X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwcowe mamy 2021
Odpowiedz

Czerwcowe mamy 2021

Oceń ten wątek:
  • Santi_14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja też z chęcią dodawała bym masło orzechowe do porannych śniadań i chyba poproszę szwagierkę żeby mi porobiła w Termomix. Podkupuje różne orzechy jak najbardziej naturalne. Myślę że wyjdzie taniej niż kupić 😱

Palma lubi tę wiadomość

Adaś 20.06.2021 ❤️

1️⃣12.2019 procedura IVF Polmedis Wrocław
    25.01.19 ET 8A -> Bhcg >2,3I/U ❌

2️⃣09.2020 procedura IVF Angelius Katowice M.P.
    29.09.20 ET 8A -> 8dpt Bhcg 16I/U, 10dpt 68I/U, 12dpt 220I/U, 19dpt 3673I/U -> zdrowy synek💙✅

START - powrót po rodzeństwo 💪🏻💪🏻✊🏻
    3️⃣09.2023 trzecia procedura IVF Invimed Wrocław
    Zarodki: 2x8A,4AA,4BB,2x8A
    02.10.23 - ET 2x 8A -> Bhcg >2,3I/U❌
    04.12.23 - FET 4AA -> Bhcg >2,3I/U❌
    27.02.24 - FET 4BB ->Bhcg >2,3 I/U❌
    29.11.24 - FET 2x8A 13dpt 50I/U, 15dpt 90I/U, 17dpt 133I/U, 19dpt 224I/U, 24dpt 804I/U, 31dpt 2033I/U, 31.12.24 CP p.stronna -> leczenie Metotreksatem (bez efektu), 09.01.25 usunięcie prawego jajowodu ❌

4️⃣ Procedura Angelius Katowice -> M.P.🙏🏻❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2022, 14:57

• Palma Ekspertka

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle, ze zalezy jak dziecko daje sobie rade z grudkami. Jak mu nie przeszkadzaja, to czemu nie. Na amerykanskiej stronie BLW widzialam, ze wprowadzaja tez orzechy w inny sposob - np obtaczaja awokado czy mango w takich bardzo drobno zmielonych kawalkach orzechow.

relgwn15vnzgr72o.png
  • Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka111 wrote:
    Mi przez cały okres karmienia zawsze leciało. Stanik i wkładki non stop nosiłam. Współczuję, jeśli też tak masz. Jest to bardzo upierdliwe.

Fakt. Upierdliwe. Nawet w nocy nie mogę spać bez stanika.

Co do nocy to mój kawaler już kolejna noc wstaje przed północą. Właśnie ciąga już cycka. Chyba zapomniał, że nie jest już małym niemowlaczkiem tylko starszakiem 🤦‍♀️

• Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Uli tak nam RD słabo idzie,że nawet nie wiem, co mam podać,żeby coś zjadła, a nie tylko polizała. Jedynie jak dostanie coś do rączki to memla. Pewnie przypadkiem trafia do brzuszka przy okazji ostrzenia ząbków.
    U psychologa za dużo się nowego nie dowiedziałam,ale babeczka otworzyła mi oczy na moje błędy. Wizyta bardzo na plus.
    Otóż, Iga może mieć zaburzenia SI. Na histerie reagujemy poprawnie, jest temperamentna, więc to trochę może potrwać, ale w końcu zacznie się wyciszać.
    Tata ma robić przy niej wszystko wbrew jej woli. Będzie więcej ryku i buntu, ale ostatecznie zrozumie, że tata jest tak samo wartościowym rodzicem i będzie nam łatwiej później. Wprowadzimy zmiany, odczekamy chwilę i pójdziemy jeszcze raz. Żałuje,że tak późno, ale bardzo się cieszę,że byłam ☺️☺️☺️

• Po prostu Zoe Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka to super że jesteś zadowolona i coś z tym robisz. Popieram i sama na pewno tez będę korzystać z takich pomocy. Od razu mi na myśl przychodzą ci trzej diabły. Tak w domu trzaskają drzwiami ze złości że fundamenty się trzęsą i co chwile mają drzwi powyjmowane z zawiasów 🙈

7 razy wstawałam 😭

• Batylda Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też noc średnia,Nina przesypia pierwsze 3 godziny, a potem pobudka co 2. No ale w ciągu ostatnich 3 miesięcy na palcach 1 ręki policzę ile nocy było lepszych.
    Ja okres miałam dwa razy, jest dość nieregularny, czyli tak jak przed metforminą, muszę sprawdzić jak tam mój pcos.
    Też nie wiem co z pracą, bardzo nie chce wracać, ale też nie wyobrażam sobie teraz ciąży. Nina jest bardzo wymagająca, a mieszkanie niestety nie jest z gumy i o ile we 3 się jakoś mieścimy, to we 4 byłoby ciężko.

relgtv73ymxx11gn.png

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie ze moja piers jest ogromna… jest wielka! Po kp lewa będzie jak była, a prawa będzie do pępka.
    Syrenka super, popieram. Ja tez bym korzystał i będę korzystała jak będzie trzeba. Ja masła raczej zamówię gdzieś, bo w moim sklepie ze zdrowa żywnością nie maja maseł orzechowych, ale jak miałabym termomixa to zrobiłabym sama.

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noce ciężkie, wczoraj było lepiej. Nie wysypisk się tym bardziej, ze mały spi z nami i zazwyczaj zapiera mi polowe mojego miejsca na łóżku. Ale nie odkładam go do dostawki jak on co chwile się budzi…:/ Dziś w nocy pierwszy raz obrzucił się z pleców na brzuch.

Mala_syrenka lubi tę wiadomość

• Nikola Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ma któraś z was krzeselko do karmienia hauck alpha? W Ikea podnieśli ceny i nadal ich brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2021, 09:49

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my znowu mamy zapytanie 😄 Czy bulwę kopru włoskiego można podać przy rd? Będziemy mieli puree na obiad i myślę, żeby też dać Małej, ale już sama nie wiem,bo na liście składników do wprowadzenia nie ma kopru włoskiego. Wszędzie piszą, że nasion, naparów, herbatek nie można, ale jak to jest z bulwą? Któraś może podawała?

OrT4p2.png
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syrenka super że ci sie podobało ja na pewno skorzystam też z takich spotkań tylko boje sie że nie znajde odpowiedniej osoby bo to jednak co ekspert to metoda i nie wszystkie nam odpowiadają..

Mama pp niby znalazłam jakiś przepis z fenkułem dla niemowlaka ale osobiście bałabym sie podać bo jakoś mało informacji jest w internecie o tym. :)

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Sumireguska Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.mojamaniasmakowania.pl/2014/12/obiad-dla-niemowlaka-indyk-z-kopre/

Mama po przejściach lubi tę wiadomość

21.06.21 Igor, 2960gr, 50cm, 10/10 :)
    16.12.22 Mikołaj 3500 59cm, 10/10 :)
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pomocy specjalistów trzeba korzystać. Ale ja ogólnie mam problem przyznać,że sobie nie radzę, a od tego trzeba zacząć.
    Nie wiem,czy mi metody tej babeczki będą pasować na dłuższą metę. Ale wczoraj Ige położył spać tata. Obeszło się bez krzyków. A ja mogłam wszystko zrobić na spokojnie. Baliśmy się,że ja krzywdzimy, kiedy ona chce mamę, a jest tata, a okazało się,że się da i nic się nie dzieje. Z boku wszystko widać. U siebie się nie dostrzega. Podczas rozmowy do mnie doszły ważne kwestie.
    Ale skoro już trochę wiem, to musi być lepiej;)
    Nikola, ja karmiłam jedna piersią Ige. Była wielka jak arbuz w porównaniu do mandarynki obok;D ciężko było to ukryć. Po zakończeniu laktacji to się wyrównało. Jedna nie została dłuższa. Teraz też pewnie niedługo przejdę na jedną pierś i też liczę,że później nie będzie asymetrii

Bajka111 lubi tę wiadomość

• NatkaZ Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała syrenka wszystkiego najlepszego 🙂

Nadia 24.01.2010 ❤ 36+4; 2700g i 51 cm ❤
    Antonina 17.09.2018 ❤ 38+0; 3260g i 53 cm ❤
    Mikołaj 14.06.2021 ❤️38+1; 3510g i 53 cm ❤️
    Aniołek [*] 9tc - 18.11.2016
  • Mala_syrenka Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję;**

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam miałam pisać właśnie, że pacyfikuję chyba z kp. Kiedyś miałam jak większość z Was - cyce pełne, jak jednym karmiłam drugi sikał, bez wkładek masakra. A teraz cyce jakby puste, mało co zjada, budzi się co 2 godziny co noc, jak je to z drugiego ledwo kropla wyleci.... może to kryzys kolejny laktacyjny, ale trwa z 3 tygodnie. Kolejny raz tak walczę - chyba już trzeci. I za każdym razem tygodniami. A Sonia się ewidentnie nie najada skoro zawsze ładnie spała a teraz wstaje jeść co chwilkę. Co noc mówię, że na kolejny wieczór podam jej mm przed snem. I tak przekładam to i przekładam a potem się w nocy przeklinam, bo potrafi wstać na cyca ciągnąć DOBRE KILKA MINUT i ani kropla nie leci.
    Męczę się już z tym strasznie. Dzisiaj do rodziców wyjeżdżamy i wzięłam oczywiście femaltiker, ale i saszetkę mleka...

• KasiaC Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki w ogóle za polecenie pomogę Ci mamo. JA też już się rozglądam za książkami o wychowaniu :P ostatnio znalazłam taką listę:
    https://mamologia.pl/najlepsze-ksiazki-dla-rodzicow-dzieci-0-6/

Ale chyba na pomogę Ci mamo też dużo fajnych treści znajdę :)

Syrenka najważniejsze, że się do profesjonalisty zgłosiłaś. Ja zrobiłam to samo - w połogu byłam i u psychiatry i u psychologa, bo jak pamiętacie miałam najgorszą depresję z nas wszystkich i to 5 tygodni :)

• Mama po przejściach Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia ja już od dłuższego czasu podaję przed snem mm na dokładkę, najedzona pod tzw.korek i u nas to nic nie zmienia. Dalej budzi się bardzo często. Raz czy dwa zrobiłam w też w nocy butelkę, bo myślałam że ten płacz z głodu, ale nic z tych rzeczy, nie chciała jeść.
    Oczywiście może u Was to będzie rozwiązanie problemu ze snem, czego życzę, warto spróbować 😊

OrT4p2.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2021, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Syrenka cieszę się, że psycholog to była dobra decyzja :) i jesteście zadowoleni.
    Przy okazji wszystkiego co najlepsze! Przede wszystkim zdrowia i cierpliwości :) no i dalekich i ciekawych podróży ofkors! ❤️

Ja jeszcze nie podawałam masła orzechowe ale się powoli przymierzam.

Okres też już u mnie jest i chyba się uregulował, bo mam co 29 dni jak kiedyś, ale zalewa mnie konkretnie.

Jutro wyjeżdżamy na wigilię do teściowej - na samą myśl mam dreszcze i nie chce. Sama się zastanawiam nad terapia, bo rodzina mojego męża to ciężki kawałek chleba i nie do końca sama umiem to przepracować.
    Poza tym mnie trochę rozłożyło i zaraz będę słuchała, że to moja wina bo w zimę poszłam na termy w górach i żebym się modliła, żeby mi dziecka nie rozłożyło.

A i Ignas zrobił mamusi najlepszy prezent pod choinkę - wczoraj sam usiadł z pozycji czworaczej, co prawda na 3 sekundy ale jednak 😍 i zaczyna się jakieś da-da i ta-ta. Liczę że do końca roku się rozkręci z gaworzeniem. Jak nie to 7.01 idziemy do neurologopedy.

Mama po przejściach, Bajka111, Chaos lubią tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
‹‹ 1380 1381 1382 1383 1384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ