na vrodze tez mamy ale u nas to jest od nadmiaru sliny, bo wiecznie.osliniony jak byldog jest, ze az albo mata cala mokra jak na brzuchu, jak na plecach to pol bodziaka
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa jak Filip miał 2 lata to neurologopeda wręcz zalecała takie opłatki jak najcieńsze do jedzenia. Podobno świetnie dzieci wtedy ćwiczą język. Ale to taka ciekawostka tylko.
Z tego co widzę to mnóstwo dzieci chorych teraz. My przez te chorobę zostajemy w domu na święta. Oby maluchy szybko wyzdrowiały.
Jeśli chodzi o wszystkie porady odnośnie dzieci to jest to trudne tak naprawdę. Pomogę Ci Mamo ma podobno z tego co pamiętam indywidualne porady. To do mnie bardzo przemawia.Mataja za to to mój promyk nadziei i zrozumienia, który mnie uratował od załamań.
Bardzo polecam